Sammenlign lån – Her er det let at sammenligne

Herunder kan du sammenligne lån så det er nemt for dig at vælge det bedste.

ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne

Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet

Sammenlign realkreditlån

Realkreditlån er de sværeste at sammenligne når du skal låne penge. Og det skyldes især at der er sikkerhed i lånet i en fast ejendom som kan have utallige forskellige attributter.

Der er beliggenhed, ejendomstype, tilstand, årgang og byggemateriale for bare at nævne et par forhold der påvirker. Så at sammenligne boliglån kan være en udfordrende opgave.

Sammenlign lån til bil

At sammenligne billån ligger på sværhedsskalaen et sted imellem at sammenligne forbrugslån og realkreditlån. Det er sværere end med forbrugslån men lettere end for realkreditlån.

I modsætning til et forbrugslån har billånet en genstand som er bilen, men billån er ikke underlagt samme regulering og sikringsakt som realkreditlån er.

Det ændrer dog ikke på at det er en rigtig god ide at sammenligne inden du vælger et billån.

Omkostninger når du skal sammenligne lån

ÅOP står for årlig omkostninger i procent og er væsentligt bedre at bruge til omkostninger ved lånet end rente. For ÅOP medtager alle omkostninger ved lånet, som også kan inkludere forskellige gebyrer og administrationsudgifter.

Og da sikkerhed for forskellige lånetyper er varierende vil renter og omkostninger også varierer for forskellige lånetyper.

Sammenlign lån fra banker

Der findes efterhånden mange forskellige gratis platforme på internettet som kan sammenligne banker for dig, og sørge for at bankerne kontakter dig med deres bedste tilbud til dig som potentiel ny kunde.

Sammenlign banklån

Der findes mange forskellige typer af banklån. Og tit er det oplagt at starte i den bank vi allerede bruger. Og det er også rigtigt at for almindelige mennesker kan det være vanskeligt at optage i en bank hvor vi ikke samtidig har vores NemKonto. Og hvis der med gæld på 10.000 kroner er der nok begrænset mening i at skifte bank.

Men især hvis du skal ud og købe ny bolig kan det giver rigtig god mening at sammenligne lån fra flere banker inden du vælger hvem der skal finansiere dit boligkøb.

Når det derimod kommer til banklån der ikke er relateret til fast ejendom, er der ikke som udgangspunkt noget der forhindrer at du kan vælge en anden bank end din primære bankforbindelse. Det er klart at det ikke er sikkert at en anden bank vil acceptere at du ikke vælge dem som primær bankforbindelse hvis du ønsker at optage gæld. Men hvis du er attraktiv nok som kunde skal det nok kunne lade sig gøre.

Sammenlign boliglån

Et boliglån er traditionelt anden finansieringskilde når der bliver købt fast ejendom i Danmark. Det har ikke samme grad af sikkerhed og markedsvilkår som et realkreditlån, men kan stadig optages på fine vilkår. Og der findes efterhånden også mange forskellige måder at strukturere det på.

En ting der dog er væsentlig at bemærke er at realkreditlån og boliglån optages som samlet pakke. Så godt som alle realkreditinstitutter i Danmark er enten i koncern med en bank eller har et fast samarbejde med en.

Det er derfor tæt på umuligt at have forskellig gæld i to forskellige finansielle koncerner.

Hvordan får jeg et billigt lån?

Ligegyldigt hvilken lånetyper vi kigger på er det ÅOP der er afgørende for hvad der er det billigste lån. Det står for årlige omkostninger i procent og medtager alle omkostninger, og så er det ligegyldigt om det hedder renter, administrationsgebyr eller oprettelse.

Sammenlign lån