Lån penge nu – Det billigste lån i 2018 – Forbrugslån fra 100 – 500.000

I denne dybdegående artikel om lån penge nu kommer vi ind på alle aspekter lånemuligheder, hvordan du får det billigste lån online med vores store forbrugslån oversigt. Sammenlign lån lige her og få det bedste lån;

 
 

Hvad er et lån?

Det er en aftale mellem en låntager (debitor) og en långiver(kreditor). Kreditor stiller ifølge aftalen et pengebeløb eller en genstand til rådighed for debitor. Debitor er herefter forpligtet til at tilbagebetale eller tilbagelevere genstanden plus renter i forhold til vilkårene i aftalen.

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er som oftest på et mindre beløb på mellem 100 kroner og op til omkring 10.000 kroner. Der skal ikke stilles sikkerhed for lånet og processen og udbetalingen af lånet sker hastigt. Og du bestemmer helt selv hvad du bruger pengene på.

Der er kommet mange nye forbrugslån så markedet er blevet sværere at overskue. Derfor har vi skrevet denne guide til hvordan du vælger det billigste forbrugslån 2018.

Hvad koster det at låne penge?

For mange vil det sikkert være naturligt at kigge på renterne for at bedømme hvilke der er dyre og hvilke der er billige lån. Men det er ikke nok at finde et med lav rente og derfra konkludere at det dermed er det billigste lån.

Billede af lån penge nu

Omkostningerne

Hvis du er ude efter det billigste lån er et af de vigtigste nøgletal for dig ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og er de samlede årlige omkostninger ved at have lånet. Det vil sige at det er alle omkostninger i forbindelse med lånet der bliver inkluderet, herunder renter, oprettelsesgebyr, tinglysningsafgift, administrationsgebyr og så videre.

Hvis du optager et banklån eller hos en anden låneudbyder er kreditor ifølge lov forpligtet til at oplyse dine årlige omkostninger i procent. Og det gælder for alle slags lånemuligheder.

Når du har omkostninger i forbindelse med at låne penge kan du trække dem fra i skat. Så faktisk er det lidt billige at låne penge end det ser ud på papiret.

Det er dog kun dine omkostninger, det vil sige renter og gebyrer du kan trække fra. Du kan ikke trække dine tilbagebetalinger fra fordi de ikke er omkostninger. Hver gang du laver en tilbagebetaling falder din gæld, så nettoeffekten er neutral. En tilbagebetaling er med andre ord ikke en omkostning.

Du kan læse alt hvad du har brug for at vide om ÅOP lige her.

 

Billede af en forbrugslån oversigt

Indfrielse af lån penge nu

Når du har været ude og låne penge, skal du naturligvis betale pengene tilbage på et tidspunkt. Hvornår og hvordan de skal betales tilbage kommer helt an på lånetype og aftalevilkårene i øvrigt.

Lad os derfor gennemgå forskellige lånemuligheder og se på deres fordele og ulemper.

Lånemuligheder – Hvor kan jeg låne penge?

Der findes efterhånden et utal af forskellige lånemuligheder derude, og der er især de senere par år kommet mange nye lån og mange nemme steder at låne penge. Så lad os kigge nærmere på en række af dem.

Lån penge i dag med en kassekredit

En kassekredit er et stående lån hvor du som låntager har mulighed for at trække op til en aftalt maksimum. Men du betaler kun for den del af lånet du faktisk anvender og du har ikke nogen fast afbetalingsprofil.

Hvordan virker en kassekredit?

Med et normalt lån på for eksempel 25.000 kroner skal du betale rente af samtlige 25.000 kroner uagtet om du bruger dem eller ej. Ved en kassekredit på 25.000 kroner hvor du kun bruger 10.000 kroner skal du kun betale rente af de 10.000 kroner.

Det har også den yderligere fordel at hvis du sætter penge ind på din kassekredit kan du få en høj og sikker forrentning af dine penge. Du får/sparer nemlig den samme rente som du selv skal betale for at have kassekreditten.

Det er nok tæt på den højeste mulige rente du kan få i dagens Danmark.

Fordele og ulemper ved en kassekredit

Lad os hurtigt opsummere fordele og ulemper for kassekreditter.

Fordele;

 • Du betaler kun for dit forbrug
 • Du kan få en høj indlånsrente

Ulempe;

 • Renten på en kassekredit kan til tider være højere end for andre lånemuligheder

Billede af en billig kassekredit

Renten på din kassekredit

Billedet forover forestiller et muligt træk på vores 25.000 kroners kassekredit. Den røde del af grafen er den ubrugte del af kreditten, men den blå del er den anvendte. Samlet bliver den anvendte og ubrugte del altid til det aftalte maksimum på 25.000 kroner.

Hvis du bruger mere end det aftalte maksimum går din kredit i overtræk, og du skal betale strafrenter af overtrækket.

Erhvervskonto med kassekredit

Mange virksomheder har en medfølgende kredit på deres konti til at klare det daglige forbrug. Det giver en fleksibilitet til uforudsete udgifter, manglende indtægter eller hvis kunderne ikke betaler deres regninger til tiden.

Hvis behovet er her og nu er det lettere end at skulle i forbindelse med banken og ansøge om banklån eller deslignende.

Lån i ejendomme

Lån penge til hus

En kassekredit kan også bruges i forbindelse med et lån til bolig. Både for et lån til en ejerbolig og i forbindelse med et andelsboliglån. De 80% af købsprisen af en ejerbolig kan blive finansieret med et realkreditlån, mens 15% kan lånes i banken og de sidste 5% skal erlægges kontant.

Boliglånet på 15% kan sættes sammen på mange forskellige måder. En af måderne er med en boligkredit som er en art billig kassekredit som du kan betale tilbage som du selv ønsker. Det er en stående kredit med en lav rente som til forskel fra en almindelig kassekredit dog har en udløbsdato.

Men indtil udløbsdatoen kan du bruge kreditten som du ønsker. Så hvis du har betalt noget af lånet tilbage, har du pludselig en kredit med lav rente. Det er nok den laveste rente på kassekredit du har mulighed for at få.

Lån i friværdien

Friværdi i din bolig defineres som forskellen mellem værdien af bolig og din gæld i boligen, og hvis der er luft her til et kreditforeningslån er det suverænt billigste lån i Danmark.

Lånet skal dog være på et vist beløb før det giver mening. Der er nemlig omkostninger forbundet ved et kreditforeningslån og du er underlagt begrænsninger i forhold til hvornår du kan afbetale lånet.

Lån til andelsbolig

En andelsbolig kan ikke finansieres med et realkreditlån, men da boligen yder en høj grad af sikkerhed kan du optage et andelsboliglån til en fornuftigt rente i banken.

Lån til indskud

Hvis du skal flytter i en almen bolig er der mulighed for at låne penge hos kommunen til dit indskud. Derudover er det ikke er specifikke produkter hertil men den undtagelse selvfølgelig at du får pengene tilbage ved fraflytning og der derfor er en rimelig graf af sikkerhed.

Du får naturligvis kun det fulde indskud tilbage igen hvis du har holdt boligen i den retmæssige stand under lejemålet.

Lån til sommerhus

Du kan låne op til 60% af købsprisen for et sommerhus via et realkreditlån. Så enten skal du have en større egenbetaling eller låne andre steder end ved køb af en helårsbolig.

Lån penge i banken

Ved et almindeligt banklån betaler du for det total lånte beløb, og har faste rammer for hvornår du skal betale pengene tilbage.

Det kan være ganske vanskeligt at sammenligne produkter og priser hos forskellige banker. En væsentlig årsag hertil er at de ikke har standardpriser men tilbyder deres kunder individuelle priser og løsninger. Så det kan tit betale sig at forhandle med sin bank.

Lån penge af private

At låne af familie og venner kan selvfølgelig også være en mulighed. Det kommer naturligvis an på omstændighederne i øvrigt. Det bliver tit kaldt et privatlån, men et privatlån betyder faktisk bare at det er en privat der har optaget lånet. Imodsætning hertil står et lån til en virksomhed for eksempel.

Lån penge nu med et kreditkort

Kreditkort som Mastercard, American Express og visse butikskort som Forbrugsforeningen og til benzinstationer og deslignende, adskiller sig fra et almindeligt dankort, som er et debetkort hvor pengene bliver trukket fra din konto med det samme. Forskellen til et kreditkort er at pengene ikke bliver hævet på din konto med det samme. Men al månedens forbrug bliver lagt sammen og trukket på en gang.

Det giver omkring en måneds kredit, og kan for nogen skabe et bedre overblik over deres forbrug. Derudover øger det mulighederne for at hæve og bruge penge når du er i udlandet. Her er der normalt en maks grænse for hvor meget du kan trække fra dit dankort/VISA.

For andre kan et kreditkort lån være en unødig fristelse.

Lån penge uden sikkerhed

Af de forskellige muligheder for lån uden sikkerhed kan for eksempel nævnes følgende;

SMS-lån; Mindre nemme lån du kan optage ved bare at sende en SMS. Beløbet er sjældent mere end et par tusinde kroner. Kaldes også tit mobillån.

Kviklån; Små lån fra 100 til 7.000 kroner som kan optages uden sikkerhed som ofte via internettet.

Minilån; Som navnet kraftigt antyder er lånet på et mindre beløb. Gerne fra et par hundrede kroner og op til et par tusinde. Billede af det billigste lån

Billige lån med NemID

Efter implementeringen af NemID er det blevet meget nemmere at låne penge online. Når du har valgt hvilket/hvilke du ønsker at ansøge om, trykker du bare på ansøgningsknappen hvorefter du kommet til udbyderens hjemmeside.

Her skal du bare udfylde dine oplysninger og vente et par minutter. Herefter får du tilsendt et lånetilbud som du kan vælge at godkende eller at afvise. Hvis du godkender det har du penge på din konto indenfor maksimalt et par dage.

Husk at læse tilbuddet grundigt igennem.

Lån penge billigt

Der kan være virkelig mange penge at spare hvis vi kigger os godt for når vi bevæger os ud på lånemarkedet. Foruden at vælge det billigste forbrugslån, kan vi også tage andre forholdsregler.

 • Lån ikke flere penge end du skal bruge
 • Betal pengene tilbage hurtigst muligt
 • Vær sikker på at du har råd til at betale lånet tilbage inklusiv renter og afbetaling

Lån penge online

Ja efterhånden foregår alting jo online så hvorfor skulle optagelse af et lån ikke også gøre det. Bankerne og realkreditinstitutter arbejder og har arbejdet ihærdigt på at banklån og realkreditlån også kan håndteres online.

Lån penge nu og få dem med det samme

Men det banklån og især med realkreditlån er udbetalingen noget langsommere. Og et realkreditlån må kun udstedes med sikkerhed i fast ejendom.

SMS-lån nu

Med de nye SMS-lån er hastigheden for begrebet hurtig lån uden sikkerhed taget til et helt nyt niveau. Hurtige SMS-lån kan optages ved at sende en SMS og dernæst have penge på kontoen inden for ganske få minutter. Her får du et nemt lån via SMS.

Lån penge til bil

Ved et billån er der sikkerhed for lånet i bilen, men da bilen løbende mister værdi bliver sikkerheden for långiver selvsagt dårligere med tiden.

Bil leasing er en anden måde at finansiere et køb på, i dette tilfælde en bil. Ved traditionel bil leasing betaler du et beløb til at starte med for at indgå aftalen. Herefter betaler du et månedligt leasing beløb.

Hvis du gerne vil skifte bil ofte kan leasing være en udmærket løsning. Ved aftaleslut har du mulighed for at aflevere bilen tilbage til leasingselskabet, og gå ud og lease en anden. Du har ikke noget besvær eller nogen risiko ved at skulle ud og sælge en brugt bil. Ved leasing er det også leasingselskabet der står for reparationer af bilen. Så hvis du ikke har lyst til at påtage dig den risiko er leasing en mulighed. Og du slipper også for at låne penge.

Står valget mellem køb eller leasing af bil, skal du grundlæggende vurdere følgende parametre;

 1. Hvor længe du ønsker at beholde bilen, og hvad den kan sælges for når du skal have ny bil?
 2. Hvilke ÅOP kan du låne til ved køb af bil? Kan du låne gennem realkreditten fordi du har friværdi, kan du få et meget billigt lån.
 3. Hvor mange og hvor dyre reparation kan du holde til ved ejerskab af en bil? Risikoen og udgiften er leasingselskabets ved leasing, men din ved eje.

Billede af penge

Lån penge nu på SU

Et SU-lån er skabt for at hjælpe studerende med at finansiere deres tilværelse mens de studerer. Lånet findes i tre forskellige satser; standard, til forsørgere og slutlån. Beløbet du får udbetalt er det samme hver måned, men du vælger selv hvilke måneder du ønsker at få lånet.

Alle studerende kan tage et standard SU-lån, forsørgere kan modtage et supplerende forsøger SU-lån og hvis du er løbet tør for SU kan du tage et slutlån. Som standard kan du få SU i et år mere end din uddannelse er normeret til.

Sammen med realkreditlån er det absolut et af de billige lån du kan have.

SU-lån renter

Dit studielån tilskrives en rente på 4% mens du læser og med diskontoen plus et tillæg når du er færdig med din uddannelse.

SU-lån tilbagebetaling

Du skal begynde tilbagebetaling af dit studielån 1. januar året efter du er færdig med din uddannelse.

Lånemuligheder for pensionister

Da villigheden til at yde dig et lån i høj grad kommer an på din evne til at betale det tilbage, kan det tit være vanskeligt for pensionister at optage et. Årsagen er at de ikke har nogen arbejdsindkomst hvilket begrænser evnen til tilbagebetaling.

En mulighed for pensionister med fast ejendom kan derfor være at optage et realkreditlån i den faste ejendom, og således begynde på en nedsparing. Men det kræver naturligvis en vis mængde friværdi.

Lån penge i Sverige

At låne penge i et andet land giver kun mening hvis det er med hensigten at investere i dette land. Kan for eksempel være køb af fast ejendom eller en lokal virksomhed.

Men bare fordi ejendommen eller virksomheden ligger i et andet land, kan det i mange tilfælde stadig godt betale sig at låne pengene hertil i Danmark. Årsagen er blandt andet at din kredithistorie er veldokumenteret her til lands, og at vi har rigtig gode lånemuligheder med vores realkreditlån hvis der er tale om fast ejendom.

Swap lån

Hvad er et swap lån?

Det er når to låntagere bytter renter. Det kan for eksempel være at en boligejer har et realkreditlån med en variabel rente og ønsker at lægge om til en fast rente. I stedet for at optage et nyt realkreditlån kan boligejeren bytte rente med en der har et fastforrentet lån. Det er som regel en bank.

Herefter skal boligejeren betale alle omkostninger for det fastforrentet realkreditlån, mens banken skal klare omkostningerne for lånet med den variable rente. Det kaldes også for en renteswap.

Et andet eksempel kunne være at der byttes mellem lån i to forskellige valutaer. Det foregår på samme måde og kaldes også en valutaswap.

Der er flere danske andelsforeninger der har brændt fingrene på at lave renteswap og valutaswap som de formentlig ikke har vidst nok om.

Erhvervslån

Lån til virksomhed kan foregår på et utal af måder og formålet her er ikke at gå i detaljer med det. Kort fortalt kan det siges at mange af de samme lånemuligheder foreligger som for private. Dog kan der ofte også optages et erhvervslån i varelagre og andre kortsigtede aktiver i andre virksomheder.

Saml dine lån i det billigste lån

Hvis du har lån flere forskellige steder kan det være en god ide at undersøge mulighederne for at samle dem til et enkelt. Ved et samlelån kan der være mulighed for at få en lavere rente og nøjes med at betale gebyrer for et enkelt forbrugslån.

Samlelån

Et samlelån er i virkeligheden fuldstændig hvad det giver sig ud for at være. Du samler din gæld et sted og får forhåbentlig et billigere samlelån. En af de store fordele ved dette er at du herefter kun behøver betale gebyr et sted. Og der kan tilmed være mulighed for at renten på det ene og nye samlelån er lavere end på de gamle. Så det kan være en god ide at samle gæld.

De penge du sparer kan du jo for eksempel bruge på at betale din gæld ud hurtigere. Men det er selvfølgelig helt op til dig selv.

Fordele ved at dine samle lån et sted

Vi har allerede betrådt emnet en smule, men lad os hurtigt opliste et par fordele;

 • Du sparer gebyrer ved kun at have et enkelt samlelån
 • Du sparer tid fordi du kun skal forholde dig til det ene samlelån
 • Du har mulighed for at få et billigt lån ved at vælge lånet med det laveste ÅOP
 • Du behøver kun forholde dig til et samlelån til din selvangivelse.

Pas på med et ende i RKI

Når du går ud og optager et hurtigt lån uden sikkerhed er det meget vigtigt at huske at pengene plus renter og gebyrer skal betales tilbage igen. Derfor er det en rigtig god ide at være sikker på at der er luft nok i din økonomi til at kunne optage et forbrugslån.

Hvis der ikke er luft og du ender med ikke at kunne betale pengene tilbage er der en risiko for at du ender i RKI. Du risikerer at ende i RKI hvis din gæld er for stor eller hvis du ikke betaler dine regninger til tiden.

Hvis du havner i RKI kan du først blive slettet igen som dårlig betaler efter fem år, eller ved at du betaler hele din gæld ud. Derfor skal du undgå det for næsten enhver pris.

Lån penge trods RKI

Ja det er teoretisk set muligt at få et forbrugslån trods RKI, men det gør det langt sværere. At få et lån trods RKI er muligt, og en enkelt af udbydere her på siden accepterer RKI. Her skal du selv ud og forhandle og det bliver på væsentlig ringere vilkår end hvis du ikke er optaget i RKI.

Gode råd til lån penge nu

Husk at din økonomi skal have luft til at tilbagebetale lånet med renter og det hele. Og vær opmærksom på at du får fradrag for dine omkostninger.

En kassekredit kan være et fleksibelt og billigt alternativ til et standard banklån, og du får en høj indlånsrente på en kassekredit.

Leasing bør undersøges som alternativ til køb af bil og billån.

Betal altid det dyreste lån af først.

Lån penge hurtigt men vær altid påpasselig ved forbrugslån.