Betalingskort – Her kan du finde det bedste betalingskort

Hvad er et betalingskort?

Betalingskort blev udviklet for at forbrugerne ikke behøver at gå i en hæveautomat for hæve penge, men kan betale direkte i butikker med et plastikkort.

De har også været med til at hjælpe nethandlen der er vokset kraftigt, og hvor det ikke er muligt at betale med kontanter.

Hvad er det bedste betalingskort?

Det er selvfølgelig en individuel vurdering som afhænger af din privatøkonomi og hvad du gerne vil bruge betalingskortet til. Er det til daglige husholdsningsindkøb er et dankort i langt de fleste tilfælde et godt valg.

Skal det bruges på ferier i udlandet hvor dankort ikke finder anvendelse og er et større rådighedsbeløb påkrævet kan det bedste kort være et af de mange kreditkort.

Hvad er et debetkort?

Et debetkort er et betalingskort uden en medfølgende kredit. Det vil sige at pengene bliver trukket på din konto med det samme, og ikke i starten af næste måned som for et kreditkort.

Hvilke betalingskort typer findes der?

Der findes flere forskellige slags betalingskort. Kreditkort og debetkort er nok de mest almindelige. Det mest kendte debetkort i Danmark er nok dankortet som har stor udbredelse.

Kreditkort findes for eksempel som Mastercard, Diners, American Express med flere. Det er disse firmaer der håndtere selve betalingen, men kreditten blive oftest stillet til rådighed af et finansielt institut. For eksempel en bank.

Derudover har flere butikker og stormagasiner udviklet kontokort som du kan betale specielt udvalgte steder. Især benzinkort er udbredt.

Et kreditkort er et betalingskort der også har en kredit inkluderet. Denne kredit betyder at pengene ikke bliver trukket fra din konto med det samme, men først den første i måneden.

Et debetkort har derimod ikke en kredit inkluderet og pengene bliver trukket med det samme på din bankkonto.

Så der er mange forskellige muligheder og et hvilket som helst af dem kan være det bedste betalingskort til dig.

Læs også: Privatlån og lån penge Betalingskort

Hvad er forskellen på VISA Dankort og VISA debit?

Et VISA dankort er både et VISA kort og et dankort. Et VISA debit er et rent VISA. Det betyder at du kan anvende VISA/dankortet mange flere steder i Danmark og uden gebyr.

Er Dankort og MasterCard det samme?

Nej. Et dankort er et debetkort hvorfor pengene bliver trukket fra din konto med det samme. Et Mastercard er et kreditkort og pengene bliver derfor kun trukket en gang om måneden.