Skifte bank – Her kan du undersøge om et bankskifte kan betale sig

Selvom du er glad for din nuværende bank, er det intet i vejen for at undersøge markedet og finde ud af om du både kan få bedre service og spare penge. I gennemsnit kan hver eneste dansker spare 12.000 kroner om året ved at skifte bank, så et godt økonomisk råd til mange vil være; skift bank. Men faktisk skifter kun 7% bank om året, så der er potentiale for at spare rigtig mange flere penge. Penge der kan blive brugt på noget væsentlig sjovere end at betale til en bank. Så udfyld formularen nederst på siden, og få hjælp til at undersøge markedet, og måske bankskifte, allerede i dag.

I dag kan du ganske enkelt skifte bank online, uden selv at skulle tage rundt og tage kontakt til forskellige banker. Du vil få tilbud fra banker som er interesserede i at få lige præcis dig som kunde, hvorfor sandsynligheden for at den tilbudte aftale er bedre end din nuværende er høj. Inden du indgår i en dialog med bankerne er det godt at gøre dig klart hvilke parametre du finder vigtige.

Skifte bank

Her er tre faktorer som du kan vælge at tage udgangspunkt i;

  1. Bankpriser
  2. Kundeservice
  3. Digitale produkter

Kundeservice indebærer hvor let det er at komme i kontakt med banken, og får svar på spørgsmål og udfordringer. Tilbyder banken de rigtige produkter til din privatøkonomi, og er den villig til at tilbyde dem til dig til den rigtige pris. Hvorvidt bankerne også tilbyder realkreditlån og forsikring som en del af pakken, kan også tages med i betragtningen.

Digitale produkter er netbanken og mobile betalingsløsninger for bare at nævne et par stykker. Hvordan fungerer de, er de brugervenlige og udvikler banken til stadighed nye produkter der kan hjælpe dig i din hverdag.

Husk at banken tilbyder en ydelse til dig som forbruger, ligesom enhver anden serviceudbyder. Derfor skal du ikke være bange for at stille krav til din bank, og forvente førsteklassesbehandling. Du er kunden, hvorfor dine behov skal være i centrum.

Hvordan skifter jeg bank

  1. Undersøg markedet for banker der er interesseret i dig som bankkunde.
  2. Find de oplysninger som banken efterspørger frem; det drejer sig om lønsedler, pension og din seneste årsopgørelse.
  3. Læg et budget, eller find dit nyeste budget frem.
  4. Lad banken klarer alt det praktiske. Banken kan både klare at ændre din NemKonto, og give din arbejdsgiver besked om din nye bankkonto til løn. Dine faste aftaler du har sendt til betalingsservice kan banken også flytte for dig. Dog er du selv nødt til at ændre betalingskort til online abonnementer såsom Spotify, mobilabonnementer og hvad du er tilmeldt. Og selvfølgelig fortælle folk der overfører penge til dig om dit nye kontonummer.

Hvorfor skal jeg skifte bank?

Som beskrevet ovenover kan der være mange penge at spare ved at skifte bank.

Samtidig har bankerne siden finanskrisen skruet gevaldigt op for de gebyrer de afkræver for at have dig som kunde. Og ikke alene skal du betale renter for dine lån, og gebyrer for at være kunde. Banken investerer også de penge du har stående på dine konti og tjener yderligere herved, mens du vel nærmest får 0% i rente, eller ligefrem skal betale for at have dem stående.

Møde inden bankskifte

Husk at forberede dig til det første møde i banken, og husk at selvom titlen er bankrådgiver er han/hun først og fremmest ansat i en bank, og har banken og egne interesser som hovedprioritet. Bankrådgiveren er bankens sælger, så forhold dig kritisk til den information du bliver præsenteret for.

Du er kunden, så det er dine interesser der bør varetages. I det hele taget skal du få foretaget et bank eftersyn for din egen skyld.

Det er bestemt muligt at du kan forhandle dig til endnu bedre aftaler i din nuværende bank. Eller måske bruge et tilbud fra den nye bank, til at presse din nuværende bank med.

Skifte bank