Bredbånd 2020 – Sammenlign priser og få hurtigt eller billig internet

Bedste bredbånd sammenligning. Få billig internet eller hurtigt internet.

*Oversigterne viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markederne.

*ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne der er vist her på hjemmesiden. Links kan være reklamelinks.

Hvad er bredbånd?

Det er en betegnelse for et signal der kan transportere en vis mængde af frekvenser. Jo højere båndbredde jo mere kan der transporteres, i det konkrete tilfældet wifi information.

Hvad er internet?

Internettet er et digital netværk der forbinder brugerne med alle de forskellige hjemmesider der er tilgængelige på nettet. 

Hvilket bredbånd kan jeg få på min adresse?

Du er sikker på at du kan få 3G eller 4G bredbånd via enten TV-kabel, telefonstik eller mobilt bredbånd. Og hvis du bor det rigtige sted kan du måske også få fibernet.

Hvad koster bredbånd?

Da alle danske bredbåndsudbydere tilbyder frit forbrug af data til wifi behøver vi ikke bekymre os om datamængder. I stedet for skal vi kigge på bredbånd priser i forhold til hastighed.

Du kan sagtens finde billig bredbånd og billig fibernet med en rimelig hastighed, og hvis hastigheden er det vigtigste kan du også få en meget hurtig forbindelse på op til 1.000 MBIT.

Bedste bredbånd tilbud - Sammenlign bredbånd

Hvad er hurtigt internet?

Generelt set er det hurtigste internet der kan leveres i Danmark 1.000 MBIT/s. Og det er virkelig hurtigt internet. Langt hurtigere end en almindelig husstand kan bruge.

Din internetforbindelse har både en download og en upload hastighed. Din download hastighed er den vigtige når du surfer på nettet og skal hente filer og se film og videoer.

Din upload hastighed er den vigtige når du skal lægge noget online. Det være sig filer eller andet.

Normalt når vi taler om hurtigt bredbånd er det din download hastighed der refereres til.

Hvilken hastighed skal jeg vælge?

Hastigheden på en internetforbindelse er en angivelse af hvor meget data der kan transporteres inden for en given tidsramme. Og derfor kan den begynde at hakke hvis den er presset og der bliver downloadet mere end den kan håndtere.

I dag er der i modsætning til dagene med modem og opringning næsten altid inkluderet ubegrænset download og upload af data via en wifi-forbindelse. Så prisen løber ikke løbsk uanset hvor meget du downloader.

Her er nogle meget generelt retningslinjer for bredbånd hastighed;

 • 10MBIT/s
  • God løsning hvis du kun skal bruge nettet til at læse nyheder og tjekke facebook og email.
 • 20MBIT/s
  • Udmærket løsning hvis du også skal streame film og serier, men næppe af flere end 2 brugere ad gangen.
 • 100MBIT/s
  • God løsning hvis flere end 2 brugere skal streame film og serier samtidig.

Hvad er Megabyte og Gigabyte?

Hastighed på bredbånd bliver udtrykt i MBIT så lad os kigge på hvad det betyder. Det kan nogle gange forvirre at hastighed bliver udtrykt i MBIT mens datamængder bliver udtrykt i byte.

Otte MBIT er det samme som en megabyte and 1.024 megabyte svarer til en gigabyte.

Hvis din forbindelse har en hastighed på 1 MBIT kan du downloade omkring 120 kilobyte per sekund. Den ene MBIT svarer til 1/8 Megabyte hvilket betyder at 1.000 Kilobyte/8 = omkring 120 Kilobyte.

Så med en hastighed på 10 MBIT kan der maksimalt downloades omkring 1.200 Kilobyte eller 1,2 Megabyte per sekund.

Hvor hurtigt bredbånd kan jeg få på min adresse?

Desværre er fibernettet ikke bredt ud til hele landet endnu, så det er ikke tilgængeligt for alle og enhver. Fiberbredbånd er ellers suverænt det hurtigste bredbånd det er muligt at få.

Det er muligt at få en forbindelse med en hastighed på 1.000 MBIT med en almindelig forbindelse. Så du kan godt få hurtigt internet uden at have fibernet.

Hvor godt netværket dækker er en anden faktor der har betydning for både hastighed og driftssikkerhed for din internetforbindelse.

Hvordan får jeg det billigste internet?

For at få det billigste internet skal du først kende din ønskede hastighed. Den kan du for eksempel finde ved at vurdere om din nuværende forbindelse er for langsom eller for hurtig eller lige tilpas.

Med for hurtig menes naturligvis at du gerne vil opgive fart mod at få en billigere forbindelse.

Det næste du skal gøre er at finde ud af hvilke bredbåndsudbydere der har en tilfredsstillende dækning af din bopæl.

Sammenlign bredbånd

Når du kender din ønskede hastighed og ved hvilke bredbåndsudbydere der kan levere tilfredsstillende på din bopæl, er det et spørgsmål om at sammenligne priser for disse udbyderes løsninger. Og vælge den billigste.

Hurtigt bredbånd - Billig internet - Billig fibernet

Kan jeg få bredbånd?

Som det klare udgangspunkt, ja. Der er ganske vist forskel på dækningen i forskellige egne af Danmark, men fra både udbydernes side og fra politisk hold har der været stort fokus på at hurtigt internet skal kunne leveres i hele landet.

Og det er ingen tvivl om vi får hurtigere og hurtigere internet hele tiden.

Hvilket internet kan jeg få på min adresse?

Der er desværre steder hvor forbindelsen stadig halter lidt. Og som nævnt er fibernettet stadig ved at blive rullet ud, så her afhænger det stadig af geografi.

Almindelig bredbånd via enten TV-kabel eller telefonstikket kan leveres til så godt som hele landet.  Og det samme gælder for mobilt bredbånd.

Netværk

De fleste bredbåndsudbydere kører på TDCs netværk. Derudover har Stofa, 3, Telia, Telenor og Waoo deres egne netværk.

Så undersøg de forskellige selskabers dækning i dit område, så du ikke ender med at have en forbindelse hvor det kniber med dækningen.

Hvad er en router?

En router er den boks der sender bredbånd som kan fanges af elektroniske enheder og således tilgå internettet.

Opsætning af router

Hvis du får bredbånd via telefonstik, kabel stik eller fibernet skal du have installeret en router. Heldigvis for dig medfølger der en gratis router fra langt de fleste bredbåndsudbydere.

Hastighedstest

Du er nødt til at besøge de forskellige bredbåndsudbyderes hjemmesider hvor at finde ud af præcis hvor hurtig en forbindelse de kan tilbyde dig.

Bredbåndsudbydere - Hvilket internet kan jeg få på min adresse?

Forskellen på trådløse og mobile bredbåndsløsninger

Selvom det lyder som det samme er det faktisk stor forskel på trådløst bredbånd og mobilt bredbånd. Det trådløse er den internetforbindelse du får installeret i dit hjem, og som du kan tilgå uden at skulle bruge et kabel til din enhed. Men du kan kun bruge det når du er hjemme, og kan ikke tage det med dig.

Det mobile bredbånd kan du derimod godt tage med dig. Her er det signalet fra masterne der er afgørende for hvor du kan komme på nettet. Så i mange situationer kan det være ganske praktisk at have.

Forskellige løsninger for opkobling

Lad os lige opliste de forskellige mulige løsninger for opkobling som kan afhænge af hvor du bor henne. De forskellige løsninger er;

 • Telefonstik er den mest almindelige måde at få en internetforbindelse med. Der kører via kobberkabler som også bliver brugt til fastnettelefoni. Du behøver ikke have en fastnetforbindelse samtidig. Det hedder også ADSL bredbånd som står for asymmetric digital subscriber line. Alle bredbåndsudbydere der leverer via ADSL bruger TDCs netværk.
 • Kabel TV er også en meget almindelig måde at få adgang til internettet på. Kører på det samme coax netværk som kabel-TV, men du er ikke tvunget til også at have kabel-TV samtidig.
 • Fibernet er den nyeste mulighed som kører på lyslederkabler og kan levere den højeste hastighed. For mange får de dog ikke mere ud af denne hurtigere hastighed. Desværre er det ikke tilgængeligt i hele Danmark endnu. Hvis din husstand virkelig downloader eller uploader meget kan det være det bedste bredbånd at vælge.
 • Mobilt bredbånd kører på samme net som en mobiltelefon. Med mobilt bredbånd kan du komme online alle steder der har en ordentlig forbindelse. Til gengæld har du muligvis en begrænset datamængde, eller skal betale mere for data end du skal med almindelig bredbånd.

Med undtagelse af den mobile løsning er der sandsynlighed for at et teknikerbesøg fra din internetudbyder er påkrævet for at du kan få adgang til internettet.

Hvad er ADSL?

ADSL er en forkortelse for Asymmetric Digital Subscriber Line og kører via fastnetforbindelsen. At der er asymmetrisk betyder at download og upload hastigheder kan være forskellige. ADSL overtog fra IDSN som gjorde det muligt at surfe på internettet og at tale i telefon på samme tid.

ADSL kører via gamle kobber kabler som er tilgængelige over hele landet og bruger en teknologi der hedder DSL. Traditionelt har det været den mest anvendte løsning, men det er ved at miste terræn til TV kabler og fibernettet.

Kviknet, YouSee, Velkommen, Hiper, Stofa og DanskNet kan levere bredbånd via telefonstik.

Hvad er coax?

Hvis du bliver forbundet til internettet gennem coax vil det sige at du er forbundet via kabel TV. Alternativerne er kobber kabler og fibernettet. Hvis du bruger coax får du TV og bredbånd gennem det samme kabel, så du har brug for et TV-stik for at komme online.

Hvis du bliver forbundet gennem kobbernettet (ADSL) har du brug for en bredbånds stik for at kunne se TV. Det modsatte af coax.

Kviknet, Fastspeed, YouSee, Hiper, Stofa og DanskNet kan levere bredbånd via TV-kabel.

COAX

Et koaksialkabel bruges indenfor elektronikken og excellerer ved at beskytte mod elektronisk stråling, og virker derfor godt ved høje frekvenser. Det kan anvendes til både TV og radio signaler.

For langt de fleste gør det ikke noget forskel hvorvidt de får bredbånd via coax eller fibernet. Grunden hertil er at selvom fibernet kan leverer højere hastigheder, vil de fleste husstande ikke være i stand til at bruge denne øgede hastighed til noget.

Binding

Det klart mest almindelige er at du binder dig for en seks måneders periode når du skifte til en ny bredbåndsudbyder.

Grunden til dette er at din bredbåndsudbyder har udgifter forbundet med at få en ny kunde. Så for at kunne holde priserne nede er det nødvendigt for dem at binde dig i en vis periode.

Stofa og Bolignet binder ikke deres kunder, så hvis du ønsker bredbånd uden binding skal du vælger en af de to.

Bredbånd og tv pakke

I dag tilbyder flere virksomheder deres kunder en bredbåndsforbindelse og et tv-abonnement som en pakkeløsning.

Det kan køre på samme forbindelse og til tider kan der også være mulighed for at få en god pris ved at samle dine ydelser.

Flere bredbåndsudbydere tilbyder deres kunder både bredbånd og et mobilabonnement. Til tider kan der være mulighed for at spare penge ved at samle dine ydelser hos en enkelt udbyder.

Hvis du også skal bruge internet til din iPad skal du ud og kigge efter mobilt bredbånd.

Internet i sommerhus

Ja vi er jo efterhånden vant til at være online ligegyldigt hvor vi befinder os. En udfordring med sommerhuset kan være at sommerhuse som oftest ligger i områder med landets dårligste dækning.

Så du kan starte med at forsøge dig med at få almindelig bredbånd til dit sommerhus. Hvis det ikke er muligt kan det være en mulighed at prøve med mobilt bredbånd i stedet. Internettet i et sommerhus bliver jo formentlig kun brugt i begrænsede perioder. Medmindre selvfølgelig sommerhuset også tit bliver lejet ud.

Internet i udlandet

Hvis du skal bruge internet i udlandet er der basalt set to forskellige løsninger. Den billigste løsning er at logge på et lokalt wifi.

Den anden løsning er at bruge mobildata. Dit mobilselskab er forpligtet til at give dig en vis mængde fri data indenfor EU, hvis dit abonnement inkluderer data.

I tråd med den sidste løsning kan du også vælge at købe et lokalt SIM-kort og tilgå internettet på den måde.

Hvilke bredbåndsudbydere er inkluderet i oversigten?

Der er inkluderet 10 forskellige bredbåndsudbydere i oversigten her på siden; 3, Kviknet, Fastspeed, YouSee, Velkommen, Hiper, Stofa, Waoo, DanskNet og Bolignet.

Billig bredbånd sammenligning - Kan jeg få bredbånd?

Gode råd til at få billigt bredbånd

Vælg først en løsning når du kender dit behov for hastighed.

Undersøg om du kan spare penge ved at få dit mobilabonnement, bredbånd og TV samlet hos en udbyder.

Sammenlign internet så du er sikker på at du vælge det bedste match efter dine ønsker. Du kan for eksempel bruge bredbånd sammenligning her på siden.