Bredbånd priser – Få billig internet ved at sammenligne de bedste tilbud

Hvad er bredbånd?

Det er en betegnelse for et signal der kan transportere en vis mængde af frekvenser. Jo højere båndbredde jo mere kan der transporteres, i det konkrete tilfældet wifi information.

Hvad er mobilt bredbånd?

På samme måde som du kan gå på nettet med din mobiltelefon, kan du gå på nettet overalt via en 3G eller 4G-forbindelse når du har mobilt bredbånd. En anden forskel i forhold til din bredbåndsforbindelse derhjemme som har frit dataforbrug, er at du ikke nødvendigvis har fri data når du bruger mobilt internet. Det kan både betyde at du skal betale en pris per datamængde du downloader, eller at du har en vis mængde data inkluderet til forbrug hver måned. Og hvis du bruger den mængde data skal du betale for yderligere forbrug. Du opfanger som oftest det mobile bredbånd igennem et USB-stik eller via et simkort. Disse kan tilgå det samme netværk som mobiltelefoner sædvanligvis får data fra. Mobilt internet er som navnet ordret fortæller os mobilt. Det wifi du får installeret i dit hjem har en geografisk begrænsning fordi signalet kommer fra en router som ikke bevæger sig. Er du udenfor routerens rækkevidde kan du ikke tilgå internettet via routeren. Mobilt bredbånd har ikke nogen geografisk begrænsning og er kun begrænset af signaldækningen i området du befinder dig i.

Ubegrænset mobilt bredbånd

Fri data er som nævnt så godt som altid inkluderet i en standard wifi løsning til hjemmet. Men data er som regel dyrere når det er mobilt. Efterhånden kan du dog få mobile datapakker som er så store at det er vanskeligt at bruge al den inkluderede data. Så det er bestemt muligt at finde billigt mobilt bredbånd. Bedste bredbånd tilbud - Sammenlign internet

Hvilken internet hastighed skal jeg vælge?

Hastigheden på en internetforbindelse er en angivelse af hvor meget data der kan transporteres inden for en given tidsramme. Derfor kan den begynde at hakke hvis den er presset og der bliver downloadet mere end den kan håndtere. I dag er der i modsætning til dagene med modem og opringning næsten altid inkluderet ubegrænset download og upload af data via en wifi-forbindelse. Så prisen løber ikke løbsk uanset hvor meget du downloader. Eller uploader. Her er nogle meget generelle retningslinjer for bredbånd hastighed;
 • 50MBIT/s
  • God løsning til de fleste behov
 •  100MBIT/s
  • Rigtig hurtigt løsning som i mange tilfælde er rigeligt til en familie på maks fire der både skal surfe på internet og streame film og serier på samme tid.
 • 1.000MBIT/s
  • Nærmest ingen private husstande i Danmark har brug for en hastighed på 1.000 MBIT. Her er der så godt som fri leg.

Sammenlign bredbånd

Når du kender din ønskede hastighed og ved hvilke bredbåndsudbydere der kan levere tilfredsstillende på din bopæl, er det et spørgsmål om at sammenligne priser på bredbånd for disse udbyderes løsninger. Og vælge det billigste bredbånd. Bredbåndsudbydere - Hvilket internet kan jeg få

Hvilket internet kan jeg få?

Lad os lige opliste de forskellige mulige løsninger for opkobling som kan afhænge af hvor du bor henne. De forskellige løsninger er;
 • Bredbånd via telefonstik er den mest almindelige måde at få en internetforbindelse på. Der kører via kobberkabler som også bliver brugt til fastnettelefoni. Du behøver ikke have en fastnetforbindelse samtidig, men du skal have et telefonstik. Det hedder også ADSL bredbånd som står for asymmetric digital subscriber line. I næsten hele landet er det muligt at få bredbånd via ADSL.
 • Kabel TV er en anden måde at få adgang til internettet på. Kører på det samme coax netværk som kabel-TV, men du er ikke tvunget til også at have kabel-TV samtidig. Omkring halvdelen af de danske husstande kan få bredbånd via kabel-TV.
 • Fibernet er den nyeste mulighed som kører på lyslederkabler og kan levere den højeste hastighed. For mange får de dog ikke mere ud af denne hurtigere hastighed. Desværre er det ikke tilgængeligt i hele Danmark endnu. Hvis din husstand virkelig downloader eller uploader meget kan det være det bedste bredbånd i Danmark til dig.
 • Mobilt bredbånd kører på samme net som en mobiltelefon. Med mobilt bredbånd kan du komme online alle steder der har en ordentlig forbindelse. Til gengæld har du muligvis en begrænset datamængde, eller skal betale mere for data end du skal med en wifi løsning.
Med undtagelse af den mobile løsning er der sandsynlighed for at et teknikerbesøg fra din internetudbyder er påkrævet for at du kan få adgang til internettet.

Billig internet

Du har mulighed for at få billig internet ved alle fire forskellige løsninger. Så du kan bruge vores oversigt over bredbåndsudbydere i Danmark til at finde det billigste internet der har din ønskede hastighed. Det er ganske almindeligt at du skal binde dig for en seks måneders periode når du skifte til en ny bredbåndsudbyder. Grunden til dette er at din bredbåndsudbyder har udgifter forbundet med at få en ny kunde. Så for at kunne holde deres bredbånd priser nede er det nødvendigt for dem at binde dig i en vis periode. Så når du gerne vil have billigt bredbånd er det en god ide at sammenligne de samlede omkostninger for de første seks måneder.

Billig bredbånd og tv pakke

I dag tilbyder flere virksomheder deres kunder både en bredbåndsforbindelse og et tv-abonnement. Det kan køre på samme forbindelse og til tider kan der også være mulighed for at få en god pris ved at samle dine ydelser hos samme udbyder. Billig internet

Billig internet og telefoni

Flere bredbåndsudbydere tilbyder deres kunder både bredbånd og et telefoni. Til tider kan der være mulighed for at spare penge ved at samle dine ydelser hos en enkelt udbyder. Så her kan der være gode muligheder for at få billig bredbånd og telefoni. Hvis du også skal bruge internet til din iPad skal du ud og kigge efter mobilt bredbånd.

Billig internet i udlandet

Hvis du skal bruge internet i udlandet er der basalt set to forskellige løsninger. Den billigste bredbånd løsning er at logge på et lokalt wifi. Den anden løsning er at bruge mobildata. Dit mobilselskab er forpligtet til at give dig en vis mængde fri data indenfor EU, hvis dit abonnement inkluderer data. I tråd med den sidste løsning kan du også vælge at købe et lokalt SIM-kort og tilgå internettet på den måde.

Sammenlign bredbåndsudbydere

Der er inkluderet 10 forskellige bredbåndsudbydere i oversigten her på siden; Maxspeed, 3, Kviknet, YouSee, CBB, Oister, Stofa, Waoo, Hallo og Velkommen. Billig bredbånd - Kan jeg få bredbånd?

Gode råd til at få billigt internet og TV

Vælg først en løsning når du kender dit behov for hastighed. Undersøg om du kan spare penge ved at få telefoni, bredbånd og TV samlet hos en udbyder. Sammenlign internet så du er sikker på at du vælge det bedste bredbånd til prisen. Du kan for eksempel bruge vores bredbånd sammenligning her på siden. Her er det let at sammenligne priser på bredbånd.