Livrente i 2018 – Her er din ultimative guide til livrenter – Gratis tjek

Sidste opdateret 15. Februar 2018

Hvad er livrente?

Livrente er en ratepension hvor du får udbetalt et fast beløb hver måned som kan starte når pensionsalderen nås. Den fortsætter resten af dit liv, og du kan tilkøbe forsikring der sikre dine efterladte hele eller dele af pensionen der ikke er nået at blive udbetalt.

Læs mere under billedet hvor vi gennem fordele og ulemper ved denne pensionstype. Eller læs vores overordnede artikel om de forskellige muligheder for privat pension.

Her kan du også læse meget mere om hvordan du bør investere din pension. Blandt andet om fordelingen mellem aktier, obligation og andre værdipapirer.

Udbetaling

Som nævnt kan der blive udbetalt et fast beløb her måned når pensionsalderen nås. Udbetalingerne fortsætter resten af dit liv, så du risikerer ikke at løbe tør for penge på en livrente. Heraf navnet.

Forhold til folkepension

Din livrente bliver modregnet i din folkepension. I modsætning hertil findes en alderspension hvor der ikke er modregning.

DERFOR SKAL DU FÅ DIG ET PENSIONSTJEK

Skatter og fradrag

Dine indbetalinger til en livrente kan fratrækkes i din indkomst til og med topskatten hvis du selv har oprettet livrenten, ellers er der fuldt fradrag. Du kan indbetale så meget som du evner og lyster. Som modsvar til at du får fradrag for dine indbetalinger bliver dine udbetalinger beskattet som personlig indkomst i din årsopgørelse. Og fradraget kan overføres til din ægtefælle hvis du ikke selv bruger det.

Anbefaling og samspil med andre pensioner

Billede af en livrente oversigt

Et godt supplement til en ratepension hvis du vælger at indbetale mere end du kan fratrække på din ratepension (54.700 kroner for 2018). Du bør som minimum tjene 350.526 (efter AM-bidrag for 2018) årligt for at få det højest mulige beskæftigelsesfradrag før du vælger en livrenten. Tjener du under dette beløb bør du i stedet oprettet en alderspension.

Tjener du mellem 350.526 og topskattegrænsen på 498.900, begge efter 8% AM-bidrag, kan både alderspension, livrente og ratepension være gode løsninger. Her må andre forhold end løn afgøre valget. Betaler du topskat bør du starte med en ratepension, og supplere med en alderspension eller livrente hvis du ønsker at indbetale mere end de fradragsberettigede 54.700 kroner (2018).

Alderspension

Reglerne for indbetalinger til alderspension er blevet ændret fra 2017 til 2018, så det kan være en godt ide at læse op på dem. Du kan finde meget mere om aldersopsparing lige her.

GRATIS TJEK

Ja, jeg vil gerne kontaktes af en professionel pensionsrådgiver. Gratis og uforpligtende.

De fleste danskere kan optimere deres pension for over en halv million kr. Se om du kan:

Jeg giver hermed tilladelse til at jeg må blive kontaktet af APC Forsikringsmæglere A/S

Hvad er APC?

Læs også: A-kasse sammenligning

Del: