Kassekredit – Her er din komplette guide til en hurtig kredit i 2019

Hvad er kredit?

Kredit er et beløb der bliver stillet til din rådighed enten af en låneudbyder eller af en forretning. En kredit kan aftales på utallige måder så du har både mulighed for at vælge udfra en billig eller en hurtig kredit.

Hvis kreditten er stillet til rådighed af en låneudbyder kan du som hovedregel bruge pengene præcis som du selv måtte ønske det.

Hvis kreditten derimod er stillet til din rådighed af en forretning, skal det som hovedregel skal bruges i samme forretning.

Begge dele er hovedregler så der kan sagtens være undtagelser hertil.

Hvilke slags hurtig kredit findes?

Et kviklån er et rigtig godt eksempel på en hurtig kredit. Og som eksempel tjener det også til at vise at hvis du vælger en hurtig kredit, kan det betyde højere omkostninger.

En anden klassiker er en kassekredit. Den kan du både optage i en bank eller hos en online låneudbyder.

Et kreditkort er også en type af kredit hvor du i forbindelse med dit betalingskort får et rådighedsbeløb tilknyttet som et kortfristet lån.

Hvad er en kassekredit?

En kassekredit er basalt set en konto med indbygget kredit. Så det er et meget fleksibelt lån hvor du kan trække op til aftalt maksimum. Og du skal kun betale rente af den del af kreditten du rent faktisk bruger.

Hvordan virker en kassekredit?

Med et normalt forbrugslån på for eksempel 25.000 kroner skal du betale rente af samtlige 25.000 kroner uagtet om du bruger dem eller ej. Ved en kassekredit på 25.000 kroner hvor du kun bruger 10.000 kroner skal du kun betale rente af de 10.000 kroner.

Det har også det yderligere fordel at så længe du bruger din kredit kan du få en høj og sikker forrentning af dine penge. Du får/sparer nemlig den samme rente som du selv skal betale for at have kassekreditten.

Det er nok tæt på den højeste mulige indlånsrente du kan få i dagens Danmark.

Fordele og ulemper ved en kassekredit

Lad os hurtigt opsummere fordele og ulemper for kassekreditter.

Fordele;

  • Du betaler kun for dit forbrug
  • Du kan få en høj indlånsrente

Ulempe;

  • Renter på kassekredit kan til tider være højere end for andre lånemuligheder

Forbrug på en kassekredit

Billede af en kassekredit - En hurtig kredit

Billedet forover forestiller et muligt træk på en kredit. Den røde del af grafen er den ubrugte del af kreditten, men den blå del er den brugte. Samlet bliver den brugte og ubrugte del altid til det aftalte maksimum på 25.000 kroner.

Hvis du bruger mere end det aftalte maksimum går din kredit i overtræk, og du skal betale strafrenter af overtrækket.

Erhvervskonto med kassekredit

Mange virksomheder har en medfølgende kredit på deres konti til det daglige forbrug. Det giver en fleksibilitet til uforudsete udgifter, manglende indtægter eller kunderne ikke betaler deres regninger til tiden.

Hvis behovet er her og nu er det lettere end at skulle i forbindelse med banken og ansøge om banklån eller deslignende.

Finansiering af bolig

En kassekredit kan også bruges i forbindelse lån til bolig. Både for et boliglån til en ejerbolig og til et andelsboliglån. De 80% af købsprisen kan blive finansieret med realkreditlån, mens 15% kan lånes i banken og de sidste 5% skal erlægges kontant.

Boliglånet på 15% kan sættes sammen på mange forskellige måder. En af måderne er med en boligkredit som er en art billig kassekredit som du kan betale tilbage som du selv ønsker. Det er en stående kredit med en lav rente som til forskel fra en almindelig kassekredit dog har en udløbsdato.

Men indtil udløbsdatoen kan du bruge kreditten som du ønsker. Så hvis du har betalt noget har lånet tilbage, har du pludselig en kredit med lav rente. Det er nok den laveste rente på kassekredit du har mulighed for at få.

Lån i friværdien

Så hvis du har friværdi kan du få en boligkredit som har en meget lav rente. For at det give mening med en boligkredit skal dit lånebeløb nok op på et par hundrede tusinde som minimum.

Den kan også bruges til finansiering af en bil i stedet for at optage et mere traditionelt billån.

Budget

Det er en rigtig god ide at have flere forskellige konti hos din bank. Du bør nok som minimum have en budgetkonto, en lønkonto og en opsparingskonto.

Lån altid med omtanke og lån ikke penge du ikke kan betale tilbage. Konsekvenser hermed kan være voldsomme, og du risikerer at ende i RKI.