Erhvervslån – Sammenlign og få det billigste virksomhedslån


Hvad er et erhvervslån?

Virksomhedslån findes i mange former, her gennemgår vi både et uden sikkerhed og et med sikkerhed.

Et erhvervslån er et lån til et virksomhed.

Fordi vi har at gøre med et lån til erhvervsdrivende skal vi være opmærksomme på andre ting end hvis der er tale om et privatlån.

Du kan sammenligne erhvervslån her så du nemt og hurtigt kan få det billigste.

Lån penge med CVR nummer

Hvis det er en enkeltmandsvirksomhed eller et interessentskab hæfter du som ejer personligt for virksomhedens transaktioner. Og inkluderet heri er også gælden.

Tingene forholder sig anderledes hvis virksomheden derimod er et kapitalselskab, hvor ejerne ikke hæfter personligt for selskabet og dermed heller ikke for gælden.

Virksomhedslån til kapitalselskaber

Oprettelse af et kapitalselskab kræver at der bliver skudt kapital ind i virksomheden og medfører at virksomheden er en selvstændig juridisk enhed og kan handle selvstændigt rent juridisk.

Det kan betyde at låneudbyderen vil have at ejerne stiller en personlig garanti for et lån. Så de har sikkerhed i andet og mere end kun i virksomheden. Nemlig i ejernes privatøkonomi.

Hvad skal erhvervslånet bruges til?

Hvis lånet skal bruges til investering i specifikt udstyr kan det være muligt for långiver at tage pant i udstyret. Herved kan lånet blive billigere end det ellers ville have været.

Hvis erhvervslånet for eksempel skal bruges til at købe fast ejendom kan din virksomhed få et realkreditlån til en ganske fordelagtig rente.

Skal lånet bruges til almindelig drift kan det være meget vanskelig eller ligefrem umuligt at få sikkerhed for lånet i andet end virksomheden eller ejerne generelt.

Hvad koster et erhvervslån?

Det er selvfølgelig dybt afhængigt af hvilken type af virksomhedslån vi har med at gøre, kreditværdigheden for virksomheden og hvad pengene skal bruges på.

Omkostningerne på danske erhvervslån varierer rigtig meget. Her oplister vi et par hovedregler.

  • Jo mere fleksibelt erhvervslånet er, jo dyrere er det også. Det vil som udgangspunkt betyde at en kassekredit er dyrere end et lån med fast afbetalingsprofil
  • Virksomheder med god kreditværdighed kan få billigere virksomhedslån end virksomheder med ringere kreditværdighed og især nystartede virksomheder.
  • Hvis pengene skal bruges på noget långiver kan tage sikkerhed i, vil lånet være billigere end hvis der ikke kan tages sikkerhed. Det betyder konkret at en investering i fast ejendom er billigere end investering i markedsføring.

Hvordan får jeg det billigste erhvervslån?

Hvis vi skal være tro mod reglerne oplistet lige ovenfor, får du det billigste virksomhedslån ved at være vælge et lån med fast afbetaling, skaffer din virksomhed den bedst mulige kreditvurdering og investerer pengene i fast ejendom.

Desværre er det ikke altid muligt eller hensigtsmæssigt.

Kan du gøre noget for at forbedre din virksomheds kreditvurdering? Har din virksomhed aktiver låntager kan få sikkerhed i?

Der er også en god ide at sammenligne lånemulighederne inden du vælger.

Med og uden sikkerhedsstillelse

Hvis der er sikkerhed for virksomhedslånet kan du som allerede nævnt få ganske billige erhvervslån. Men processen bliver også langsommere og mere krævende for dig som erhvervsdrivende.

Et virksomhedslån uden sikkerhed er dyrere end et med sikkerhed, men til gengæld går processen lettere for dig. Og du kan få et meget hurtig erhvervslån online.

Erhvervslån til opstart af virksomhed

Hvis der skal bruges et lån til opstart af virksomhed og pengene ikke skal bruges til en specifik investering, vil du som ejer næsten med garanti være nødt til at hæfte personligt for erhvervslånet.

Og det uanset virksomhedsform. Medmindre naturligvis at virksomheden har nået en størrelse hvor en almindelig privatøkonomi ikke gør nogen forskel.

Erhvervslån