Erhvervslån

Her kan du sammenligne erhvervslån uden sikkerhed så du få det billigste.


ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne.

Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet.

Hvad koster erhvervslån?

Det afhænger blandt andet af lånetyper, kreditværdigheden for virksomheden og hvad pengene skal bruges på.

Her oplister vi et par hovedregler.

  • Jo mere fleksible erhvervslånene er, jo dyrere er de også. Det vil som udgangspunkt betyde at en kassekredit er dyrere end et lån med fast afbetalingsprofil.
  • Virksomheder med god kreditværdighed kan låne billgiere end virksomheder med ringere kreditværdighed og især nystartede virksomheder.
  • Hvis pengene skal bruges på noget långiver kan tage sikkerhed i, vil lånet være billigere end hvis der ikke kan tages sikkerhed. Det betyder konkret at en investering i fast ejendom er billigere end investering i markedsføring.

Hvordan får jeg det billigste erhvervslån?

Hvis vi skal være tro mod reglerne oplistet lige ovenfor, får du det billigste erhvervslån ved at vælge fast afbetaling, skaffer din virksomhed den bedst mulige kreditvurdering og investerer pengene i fast ejendom.

Desværre er det ikke altid muligt eller hensigtsmæssigt.

Kan du gøre noget for at forbedre din virksomheds kreditvurdering? Har din virksomhed aktiver låntager kan få sikkerhed i?

Med og uden sikkerhedsstillelse

Hvis der er sikkerhed for virksomhedslånet kan du som allerede nævnt få ganske billige erhvervslån. Men processen bliver også langsommere og mere krævende for dig som erhvervsdrivende.

Lån uden sikkerhed er dyrere end dem med sikkerhed, men til gengæld går processen lettere for dig. Og du kan få et meget hurtig erhvervslån uden sikkerhed.

Erhvervslån til opstart

Hvis der skal bruges finansiering til opstart af virksomhed og pengene ikke skal bruges til en specifik investering, vil du som ejer næsten med garanti være nødt til at hæfte personligt for erhvervslånet.

Og det uanset virksomhedsform. Medmindre naturligvis at virksomheden har nået en størrelse hvor en almindelig privatøkonomi ikke gør nogen forskel.

Hvis du har en enkeltmandsvirksomhed eller et interessentskab hæfter du som ejer personligt for virksomhedens transaktioner. Og inkluderet heri er også gælden.

Tingene forholder sig anderledes hvis virksomheden derimod er et kapitalselskab, hvor ejerne ikke hæfter personligt for selskabet og dermed heller ikke for gælden.

Oprettelse af et kapitalselskab kræver at der bliver skudt kapital ind i virksomheden og medfører at virksomheden er en selvstændig juridisk enhed og kan handle selvstændigt rent juridisk.

Det kan betyde at låneudbyderen vil have at ejerne stiller en personlig garanti. Så de har sikkerhed i andet og mere end kun i virksomheden. Nemlig i ejernes privatøkonomi.

Læs også: Samlelån og privatlån

Erhvervslån