Lån penge hurtigt – Sammenlign nemt billige forbrugslån online

Hvad er et lån?

Kreditor stiller ifølge aftalen et pengebeløb eller en genstand til rådighed for debitor. Debitor er herefter forpligtet til at tilbagebetale eller tilbagelevere genstanden plus renter i forhold til vilkårene i aftalen.

Privatlån kommer i mange forskellige afskygninger, her gennemgår vi de mest almindelige lån uden sikkerhed du kan få online.

Hvilke lån kan jeg få online?

Der findes ganske mange forskellige online lån, så lad os gennemgå mulighederne.

Forbrugslån er et lån til forbrug på mellem 100 kroner og op til 100.000 kroner. Kan både optages online, i banken eller et helt tredje sted.

Kviklån er en slags forbrugslån som kun kan optages online og hvor beløbene ikke overstiger 10.000 kroner.

Kreditkort har i dag også rene online udbydere.

Samlelån kan bruges til at samle dyr gæld i et enkelt lån der er billigere.

Erhvervslån kan også optages online især hvis de er uden sikkerhed.

Hvilke omkostninger kan der være?

Foruden renter kan der også eksistere administrationsgebyr, oprettelsesprovision og andre gebyrer.

For overskuelighedens skyld findes ÅOP der står betyder årlige omkostninger i procent. Alle låneudbydere har pligt til at oplyse om ÅOP.

ÅOP medtager alle omkostninger ved lånet, som foruden renter også kan inkludere forskellige gebyrer og administrationsudgifter.

For et forbrugslån er der højst sikkerhed i låntagers privatøkonomi og dermed i langt de fleste tilfælde væsentlig mindre sikkerhed.

Da sikkerheden afhænger af låntagers privatøkonomi kan de endelige omkostninger først blive fastsat efter en individuel kreditvurdering.

Et realkreditlån kommer med sikkerhed i fast ejendom og derfor høj grad af sikkerhed for kreditor og som følge heraf lave renter.

Hvad er en kreditvurdering?

En kreditvurdering er grundlæggende den proces der skal vise om du er kreditværdig. At være kreditværdig er et udtryk for om du evner at tilbagebetale dine lån.

I kreditvurderingen heraf indgår der flere forskellige faktorer;

  • Luft i økonomien, er dine indtægter større end dine udgifter
  • Betaler du dine regninger til tiden
  • Har du tidligere tilbagebetalt dine lån til fulde og til tiden.

Låneprocessen for kviklån er efterhånden så hurtigt og nem at det knap kan betragtes som en kreditvurdering.

Husk pengene skal betales tilbage

Det er en god ide at lægge et budget for at sikre dig at din privatøkonomi kan håndtere lånet. Faktisk er det altid en god ide at få lagt et budget, også selvom du ikke skal låne penge.

Efter du har lagt et budget får du overblik over dine indtægter og dine udgifter. Og ved at dele udgifterne op i faste og variable får du også et bedre overblik over om der er nogen oplagte steder du kan spare.

Lån penge hurtigt og få dem med det samme

Online lån er de hurtigste lånemuligheder i øjeblikket, og de hurtigste kan du have på din konto indenfor en time og helt ned til om fem minutter. De næsthurtigste bliver udbetalt indenfor et døgn.

Begge dele må med rimelighed betragtes som hurtig udbetaling.

Dem der tager længst tid at få udbetalt tager op til tre døgn.

Lånebeløbene starter på 1.000 kroner og løber op til en halv million kroner. Så der er til de fleste behov.

Renterne starter på 2,95 procent og går op til 29,85%. Grunden til at de ikke går højere på er at loven forbyder omkostninger over 35% om året.

Afbetalingen kan klares fra 3 måneder og op til 12 år.

Det er blevet nemmere at få et billigt lån

De nye regler for loft over ÅOP har betydet at kviklån og forbrugslån er blevet billigere. Det er de fordi udbyderne har været tvunget til at sætte omkostningerne ned til maks 35% hvis de stadig ønsker at operere i Danmark.

Før i tiden kunne ÅOP sagtens være højere end 100% og nogle gange mange 100 %.

Og ned til 25% hvis de også ønsker at reklamere/markedsføre sig i Danmark.

Så lånemarkedet er blevet markant mindre risikofyldt for forbrugerne.

Fortrydelse af lån

Du har altid 14 dage til at fortryde et køb på nettet og det gælder også for lån på nettet.

Hvis du fortryder dit lån skal du indenfor de 14 dage meddele låneudbyderen det og følge anvisninger herfor som du har modtaget da lånet blev aftalt.

Sørg for at fortryde skriftligt så du har dokumentationen herfor. Du skal senest 30 dage efter modtagelse af lånet tilbagebetale pengene samt renter for denne periode.

Lån penge akut

Hvis du står og har et akut brug for penge her og nu kan et akut lån være en af de eneste muligheder. Hvis du for eksempel får en uforudset regning til tandlæge kan det være den eneste løsning.

Det kunne for eksempel være at du mangler penge akut til en regning fra tandlægen, mekanikeren eller håndværkeren der har ordnet noget i dit hjem. Eller hvis du som studerende er nødt til at købe en dyr bog til et nyt semesterfag. Det kan også være den store drøm om en fantastisk rejseoplevelse.

Lån penge uanset indkomst

Hvis det er en kort periode uden indtægt, kan et forbrugslån selvfølgelig være en mulighed for at klare hverdagen.

Men i næsten alle andre tilfælde skal det undgås.

Usikkerheden med hensyn til om du tilbagebetaler det fulde beløb er højere end det ellers ville have været, og derfor kommer lånet til at koste mere.

Læs også: Hurtig lån og banklån

Lån penge hurtigt og nemt