Bedste lån – Her kan du se mange gode lånemuligheder

Der findes mange forskellige lånemuligheder så det kan være svært at vælge det bedste lån. Her gennemgå vi det hele for dig.

Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet.
ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne. Dette kan have indflydelse på hvordan listen er rangeret.

Hvad er det bedste lån?

Der findes mange forskellige og gode lånemuligheder, og hvad der er det bedste lån i en given situation behøver ikke også være det bedste i en anden situation. Derfor kan det i mange tilfælde være en god ide at kigge på flere forskellige lånetyper inden du vælger. Herunder er listet et udvalg af lånemulighederne der som udgangspunkt ikke kræver sikkerhed.

Andre gode lånemuligheder

Næsten alle lån kan i dag optages, udstedes og underskrives digitalt, men det er ikke alle lån der er uden sikkerhed. Her er især boliglån næsten altid med sikkerhed.

Hvis du køber en ejerbolig vil de bedste lånemuligheder bestå af et realkreditlån og et boliglån. Det er to solide og gode lån.

Hvilke omkostninger kan der være?

Foruden renter kan der også eksistere administrationsgebyr, oprettelsesprovision og andre gebyrer.

For overskuelighedens skyld findes ÅOP der står betyder årlige omkostninger i procent. Alle låneudbydere har pligt til at oplyse om ÅOP.

ÅOP medtager alle omkostninger som foruden renter også kan inkludere forskellige gebyrer og administrationsudgifter.

Der er kommet loft over ÅOP

De nye regler for loft over ÅOP har betydet at lån i Danmark er blevet billigere. Det er de fordi udbyderne har været tvunget til at sætte omkostningerne ned til maks 35% hvis de stadig ønsker at operere i Danmark.

Før i tiden kunne ÅOP sagtens være højere end 100% og nogle gange mange 100 %.

Så lånemarkedet er blevet markant mindre risikofyldt for forbrugerne.

Hvad hvis jeg fortryder

Hvis du fortryder dit lån skal du indenfor de 14 dage meddele låneudbyderen det og følge anvisninger herfor som du har modtaget da lånet blev aftalt.

Sørg for at fortryde skriftligt så du har dokumentationen herfor. Du skal senest 30 dage efter modtagelse af lånet tilbagebetale pengene samt renter for denne periode.

Bedste lån til bolig

Kigger vi nærmere på lånefinansiering til en bolig bliver det hurtigt mere kompliceret, tager længere tid og kræver en større indsats fra din side. Det er den dårlige nyhed. Den gode nyhed er at det også i langt de fleste tilfælde også bliver billigere.

Realkreditlån kommer både med afdrag og med periodevis afdragsfrihed. Renterne kan ligge fast og de kan være variable. Bidragssatserne vil næsten altid variere og du vil have en lang række muligheder som at kunne låneomlægge og refinansiere.

Som det ses bliver det meget hurtigt meget komplekst, så det er ikke muligt her at beskrive alle vilkår og muligheder.

Bedste lån - Gode lånemuligheder