Ratepension i 2018 – Her er hvad du har behov for at vide – Gratis tjek

Sidst opdateret 6. Februar 2018

Hvad er en ratepension?

Det er en pension der ved pensionering bliver udbetalt i rater i minimum 10 år og maksimalt i 25 år. Raterne kan for eksempel blive udbetalt hver måned. Læs med under billedet hvor vi gennemgår ulemper og fordele ved en ratepension, og hvordan den kan bruges sammen med andre pensionsformer.

Udbetaling af ratepension

Foregår som nævnt via rater i minimum 10 år og maksimum 25 år.

Arv og død

Hvis du dør inden alle rater er udbetalt bliver de resterende overtaget af dine arvinger. 

Folkepension

Der foretages modregning i din folkepension mens du får udbetalt din ratepension. I modsætning hertil findes en alderspension hvor der ikke er modregning.

DERFOR SKAL DU FÅ DIG ET PENSIONSTJEK

Skat og fradrag

Du kan trække indbetalinger på op til 54.700 kroner (2018) årligt fra i skat. Til gengæld bliver du beskattet af udbetalingerne når du går på pension. Fradragsgrænsen på 54.700 kroner gælder for alle rate- og tidsbegrænsede livrenter lagt sammen.

Ratepension 2018 – anbefaling

Billede af en ratepension oversigt

Anbefalingen herfra lyder på at du som minimum skal tjene 350.526 (efter AM-bidrag på 8%) årligt før det kan betale sig med en ratepension. Tjener du herunder kan du ikke bruge det fulde beskæftigelsesfradrag, og bør i stedet starte med at vælge en alderspension.

Hvis der er mere end fem år til du når folkepensionsalderen må du kun indbetale 5.100 kroner på en alderspension. Så ønsker du at indbetale mere er en ratepension et godt valg.

Tjener du mellem 350.526 og topskattegrænsen på 498.900, begge dele efter AM-bidrag, bør det ikke være lønnen der afgør om du vælger ratepension, alderspension eller livrente.

Betaler du topskat bør du starte med en ratepension og supplere med en alderspension eller livrente hvis du indbetaler mere end 54.700 kroner til din pension årligt.

GRATIS TJEK

Ja, jeg vil gerne kontaktes af en professionel pensionsrådgiver. Gratis og uforpligtende.

De fleste danskere kan optimere deres pension for over en halv million kr. Se om du kan:

Jeg giver hermed tilladelse til at jeg må blive kontaktet af APC Forsikringsmæglere A/S

Hvad er APC?

Læs også: A-kasse sammenligning

Del: