Danske kroner – Omregn mellem DKK og 31 andre valutaer

Danske kroner – Valutakurser omregner mellem DKK og andre valutaer
Omregning af danske kroner

Hvis du ønsker at omregne fra danske kroner til for eksempel amerikanske dollar vælger du bare DKK til venstre i drop-down menuen og USD i drop-down menuen til højre. Under DKK skriver du beløbet du ønsker at omregne og resultatet ses under USD .

Foruden at kunne regne fra dollar til dkk, har du også mulighed for at omregne imellem 32 forskellige valutaer som du kan finde i dropdown menuerne.

Danske kroner DKK

Danske kroner – sådan udregnes kursen på DKK

Hvis vi ønsker at udregne kursen på en dansk krone giver dette kun mening hvis vi sætter den i forhold til en anden valuta. For enkelthedens skyld ønsker vi som før at tage værdien i forhold til den amerikanske dollar. Men fremgangsmåden er den samme måde for alle andre valutaer.

Når vi skal udregne kursen på kroner skal vi tage værdien af en krone og dele med værdien af en dollar. Er værdien højere end en, er kroner mere værd end dollaren. Er værdien under en er dollaren mest værd. Og er værdien præcis en er de to valutaer lige meget værd.

Den danske krone er som bekendt ikke en del af Euroen. Ligesom den svenske krone ikke er, eller det britiske pund ikke var. Men kronen er dog bundet op på Euroen via vores fastkurspolitik. Denne fastkurspolitik betyder at Nationalbanken intervenerer i valutamarkedet når kroner svinger mere end planlagt i forhold til euroen.

Denne intervention foregår både via køb og salg af dansk og udenlandsk valuta og via rentepolitik.

Det er Nationalbanken der udsteder dansk valuta med mønter og sedler. Og via de danske banker kommer de ud i samfundet og ud til forbrugerne.

Danske kroner historisk

Kronen har været officiel valuta i Danmark siden 1875 hvor den afløste rigsdaleren. Sammen med indførslen af kronen startede også den Skandinaviske møntunion der delvist ophørte i 1924 og formelt ophørte i 1972.

Hvis du ønsker at vide mere om forex valuta generelt kan du med fordel læse vores artikel hertil. Den finder du lige her.