Banklån

Banklån

Som navnet også kraftigt antyder er et banklån et lån optaget i en bank. Du kan både optaget et lån i din sædvanlige bank, eller hos en anden bank. Det er der sådan set ingen begrænsninger på, og du kan sagtens have konto i flere forskellige banker. Det kan endda være ganske fornuftigt for at sprede risikoen lidt.

Der findes mange forskellige former for banklån, og det er nærmest ubegrænset hvad du kan låne penge til. Banken er som udgangspunkt ligeglad med hvad du låner penge til, bare du er i stand til at betale pengene tilbage og de løbende renter. Med et fagudtryk kaldes det at være kreditværdig.

Banklån

Når banken skal kreditvurdere dig vil banken typisk se dine lønsedler, en årsopgørelse og et budget. Udfra disse informationer beslutter banken, om du har luft nok i din økonomi til at klare de løbende renter og afdrag.

Hvis du alligevel er på udkig efter et nyt banklån, er det en oplagt mulighed for samtidig at undersøge om det kan betale sig at skifte bank.

Banklån billigst

Af oplagte årsager er du naturligvis interesseret i at have det billigst mulige banklån, og de bedste vilkår generelt hos din bank. For at øge muligheden for det, er det vigtigt at vise at du har styr på tingene, og har overblik over din privatøkonomi. Så hvis du lægger et godt budget, og forbereder dig grundigt inden dit møde med banken, stiller du dig selv i den bedste position.

Banklån eller realkreditlån

Med de for øjeblikket stigende bidragssatser, er det faktisk efterhånden muligt at optage et banklån der er ligeså billigt som et realkreditlån. Dog skal du så være opmærksom på hvilke muligheder banken har for at ændre renten løbende og hvor svært det er for banken at opsige dit lån. Du vil heller ikke have mulighed for at konvertere dit lån, hvis du har banklån istedet for et realkreditlån. Og især med de nuværende renteniveauer kan det være en spændende mulighed.

For at være sikker på du får det bedste lån, kan du udfylde dine oplysninger nedenunder, og blive kontaktet af tre forskellige banker der ønsker at have dig som kunde.