Bedste a-kasse og bedste lønsikring – Oversigt over de bedste a-kasser


Find den bedste a-kasse og bedste lønsikring. Hvilken a-kasse er bedst?

*ØkoNEMi modtager kommission fra a-kasserne

Du finder vores beskrivelser af de enkelte a-kasser her.


Hvad er en a-kasse? Hvilken a-kasse er bedst?

A-kasse er en forkortelse for arbejdsløshedskasse, og har til hensigt at sikre dig økonomisk, hvis du en dag står uden indtægt. Det er valgfrit at have et medlemskab af en a-kasse, men det er en god sikkerhed at have hvis du en dag står uden job. Du kan nemlig kun få kontanthjælp hvis du værdier for under 10.000 kroner, så en a kasse er en fornuftig forsikring at tegne. Så få hjælp her til at vælge den bedste a-kasse og bedste lønsikring til dig.

bedste a-kasse bedste lønsikring hvilken a-kasse er bedst

Bedste a-kasse

Hvilken a-kasse er bedst til dig og dine behov? Det kommer helt an på dine forventninger og ønsker til en a-kasse. Er prisen det vigtigste for dig, og dermed at have den billigste a-kasse, eller vejer de medfølgende ydelser tungere for dig? Skal din a-kasse være specialiseret til den branche du arbejder i?

Dagpengesatsen er uafhængig af hvilken a-kasse du er medlem af, og der er ingen krav om samtidig at være medlem af en fagforening. Selvom mange a-kasser og fagforening er i samme organisation er det to helt forskellige ting.

En a-kasse administrerer dagpenge udbetalinger fra staten, rådgiver sine medlemmer og er en organisation der ikke tjener penge. En fagforening er en privat organisering af lønmodtagere og har dermed ret til at tjene penge.

Som fuldtidsforsikret medlem kan du maksimalt modtage 849 kroner per dag i 2016 i dagpenge. Den sats du kan modtage afhænger dog af hvilken a-kasse forsikring du vælger Der kan dog være stor forskel i prisen for at være med i a-kasse.

Bedste lønsikring

Foruden almindelige dagpenge, har du mulighed for at tegne en lønsikring, hvilket sikrer dig mellem 1.000 og 21.000 kroner ekstra udbetalt per måned. Derudover skal du i minimum 12 måneder have indbetalt til lønsikring, og kan ikke modtage et højere beløb end din normalløn.

I vores oversigt nedenfor kan du se hvilke a-kasser der også tilbyder lønsikring som tilkøbsydelse. Den kan være en god ekstra sikkerhed at have. Så her kan du finde den bedste lønsikring til dine behov.