Restgæld – Her er din komplette guide til restgæld

Hvad er restgæld?

Din restgæld er den del af dit lån du stadig skylder. Når du optaget et lån er det totale beløb du starter med at skylde din hovedstol. Hovedstolen ændrer sig ikke i lånets løbetid. Og i starten vil din hovedstol og din restgæld være ens.

Når du løbende betaler af på din gæld vil din restgæld derimod falde. De månedlige eller årlige ydelser består af renter og afdrag hvis det er et lån med afdrag. Er det et afdragsfrit lån består din ydelse ikke af afdrag. Og din restgæld vil ikke løbende falde.

Optager du et lån med en hovedstol på 100.000 kroner og har du efter et stykke tid afbetalt 50.000 kroner vil din restgæld være på 50.000 kroner.

Hvordan finder man restgælden?

Hvordan du finder restgælden for et aktiv af hvilket aktiv der er tale om. Først og fremmest er det nødvendigt at aktivet kan bruges til at sikre et lån. For private er de to mest almindelige aktiver en bolig eller en bil.

Derudover er der for SU-lån også mulighed for at undersøge restgælden.

Hvad er restgæld i hus?

Når der handles fast ejendom er det ganske normalt at der stadig er gæld i boligen da et standard realkreditlån løber i 30 år, og masser af boliger bliver solgt inden de har været ejet i 30 år.

Det er der slet ingen problemer i. Enten kan gælden bliver afbetalt ved salg eller køber kan have mulighed for at overtage gælden.

Gæld i fast ejendom bliver tinglyst og du kan finde eventuel tinglyst i ejendomme lige her.

Hvad er restgæld i bil?

En bil er et andet klassik aktiv der ofte bliver købt med en vis grad af gældsfinansierig. Så her giver det også mening at tale om eventuel restgæld hvis du køber en brugt bil.

Restgæld