Bredbånd priser – Sammenlign bedste og billigste danske internet

Herunder kan du sammenligne bredbånd priser og hastigheder så det er let for dig at vælge det Danmarks bedste internet.

Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet.
ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne.. Dette kan have indflydelse på hvordan listen er rangeret.

Hvad er bredbånd?

Bredbånd er en betegnelse for et signal der kan transportere en vis mængde af frekvenser. Jo højere båndbredde jo mere kan der transporteres. Det er bredbåndet der gør dig i stand til at gå på internettet.

Forskellen på trådløse og mobile bredbåndsløsninger

Selvom det lyder som det samme er det faktisk stor forskel på trådløs bredbånd og mobilt bredbånd. Det trådløse er den internetforbindelse du får installeret i dit hjem, og som du kan tilgå uden at skulle bruge et kabel til din enhed. Men du kan kun bruge det når du er hjemme, og kan ikke tage det med dig. Den trådløse forbindelse omtales også tit som wifi.

Det mobile bredbånd kan du derimod godt tage med dig. Her er det signalet fra masterne der er afgørende for hvor du kan komme på nettet. Så i mange situationer kan det være ganske praktisk at have.

Hvilket bredbånd kan jeg få?

Lad os lige opliste de forskellige muligheder som kan afhænge af hvor du bor henne.

  • Bredbånd via telefonstik kører gennem kobberkabler som også bliver brugt til fastnettelefoni. Du behøver ikke have en fastnetforbindelse samtidig, men du skal have et telefonstik. Det hedder også ADSL som står for asymmetric digital subscriber line. I næsten hele landet er det muligt at få ADSL.
  • Bredbånd via kabel-TV som anvender coax netværket der også bruges til at sende tv-signaler. For cirka halvdelen af landets husstande er via kabel-TV en mulighed.
  • Fibernet er udviklet direkte til internetanvendelse. Med denne løsning kan du få hastigheder på helt op til 1.000 Mbit.
  • Mobilt internet behøver ikke blive tilsluttet, men kan anvendes hvor som helst.

Hvad er ADSL?

ADSL står for Asymmetric Digital Subscriber Line og anvender fastnet telefonlinjerne. Det er asymmetrisk fordi download og upload hastigheder kan være forskellige. ADSL overtog fra IDSN som gjorde det muligt at surfe på nettet og tale i telefon på samme tid.

ADSL bruger gamle kobberledninger som er til rådighed over hele Danmark og anvender en teknologi der hedder DSL. Traditionelt har et været den mest anvendte løsning, men er ved at miste førerpladsen til kabelstikket og fibernettet.

Hvad er coax?

Får du din internetforbindelse gennem coax betyder at det at du er forbundet via kabelstikket. Alternativerne er kobber og fibernet. Kører du via coax får du både bredbånd og din TV igennem samme kobberkobler, så du skal have et tv-stik for at kunne komme online.

Et coxial kabel bliver brugt til elektronik og er godt til at beskytte mod elektrisk stråling og er derfor meget anvendelig til høje frekvenser. Det kan bruges til både TV og radio signaler.

Priser

Priserne på bredbånd afhænger især af tre ting. Hastigheden af din forbindelse, opkoblingsform og om du ønsker streamingtjenester inkluderet. En hurtigere forbindelse er som udgangspunkt dyrere end en langsommere forbindelse. Mobilt bredbånd er generelt billigere end de andre typer af kobling. Og det bliver i sagens natur dyrere når du har forskellige ekstra tjenester inkluderet.

Billigt bredbånd

Hvad der er det billigste bredbånd afhænger af hvilket netværk du gerne vil være på, din opkobling og din hastighed. Men især i forhold til ekstra tjenester som streaming eller en musik tjenester bliver det mere kompliceret. 

Det kan sagtens være at en løsning der koster mere men har en tjeneste med du alligevel bruger er den billigste alt taget i betragtning. Det er selvfølgelig fordi udbyderne kan sælge ekstra tjenester billigere end de koster særskilt fordi de kan hjælpe med at sælge flere.

Bredbånd og telefoni

Der er flere forskellige selskaber der både gør sig som udbyder af både bredbånd og telefoni. Og der kan være masser af mening i at vælge en af disse selskaber til at levere begge ydelser.

  • Telmore 
  • OK Mobil
  • Oister 
  • CBB

Internet og mobilabonnement samlet

Flere bredbåndsudbydere tilbyder deres kunder både bredbånd og et mobilabonnement. Det kan der både være fordele og ulemper ved.

Det er let at se sammenhængen imellem de to ydelser, og til tider kan der være mulighed for at spare penge ved at samle dine ydelser hos en enkelt bredbåndsudbyder.

Af udbyderne i oversigten her på siden tilbyder 3, Fullrate, Yousee, Stofa og Velkommen både internet og mobilabonnementer til deres kunder.

Når du også skal bruge internet til din iPad skal du ud og kigge efter mobilt bredbånd.

Bredbånd og TV

Der er flere muligheder for at få bredbånd og TV som en samlet pakke. YouSee, Boxer og Stofa kan alle tre tilbyder deres kunder både bredbånd og TV.

Og i dag bliver du ikke i lige så høj grad som tidligere bundet op på fuldstændige faste TV-pakker, men har faktisk en grad af valgfrihed og streaming tjenester. Så det er afgjort noget der er værd at kigge nærmere på.

Bedste bredbånd

For at kunne vælge det bedste bredbånd er du nødt til at kende din ønskede hastighed, hvilket eller hvilke netværk der passer til din bopæl, den rigtige opkobling og eventuelle ekstra tjenester. Så inden du vælger er det vigtigt at du er afklaret på disse forhold først.  

Sammenlign bredbånd

I vores bredbånd sammenligning er der inkluderet løsninger fra ni forskellige bredbåndsudbydere.

Der er fra Stofa, Fastspeed, Kviknet, CBB, JetNet, Norlys, Oister, OK og Telmore. 

Læs også:

Bredbånd