Lån penge hurtigt – Her kan du finde et billigt online lån

Hvad er et lån?

Kreditor stiller ifølge aftalen et pengebeløb eller en genstand til rådighed for debitor. Debitor er herefter forpligtet til at tilbagebetale eller tilbagelevere genstanden plus renter i forhold til vilkårene i aftalen.

Privatlån kommer i mange forskellige afskygninger, her gennemgår vi de mest almindelige online lån.

Hvilke lån kan jeg få online?

Der findes ganske mange forskellige online lån, så lad os gennemgå mulighederne.

Kviklån er en slags forbrugslån som kun kan optages online og hvor beløbene ikke overstiger 10.000 kroner.

Kreditkort har i dag også rene online udbydere.

Samlelån kan bruges til at samle dyr gæld i et enkelt lån der er billigere.

Erhvervslån kan også optages online især hvis de er uden sikkerhed.

Hvilke omkostninger kan der være?

Foruden renter kan der også eksistere administrationsgebyr, oprettelsesprovision og andre gebyrer.

For overskuelighedens skyld findes ÅOP der står betyder årlige omkostninger i procent. Alle låneudbydere har pligt til at oplyse om ÅOP.

ÅOP medtager alle omkostninger ved lånet, som foruden renter også kan inkludere forskellige gebyrer og administrationsudgifter.

For et forbrugslån er der højst sikkerhed i låntagers privatøkonomi og dermed i langt de fleste tilfælde væsentlig mindre sikkerhed.

Da sikkerheden afhænger af låntagers privatøkonomi kan de endelige omkostninger først blive fastsat efter en individuel kreditvurdering.

Et realkreditlån kommer med sikkerhed i fast ejendom og derfor høj grad af sikkerhed for kreditor og som følge heraf lave renter.

Hvad er en kreditvurdering?

En kreditvurdering er grundlæggende den proces der skal vise om du er kreditværdig. At være kreditværdig er et udtryk for om du evner at tilbagebetale dine lån.

I kreditvurderingen heraf indgår der flere forskellige faktorer;

  • Luft i økonomien, er dine indtægter større end dine udgifter
  • Betaler du dine regninger til tiden
  • Har du tidligere tilbagebetalt dine lån til fulde og til tiden.

Låneprocessen for kviklån er efterhånden så hurtigt og nem at det knap kan betragtes som en kreditvurdering.

Lån penge hurtigt og nemt

Online lån er både de hurtigste og nemmeste lånemuligheder i øjeblikket, og de hurtigste kan du have på din konto indenfor en time og helt ned til om fem minutter. De næsthurtigste bliver udbetalt indenfor et døgn.

Begge dele må med rimelighed betragtes som hurtig udbetaling.

Dem der tager længst tid at få udbetalt tager op til tre døgn.

Lånebeløbene starter på 1.000 kroner og løber op til 500.000 kroner. Så der er til de fleste behov.

Renterne starter på 2,95 procent og går op til 29,85%. Grunden til at de ikke går højere på er at loven forbyder omkostninger over 35% om året.

Afbetalingen kan klares fra 3 måneder og op til 12 år.

Sådan får du det billigste lån

Når vi skal vælge det billigste lån kan vi følge nedenstående proces.

Det første du skal gøre at gøre dig dit lånebehov klart. Det betyder at du skal vide hvor meget du har brug for at låne og i hvor lang tid. Jo færre penge du låner jo billigere bliver det. Det samme gælder for længden på lånet. Jo kortere tid jo flere penge sparer du.

Det er to af de vigtigste parametre vi selv har fuldstændig kontrol over.

Herefter skal vi finde de lån der lever op til beløbet vi skal bruge og der har den rette løbetid. Beløbet kan vi heldigvis sortere på i oversigten, men det kan vi desværre ikke gøre med løbetiden.

Så når vi har sorteret efter lånebeløb har vi en oversigt over lån vi kan bruge og vælge imellem.

Ansøg om mere et enkelt lån

Nu begynder det at blive en smule vanskeligere. Vi kender nemlig hverken rente eller ÅOP på lånene på forhånd. Og det gør vi ikke fordi din privatøkonomi har betydning herfor. Så det er først når du har ansøgt og modtaget et lånetilbud du kender omkostningerne på lånet.

Men det lader vi os ikke slå ud af.

Vi kan nemlig vælge at ansøge om mere end et enkelt lån, og det er lige præcis hvad vi gør. Reglerne er nemlig sådan at en ansøgning ikke er forpligtende, men bliver fulgt op af at du får tilsendt et lånetilbud. Det er kun hvis du accepterer dette tilbud at du har forpligtet dig til at optage et lån og får pengene tilsendt.

Sorter efter rente

Vi sorterer også efter din alder for at være sikker på ikke at falde på at du er for ung til lånet. Når vi har gjort beder vi om at få rangeret lånene efter laveste rente. Rente er ikke ligeså vigtig som ÅOP, men de to nøgletal følges i store træk ad.

Afhængig af hvor mange af lånene der er tilbage kan det være en god ide at kigge efter om du opfylder kravene for optagelse. Du har også mulighed for at se et eksempel på kreditomkostninger for hvert enkelt lån.

Men, det er en god ide at udvælge to eller tre eller måske helt op til fire forskellige billige lån med lav rente. Og ansøge om dem allesammen. Hermed har du noget at vælge imellem efter du er blevet godkendt. Og du risikerer ikke at du ikke får det billigste lån.

Når du har valgt hvilket eller hvilke lån du gerne vil have, er alt du behøver at gøre at ansøge om udfylde dine oplysninger. 

Skatter og fradrag

Dine udgifter til at låne penge, det vil sige ÅOP, får du fradrag for så det påvirker din skattebetaling i positiv retning. Du kan trække dine udgifter fra i din kommuneskat og i dit sundhedsbidrag, så skattevæsenet betaler omkring en tredjedel af dine omkostninger. Den specifikke procentsats afhænger af skatten i den kommune du bor i.

Hovedstol og afbetaling

Når vi skal sammenligne lån er to af de vigtigste begreber hovedstol og stiftelsesgebyr.

Hovedstolen er det oprindelige skyldige beløb, og forbliver det samme gennem lånets løbetid selvom det bliver løbende afbetalt.

Det til enhver tid skyldige beløb hedder derimod restgæld.

Stiftelsesgebyr er det gebyr du skal betale til låneudbyder for at få oprettet lånet.

Tabellen viser den månedlige ydelse for et lån på 100.000 kroner til en ÅOP på 6% og en løbetid på 8 år.

ÅrYdelseAfdragÅOPRestgæld
116.10410.1046.00089.896
216.10410.7105.39479.187
316.10411.3524.75167.834
416.10412.0344.07055.801
516.10412.7563.34843.045
616.10413.5212.58329.524
716.10414.3321.77115.192
816.10415.1929120
Samlet128.829100.00028.829

Vi kan se at den årlige ydelse (afdrag + ÅOP) er 16.104 kroner og at de samlede ydelser på de 8 år ender på 128.829 kroner. Så det koster 28.829 kroner at låne 100.000 kroner i 8 år med en ÅOP på 6%.

Vi kan også at restgæld løbende falder og at afdragets andel af den årlige ydelse stiger for hvert år.

Det er blevet nemmere at få et billigt lån

De nye regler for loft over ÅOP har betydet at kviklån og forbrugslån er blevet billigere. Det er de fordi udbyderne har været tvunget til at sætte omkostningerne ned til maks 35% hvis de stadig ønsker at operere i Danmark.

Før i tiden kunne ÅOP sagtens være højere end 100% og nogle gange mange 100 %.

Og ned til 25% hvis de også ønsker at reklamere/markedsføre sig i Danmark.

Så lånemarkedet er blevet markant mindre risikofyldt for forbrugerne.

Husk pengene skal betales tilbage

Det er en god ide at lægge et budget for at sikre dig at din privatøkonomi kan håndtere lånet. Faktisk er det altid en god ide at få lagt et budget, også selvom du ikke skal låne penge.

Efter du har lagt et budget får du overblik over dine indtægter og dine udgifter. Og ved at dele udgifterne op i faste og variable får du også et bedre overblik over om der er nogen oplagte steder du kan spare.

Fortrydelse af lån

Du har altid 14 dage til at fortryde et køb på nettet og det gælder også for lån på nettet.

Hvis du fortryder dit lån skal du indenfor de 14 dage meddele låneudbyderen det og følge anvisninger herfor som du har modtaget da lånet blev aftalt.

Sørg for at fortryde skriftligt så du har dokumentationen herfor. Du skal senest 30 dage efter modtagelse af lånet tilbagebetale pengene samt renter for denne periode.

Lån penge akut

Hvis du står og har et akut brug for penge her og nu kan et online lån være en af de eneste muligheder. Hvis du for eksempel får en uforudset regning til tandlæge kan det være den eneste løsning.

Det kunne for eksempel være at du mangler penge akut til en regning fra tandlægen, mekanikeren eller håndværkeren der har ordnet noget i dit hjem. Eller hvis du som studerende er nødt til at købe en dyr bog til et nyt semesterfag. Det kan også være den store drøm om en fantastisk rejseoplevelse.

Lån penge uanset indkomst

Hvis det er en kort periode uden indtægt, kan et online lån selvfølgelig være en mulighed for at klare hverdagen.

Men i næsten alle andre tilfælde skal det undgås.

Usikkerheden med hensyn til om du tilbagebetaler det fulde beløb er højere end det ellers ville have været, og derfor kommer lånet til at koste mere.

Lån penge hurtigt og nemt