Lån penge nu – Stor oversigt over nye kviklån uden sikkerhed

Lån penge nu. Stor oversigt over nye kviklån uden sikkerhed.

Hvad er et lån?

Et lån er en aftale mellem to parter nemlig en låntager (debitor) og en långiver(kreditor). Kreditor stiller som følge af en aftale et pengebeløb eller en genstand til rådighed for debitor.

Hvor kan jeg låne penge?

Der er rigtig mange forskellige måder at låne penge på. Her gennemgår vi de vigtigste og mest udbredte af slagsen. Det vil sige at vi næsten gennemgår alle lånemuligheder i Danmark.

Vi har delt dem op i lån med og uden sikkerhed.

Lån penge hurtigt uden sikkerhed

Lån uden sikkerhed findes i mange forskellige afskygninger. Lad os derfor kigge nærmere på nogle af de mest almindelige.

Kreditkort

Til et kreditkort hører også en kortfristet kredit. Et almindeligt dankort er et debetkort hvor forbruget bliver trukket på din konto med det samme.

Et kreditkort har i stedet en indbygget kredit fordi hele månedens forbrug kun bliver trukket en gang. Det skaffer dig som minimum kredit måneden ud.

Kassekredit

Det er et stående lån hvor du som låntager har mulighed for at trække op til et aftalt maksimum. Men du betaler kun for den del af lånet du faktisk anvender og du har ikke nogen fast afbetaling. En kassekredit er meget fleksibel.

Mikrolån

Betegnelsen mikrolån bliver især brugt om små lån til opstart af virksomheder i forskellige udviklingsøkonomier. Her udlånes helt ned til få hundrede kroner som for eksempel kan bruges til at starte en lille købmandsforretning eller en mindre produktionsenhed.

Mobillån

For et par år siden var SMS-lån og mobillån noget du kunne få ved udelukkende at sende en SMS. Sådan er det ikke mere. Og heldigvis for det.

Beløbene der blev lånt var sjældent mere end 2-3.000 kroner og fordi det var så let, blev der udlånt mange penge der senere blev fortrudt og ikke tilbagebetalt.

Så dem der rent faktisk betalte pengene tilbage, fik også lov til at betale for dem der ikke gjorde.

Og mange unge især fik lånt penge de ellers ikke ville have gjort eller burde have gjort.

Omkostninger ved at låne penge

ÅOP står for årlige omkostninger i procent og er det bedste at bruge ved vurdering af omkostninger ved lånet i stedet for rente. For ÅOP medtager alle omkostninger ved lånet, som foruden renter også kan inkludere forskellige gebyrer og administrationsudgifter.

Størrelsen på ÅOP er en funktion af sikkerheden for lånet, så jo mere sikkerhed der er for lånet jo billigere vil lånet også være.

Og da sikkerhed for forskellige lånetyper er varierende vil renter og omkostninger også variere for forskellige lånetyper.

Et realkreditlån kommer med sikkerhed i fast ejendom og derfor høj grad af sikkerhed for kreditor og som følge heraf lave renter.

For et forbrugslån er der højst sikkerhed i låntagers privatøkonomi og dermed i langt de fleste tilfælde væsentlig mindre sikkerhed. Da sikkerheden afhænger af låntagers privatøkonomi kan de endelige omkostninger først blive fastsat efter en individuel kreditvurdering. Og der kan derfor være forskelle i ÅOP fra person til person for et lån uden sikkerhed.

Hvad er en kreditvurdering?

En kreditvurdering er grundlæggende den proces der skal vise om du er kreditværdig. At være kreditværdig er et udtryk for om du evner at tilbagebetale dine lån.

I kreditvurderingen heraf indgår der flere forskellige faktorer;

  • Luft i økonomien, er dine indtægter større end dine udgifter
  • Betaler du dine regninger til tiden
  • Har du tidligere tilbagebetalt dine lån til fulde og til tiden

Så jo bedre kreditvurdering du kan få, jo billigere et lån kan du få.

Lån hurtigt

Med alle de online lån der er til rådighed har det aldrig været lettere at låne penge. Men samtidig har det heller aldrig været sværere at vælge det rigtige lån.

Lad os derfor kigge nærmere på hvilke krav du skal opfylde, og hvordan du vælger det rigtige lån.
Lånene i oversigten her på siden er uden krav om sikkerhed og hvad du bruger pengene på. Men der er andre krav for de forskellige lån. Det er blandt andet krav om bopæl i Danmark og en minimumsalder og indtægt.

Du kan under hvert lån se hvilke krav du skal efterleve.

Krav for at kunne få et kviklån

Udbyderne af hurtige lån uden sikkerhed har forskellige krav til dig som låntager for at ville godkende dig.

Det kan være en minimumsalder, krav om fast indtægt eller at du skal være dansk statsborger. På udbydernes hjemmesider kan du se eksempler på dine samlede kreditomkostninger ved at optage et lån hos dem.

Disse eksempler er ofte interaktive, så du kan justere beløb og tilbagebetalingsperiode, og se hvad din månedlige ydelse kommer til at ligge på med den optimale kreditvurdering.

Sådan får du det bedste lån

Til at starte med skal du beslutte dig for hvor mange penge der er tale om. Når du ved det kan du sortere efter hvilke lån der tilbyder dette beløb. Jo mindre du låner jo billigere bliver det også.

Er du under 25 år er det også en god ide at sortere lånene efter din alder, så du ikke får vist lån du ikke er gammel nok til at kunne optage.

Når du har gjort det rangerer du lånene efter laveste rente. ÅOP er en bedre faktor end rente, men de to nøgletal følges tit ad.

Afhængig af hvor mange af lånene der er tilbage kan det være en god ide at kigge efter om du opfylder kravene for optagelse. Hvis der er rigtig mange lån tilbage behøver du ikke gøre det. Nu skal du kigge efter hvilke lån der har en afbetalingsperiode der passer med dine ønsker.
Og hvis du under de enkelte lån trykker på piletasten får du yderligere informationer. Herunder et eksempel på kreditomkostninger.

Oplysninger om lånet

For hvert lån kan du se om der er en påkrævet minimumsindtægt og i givet fald hvor meget. Du kan se hvor lang tid der går fra din ansøgning er sendt til du modtager en godkendelse. Du kan se hvor lang tid der går fra godkendelse og til at pengene står på din konto.

Og du kan tilmed se i hvilket interval ÅOP ender på. Grunden til at du kun kan se det i intervaller for de fleste lån, er som nævnt at ÅOP først bliver endelig fastsat efter en kreditvurdering af dig og din økonomi.

Så det er først når du har ansøgt og modtaget et lånetilbud du kender de præcise omkostningerne for lånet.

Men det lader vi os ikke slå ud af.

Vi kan nemlig vælge at ansøge om mere end et enkelt lån, og det er lige præcis hvad vi gør. Reglerne er nemlig sådan at en ansøgning ikke er forpligtende, men bliver fulgt op af at du får tilsendt et lånetilbud. Det er kun hvis du accepterer dette tilbud at du har forpligtet dig til at optage et lån og får pengene tilsendt.
Hvis du ansøger om mere end et lån, har du mulighed for at vælge det der tilbyder den laveste ÅOP.

Ansøg om lån

Herefter er det bare at trykke på den grønne “ansøg” knap og udfylde de påkrævede oplysninger på långivers hjemmeside.

Herefter vil du først modtage en godkendelse og derefter få tilsendt et lånetilbud. Her skal du især være opmærksom på om lånebeløb er korrekt, hvor meget du skal tilbagebetale hver måned og hvad ÅOP er endt på.

Du skal bruge dit NemID til at godkende lånetilbuddet. Og når du har godkendt tilbuddet har du optaget et lån og får pengene overført til din konto.

Husk pengene skal betales tilbage

Når du har lånt penge skal du naturligvis også betale tilbage lånet tilbage inklusiv renter og gebyrer.

Det er en god ide at lægge et budget for at sikre dig at din privatøkonomien kan håndtere lånet. Faktisk er det altid en god ide at få lagt et budget, også selvom du ikke skal låne penge.

Efter du har lagt et budget får du overblik over dine indtægter og dine udgifter. Og ved at dele udgifterne op i faste og variable får du også et bedre overblik over om der er nogen oplagte steder du kan spare.

Dine udgifter til at låne penge, det vil sige ÅOP, får du fradrag for så det påvirker din skattebetaling i positiv retning. Du kan trække dine udgifter fra i din kommuneskat, så skattevæsenet betaler omkring en fjerdedel af dine omkostninger. Den specifikke procentsats afhænger af skatten i den kommune du bor i.

Hvornår skal det tilbagebetales?

Det er meget forskelligt for kviklån. Fra helt ned til en måned og op til 15 år. Det kommer an på beløbets størrelse og de enkelte låneudbyders forretningsmodel.

Ligesom med omkostningerne er det vigtigt at være meget opmærksom på tilbagebetalingsperioden.

Indfrielse af dit lån

Indfrielse af dit lån er det samme som en komplet tilbagebetaling af lånet. Så det er nødvendigt hvis du vil have et samlelån eller foretager en omlægning af dit realkreditlån.

Hvis du vælger at indfrie dit lån før tid bliver du med stor sandsynlighed pålagt et gebyr eller strafrenter herfor.

Din låneudbyder har “investeret” pengene hos dig i forventning om et afkast, så det er egentlig rimeligt nok da du hermed lukker denne investering ned.

Lån penge hurtigt uden sikkerhed

Lån med sikkerhed

Lån med sikkerhed kan være ganske billige da kreditor vil have mulighed for at sælge genstanden for sikkerheden hvis låntager misligholder lånet.

Realkreditlån

Når du køber en ejerbolig kan 80% af prisen lånes med et realkreditlån, 15% kan banken låne dig, men du selv skal komme med de sidste 5%.

Boliglånet på 15% kan sættes sammen på mange forskellige måder. En af måderne er med en boligkredit som er en art billig kassekredit. Det er en stående kredit som til forskel fra en almindelig kassekredit har en udløbsdato.

Men indtil udløbsdatoen kan du bruge kreditten som du ønsker. Så hvis du har betalt noget af lånet tilbage, har du pludselig en meget billig kredit. Det er nok den laveste rente på en kassekredit du har mulighed for at få.

Lån i friværdien

Når vi nu har konstateret at realkreditlån er det billigste lån i Danmark, betyder det også at det til tider kan betale sig at låne penge i friværdien. Hvilket også ofte sker.

Friværdi er forskellen mellem boligens værdi og hvor mange penge du skylder i den.

For at det kan betale sig skal lånet være af en vis størrelse fordi der er visse omkostninger ved at optage et realkreditlån.

Størrelsen af lånet skal være på minimum 100.000 kroner før det giver mening at optage et ekstra realkreditlån.
Et realkreditlån kan kun bruges til finansiering af en ejerbolig hvilket også inkluderer sommerhuse. For andre boligtyper skal finansieringen struktureres med andre låneformer.

Lån til en andelsbolig

En andelsbolig er ikke muligt at finansiere med et realkreditlån, men til gengæld har bankerne andelsboliglån til ganske rimelige renter. Der vil nemlig være sikkerhed for lånet i andelsboligen, så banken har god mulighed for at få pengene tilbage.

Lån til indskud

Hvis du skal flytte i lejebolig skal du næsten altid betale tre måneders husleje i forskud og til tider også et depositum. Dette forskud bliver også kaldt et indskud.

Hvis du er økonomisk presset stiller nogle kommuner lånefaciliteter til rådighed for et indskud.

Ellers er der ofte mulighed for at låne pengene i banken, da et indskud indeholder en grad af sikkerhed for at du får dine penge tilbage. Afhængig af hvordan du behandler boligen selvfølgelig.

Lån penge i banken

Traditionelt har banken været den suverænt største kredit yder når vi ser bort fra realkreditlån. Og bankerne er stadig en væsentlig udøver af kredit nu om stunder.

Her kan du både få boliglån, billån, kassekredit og et standard banklån med fast rente og udløbsdato.

Billån

Ved et billån er der sikkerhed for lånet i bilen, men da bilen løbende mister værdi bliver sikkerheden for långiver selvsagt dårligere med tiden.

I stedet for at låne penge kan leasing være en anden måde at finansiere en bil på. Det kræver tit en procentdel af bilens pris til at starte med. Herefter betaler du et månedligt leasing beløb.

Hvis du godt kan lide at skifte bil ofte kan leasing være en udmærket løsning. Ved aftaleslut har du mulighed for at aflevere bilen tilbage til leasingselskabet, og kan gå ud og lease en anden. Du har ikke noget besvær eller nogen risiko ved at skulle sælge en brugt bil.

Ved leasing er det også leasingselskabet der står for reparationer af bilen. Så hvis du ikke har lyst til at påtage dig den risiko er leasing en mulighed.

Står valget mellem køb eller leasing af bil, skal du grundlæggende vurdere følgende parametre;

  1. Hvor lang tid har du tænkt dig at beholde bilen, og hvad kan den sælges for når du skal have ny bil? Og hvor hurtigt kan den sælge?.
  2. Hvilken ÅOP kan du låne til ved køb af bil? Kan du låne med et realkreditlån fordi du har friværdi, kan du få et meget billigt lån.
  3. Hvor mange og hvor dyre reparation kan du holde til ved ejerskab af en bil?

Lån til studerende

Det umiddelbare billigste lån til studerende som er til rådighed for alle studerende, er SU-lån.

Men hvor et SU-lån er billigt, er det til gengæld ikke særlig fleksibelt. Det er et lån der bliver udbetalt med et fast beløb per måned, så det eneste tilvalg du har er hvilke måneder du gerne vil have lånet.

Banker forsøger og tit at kapre kunder mens de stadig er under uddannelse. Og det gør de fordi banken forventer at de studerende i fremtiden får en god økonomi og banken derfor gerne vil have dem ind som kunder tidligt.

Lån til unge under 25 år

Unge har sjældent store aktiver der kan anvendes som sikkerhed for et lån. Men til gengæld har de mange år til at tilbagebetale. Så derfor kan det alligevel være attraktivt at låne penge ud til unge mennesker.

Lån i udlandet

At låne penge i et andet land giver kun mening hvis det er med hensigten at investere i dette land. Det kan for eksempel være køb af fast ejendom eller i en lokal virksomhed.

Men bare fordi ejendommen eller virksomheden ligger i et andet land, kan det i mange tilfælde stadig godt betale sig at låne pengene hertil i Danmark. Årsagen er blandt andet at din kredit historie er veldokumenteret her til lands, og at vi har rigtig gode lånemuligheder med vores realkreditlån hvis der er tale om fast ejendom.

Hvad er et swap lån?

Et swap lån foregår på den måde at du og din modpart bytter renter for jeres respektive lån.

Sædvanligvis foregår det med en bank eller en børsmægler som din direkte modpart.

Hvis du for eksempel har et realkreditlån med variable rente og gerne vil ændre til fastforrentet rente uden at optage et nyt realkreditlån, kan dette foregår via en renteswap.

Gode råd

Husk at din økonomi skal have luft til at tilbagebetale lånet inklusiv renter og det hele. Og husk på at du får fradrag for dine omkostninger.

En kassekredit kan være et fleksibelt og billigt alternativ til et standard banklån.

Du skal altid betale det dyreste lån af først.

Kig dig altid godt for hvis du skal låne penge.

Lån penge nu - Nye kviklån uden sikkerhed