Lån penge nu – Fra 100 og op til 500.000 kroner – Få det bedste lån her

Hvad er et lån?

Det er en aftale mellem en låntager (debitor) og en långiver(kreditor). Kreditor stiller ifølge aftalen et pengebeløb eller en genstand til rådighed for debitor. Debitor er herefter forpligtet til at tilbagebetale eller tilbagelevere genstanden plus renter i forhold til vilkårene i aftalen.

Omkostninger ved at låne penge

ÅOP står for årlig omkostninger i procent og er væsentligt bedre at bruge til omkostninger ved lånet end rente. For ÅOP medtager alle omkostninger ved lånet, som også kan inkludere forskellige gebyrer og administrationsudgifter.

ÅOP er en funktion af sikkerheden for lånet, så jo mere sikkerhed der er for lånet jo billigere vil lånet også være.

Og da sikkerhed for forskellige lånetyper er varierende vil renter og omkostninger også variere for forskellige lånetyper.

For et realkreditlån er der sikkerhed i fast ejendom og derfor meget sikkerhed for kreditor og lave rente.

For et forbrugslån er der højst sikkerhed i låntagers privatøkonomi og dermed mindre sikkerhed. Da sikkerheden afhænger af låntagers privatøkonomi kan de endelige omkostninger først bliver fastsat efter en kreditvurdering.

Og der kan derfor være forskelle i ÅOP fra person til person for forbrugslån.

Hvad er en kreditvurdering?

En kreditvurdering er grundlæggende den proces der skal vise om du som person er kreditværdig. At være kreditværdig er et udtryk for om en person evner at tilbagebetale sine lån.

I vurderingen heraf indgår der ganske mange faktorer;

  • Luft i økonomien, hvordan er dine indtægter i forhold til dine udgifter
  • Har du historik for at betale dine regninger til tiden
  • Har du tidligere tilbagebetalt dine lån til fulde

Så jo bedre kreditvurdering du kan få, jo billigere et lån kan du få.

Lån penge hurtigt

Med alle de nye kviklån der er kommet de senere par år har udvalget aldrig været større, men samtidig har det heller aldrig været sværere at vælge det rigtige.

Lad os derfor kigge nærmere på hvad du skal være opmærksom på når du skal vælge dit nye lån.

Lån penge uden krav

Lånene i oversigten her på siden er uden krav om sikkerhed og hvad du bruger pengene på. Men der er andre krav for de forskellige lån. Det er blandt andet krav om bopæl i Danmark, en vis minimumsalder og indtægt.

Du kan under hvert af lånene se hvilke krav du skal efterleve for at kunne optage lånet.

Sådan får du det bedste lån

Det første du skal gøre er at finde ud af hvor mange penge du ønsker at låne. Når du ved det kan du sortere efter hvilke lån der tilbyder dette beløb.

Er du under 25 år er det også en god ide at sortere lånene efter din alder, så du ikke får vist nogen du ikke er gammel nok til.

Når vi har gjort beder vi om at få rangeret lånene efter laveste rente. Rente er ikke ligeså vigtig som ÅOP, men de to nøgletal følges i store træk ad.

Afhængig af hvor mange af lånene der er tilbage kan det være en god ide at kigge efter om du opfylder kravene for optagelse. Du har også mulighed for at se et eksempel på kreditomkostninger for hvert enkelt lån.

Nu skal du kigge efter hvilke lån der har en afbetalingsperiode der passer med dine ønsker. Hvis du under de enkelte lån trykker på piletasten får du yderligere informationer.

Krav for at få lånet

Du kan se om der er en påkrævet minimumsindtægt og i givet fald hvor meget. Du kan se hvor lang tid der går fra din ansøgning er sendt til du modtager en godkendelse. Du kan se hvor lang tid der går fra godkendelse og til at pengene står på din konto.

Og du kan tilmed se i hvilket interval ÅOP ender på. Grunden til at du kun kan se det i intervaller for de fleste lån, er som nævnt at ÅOP først bliver endelig fastsat efter din kreditvurdering. Vi kender nemlig hverken rente eller ÅOP på lånene på forhånd. Og det gør vi ikke fordi din privatøkonomi har betydning herfor.

Nu begynder det at blive en smule vanskeligere.  Så det er først når du har ansøgt og modtaget et lånetilbud du kender omkostningerne på lånet.

Men det lader vi os ikke slå ud af.

Vi kan nemlig vælge at ansøge om mere end et enkelt lån, og det er lige præcis hvad vi gør. Reglerne er nemlig sådan at en ansøgning ikke er forpligtende, men bliver fulgt op af at du får tilsendt et lånetilbud. Det er kun hvis du accepterer dette tilbud at du har forpligtet dig til at optage et lån og får pengene tilsendt.

Ansøg om lån

Når du har udvalgt dig hvilket/hvilke lån du vil ansøge om er det bare at trykke på den grønne “ansøg” knap og udfylde de påkrævede oplysninger på långivers hjemmeside.

Herefter vil du først modtage en godkendelse og derefter få tilsendt et lånetilbud. Her skal du især være opmærksom på om lånebeløb er korrekt og hvor meget du skal tilbagebetale hver måned og hvad ÅOP er endt på.

Du skal bruge dit NemID til at godkende lånetilbuddet. Og når du har godkendt tilbuddet har du et nyt lån og får pengene overført til din konto.

Lån penge og få dem med det samme

For et par af lånene i oversigten kan du ansøge om lånet og have pengene på din konto indenfor en time.

Billede af en låneoversigt

Husk pengene skal betales tilbage

Når vi har lånt penge skal vi naturligvis også betale tilbage lånet tilbage inklusiv rente og gebyrer.

For at være sikker på at vi har luft nok i økonomien til det, er det en rigtig god ide at lægge et budget. Faktisk er det altid en god ide at få lagt et budget, også selvom vi ikke skal låne penge.

Ved budgetlægning få vi overblik over vores indtægter og vores udgifter. Og ved at dele udgifterne op i faste og variable får vi også et bedre overblik over om der er nogen steder vi kan spare.

Skattefradrag for dit udgifter

Dine udgifter til at låne penge, det vil sige ÅOP, får du fradrag for så det påvirker din skattebetaling i positiv retning. Du kan trække dine udgifter fra i din kommuneskat. så skattevæsenet betaler omkring en fjerdel af dine omkostninger. Den specifikke procentsats afhænger af skatten i den kommune du bor i.

Hovedstol og afbetaling

Når vi skal sammenligne lån er to af de vigtigste begreber hovedstol og stiftelsesgebyr.

Hovedstolen er det oprindelige skyldige beløb, og forbliver det samme gennem lånets løbetid selvom det bliver løbende afbetalt.

Det til enhver tid skyldige beløb hedder derimod restgæld.

Stiftelsesgebyr er det gebyr du skal betale til låneudbyder for at få oprettet lånet.

Tabellen viser den månedlige ydelse for et lån på 100.000 kroner til en ÅOP på 6% og en løbetid på 8 år.

ÅrYdelseAfdragÅOPRestgæld
116.10410.1046.00089.896
216.10410.7105.39479.187
316.10411.3524.75167.834
416.10412.0344.07055.801
516.10412.7563.34843.045
616.10413.5212.58329.524
716.10414.3321.77115.192
816.10415.1929120
Samlet128.829100.00028.829

Vi kan se at den årlige ydelse (afdrag + ÅOP) er 16.104 kroner og at de samlede ydelser på de 8 år ender på 128.829 kroner. Så det koster 28.829 kroner at låne 100.000 kroner i 8 år med en ÅOP på 6%.

Vi kan også at restgæld løbende falder og at afdragets andel af den årlige ydelse stiger for hvert år.

Hvor kan jeg låne penge?

Der er rigtig mange forskellige måder at låne penge på. Her gennemgår vi de vigtigste og mest udbredte af slagsen.

Vi har delt dem op i lån med og uden sikkerhed.

Lån med sikkerhed

Lån med sikkerhed kan være ganske billige da kreditor vil have mulighed for at sælge genstanden bag sikkerheden hvis låntager misligeholder lånet.

Lån penge til hus

De 80% af købsprisen af en ejerbolig kan blive finansieret med et realkreditlån, 15% kan lånes i banken og de sidste 5% skal lægges kontant.

Realkreditlån er i særklasse det billigst mulige lån så længe vi ikke taler om specielle lån som familielån og den slags.

Boliglånet på 15% kan sættes sammen på mange forskellige måder. En af måderne er med en boligkredit som er en art billig kassekredit. Det vil sige et lån som du kan betale tilbage som du selv ønsker. Det er en stående kredit som til forskel fra en almindelig kassekredit dog har en udløbsdato.

Men indtil udløbsdatoen kan du bruge kreditten som du ønsker. Så hvis du har betalt noget af lånet tilbage, har du pludselig en meget billig kredit. Det er nok den laveste rente på en kassekredit du har mulighed for at få.

Lån i friværdien

Når det nu er konstateret at realkreditlån er det billigste lån i Danmark, betyder det også at det til tider kan betale sig at låne penge i sin friværdi. Hvilket også ofte sker.

Friværdi er forskellen mellem boligens værdi og hvor mange penge der skyldes i den.

For at det kan betale sig skal lånet være af en vis størrelse fordi der er visse gebyromkostninger ved et realkreditlån.

Størrelsen af lånet skal være på minimum 100.000 kroner før det giver mening at optage et ekstra realkreditlån.

Andre lån til bolig

Et realkreditlån kan kun bruges til finansiering af en ejerbolig hvilket også inkluderer et sommerhus. Ved andre boligtyper skal finansieringen struktureres med andre låneformer.

Lån til andelsbolig

Et køb af en andelsbolig er ikke muligt at finansiere med et realkreditlån, men til gengæld har bankerne andelsboliglån til ganske rimelige renter.

Lån til indskud

Hvis du skal flytte i lejebolig skal du næsten altid betale tre måneders husleje i forskud og til tider også et depositum. Dette forskud bliver også kaldt et indskud.

Hvis du er økonomisk presset stiller nogle kommuner lånefaciliteter til rådighed for et indskud.

Ellers er der ofte mulighed for at låne pengene i banken, da et indskud til en vis indebærer en grad af sikkerhed for at du får dine penge tilbage. Afhængig af hvordan du behandler boligen selvfølgelig.

Lån penge i banken

Traditionelt har banken været den suverænt største kredityder når vi ser brugt fra realkreditlån. Og bankerne er stadig en væsentlig udøver af kredit.

Her kan du både få boliglån, billån, kassekredit og et standard banklån med fast rente og udløbsdato.

Billede af det bedste lån

Lån penge til bil

Ved et billån er der sikkerhed for lånet i bilen, men da bilen løbende mister værdi bliver sikkerheden for långiver selvsagt dårligere med tiden.

Istedet for at låne penge kan leasing være en anden måde at finansiere et bilkøb på. Som oftest betaler du et opstartsbeløb når aftalen bliver indgået. Herefter betaler du et månedligt leasing beløb.

Hvis du godt kan lide at skifte bil ofte kan leasing være en udmærket løsning. Ved aftaleslut har du mulighed for at aflevere bilen tilbage til leasingselskabet, og gå ud og lease en anden. Du har ikke noget besvær eller nogen risiko ved at skulle ud og sælge en brugt bil.

Ved leasing er det også leasingselskabet der står for reparationer af bilen. Så hvis du ikke har lyst til at påtage dig den risiko er leasing en mulighed.

Står valget mellem køb eller leasing af bil, skal du grundlæggende vurdere følgende parametre;

  1. Hvor længe du planlægger at beholde bilen, og hvad den kan sælges for når du skal have ny bil? Og hvor hurtigt den kan sælges.
  2. Hvilke ÅOP kan du låne til ved køb af bil? Kan du låne gennem realkreditten fordi du har friværdi, kan du få et meget billigt lån.
  3. Hvor mange og hvor dyre reparation kan du holde til ved ejerskab af en bil?

Lån penge uden sikkerhed

Lån uden sikkerhed findes i mange forskellige afskygninger. Lad os derfor kigge nærmere på nogle af de mest almindelige.

Kreditkort

Et kreditkort er både et betalingskort og et kortfristet lån. Et almindeligt dankort er et debetkort hvor forbruget bliver trukket på din konto med det samme.

Et kreditkort har derimod en indbygget kredit fordi hele månedens forbrug kun bliver trukket en gang. Derved får du som minimum kredit indtil starten af næste måned.

Kviklån

Et kviklån er et lynhurtigt lån hvor hele processen foregår elektronisk via internettet.

Mængden af kviklån er steget betydeligt de seneste par år og har det til fælles at godkendelse af lånet forekommer næsten med det samme og at omkostningerne er højere end ved de fleste andre lån.

Andre muligheder for lån på nettet findes som følgende;

SMS-lån; Mindre lån du kan optage ved bare at sende en SMS. Beløbet er sjældent mere end et par tusinde kroner. Kaldes også tit mobillån.

Forbrugslån; Lån til forbrug på mellem 100 kroner og op til 10.000 kroner. Kan både optages online, i banken eller et helt tredje sted.

Minilån; Som navnet kraftigt antyder er lånet på et mindre beløb. Gerne fra et par hundrede kroner og op til et par tusinde.

Lån til studerende

Det umiddelbare billigste lån til studerende som er til rådighed for alle studerende, er et SU-lån.

Men hvor et SU-lån er billigt, er det til gengæld ikke særlig fleksibelt. Det er et lån der bliver udbetalt med et fast beløb per måned, så det eneste tilvalg du har er hvilke måneder du gerne vil have lånet.

Flere banker tilbyder også forskellige studielån på favorable vilkår til deres kunder mens de studerer. Og det gør de fordi banken forventer at de studerende i fremtiden får en god økonomi og gerne vil have dem ind i folden tidligt.

Lån til unge under 25 år

Unge har sjældent store aktiver der kan yde sikkerhed for lånet. Men til gengæld har de mange år til at tilbagebetale. Så derfor kan det alligevel være attraktivt at låne ud til dem. Det er en af de væsentligste årsager til at unge også kan få billige lån.

Lån penge i udlandet

At låne penge i et andet land giver kun mening hvis det er med hensigten at investere i dette land. Det kan for eksempel være køb af fast ejendom eller en lokal virksomhed.

Men bare fordi ejendommen eller virksomheden ligger i et andet land, kan det i mange tilfælde stadig godt betale sig at låne pengene hertil i Danmark. Årsagen er blandt andet at din kredithistorie er veldokumenteret her til lands, og at vi har rigtig gode lånemuligheder med vores realkreditlån hvis der er tale om fast ejendom.

Hvad er et swap lån?

Et swap lån foregår på den måde at dig og din modpart bytter renter for jeres respektive lån.

Sædvanligvis foregår det med en bank eller en børsmægler som din direkte modpart.

Hvis du for eksempel har et realkreditlån med variable rente og gerne vil ændre til fastforrentet rente uden at optage et nyt realkreditlån, kan dette foregår via en renteswap.

Hvad er en kassekredit?

Det er et stående lån hvor du som låntager har mulighed for at trække op til en aftalt maksimum. Men du betaler kun for den del af lånet du faktisk anvender og du har ikke nogen fast afbetalingsprofil.

En kassekredit har den fordel i forhold til andre privatlån at du som nævnt kun skal betale for den del af lånet du bruger.

Mikrolån

Betegnelsen mikrolån bliver også brugt om små lån til opstart af virksomheder i forskellige udviklingsøkonomier. Her udlånes helt ned til få hundrede kroner som for eksempel kan bruges til at starte en lille købmandsforretning eller en mindre produktionsenhed.

Saml dine lån

Hvis du har mere end et enkelt dyrt lån kan det være en god ide at udskifte dem med et samlelån.

Ved at samle dine lån et sted kan der både være mulighed for at få lavere renter og spare penge på gebyrer.

Lån penge af private

At låne penge af familie og venner kan selvfølgelig også være en mulighed. Det kommer naturligvis an på omstændighederne i øvrigt. Det bliver tit kaldt et privatlån, men et privatlån betyder faktisk bare at det er en privatperson der har optaget lånet.

Imodsætning til et privatlån findes erhvervslån som er et lån optaget af en virksomhed.

Indfrielse af lån

Indfrielse af dit lån er det samme som en komplet tilbagebetaling af lånet. Så det er påkrævet hvis du vil have et samlelån eller ved en omlægning af dit realkreditlån.

Hvis du vælger at indfrie lånet før tid bliver du med stor sandsynlig pålagt et gebyr eller strafrenter herfor.

Din låneudbyder har “investeret” pengene hos dig i forventning om et afkast, så det er egentlig rimeligt nok.

Lån penge akut

Hvis du har brug for et lån med udbetaling med det samme kan et online lån kan være en af de eneste muligheder.

Lån penge trods RKI registrering

Ja det er teoretisk set muligt at få et lån trods RKI, men det gør det langt sværere. At få lånet er muligt, men der er ingen af udbydere her på siden accepterer RKI. Så du skal selv ud og forhandle og det bliver på væsentlig ringere vilkår end hvis du ikke er optaget i RKI.

Så at få et lån trods RKI kan være rigtig svært.

Pas på med et ende i RKI

Du kan først blive slettet igen som dårlig betaler efter fem år, eller ved at du betaler hele din gæld ud. Derfor skal du undgå at komme i RKI for næsten enhver pris.

Gode råd

Husk at din økonomi skal have luft til at tilbagebetale lånet med renter og det hele. Og husk på at du får fradrag for dine omkostninger.

En kassekredit kan være et fleksibelt og billigt alternativ til et standard banklån, og du får en høj indlånsrente på en kassekredit.

Leasing bør undersøges som alternativ til køb af bil og lån til bil.

Du skal altid betale dit dyreste lån af først.

Vær altid påpasselig når du låner penge.

Billede af lån penge nu