Kreditkort – Sammenlign dine muligheder og vælg den bedste

Oversigt over kreditkort lån


*ØkoNEMi modtager kommision fra udbyderne


Hvad er et kreditkort lån?

Et kreditkort lån er et betalingskort hvor udsteder af kortet yder kortholder kredit eller et pengelån til at betale for varer og tjenester.

Kreditkortet adskiller sig fra et debetkort ved at et debetkort ikke har en indbygget løbende kredit tilknyttet. På kreditkortet bliver pengene ikke trukket med det samme, men al månedens forbrug bliver i stedet for trukket fra din konto på en gang omkring den første i måneden. Det giver som regel kredit for den løbende måned plus en hver gang du bruger kreditkortet. Altså i gennemsnit 45 dages kredit.

På et debetkort bliver beløbet trukket med det samme hvorfor mange så i stedet for har tilknyttet en kassekredit til kortet. Det er også en kredit, den er bare udformet en smule anderledes.

Kreditkort lån

Hvor kan jeg bruge mit kreditkort?

Efterhånden kan du bruge dit kreditkort langt de fleste steder i Danmark og rigtig mange steder i udlandet. Danmark er faktisk et af de lande i verden der er mest fremme når det kommer til betalingskort. Så i de fleste fysiske og netbaserede butikker finder det anvendelse.

Når du er ude på ferie kan kreditkortet være et godt supplement til et VISA som de fleste har sammen med deres dankort. Et VISA/Dankort er et debetkort og har et maks beløb der kan hæves og et maks der kan bruges hver måned. Her kan et ekstra kort supplere ved en længere udlandsrejse for eksempel.

Det er gratis for dig at hæve penge på dit kort både herhjemme og i udlandet. Det kan dog være at du skal betale et valutagebyr når du hæver penge i udlandet.

Ansøg om kreditkort

For at du kan få et kreditkort laver udbyderen et kredittjek på dig hvor din kreditværdighed og betalingshistorisk bliver vurderet. Baseret på disse vurderinger bliver du tilbudt et kort eller afvist. Hvis din kreditvurdering halter kan du som alternativ blive tilbudt et kreditkort på mindre favorable vilkår end ellers.

Men selve processen med at ansøge er ganske let. Du kan gøre det hele online fordi de nødvendige oplysninger er let tilgængelige for udbyderne. Og det tager dig ikke meget mere end et par minutter.

For at kunne få et kreditkort er det påkrævet at du er fyldt 18 år, har en fast indtægt og ikke er registreret i RKI. Til gengæld er der ingen årsafgift for at have et kreditkort.