Billigt bredbånd

Her kan du sammenligne bredbånd priser og hastigheder så du kan få billigt bredbånd.

ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne.

Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet.

Hvilket bredbånd kan jeg få?

Lad os lige opliste de forskellige muligheder som kan afhænge af hvor du bor henne.

  • Via telefonstik som kører gennem kobberkabler som også bliver brugt til fastnettelefoni. Du behøver ikke have en fastnetforbindelse samtidig, men du skal have et telefonstik. Det hedder også ADSL som står for asymmetric digital subscriber line. I næsten hele landet er det muligt at få ADSL.
  • Via kabel-TV er en anden mulighed. Kører på det samme coax netværk som kabel-TV, men du er ikke tvunget til også at have kabel-TV samtidig. Omkring halvdelen af de danske husstande kan få adgang via kabel-TV.
  • Fiberbredbånd anvender lyslederkabler og kan levere den højeste hastighed. Med denne løsning kan du få hastigheder på helt op til 1.000 Mbit.
  • Mobilt internet behøver ikke blive tilsluttet, men kan anvendes hvor som helst.

Som hovedregel kan fibernet og kabel-TV giver de hurtigste forbindelser, mens du ofte har en datamængde inkluderet for det mobile internet. Så hvad der er det bedste bredbånd kommer helt an på dine ønsker til en bredbåndforbindelse.

Forskellen på trådløse og mobile bredbåndsløsninger

For det mobile internet er du ikke begrænset rent fysisk efter hvor langt din forbindelse rækker. Det er du med en wifi-forbindelse. 

En anden væsentlig forskel på det mobile internet og en almindelig bredbåndsforbindelse er mængden af data der er inkluderet. På en almindelige forbindelse er frit dataforbrug inkluderet som standard, men en mobil forbindelse har en begrænset mængde inkluderet.

Mobilt data er generelt dyrere så du kan spare penge ved at bruge wifi når det er muligt.

Hvilken hastighed kan jeg få?

Fibernet og kabel-TV kan give dig hastigheder på op til 1.000 Mbit. Men så høj en hastighed vil de fleste husstande ikke kunne udbytte. Hvis din bredbåndsudbyder tilkobler dig via telefonstikket vil du “kun” kunne få en hastighed på maksimalt 100 Mbit. Og det vil være rigeligt for langt de fleste. 

Billigt bredbånd

For 200-250 kroner per måned kan du få bredbånd. Priserne ligger i intervallet 200 kroner og op til 600 kroner per måned. For seks måneders giver det omkostninger fra cirka 1.300 kroner til cirka 3.700 kroner inklusiv oprettelse.

Det billigste bredbånd kan give dig 100 Mbit i hastighed, så det er stadig hurtigt.

Hvordan kan jeg sammenligne bredbånd?

Når du kender dine ønsker til din bredbåndsforbindelse er det let at sammenligne dine muligheder. Her har vi gennemgået de relevante faktorer for dig, så du står i den bedste situation til at træffe det rette valg.

Hvilke bredbåndsudbydere har vi i Danmark?

I Danmark har vi mange forskellige bredbåndsudbydere; Hiper, BoligNet, Boxer, DanskNet, Fastspeed, Kviknet, Snappii, YouSee, Kviknet, Bolig-Net, Velkommen, Fullrate, Telia, Altibox, Telenor, MaxSpeed.

Læs også: Mobilabonnement og mobilselskaber

Bredbånd - Sammenlign bedste og billigste bredbånd