Valutaomregning – Vekselkurser i realtid – Gratis valutaomregner

Valutaomregning – Vekselkurser i realtid – Gratis valutaomregner

Valutaomregning

I vores valutaomregner kan du øverst i drop-down menuen til venstre indtaste den valuta du ønsker at omregne fra. Til højre skal du indtaste hvilken valuta du ønsker at omregne til. Og under valutaen til venstre indtaster hvor meget du ønsker at udregne.

Resultatet kan du se under valutaen til højre. Du kan vælge mellem 32 forskellige valutaer som bliver opdateret kontinuerligt. Du kan altså omregne mellem alle de største valutaer i verden.

valutaomregning vekselkurser valutaomregner

Eftersom det globale valutamarked er verdens med afstand største finansielle marked er det også et marked med stort fokus og er konstant i bevægelse. Markedet er åbent 24 timer i døgnet alle ugens hverdage. Det har blandt andet som konsekvens at valutakurserne til tider kan flytte sig med voldsomme hastigheder.

Derfor kan det være meget vigtigt at have adgang til de seneste opdaterede valutakurser. Eller det være ren interesse at følge med. Du kan læse vores daglige opdateringer af de globale børsmarkeder lige her. Her kan du for hver dag læse om udviklingen i aktierne, valuta og hvad der ellers driver markederne.

Vekselkurser live

En vekselkurs skal forstås som forholdet mellem to valutaer, også kaldet et valutakryds. Hvis vi som eksempel tager EURUSD vil en kurs på 1,10 betyder at vi skal erlægge 1,10 US dollar for at kunne veksle til en enkelt euro.

Vi tager altså værdien af euroen og deler med værdien af dollaren. Hvis kursen på krydset er over en betyder det at euroen er mere værd end dollaren. Bliver værdien derimod under en er dollaren mere værd end euroen.

Valutaomregner

Vekselkurser skal vi jo bruge når vi skal på ferie i udlandet eller rejse i andre forbindelser. Ligeledes når vi køber ting eller tjenesteydelser fra udlandet, især over nettet som efterhånden er ganske almindeligt.

For virksomheder med udenrigshandel kan kursen være meget vigtig for at profitten ikke bliver udvandet grundet store udsving i valutaerne. Fornuftigt nok er mange danske virksomheder derfor begyndt at risikoafdække når de har en valutaeksponering.

Det kan være ubehagelige konsekvenser hvis der er aftalt en pris den anden dag, men kursen har ændret sig i negativ retning den dag betalinger foreligger. Så er prisen lige pludselig dårligere end forventet.

Det modsatte kan selvfølgelig også ske, men målet for langt de fleste virksomheder må være at de på forhånd kender prisen både når der købes og sælges. Det er usikkerheden der såvidt muligt skal elimineres eller minimeres.

Ønsker du at vide mere om valutahandel kan du med fordel læse over guide hertil. Den finder du lige her om forex trading.

Du kan se hvilke andre ydelser vi tilbyder i sidebaren ude til højre.