Billig bredbånd -Sammenlign priser og få det bedste bredbånd tilbud

Kan jeg få bredbånd? Sammenlign de bedste bredbånd tilbud. Det er let at få billig bredbånd når du sammenligner internet priser fra danske bredbåndsudbydere lige her.

Bredbånd sammenligning

*Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markederne.

*ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne der er vist her på hjemmesiden. Links kan være reklamelinks.

Hvad er bredbånd?

Det er en betegnelse for et signal der kan transportere en vis mængde af frekvenser. Jo højere båndbredde jo mere kan der transporteres, i det konkrete tilfældet wifi information.

Hvad er internet?

Internettet er et digital netværk der forbinder brugerne med alle de forskellige hjemmesider der er tilgængelige på nettet. 

Hvad er mobilt bredbånd?

På samme måde som du kan gå på nettet med din mobiltelefon, kan du gå på nettet overalt via en 3G eller 4G-forbindelse når du har mobilt bredbånd. En anden forskel i forhold til din bredbåndsforbindelse derhjemme som har frit dataforbrug, er at du ikke nødvendigvis har fri data når du bruger mobilt internet.

Det kan både betyde at du skal betale en pris per datamængde du downloader, eller at du har en vis mængde data inkluderet til forbrug hver måned. Og hvis du bruger den mængde data skal du betale for yderligere forbrug.

Du opfanger som oftest det mobile bredbånd igennem et USB-stik. Dette stik kan tilgå det samme netværk som mobiltelefoner sædvanligvis får data fra.

Mobilt bredbånd er som navnet ordret fortæller os mobilt. Det wifi du får installeret i dit hjem har en geografisk begrænsning fordi signalet kommer fra en router som ikke bevæger sig. Er du udenfor routerens rækkevidde kan du ikke tilgå internettet via router.

Mobilt bredbånd har ikke nogen geografisk begrænsning og er kun begrænset af signaldækningen i området du befinder dig i.

Forskellen på trådløse og mobile bredbåndsløsninger

Selvom det lyder som det samme er det faktisk stor forskel på trådløst bredbånd og mobilt bredbånd. Det trådløse er den internetforbindelse du får installeret i dit hjem, og som du kan tilgå uden at skulle bruge et kabel til din enhed. Men du kan kun bruge det når du er hjemme, og kan ikke tage det med dig.

Det mobile bredbånd kan du derimod godt tage med dig. Her er det signalet fra masterne der er afgørende for hvor du kan komme på nettet. Så i mange situationer kan det være ganske praktisk at have.

Kan jeg få bredbånd på min adresse?

Du er sikker på at du kan få 3G eller 4G bredbånd via enten TV-kabel, telefonstik eller mobilt bredbånd. Og hvis du bor det rigtige sted kan du måske også få fibernet.

Kan jeg få fibernet?

Det afhænger helt af din bopæl. Grundlæggende kan det siges at der er gode chancer hvis du bor i København, Århus, Odense, Ålborg eller Nordsjælland.

Hvad koster bredbånd?

Da alle danske bredbåndsudbydere tilbyder frit forbrug af data til wifi behøver vi ikke bekymre os om datamængder. I stedet for skal vi kigge på bredbånd priser i forhold til hastighed.

Du kan sagtens finde billig bredbånd med en rimelig hastighed, og hvis hastigheden er det vigtigste kan du også få en meget hurtig forbindelse på op til 1.000 MBIT.

Du kan godt finde en hurtig og stabil forbindelse i intervallet 200-300 kroner per måned. Til den pris er det ikke et problem at få 100 MBIT i download hastighed og det er mere end rigeligt for langt de fleste.

Fastspeed kan levere op til 1.000 MBIT i hastighed for 249 kroner per måned. 

Bedste bredbånd tilbud

Hvordan får jeg Danmarks billigste internet?

For at få det billigste internet skal du først kende din ønskede hastighed. Den kan du for eksempel finde ved at vurdere om din nuværende forbindelse er for langsom eller for hurtig eller lige tilpas.

Med for hurtig menes naturligvis at du gerne vil opgive fart mod at få en billigere forbindelse.

Det næste du skal gøre er at finde ud af hvilke bredbåndsudbydere der har en tilfredsstillende dækning af din bopæl.

Billig bredbånd via telefonstik

Det billigste bredbånd via telefonstik her i oversigten får du hos Velkommen som tilbyder 100 MBIT i download til 199 kroner per måned. 

Billig bredbånd og tv pakke

I dag tilbyder flere virksomheder deres kunder en bredbåndsforbindelse og et tv-abonnement som en pakkeløsning.

Det kan køre på samme forbindelse og til tider kan der også være mulighed for at få en god pris ved at samle dine ydelser.

Flere bredbåndsudbydere tilbyder deres kunder både bredbånd og et mobilabonnement. Til tider kan der være mulighed for at spare penge ved at samle dine ydelser hos en enkelt udbyder. Så her kan der være gode muligheder for at få billig bredbånd og telefoni.

Hvis du også skal bruge internet til din iPad skal du ud og kigge efter mobilt bredbånd.

Billig bredbånd i sommerhuset

Ja vi er jo efterhånden vant til at være online ligegyldigt hvor vi befinder os. En udfordring med sommerhuset kan være at sommerhuse som oftest ligger i områder med landets dårligste dækning.

Så du kan starte med at forsøge dig med at få almindelig bredbånd til dit sommerhus. Hvis det ikke er muligt kan det være en mulighed at prøve med mobilt bredbånd i stedet. Internettet i et sommerhus bliver jo formentlig kun brugt i begrænsede perioder. Medmindre selvfølgelig sommerhuset også tit bliver lejet ud.

Hvad er hurtigt internet?

Generelt set er det hurtigste internet der kan leveres i Danmark 1.000 MBIT/s. Og det er virkelig hurtigt internet. Langt hurtigere end en almindelig husstand kan bruge.

Din internetforbindelse har både en download og en upload hastighed. Din download hastighed er den vigtige når du surfer på nettet og skal hente filer og se film og videoer.

Din upload hastighed er den vigtige når du skal lægge noget online. Det være sig filer eller andet.

Normalt når vi taler om hurtigt bredbånd er det din download hastighed der refereres til.

Hvilken internet hastighed kan jeg få?

Tæt på 100 procent af alle danskere kan få bredbånd via telefonstikket hvilket indebærer at de som minimum kan få en hastighed på 100 MBIT. 

Det kan for eksempel leveres af Hiper, Kviknet, YouSee, Velkommen og DanskNet.

Over halvdelen af befolkningen kan få bredbånd via kabel TV hvilket betyder at de som minimum kan få en hastighed på 1.000 MBIT.

Denne hastighed kan leveres via kabel TV af Stofa, Hiper, Fastspeed og YouSee. 

Hvilken hastighed skal jeg vælge?

Hastigheden på en internetforbindelse er en angivelse af hvor meget data der kan transporteres inden for en given tidsramme. Og derfor kan den begynde at hakke hvis den er presset og der bliver downloadet mere end den kan håndtere.

I dag er der i modsætning til dagene med modem og opringning næsten altid inkluderet ubegrænset download og upload af data via en wifi-forbindelse. Så prisen løber ikke løbsk uanset hvor meget du downloader.

Her er nogle meget generelt retningslinjer for bredbånd hastighed;

 • 10MBIT/s
  • God løsning hvis du kun skal bruge nettet til at læse nyheder og tjekke facebook og email.
 • 20MBIT/s
  • Udmærket løsning hvis du også skal streame film og serier, men næppe af flere end 2 brugere ad gangen.
 • 100MBIT/s
  • God løsning hvis flere end 2 brugere skal streame film og serier samtidig.

Hastighedstest

Du er nødt til at besøge de forskellige bredbåndsudbyderes hjemmesider hvor at finde ud af præcis hvor hurtig en forbindelse de kan tilbyde dig.

Sammenlign bredbånd

Når du kender din ønskede hastighed og ved hvilke bredbåndsudbydere der kan levere tilfredsstillende på din bopæl, er det et spørgsmål om at sammenligne priser på bredbånd for disse udbyderes løsninger. Og vælge den billigste.

Ubegrænset mobilt bredbånd

Fri data er som nævnt så godt som altid inkluderet i en standard wifi løsning til hjemmet. Men data er som regel dyrere når det er mobilt. Efterhånden kan du dog få mobile datapakker som er så store at det er vanskeligt at bruge al den inkluderede data.

Mobilt bredbånd priser

Priserne på det mobile bredbånd varierer en del. Du kan få løsninger med 10 GB data til lidt over 200 kroner per måned. Og du kan få løsninger med 1.000 GB data til 300 kroner per måned.

Mobil bredbånd sammenligning

Så det er bestemt muligt at få billigt mobilt bredbånd. Det billigste mobilt bredbånd her i oversigten er fra Oister og koster 30 kroner per måned for 3 GB.

Dækning

Dækningen og hastigheden er blevet meget bedre for det mobile bredbånd. Dog er der stadig områder i Danmark hvor dækningen halter lidt. Inden du vælger er det en god ide at undersøge dækningen som de forskellige internetudbydere har af området hvor du bor.

Netværk

De fleste bredbåndsudbydere kører på TDCs netværk. Derudover har Stofa, 3, Telia, Telenor og Waoo deres egne netværk.

Så undersøg de forskellige selskabers dækning i dit område, så du ikke ender med at have en forbindelse hvor det kniber med dækningen.

Hvad er Megabyte og Gigabyte?

Hastighed på bredbånd bliver udtrykt i MBIT så lad os kigge på hvad det betyder. Det kan nogle gange forvirre at hastighed bliver udtrykt i MBIT mens datamængder bliver udtrykt i byte.

Otte MBIT er det samme som en megabyte and 1.024 megabyte svarer til en gigabyte.

Hvis din forbindelse har en hastighed på 1 MBIT kan du downloade omkring 120 kilobyte per sekund. Den ene MBIT svarer til 1/8 Megabyte hvilket betyder at 1.000 Kilobyte/8 = omkring 120 Kilobyte.

Så med en hastighed på 10 MBIT kan der maksimalt downloades omkring 1.200 Kilobyte eller 1,2 Megabyte per sekund.

Bredbånd sammenligning 

Bedste bredbånd via telefonstik

Hvis du gerne vil have bredbånd via telefonstikket kan du for eksempel vælge mellem en af følgende udbydere;

 • Hiper
 • Kviknet
 • YouSee
 • Velkommen
 • DanskNet

Så du kan undersøge hvilken af de ovennævnte der kan levere den bedste forbindelse og bedste bredbånd på din adresse.

Hvad er en router?

En router er den boks der sender bredbånd som kan fanges af elektroniske enheder og således tilgå internettet.

Opsætning af router

Hvis du får bredbånd via telefonstik, kabel stik eller fibernet skal du have installeret en router. Heldigvis for dig medfølger der en gratis router fra langt de fleste bredbåndsudbydere.

Mobilt bredbånd router

En router til det mobile bredbånd findes i forskellige afskygninger. Du kan få en router på samme måde som til almindelig bredbånd der også er trådløst internet. Du kan også bruge et USB-stik som du kan stikke direkte i din computer eller mobile enhed.

Og så kan du bruge din mobile enhed (mobiltelefon eller tablet) som trådløs router til din computer eller dit fjernsyn. På den måde bruger du dit mobilabonnement til at gå på nettet med.

Bredbåndsudbydere - Priser på bredbånd

Forskellige løsninger for opkobling

Lad os lige opliste de forskellige mulige løsninger for opkobling som kan afhænge af hvor du bor henne. De forskellige løsninger er;

 • Telefonstik er den mest almindelige måde at få en internetforbindelse med. Der kører via kobberkabler som også bliver brugt til fastnettelefoni. Du behøver ikke have en fastnetforbindelse samtidig. Det hedder også ADSL bredbånd som står for asymmetric digital subscriber line. Alle bredbåndsudbydere der leverer via ADSL bruger TDCs netværk.
 • Kabel TV er også en meget almindelig måde at få adgang til internettet på. Kører på det samme coax netværk som kabel-TV, men du er ikke tvunget til også at have kabel-TV samtidig.
 • Fibernet er den nyeste mulighed som kører på lyslederkabler og kan levere den højeste hastighed. For mange får de dog ikke mere ud af denne hurtigere hastighed. Desværre er det ikke tilgængeligt i hele Danmark endnu. Hvis din husstand virkelig downloader eller uploader meget kan det være det bedste bredbånd 2020.
 • Mobilt bredbånd kører på samme net som en mobiltelefon. Med mobilt bredbånd kan du komme online alle steder der har en ordentlig forbindelse. Til gengæld har du muligvis en begrænset datamængde, eller skal betale mere for data end du skal med almindelig bredbånd.

Med undtagelse af den mobile løsning er der sandsynlighed for at et teknikerbesøg fra din internetudbyder er påkrævet for at du kan få adgang til internettet.

Hvad er ADSL?

ADSL er en forkortelse for Asymmetric Digital Subscriber Line og kører via fastnetforbindelsen. At der er asymmetrisk betyder at download og upload hastigheder kan være forskellige. ADSL overtog fra IDSN som gjorde det muligt at surfe på internettet og at tale i telefon på samme tid.

ADSL kører via gamle kobber kabler som er tilgængelige over hele landet og bruger en teknologi der hedder DSL. Traditionelt har det været den mest anvendte løsning, men det er ved at miste terræn til TV kabler og fibernettet.

Kviknet, YouSee, Velkommen, Hiper, Stofa og DanskNet kan levere bredbånd via telefonstik.

Hvad er coax?

Hvis du bliver forbundet til internettet gennem coax vil det sige at du er forbundet via kabel TV. Alternativerne er kobber kabler og fibernettet. Hvis du bruger coax får du TV og bredbånd gennem det samme kabel, så du har brug for et TV-stik for at komme online.

Hvis du bliver forbundet gennem kobbernettet (ADSL) har du brug for en bredbånds stik for at kunne se TV. Det modsatte af coax.

Kviknet, Fastspeed, YouSee, Hiper, Stofa og DanskNet kan levere bredbånd via TV-kabel.

COAX

Et koaksialkabel bruges indenfor elektronikken og excellerer ved at beskytte mod elektronisk stråling, og virker derfor godt ved høje frekvenser. Det kan anvendes til både TV og radio signaler.

For langt de fleste gør det ikke noget forskel hvorvidt de får bredbånd via coax eller fibernet. Grunden hertil er at selvom fibernet kan leverer højere hastigheder, vil de fleste husstande ikke være i stand til at bruge denne øgede hastighed til noget.

Binding

Det klart mest almindelige er at du binder dig for en seks måneders periode når du skifte til en ny bredbåndsudbyder.

Grunden til dette er at din bredbåndsudbyder har udgifter forbundet med at få en ny kunde. Så for at kunne holde priserne nede er det nødvendigt for dem at binde dig i en vis periode.

Stofa binder ikke deres kunder, så hvis du ønsker bredbånd uden binding er her en mulighed.

Internet i udlandet

Hvis du skal bruge internet i udlandet er der basalt set to forskellige løsninger. Den billigste bredbånd løsning er at logge på et lokalt wifi.

Den anden løsning er at bruge mobildata. Dit mobilselskab er forpligtet til at give dig en vis mængde fri data indenfor EU, hvis dit abonnement inkluderer data.

I tråd med den sidste løsning kan du også vælge at købe et lokalt SIM-kort og tilgå internettet på den måde.

Sammenlign bredbåndsudbydere?

Der er inkluderet 11 forskellige bredbåndsudbydere i oversigten her på siden; 3, Kviknet, Fastspeed, YouSee, Oister, Hiper, Stofa, Waoo, DanskNet, Velkommen og Bolig-net.

Billig bredbånd - Kan jeg få bredbånd?

Gode råd til at få billigt bredbånd

Vælg først en løsning når du kender dit behov for hastighed.

Undersøg om du kan spare penge ved at få dit mobilabonnement, bredbånd og TV samlet hos en udbyder.

Sammenlign internet så du er sikker på at du vælge det bedste bredbånd til prisen. Du kan for eksempel bruge vores bredbånd sammenligning her på siden. Her er det let at sammenligne priser på bredbånd.