Bredbånd – Sammenlign og få det bedste og billigste bredbånd

Få det bedste bredbånd

Hvad der er det bedste bredbånd for dig kommer an på dine ønsker til forbindelse. Her kigger vi nærmere på hvilke forhold du skal være opmærksomhed på-

Og du kan sammenligne bredbånd så du både kan vælge det hurtigste eller billigste bredbånd eller en hvilken som helst blanding her i mellem.

Hvad er bredbånd?

Det er en betegnelse for et signal der kan transportere en vis mængde af frekvenser. Jo højere båndbredde jo mere kan der transporteres, i det konkrete tilfældet wifi information.

Hvilket bredbånd kan jeg få?

Lad os lige opliste de forskellige muligheder som kan afhænge af hvor du bor henne. De forskellige løsninger er;

 • Bredbånd via telefonstik der kører via kobberkabler som også bliver brugt til fastnettelefoni. Du behøver ikke have en fastnetforbindelse samtidig, men du skal have et telefonstik. Det hedder også ADSL som står for asymmetric digital subscriber line. I næsten hele landet er det muligt at få ADSL.
 • Bredbånd via kabel-TV er en anden mulighed. Kører på det samme coax netværk som kabel-TV, men du er ikke tvunget til også at have kabel-TV samtidig. Omkring halvdelen af de danske husstande kan få adgang via kabel-TV.
 • Fiberbredbånd anvender lyslederkabler og kan levere den højeste hastighed.
 • Mobilt internet kan bruges alle steder der har en ordentlig forbindelse.

Bredbånd via Kabel-TV er ofte den billigste løsning, mens fibernet kan give dig det hurtigste bredbånd.

Fibernet er dyrere end bredbånd via TV-kabel men priserne er kommet ned i pris så det er muligt at finde billigt fibernet.

Forskellen på trådløse og mobile bredbåndsløsninger

Selvom det lyder som det samme er det faktisk stor forskel på trådløs bredbånd og mobilt bredbånd. Det trådløse er den internetforbindelse du får installeret i dit hjem. Men du kan kun bruge det når du er hjemme, og kan ikke tage det med dig.

Det mobile bredbånd kan du derimod godt tage med dig. Her er det signalet fra masterne der er afgørende for hvor du kan komme på nettet. Så i mange situationer kan det være ganske praktisk at have.

Mobilt data er generelt dyrere så hvis du vil have billigt bredbånd skal du bruge wifi når det er muligt.

Kan jeg få bredbånd?

Som det klare udgangspunkt, ja. Der er ganske vist forskel på dækningen i forskellige egne af Danmark, men fra både udbydernes side og fra politisk hold har der været stort fokus på at hurtigt internet skal kunne leveres i hele landet.

Billig internet

Hvilken hastighed skal jeg vælge?

Det afhænger helt af hvad du skal bruge forbindelsen til. Hvis du kun bruger internettet til at læse lidt nyheder og mail har du ikke brug for hurtigt bredbånd. Men hvis du derimod bruger det til både at se tv og streame film, serier og gør dig i filmleje på iTunes skal du nok bruge i hvert fald 100 mbit.

Hastigheden på en internetforbindelse er en angivelse af hvor meget data der kan transporteres inden for en given tidsramme. Og derfor kan den begynde at hakke hvis den er presset og der bliver downloadet mere end den kan rumme.

Her skal du være opmærksom på at det er download hastigheden der er vigtig. Din upload hastighed har kun betydning når du uploader ting på nettet.

Hvis nettet i din husstand bliver brugt flittigt af flere, og der både bliver streamet film og serier på NetFlix og YouTube, kræver det seriøs hastighed.

I dag er der i modsætning til dagene med modem og opringning næsten altid inkluderet ubegrænset download og upload af data via en wifi-forbindelse. Så det er ikke fordi prisen løber løbsk selvom du downloader en masse.

Her er nogle meget generelt retningslinjer for hastighed;

 • 10MBIT/s
  • God løsning hvis du kun skal bruge nettet til at læse nyheder og tjekke facebook og email.
 • 20MBIT/s
  • Udmærket løsning hvis du også skal streame film og serier, men næppe af flere end 2 brugere ad gangen.
 • 50MBIT/s
  • God løsning hvis flere end 2 brugere skal streame film og serier samtidig.

Hvor hurtigt bredbånd kan jeg få?

Fibernet er suverænt det hurtigste bredbånd det er muligt at få, men er ikke bredt ud til hele landet endnu.

Den hurtigste forbindelse i oversigten er 1000 MBIT som du kan få med både fibernet og almindeligt signal.

Hvor godt netværket dækker er en anden faktor der har betydning for både hastighed og driftssikkerhed for din internetforbindelse.

Du kan sammenligne fibernet løsninger lige her.

Netværk

Netværksdækningen er afhængig af beliggenheden af din bopæl, hvorfor det er svært at sige noget generelt omkring det.

De fleste bredbåndsudbydere kører via TDCs netværk. Derudover har Stofa, 3, Telia, Telenor og Waoo deres egne netværk.

Så undersøg de forskellige selskabers dækning i dit område, så du ikke ender med at have en forbindelse hvor det kniber med dækningen.

Hvad koster bredbånd?

Priser på bredbånd ligger i området 200 kroner og op til 500 kroner per måned.

Det er ganske almindeligt at du skal binde dig for en seks måneders periode når du skifter til en ny bredbåndsudbyder.

Grunden til dette er at din bredbåndsudbyder har udgifter forbundet med at få en ny kunde. Så for at kunne holde deres priser nede er det nødvendigt for dem at binde dig i en vis periode.

Derfor er en god ide at sammenligne de totale omkostninger for de første seks måneder.

Billig bredbånd

Det billigste bredbånd til 200-250 kroner per måned kan stadig give dig en hastighed på 100 MBIT.

Men det er naturligvis muligt at du hellere vil have en endnu hurtigere forbindelse eller en anden udbyder. Så det kan hjælpe at sammenligne bredbånd for at få et overblik over dine muligheder.

Sammenlign bredbånd

I vores bredbånd sammenligning er der inkluderet løsninger fra 10 forskellige internetudbydere. Der er; Kviknet, Hiper, Fastspeed, Stofa, YouSee, 3, CBB, BoligNet, Oister og Waoo.

Læs også: Mobilabonnement og mobilselskaber

Bedste bredbånd tilbud