Bredbåndsudbydere – Du kan sammenligne billig bredbånd her

Sidst opdateret 7. Februar 2018

Bredbånd sammenligning

Hvis du er på jagt efter den bedste bredbåndsudbyder i 2018 skræddersyet dine behov, kan du sammenligne bredbånd lige herunder i vores oversigt. Du kan lave en bredbånd sammenligning og filtrere på hastighed og priser. Herefter er det ligetil at vælge om du er ude efter at have bredbånd billigt eller hurtigt. Vi prøver at gøre det så let som muligt for dig at vælge mellem de forskellige bredbåndsudbydere.


*ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne

Du finder vores beskrivelser af de enkelte udbydere herunder;


Vælg blandt forskellige bredbåndsudbydere

Ovenover kan du sammenligne bredbånd priser og hastigheder fra 5 forskellige bredbåndsudbydere i Danmark. Du kan se download og upload hastigheder, priser for oprettelse og priser per måned.

Næsten alle bredbåndsforbindelser i Danmark er med frit forbrug af data, hvorfor de parametre der kan sammenlignes på er hastighed, pris og dækning. Dækning er afhængig af din bopæl, hvorfor det er svært at sige noget generelt omkring det.

Som det kan ses varierer bredbånd priser og vilkår generelt for de forskellige bredbåndsudbydere ganske meget, så det er en god ting med et overblik så du kan sammenligne inden du vælger.

Og du kan ydermere sammenligne efter gebyr, bindingsperiode og om du bliver forbundet via TV-kabel, telefonstik eller fibernet.

Billede af stik til bredbånd

Bredbåndsudbydere – Billigt bredbånd sammenligning

Vi har allerede nævnt de to vigtigste parametre vi kan sammenligne efter, som er hastighed og pris. Hvis vi er på jagt efter billig internet, bliver pris den parameter vi vælger ud fra.

Det betyder så at vi skal have neutraliseret hastigheden for at kunne sammenligne direkte på pris. Det kan vi gøre ved at finde vores hastighedsbehov, og så vælge den billigste bredbåndsudbyder der som minimum tilbyder denne hastighed.

Hvilken bredbånd hastighed skal jeg vælge af min bredbåndsudbyder

Det afhænger helt af hvad du skal bruge det til. Hvis du kun bruger internettet til at læse nogle nyheder og mail har du ikke brug for en hurtig forbindelse. Men hvis du derimod bruger det til både at se tv og streamer film og serier skal du bruge en hurtig forbindelse.

Her skal du være opmærksom på at det er download hastigheden der er vigtig. Din upload hastighed har kun betydning hvis du skal uploade ting på nettet.

Hvis nettet i din husstand bliver brugt flittigt af flere, og der både bliver streamet film og serier på NetFlix og YouTube, kræver det seriøs hastighed.

Når vi har udvalgt de rigtige parametre er det væsentligt lettere at vælge den bedste bredbåndsudbyder til vores individuelle behov.

Dataforbrug og en mobil bredbåndsløsning

Efterhånden er der altid inkluderet fri data i den internetforbindelse du får installeret i dit hjem. Eller på din arbejdsplads for den sags skyld. Og eftersom vi tilstræber den kabelløse verden, vil internettet også være trådløst. Men der er en geografisk begrænsning på nettet, da du jo ikke kan tage forbindelsen med dig.

Det kan du derimod hvis du tilkøber en mobil bredbåndsforbindelse. Her er der kun den ene geografiske begrænsning at der skal være signal for at det mobile bredbånd virker. Og med de teknologiske fremskridt er hastigheden og dækningen omtrent ligeså god som ved andre internetforbindelser.

Den største ulempe ligger i prisen og at der ikke er inkluderet fri data som standard. Så hvis vi skal have fri data begynder prisen at snige sig opad. Men mon ikke det bare er et spørgsmål om tid før det ændrer sig. Eller at der kommer frit bredbånd i alle storbyer og måske endda i hele landet.

Hvis du vælger en mobil bredbåndsudbyder er det vigtigt at gøre dig klart hvilken mængde af dataforbrug der er nødvendig. Hvis der kun er en bruger og det mest skal bruges til at tjekke facebook og email, bør et par GB per måned være nok. Er der derimod flere brugere og skal der både streames og ses film via NetFlix og YouTube skal du nok op i mindst 30GB per måned. Og måske endda mere.

Forskellen på trådløse og mobile bredbåndsløsninger

Selvom det lyder som det samme er det faktisk stor forskel på en trådløs og en mobil bredbåndsudbyder. Det trådløse er den internetforbindelse du får installeret i dit hjem, og som du kan tilgå uden at skulle bruge et kabel. Men du kan kun bruge det når du er hjemme, og kan ikke tage det med dig. Det trådløse internet omtales også tit som wifi.

Det mobile bredbånd derimod kan du derimod godt tage med dig. Her er det signalet der er afgørende for hvor du kan komme på nettet. Så i mange situationer kan det være ganske praktisk at have. Det er dog i øjeblikket dyrere end trådløst internet. Især hvis du har et højt dataforbrug.

Din bredbåndsudbyder derhjemme vil som allerede nævnt næsten altid inkludere ubegrænset data. Derimod har det mobile bredbånd enten en vis mængde dataforbrug inkluderet per måned eller du skal betale per Mbit.

Her er der igen flere parametre der afgør hvad der er den bedste bredbåndsudbyder til dig. Endnu igang må det komme an på en konkret vurdering. På samme måde som det meste andet her i livet.

Forskellige løsninger

Der er flere forskellige mulige løsninger, dog afhængig af hvor du bor henne. De forskellige løsninger inkluderer igennem;

  • Kabelstikket
  • Telefonstikket
  • Mobilt
  • Fibernet

Med undtagelse af den mobile løsning er der en sandsynlighed for at en teknikerbesøg fra din internetudbyder er påkrævet for at du kan blive tilkoblet internettet.

Billede af bredbåndsudbydere

Hvad er bredbånd?

Bredbånd er en betegnelse for et signal der kan transportere en vis mængde af frekvenser. Jo højere båndbredde jo mere kan der transporteres, i det konkrete tilfældet wifi information. En meget smal bredde kan måske kun transportere enkelte tegn, mens der nærmest ikke er grænser for hvad der kan transporteres med meget bredde.

I dag kan du få bredbånd via enten ADSL, kabelnettet eller fibernettet. Igennem fibernettet er der mulighed for væsentlig højere hastigheder end ved de andre muligheder, men det er langt fra alle bredbåndsudbydere der tilbyder denne mulighed til deres kunder.

Tidligere var de fleste hjem tilkoblet internettet via et modem som skulle ringe op hver gang der skulle skabes forbindelse. I dag går det heldigvis noget lettere.

Hvad er Megabyte og Gigabyte?

Hastigheder på bredbåndsforbindelse bliver udtrykt i MBIT så lad os lige gennemgå hvad de betyder. Otte MBIT er det samme som en megabyte og 1.024 megabyte er en gigabyte.

Hvis du har en forbindelse med en hastighed på 1 MBIT vil du maksimalt kunne downloade omkring 120 Kilobyte per sekund. Den ene MBIT svarer jo til en 1/8 del Megabyte altså 1.000 Kilobyte/8 = cirka 120 Kilobyte.

Så med en 10 MBIT hastighed ligger maks omkring 1.200 Kilobyte eller 1,2 Megabyte per sekund.

Mobilt bredbånd dækning

Som allerede nævnt er dækningen og hastigheden blevet meget bedre for det mobile bredbånd. Dog er der stadig områder i Danmark hvor dækningen halter lidt, så det er en god ide at undersøge dækningen som de forskellige bredbåndsudbydere tilbyder af området hvor du bor inden du vælger.

Mobilt bredbånd router

En mobil bredbåndsløsning kan opsættes på forskellige måder. En er disse måder er via en router, mens andre muligheder er via simkort eller USB. Og så er det bare at sætte det til den mobile enhed, og så sørger din internetudbyder for adgang til internettet.

Billig bredbånd og tv

I dag tilbyder flere bredbåndsudbydere både deres kunder en bredbåndsforbindelse og et tv-abonnement som en pakkeløsning. Og det giver rigtig god mening da begge dele kan kører via et tv-kabel. Er du interesseret i at have bredbånd og tv som en pakkeløsning tilbyder udbyderne Fullrate, YouSee og Telenor denne pakkeløsning.

Men du kan også sagtens have bredbånd uden tv og nøjes med at vælge bredbånd uden samtidig at skulle have en tv-pakke. Det er helt op til dig selv. Heldigvis.

Hvad er coax? – Bredbånd via kabel tv

Hvis du får bredbånd igennem coax betyder det at din internetudbyder bliver tilsluttet dit hjem via kabel-tv stikket. Alternativerne er kobber- eller fibernettet. Ved coax får du tv og bredbånd via sammen coax internet kabel, så du i princippet skal have tv for også at kunne få bredbånd. Du skal i hvert fald have et tv-stik.

Ved kobbernettet skal du have bredbånd for at kunne se tv. Det vil sige lige omvendt.

Koaksialkabel (COAX)

Et koaksialkabel er et kabel der bruges indenfor elektronik og udmærket sig ved at det skærmer imod elektrisk stråling, og derfor er gode til høje frekvenser.

Koaksial betyder akse, og bruges både til tv og radio signaler.

Coax vs fiber

For langt de danskere er det i dag ikke væsentligt om de får bredbånd via coax eller fiber. Grunden til dette er at selvom fiber kan skabe langt hurtigere forbindelse, vil en almindelig dansk husstand ikke kunne udnytte denne højere hastighed til noget.

Hvad er fibernet? – Hvordan fungerer fibernet?

Fibernet er internet som i modsætning til almindeligt bredbånd bliver leveret via lyslederkablet, såkaldt optisk fiber. En almindelig bredbåndsforbindelse leveres via kobberkabler enten gennem kabelstik eller telefonstik, og fibernet kan derfor levere højere hastigheder end bredbånd.

Hvad er forskellen på fibernet og bredbånd?

Fibernettet består af glas eller plastik og transporterer data via lysimpulser gennem det indre af kernen i fiberen. Informationen kører altså igennem lys og bliver derfor lynhurtigt og har stor pålidelighed. Almindelig bredbånd kører igennem kabelstik eller telefonstik der ikke er lavet specifik til det, hvorimod fibernettet er bygget specifik til formålet.

Som nævnt er fibernettet hurtigere end en traditionel bredbåndsløsning, men det er desværre stadig begrænset hvem der udbyder det og hvem der kan få fibernet. Langsomt er det dog ved at blive rullet ud i dele af Danmark, så efterhånden vil langt de fleste kunne få det.

Hvorfor fiber?

Afhængigt af dit brug af internettet kan det være en fordel at have fremfor almindelig bredbånd. Her er listet et par grunde;

  • I er mange i jeres husstand der bruger internettet
  • I ser mange film og tv-serier via streaming
  • I spiller mange spil der kræver at meget data bliver downloadet
  • Hvis du enten henter eller uploader store filer

Bruger du derimod mest internettet til at læse mail og nyheder, giver det formentlig bedre mening at vælge billig bredbånd.

Kan jeg få fibernet?

Af udbyderne i sammenligningen i toppen af artiklen er det desværre kun Hiper der tilbyder fiberbredbånd.

Så hvis du er interesseret i at få fiber kan du finde ud af om du har mulighed for det på deres hjemmeside. At få fiber via Hiper er dyrere end deres to andre løsninger som er bredbånd via kabel eller telefonstik, men til gengæld bliver din hastighed altså tidoblet for download og 40 gange hurtigere end via kabelstik og 100 gange hurtigere end ved telefonstik.

Og i forhold til flere andre udbydere er prisen for fiber internet igennem Hiper enten den samme eller lavere end traditionelle bredbåndsløsninger.

Bedste bredbåndsudbyder og teleselskab

Flere bredbåndsudbydere tilbyder både deres kunder en bredbåndsløsning og forskellige  mobilabonnementer. Det kan der både være fordele og ulemper ved.

Det er let at se sammenhængen imellem de to ydelser, og til tider kan der være mulighed for at spare penge ved at samle dine ydelser hos en udbyder.

Billede af Bredbånd sammenligning

Bredbånd sammenligning

Hvis du er på jagt efter billig bredbånd kan du bruges vores oversigt i starten af siden til at finde det.

De billigste løsninger i oversigten koster 219 kroner per måned og det har alle udbydere med undtagelse af YouSee og Fullrate. Der er dog forskel på hvor høj hastighed du får fra de enkelte bredbåndsudbydere for den pris. Hiper og Kviknet tilbyder begge download hastigheder på 100 MBIT til 219 kroner per måned for bredbånd via telefonstik eller kabelstik. Kviknet tilbyder så en hurtigere upload hastighed til prisen.

Fullrate har bredbåndsløsninger fra 229 kroner per måned men her starter hastigheden på 25 MBIT.

Men igen det er svært at sætte specifikke regler som er gældende for alle forbrugere. I langt de fleste tilfælde kræver det en individuel vurdering at finde den rigtige løsning. Så er det heldigvis nemt at skifte igen bagefter.

Læs også: Mobilselskaber sammenligning

Del: