Fradrag for a-kasse 2017 – Du er berettiget til et a-kasse fradrag

Fradrag for a-kasse

Som medlem af en a-kasse er du berettiget til et a-kasse fradrag for dit kontingent. Det vil sige at skattevæsenet betaler en del af dit medlemskab. Dette fradrag a-kasse bliver automatisk tilføjet din årsopgørelse, så du behøver ikke foretage dig noget selv. Fradrag for a-kasse er et ligningsmæssigt fradrag og blive derfor fratrukket dit sundhedsbidrag og din kommuneskat. Det betyder at du kan trække omkring 30-32% af dine omkostninger til a-kasse fra i skat, afhængig af hvilken kommune du er bosat i. Det varierer fordi du kan trække dine omkostninger fra i din kommuneskat og sundhedsbidrag.

fradrag a-kasse fradrag for a-kasse

Fradrag a-kasse – a-kasse fradrag

Du skal dog være opmærksom på at det år du melder dig ind i en a-kasse skal du selv ind og ændre i din forskudsopgørelse på skats hjemmeside. Og det er også vigtigt at vide at du årligt kan få fradrag for a-kasse for op til 6.000 kroner af dine udgifter til en a-kasse og fagforening for 2017.

Så skattevæsenet betaler kun 30-32% af den del af dit medlemskab der koster 6.000 kroner eller mindre. Alt herover må du helt selv betale.

Beløbet du betaler til din a-kasse dækker udgifterne til administration og en meget lille del af de dagpenge der bliver udbetalt. Resten af dagpengene bliver dækket via arbejdsmarkedsbidraget på 8% som alle på arbejdsmarkedet betaler af deres bruttoløn.

Så ud fra et logisk synspunkt kan det rigtig godt betale sig at være medlem af en a-kasse. Du betaler jo i forvejen til langt størstedelen af dagpengene igennem dit arbejdsmarkedsbidrag. Og hertil skal lægges at SKAT betaler omkring en tredjedel af dit kontingent.

Så hvis du har en månedlig omkostninger på 450 kroner, skal du kun betale omkring de 300 kroner selv. De fordelagtige vilkår er selvfølgelig også en væsentlig grund til at så mange mennesker i Danmark er medlem af en a-kasse.

A-kasse dagpenge

Hvad er fradrag? – A-kasse fradrag

Et fradrag er et beløb du kan fratrække din indtægt så du hermed slipper for at betale skat af dette beløb. Dine udgifter til fagforening og a-kasse kan du fratrække dit sundhedsbidrag og din kommunalskat med op til 6.000 kroner årligt. Så du får betalt omkring en tredjedel af dine udgifter til a-kasse og fagforening via din skattebillet.

Du kan læse mere om de forskellige fradrag i Danmark her på wikipedia.

Herunder har vi samlet et udvalgt af billige danske a-kasser, så du let kan få overblik over mulighederne. Og husk at dagpengesatserne er de samme for alle a-kasser, selvom kontingentet kan variere. Og der er ingen krav om samtidig at være medlem af en fagforening.


*ØkoNEMi modtager kommission fra a-kasserne

Du finder vores beskrivelser af de enkelte a-kasser her. fradrag a-kasse