Erhvervslån -Få det bedste virksomhedslån uden sikkerhed

Herunder kan du sammenligne virksomhedslån uden sikkerhed, så det er let at få det bedste erhvervslån.

Lånebeløb:
15.000 - 2.500.000
Løbetid:
6 - 36 måneder
Rente:
Individuelt
Virksomheden skal være min. 12 måneder
Årlig overskud på mindst 480.000 DKK
Drives fra Danmark
Fordele:
Ingen skjulte udgifter
ANSØG
Lånebeløb:
50.000 - 10.000.000
Løbetid:
6 - 60 måneder
Rente:
Fra 3,95%
Dansk CVR nummer
Hjemsted i DK
2 revisor-godkendte regnskaber
Fordele:
Svar inden for 24 timer
ANSØG
Lånebeløb:
10.000 - 2.000.000
Løbetid:
6 - 18 måneder
Rente:
Ingen, men individuelt udregnet månedsgebyr
Ejeren hæfter personligt for lånetFordele:
Udbetaling samme dag
ANSØG

ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne

Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet

Hvad er virksomhedslån?

Et virksomhedslån er et lån til en virksomhed. Så for at kunne få et virksomhedslån kræver det en virksomhed og et CVR-nummer. Virksomhedslån findes både med og uden sikkerhed. Det sammen med det faktum at de bliver udstedt til virksomherder og ikke private er med til at adskiller dem fra de fleste privatlån.

Fordi vi har at gøre med et lån til erhvervsdrivende er der nogle andre ting vi skal være opmærksomme på end hvis der er tale om et lån til forbrugere. Og vi kigger også nærmere på lån med og uden sikkerhed.

Vi bruger erhvervslån og virksomhedslån som to ord til den samme ting. Her kan du lære alt om erhvervslån og ser dine muligheder for at få et.

Lån til virksomhed

Et lån til en virksomhed har ofte et andet formål end et lån til private. Når en virksomhed låner penge er det ofte med formålet at vokse og skabe vækst. Det kan selvfølgelig også være for at sikre den daglige drift eller ligefrem for at kunne overleve og betale regninger.

Lån penge med CVR nummer

Virksomhedsformen er en af de faktorer der har betydning. Hvis virksomheden er en enkeltmandsvirksomhed eller et interessentskab hæfter ejerne personligt for selskabet. Og inkluderet heri er også gælden.

Tingene forholder sig anderledes hvis virksomheden derimod er et kapitalselskab. For eksempel et aktieselskab eller et anpartsselskab hvor ejerne ikke hæfter personligt for selskabet og dermed heller ikke for gælden.

Det kan betyde at långiver vil have at ejerne stiller en personlig garanti for et optaget lån. Så de har sikkerhed i andet og mere end kun i virksomheden. Nemlig i ejernes privatøkonomi.

Lån penge til enkeltmandsvirksomhed

Da du hæfter personligt for en enkeltmandsvirksomhed er det i virkeligheden dig som privatperson forpligter dig. Det kan godt være at du låner via dit CVR-nummer men du vil ende med personligt at hæfte for lånet.

Hvad koster et virksomhedslån?

Det afhænger blandt andet af lånetype, kreditværdigheden for virksomheden og hvad pengene skal bruges på.

Her oplister vi et par hovedregler.

  • Jo mere fleksible lånene er, jo dyrere er de også.
  • Virksomheder med god kreditværdighed kan låne billigere end virksomheder med ringere kreditværdighed og især nystartede virksomheder.
  • Hvis pengene skal bruges på noget långiver kan tage sikkerhed i, vil det koster mindre.

Hvordan får jeg et billigt virksomhedslån?

Hvis vi skal være tro mod reglerne oplistet lige ovenfor, får du det billigste virksomhedslån ved at vælge fast afbetaling, skaffer din virksomhed den bedst mulige kreditvurdering og investerer pengene i fast ejendom.

Kan du gøre noget for at forbedre din virksomheds kreditvurdering? Har din virksomhed aktiver låntager kan bruge til sikkerhedsstillelse?

Hvis der er sikkerhed for lånet kan du som allerede nævnt få ganske billige virksomhedslån. Men processen bliver også langsommere og mere krævende for dig som erhvervsdrivende.

Rente på virksomhedslån

Renterne på virksomhedslån varierer i høj grad efter hvilken virksomhed vi taler om. Virksomhederne med en historik for at betale deres lån tilbage i følge aftale og til tiden har gode muligheder for at få et virksomhedslån.

For nye virksomheder og dem med dårlig historik er det selvfølgelig dyrere. Dem i første kategori kan afhængig af situationen godt låne til en rente på en 3-5 procent. For dem i anden kategori kan det sagtens løber op i to cifrede procentsatser.

Løbetid

Løbetiden for et erhvervslån uden sikkerhed overstiger sjældent fem år medmindre der er tale om en kassekredit som er uden udløb. Kortere løbetid begynder også at lånet bliver billigere fordi der løber færre renter på.

Og ligesom med renterne vil låneudbyderne foretrække og måske endda forlange at nye virksomheder og dem med dårlig historik betaler pengene tilbage hastigt.

Virksomhedslån til fast ejendom

Masser af virksomheder investerer i fast ejendom så det er helt standard. Der er selvfølgelig forskelle på om hvorvidt der investeres i kontorer, fabrikker, lager eller en udlejningsejendom.

Firmabil med et erhvervslån

Firmabiler kan finansieres på flere forskellige måder.

Indkøb af firmabiler kan selvfølgelig være er stort kapitaldræn for en virksomhed hvorfor mange også vælge at lease biler i stedet for.

Hvor meget kan jeg låne til min virksomhed?

De fleste vil kunne låne op til 500.000 kroner til deres virksomhed selvom den er nystartet. Virksomheder med beviselig sund drift og med flere år på bagen vil kunne låne op til 10 millioner kroner.

Hvor meget kan jeg låne i min virksomhed?

Hvis det er et kapitalselskab må du som udgangspunkt ikke låne penge i din egen virksomhed medmindre det er en finansiel virksomhed. Der er dog mulighed for at tage et aktionærlån men det er juridisk krævende og bør involvere en advokat.

Hvis det derimod er et enkeltmandsvirksomhed må du gerne låne penge i virksomheden.

Virksomhedslån i bank

Som med de fleste andre former for lån var banken for indtil få år siden det helt naturlige sted at gå hen. Men indenfor lån og især dem uden sikkerhed er det kommet mange nye låneudbydere.

Så for mange er det stadig førsteprioritet at gå i banken, men der er i dag mange andre muligheder.

Virksomhedslån med sikkerhed

Hvis der er sikkerhed for lånet kan du få ganske gode virksomhedslån. Men processen bliver også langsommere og mere krævende for dig som erhvervsdrivende.

Virksomhedslån uden sikkerhed

Hvis virksomhedslånet er uden sikkerhed bliver det dyrere men til gengæld går processen lettere for dig. Og i dag du kan få et meget hurtig virksomhedslån.

Virksomhedslån til opstart

Hvis der skal bruges finansiering til opstart af virksomhed, vil du som ejer næsten med garanti være nødt til at hæfte personligt.

Og det uanset virksomhedsform. Medmindre naturligvis at virksomheden har nået en størrelse hvor en almindelig privatøkonomi ikke gør nogen forskel.

Hvis du har en enkeltmandsvirksomhed eller et interessentskab hæfter du som ejer personligt for virksomhedens transaktioner. Og inkluderet heri er også gælden.

Tingene forholder sig anderledes hvis virksomheden derimod er et kapitalselskab, hvor ejerne ikke hæfter personligt for selskabet og dermed heller ikke for gælden.

Oprettelse af et kapitalselskab kræver at der bliver skudt kapital ind i virksomheden og medfører at virksomheden er en selvstændig juridisk enhed og kan handle selvstændigt rent juridisk.

Det kan betyde at ejerne skal stille en personlig garanti.

Bedste erhvervslån

Det kommer helt an på dit behov for finansiering. Er din virksomhed etableret eller nyoprettet? Skal pengene bruges til vækst eller til at understøtte den daglige drift? Det er nogle af de spørgsmål du må stille dig selv inden du kan vælge den bedste finansiering.

Hurtig virksomhedslån

Som med alle andre lån er det i dag også muligt at få et digitalt erhvervslån. Og det har naturligvis gjort processen både hurtigere og nemmere. Samtidig har det været med til at spare tid fordi det kræver mindre menneskelig indblanding.

Er det tilmed et virksomhedslån uden sikkerhed har du faktisk mulighed for at få pengene udbetalt allerede samme dag som du ansøger.

Virksomhedslån trods RKI

Ja virksomheder kan såmænd også havne i RKI. Det er især virksomheder der gået konkurs og derfor ikke kan hæfte længere der havner der. Hvis din virksomhed står i RKI er der ikke mange muligheder for at få et virksomhedslån.

Læs også:

Erhvervslån uden sikkerhed