Kassekredit i 2018 – Læs om dine muligheder for et prioritetslån

Hvad er et prioritetslån?

Et prioritetslån er et banklån optaget med pant i din bolig, og fungerer på samme måde som en kassekredit. De lånte penge bliver sat ind på en konto som du frit kan hæve fra, og sætte penge ind på. Under visse omstændigheder et de smarteste lån der findes.

Hermed får du også en højere rente for dine penge, da din indlånsrente jo her er lig din udlånsrente. Hvis din kredit er 300.000 kroner, men du kun har trukket 100.000 kroner betaler du kun rente af 100.000. Renten er lavere end på en almindelig kassekredit, da banken har god sikkerhed for sine penge via pant i din bolig.

Billede af et prioritetslån og en kassekredit

Løbetiden på et prioritetslån ligger ikke fast og kan frit aftales med de danske banker.

Renten på lånet følger markedsrenten (fastsat af nationbanken) plus et tillæg fastsat af banken.

Det er et meget fleksibelt lån, men det har normalt en højere rente end et fastforrentet realkreditlån. Kontoen kan også bruges som lønkonto for at få en højere rente end på en almindelig lønkonto.

Prioritetslån er et godt supplement til et realkreditlån som kun kan finansiere 80% af boligens værdi.

Et prioritetslån findes både med og uden afdrag, så hvis du både har et realkreditlån og et prioritetslån, skal du afdrage prioritetslånet først da det jo er det dyreste.

Så kan kreditten senere eventuelt bruges til boligforbedringer uden omkostninger til at oprette et lån. Den kan også bruges som almindelig kassekredit.

Prioritetslån fordele ulemper

Fordele:

  • Fleksibilitet. Du kan afdrage som du ønsker, og du betaler kun efter hvor meget du trækker på kreditten.
  • Høj rente. Når du har betalt tilstrækkelig meget af, kan du bruge prioritetslånet som kassekredit og betale en lavere rente end på en almindelig kassekredit.

Ulemper:

  • Højere rente end på et realkreditlån
  • Renten følger markedsrenten, så den kan i princippet stiger uanet. Kan dog også falde.
  • Det koster nogen penge at oprette et prioritetslån. Herunder blandt andet stiftelsesomkostninger og tinglysning af et ejerpantebrev.

Kassekredit definition – Hvad er en kassekredit?

En kassekredit er en stående kredit som du kan bruge efter forgodtbefindende op til et aftalt maksimumsbeløb. Det smarte er at du kun behøver at betale renter af den del af lånet du bruger. Imodsætning til et almindeligt lån hvor du skal betale rente af hele lånebeløbet.

En kassekredit kan på samme måde som et prioritetslån sikres via et ejerpantebrev. Og udover private kredit til private, er en kassekredit også er vigtigt redskab til arbejdskapital for mange virksomheder.

Et kassekreditlån er designet som et forbrugslån så du selv bestemmer hvad du bruger pengene på. Og det  med lavere omkostninger end du har ved et almindeligt forbrugslån.

Billede af en kassekredit

Billede foroven er en grafik fremstilling af hvordan en kassekredit virker. Her er antaget en fiktiv kassekredit på 10.000 kroner og et tilfældigt forbrug af den.

Det blå område viser forbruget af kreditten, mens det røde område viser det disponible op til maksimum.  Sammenlagt vil forbruget og det disponible altid giver summen 10.000 kroner som er maksimum.

Som alternativ til en hurtig kassekredit online har vi samlet en række hurtige lån som du kan ansøge om i dag og have pengene allerede i morgen.

 
 

*ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne

Læs også: Samlelån, ÅOP og Kreditkort

Del: