Bredbånd i 2019 – Stor sammenligning så du kan få det bedste bredbånd

Hvad er bredbånd?

Det er en betegnelse for et signal der kan transportere en vis mængde af frekvenser. Jo højere båndbredde jo mere kan der transporteres, i det konkrete tilfældet wifi information. 

Hvilket bredbånd kan jeg få?

Du er sikker på at du kan få 3G eller 4G bredbånd via enten TV-kabel, telefonstik eller mobilt bredbånd. Og hvis du bor det rigtige sted kan du måske også få fibernet

Hvad koster bredbånd?

Da næsten alle bredbåndsudbydere tilbyder frit forbrug af data behøver vi ikke kigge på datamængder. I stedet for skal vi kigge på priser i forhold til hastighed.

Den billigste 100 MBIT forbindelse i oversigten koster 199 kroner per måned og bliver leveret af Kviknet.

Den billigste 1.000 MBIT forbindelse bliver leveret af Fastspeed og koster 249 kroner per måned. 

Den billigste fibernet forbindelse kan leveres af Stofa og har en hastighed på 30 MBIT til en pris af 229 kroner per måned.

Lad os kigge nærmere på hvilken hastighed du har behov for.

Hvilken hastighed skal jeg vælge?

Det afhænger helt af hvad du skal bruge forbindelsen til. Hvis du kun bruger internettet til at læse lidt nyheder og mail har du ikke brug for hurtigt bredbånd. Men hvis du derimod bruger det til både at se tv og streame film, serier og gør dig i filmleje på iTunes skal du bruge en hurtig internetforbindelse.

Hastigheden på en internetforbindelse er en angivelse af hvor meget data der kan transporteres inden for en given tidsramme. Og derfor kan den begynde at hakke hvis den er presset og der bliver downloadet mere end den kan rumme.

Her skal du være opmærksom på at det er download hastigheden der er vigtig. Din upload hastighed har kun betydning når du uploader ting på nettet.

Hvis nettet i din husstand bliver brugt flittigt af flere, og der både bliver streamet film og serier på NetFlix og YouTube, kræver det seriøs hastighed.

I dag er der i modsætning til dagene med modem og opringning næsten altid inkluderet ubegrænset download og upload af data via en wifi-forbindelse. Så det er ikke fordi prisen løber løbsk selvom du downloader en masse.

Her er nogle meget generelt retningslinjer for hastighed;

 • 10MBIT/s
  • God løsning hvis du kun skal bruge nettet til at læse nyheder og tjekke facebook og email.
 • 20MBIT/s
  • Udmærket løsning hvis du også skal streame film og serier, men næppe af flere end 2 brugere ad gangen.
 • 50MBIT/s
  • God løsning hvis flere end 2 brugere skal streame film og serier samtidig.

Billede af det bedste bredbånd

Hvor hurtigt bredbånd kan jeg få?

Desværre er fibernettet ikke bredt ud til hele landet endnu, så det er ikke tilgængeligt for alle og enhver. Fibernet er ellers suverænt det hurtigste bredbånd det er muligt at få.

Den hurtigste forbindelse i oversigten er 1000 MBIT som du kan få med både fibernet og almindeligt signal.

Hvor godt netværket dækker er en anden faktor der har betydning for både hastighed og driftssikkerhed for din internetforbindelse.  

Netværk

Netværksdækningen er afhængig af beliggenheden af din bopæl, hvorfor det er svært at sige noget generelt omkring det. 

De fleste bredbåndsudbydere kører via TDCs netværk. Derudover har Stofa, 3, Telia, Telenor og Waoo deres egne netværk.

Så undersøg de forskellige selskabers dækning i dit område, så du ikke ender med at have en forbindelse hvor det kniber med dækningen.

Hvad er en router?

En router er den kasse der sender bredbånd som kan fanges af elektroniske enheder og således tilgå internettet. Det kan enten ske med en trådløs router eller med et kabel som hedder en LAN-forbindelse.

Router opsætning

Hvis du får bredbånd via telefonstik eller kabel stik skal du have installeret en router. Heldigvis for dig medfølger der en gratis router fra langt de fleste bredbåndsudbydere i Danmark.

Hastighedstest

Du er nødt til at besøge de forskellige bredbåndsudbyderes hjemmeside hvor at finde ud af præcis hvor hurtig en forbindelse de kan tilbyde dig.

Mobilt bredbånd

Efterhånden er der som nævnt altid inkluderet fri data i den internetforbindelse du får installeret i dit hjem. Eller på din arbejdsplads for den sags skyld. Men du kan ikke tage forbindelsen med dig så du er begrænset af hvor langt wifi signalet rækker.

Men det er du ikke hvis du køber mobilt bredbånd. Mobilt bredbånd kan du bruge alle steder så længe der er signal. Til gengæld har du muligvis en begrænset datamængde, eller skal betale mere for data end du skal med almindelig bredbånd.

Forskellen på trådløse og mobile bredbåndsløsninger

Selvom det lyder som det samme er det faktisk stor forskel på trådløs bredbånd og mobilt bredbånd. Det trådløse er den internetforbindelse du får installeret i dit hjem, og som du kan tilgå uden at skulle bruge et kabel til din enhed. Men du kan kun bruge det når du er hjemme, og kan ikke tage det med dig. Det trådløse internet omtales også tit som wifi.

Det mobile bredbånd kan du derimod godt tage med dig. Her er det signalet fra de masterne der er afgørende for hvor du kan komme på nettet. Så i mange situationer kan det være ganske praktisk at have. 

Forskellige løsninger for opkobling

Lad os lige opliste de forskellige mulige løsninger for opkobling som kan afhænge af hvor du bor henne. De forskellige løsninger er;

 • Telefonstik er den mest almindelige måde at få en internetforbindelse med. Der kører via kobberkabler som også bliver brugt til fastnettelefoni. Du behøver ikke have en fastnet forbindelse samtidig. Det hedder også ADSL bredbånd som står for asymmetric digital subscriber line. Alle udbydere der leverer bredbånd som ADSL bruger TDCs netværk.
 • Kabel TV er også en meget almindelig måde at få adgang til internettet på. Kører på det samme coax netværk som kabel-TV, men du er ikke tvunget til også at have kabel-TV samtidig.
 • Fibernet er den nyeste mulighed som kører på lyslederkabler og kan levere den højeste hastighed. For mange får de dog ikke mere ud af denne hurtigere hastighed. Desværre er det ikke tilgængeligt i hele Danmark endnu. Hvis din husstand virkelig downloader eller uploader meget kan det være det bedste bredbånd at vælge.
 • Mobil bredbånd kører på samme net som en mobiltelefon. Med mobilt bredbånd kan du komme online alle steder der har en ordenlig forbindelse.

Med undtagelse af den mobile løsning er der sandsynlighed for at et teknikerbesøg fra din internetudbyder er påkrævet for at du kan få adgang til internettet.

Hvad er forskellen på fibernet og bredbånd?

Almindeligt bredbånd bliver leveret enten igennem telefonnettet eller TV-kablerne. Det vil sige at det bliver leveret på et netværk der hverken er designet eller bygget til bredbånd.

TV kabler er kun udviklet til at sende data en vej og telefonstikket bruger kobberkabler som kun er udviklet til tale og ikke billeder. 

Fibernet bliver derimod leveret igennem fibernettet der er den eneste forbindelse som er designet og bygget specifikt til formålet. Derfor er fibernet både hurtigere og mere stabilt.

Kan jeg få bredbånd?

Som det klare udgangspunkt, ja. Der er ganske vist forskel på dækningen i forskellige egne af Danmark, men fra både udbydernes side og fra politisk hold har der været stort fokus på at hurtigt internet skal kunne leveres i hele landet.

Og det er ingen tvivl om vi får hurtigere og hurtigere internet hele tiden. 

Hvilket internet kan jeg få på min adresse?

Der er desværre steder hvor forbindelsen stadig halter lidt. Og som nævnt er fibernettet stadig ved at blive rullet ud, så her afhænger det stadig af geografi.

Du kan se på de forskellige hjemmesider for bredbåndsudbydere hvem der kan levere på din adresse.

Hvilke udbydere er inkluderet i oversigten?

I vores bredbånd sammenligning er der inkluderet løsninger fra ni forskellige udbydere. Der er; Velkommen, Fullrate, Kviknet, Hiper, Fastspeed, Stofa, YouSee, 3 og Waoo.

Billede af en bredbånd sammenligning

Gode råd

Vælg først en løsning når du kender dit behov for hastighed.

Undersøg om du kan spare penge ved at få dit mobilabonnement, bredbånd og TV samlet hos samme udbyder.