Bredbånd – Her kan du få det billigste internet

Her kan du få det fulde overblik over markedet for bredbånd. Her kan du læse alt om hastigheder og priser, så det er nemt og hurtigt for dig at sammenligne og få det billigste internet til dine behov.

Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet.
ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne.. Dette kan have indflydelse på hvordan listen er rangeret.

Hvad er bredbånd?

Bredbånd er en betegnelse for et signal der kan transportere en vis mængde af frekvenser. Jo højere båndbredde jo mere kan der transporteres. Det er bredbåndet der gør dig i stand til at gå på internettet.

Forskellen på trådløse og mobile bredbåndsløsninger

Selvom det lyder som det samme er det faktisk stor forskel. Det trådløse er den internetforbindelse du får installeret i dit hjem, og som du kan tilgå uden at skulle bruge et kabel til din enhed. Men du kan kun bruge det når du er hjemme, og kan ikke tage det med dig. Den trådløse forbindelse omtales også tit som wifi.

Det mobile bredbånd kan du derimod godt tage med dig. Her er det signalet fra masterne der er afgørende for hvor du kan komme på nettet. Så i mange situationer kan det være ganske praktisk at have.

Hvad koster bredbånd?

Da næsten alle bredbåndsudbydere tilbyder frit forbrug af data behøver vi ikke kigge på datamængder. I stedet for skal vi kigge på priser i forhold til hastighed. Det er i hvert fald tilfældet så længe vi kigge på wifi løsninger og ikke mobilt bredbånd. Mobilt bredbånd har ikke som udgangspunkt fri data inkluderet hvorfor vilkårene her er anderledes.

Så for wifi starter priserne omkring 150 kroner per måned og løber op til næsten 600 kroner per måned. Så vi må konstatere at der er store prisforskelle og dermed og gode muligheder for at spare penge på din bredbånd forbindelse, så det er afgjort værd at bruge lidt tid på.

Derudover er der også forskelle i prisen på oprettelse så alt i alt kan der være en del af hente.

Hvilket bredbånd kan jeg få?

Lad os lige opliste de forskellige muligheder som kan afhænge af hvor du bor henne.

  • Bredbånd via telefonstik kører gennem kobberkabler som også bliver brugt til fastnettelefoni. Du behøver ikke have en fastnetforbindelse samtidig, men du skal have et telefonstik. Det hedder også ADSL som står for asymmetric digital subscriber line. I næsten hele landet er det muligt at få ADSL.
  • Bredbånd via kabel-TV som anvender coax netværket der også bruges til at sende tv-signaler. For cirka halvdelen af landets husstande er via kabel-TV en mulighed.
  • Fibernet er udviklet direkte til internetanvendelse. Med denne løsning kan du få hastigheder på helt op til 1.000 Mbit.
  • Mobilt internet behøver ikke blive tilsluttet, men kan anvendes hvor som helst.

Hvad er forskellen på fibernet og bredbånd?

Wifi bliver leveret enten gennem telefonnettet eller TV-kablerne. Det vil sige at det bliver leveret på et netværk der hverken er designet eller bygget til bredbånd.

TV kabler er kun udviklet til at sende data en vej og telefonstikket bruger kobberkabler som kun er udviklet til tale og ikke billeder.

Fibernet bliver derimod leveret igennem fibernettet der er den eneste forbindelse som er designet og bygget specifikt til internet. Derfor er fibernet både hurtigere og mere stabilt.

Billigste internet

Hvad er Danmarks billigste internet?

Du kan få trådløst internet fra under 200 kroner per måned. Det kan du få fra både Kviknet og JetNet og stadig med ganske hurtige forbindelser.

I tabellen nedenfor kan du se de billigste løsninger, hvad de koster og hvilken hastighed forbindelserne har.

Udbyder Hastighed (MBIT) Pris/mnd
Kviknet 300 199
JetNet 300 199
Stofa 200 219
FastSpeed 1.000 249
Norlys 1.000 279

Skal det lidt mere fart på og ønsker du ikke at begrænse dig selv rent datamæssigt kan fibernettet være et godt bud hvis du er heldig og det findes på din adresse.

Ellers findes der mange gode og billige kabel og TV-stik løsninger.

Hastighed

Hastigheden på din bredbånd forbindelse har selvfølgelig også stor betydning for dit valg. Er din forbindelse for langsom kan den begynde at harke hvilket naturligvis er irriterende.

Når du skal have det bedste bredbånd skal du først og fremmest beslutte dig for om du er tilfreds med din nuværende hastighed. Er du det er der ingen grund til at vælge en hurtigere og potentielt dyrere forbindelse.

Derimod kan du se hvilke andre og billigere muligheder der er for at få samme hastighed hos en anden internetudbyder. Er du ikke tilfreds med din nuværende hastighed skal du selvfølgelig vælge en hurtigere forbindelse. Her er det også en god ide at sammenligne de bredbåndsforbindelser du kan få og til hvilken pris.

Hvad er ADSL?

ADSL står for Asymmetric Digital Subscriber Line og anvender fastnet telefonlinjerne. Det er asymmetrisk fordi download og upload hastigheder kan være forskellige. ADSL overtog fra IDSN som gjorde det muligt at surfe på nettet og tale i telefon på samme tid.

ADSL bruger gamle kobberledninger som er til rådighed over hele Danmark og anvender en teknologi der hedder DSL. Traditionelt har et været den mest anvendte løsning, men er ved at miste førerpladsen til kabelstikket og fibernettet.

Hvad er coax?

Får du din internetforbindelse gennem coax betyder at det at du er forbundet via kabelstikket. Alternativerne er kobber og fibernet. Kører du via coax får du både bredbånd og din TV igennem samme kobberkobler, så du skal have et tv-stik for at kunne komme online.

Et coxial kabel bliver brugt til elektronik og er godt til at beskytte mod elektrisk stråling og er derfor meget anvendelig til høje frekvenser. Det kan bruges til både TV og radio signaler.

Priser

Priserne på bredbånd afhænger især af tre ting. Hastigheden af din forbindelse, opkoblingsform og om du ønsker streamingtjenester inkluderet. Hurtigt internet er som udgangspunkt dyrere end en langsommere forbindelse.

Mobilt bredbånd er generelt billigere end de andre typer af kobling. Og det bliver i sagens natur dyrere når du har forskellige ekstra tjenester inkluderet.

Billigt bredbånd

Hvad der er det billigste bredbånd afhænger af hvilket netværk du gerne vil være på, din opkobling og din hastighed. Men især i forhold til ekstra tjenester som streaming eller en musik tjenester bliver det mere kompliceret. 

Det kan sagtens være at en løsning der koster mere men har en tjeneste med du alligevel bruger er den billigste alt taget i betragtning. Det er selvfølgelig fordi udbyderne kan sælge ekstra tjenester billigere end de koster særskilt fordi de kan hjælpe med at sælge flere.

Bredbånd og telefoni

Der er flere forskellige selskaber der både gør sig som udbyder af både bredbånd og telefoni. Og der kan være masser af mening i at vælge en af disse selskaber til at levere begge ydelser.

  • Telmore 
  • OK Mobil
  • Oister 
  • CBB

Bredbånd og TV

Der er flere muligheder for at få bredbånd og TV som en samlet pakke. YouSee, Boxer og Stofa kan alle tre tilbyder deres kunder både bredbånd og TV.

Og i dag bliver du ikke i lige så høj grad som tidligere bundet op på fuldstændige faste TV-pakker, men har faktisk en grad af valgfrihed og streaming tjenester. Så det er afgjort noget der er værd at kigge nærmere på. 

Bedste bredbånd

Der er flere forskellige ting at tage hensyn til når det bedste bredbånd skal vælges. Du skal selvfølgelig have en hastighed der passer til dit behov. Ellers ender du med en forbindelse der hakker eller du ender med at betale mere end nødvendigt for din forbindelse.

Samtidig skal din internetudbyder jo køre på et netværk der passer godt til hvor du bor henne. Ellers risikerer du at blive logget ud i utide. 

Derudover kan der for mange mennesker være fidus i at kigge på hvilke ekstra tjenester du kan få med i købet. Vil du gerne have Podimo eller Mofibo har flere det med i deres ydelse. Udbyderne laver pakkeløsninger så de kan ofte sælge der videre til dig til en god pris.

Sidst men ikke mindst kan det være relevant hvordan du bliver opkoblet. Har du i forvejen tv-stik eller kabelstik er der måske penge og tid at spare. Fibernet kan til gengæld være en mere fremtidssikret løsning.

Sammenlign bredbånd

I vores bredbånd sammenligning er der inkluderet løsninger fra ni forskellige bredbåndsudbydere.

Der er fra Stofa, Fastspeed, Kviknet, CBB, JetNet, Norlys, Oister, OK og Telmore. 

Kan jeg få bredbånd?

Som det klare udgangspunkt, ja. Der er ganske vist forskel på dækningen i forskellige egne af landet, men fra både bredbåndsudbydernes side og fra politisk hold har der været stort fokus på at stabilt bredbånd skal kunne leveres i hele landet.

Nu har vi gennemgået de forskellige udbydere, løsninger for opkobling og priser. Hvad der lige præcis er det bedste bredbånd, er selvfølgelig en individuel vurdering som skal passe med dit behov og budget. Held og lykke med valget.

Læs også:

Bedste bredbånd