Mobilabonnement sammenligning – Stort udvalg af mobilabonnementer

Hvad er et mobilabonnement?

Et mobilabonnement er en forudsætning at have for at kunne forbinde din mobiltelefon med resten af verden. Det er via dit abonnement du kan ringe op, sende SMS og gå på internet via din mobiltelefoni.

Taletid

Du kan betale per minut du taler, du kan have x antal timers taletid inkluderet per måned eller du kan vælge at have fri taletid.

Her skal du selvfølgelig vælge efter hvor meget du taler i telefon per måned, og hvor meget det varierer fra måned til måned.

Du kan kigge dine gamle regninger igennem og se hvor meget taletid du bruger per måned. Og hvor meget det varierer månederne igennem. Hvis du bruger mere taletid end inkluderet i dit abonnement skal du betale for den ekstra tid du bruger. Afhængig af hvad minut priserne er, kan det måske godt betale sig at vælge at have x antal timers taletid per måned selvom du bruger mere i visse måneder.

På den anden side er mobilabonnementer med fri tale efterhånden blevet rimelige billige, så det er ikke meget du skal tale før det kan betale sig at vælge fri tale.

Netværk

I dag er der fire mobil netværk i Danmark;

 • Telenor
 • Telia
 • YouSee
 • 3

Telenor og Telia samarbejder om deres netværk, så kunderne kører på det bedste netværk i de forskellige områder.

Dækningen for de enkelte abonnementer afhænger af hvilket netværk de kører på.

Data

Du kan vælge mellem enten at betale per MB du bruger eller du kan have en månedlig databegrænsning på dit abonnement.

Du har ikke brug for meget data hvis du mest bruger det til læse mail. Og slet ikke hvis du for det meste bruger wifi via bredbånd.

Bruger du derimod data til både at se film og serier på forskellige streamingtjenester kan det være en rigtig god ide at vælge en stor mængde data.

De fleste mobilselskaber i Danmark tilbyder et mobilabonnement med en datamængde inkluderet, og det er også her at du kan spare penge på at vælge det bedste abonnement.

Bruger du på den anden side slet ikke data, er det også let at finde et mobilabonnement uden. Så undgår du at betale for noget du alligevel ikke bruger.

Databehov

Lad os kigge lidt på databehov ved forskellige forbrug.

 1. 5 GB er en god løsning hvis du mest bruger din telefon til at læse nyheder, email og tjekke facebook.
 2. 20 GB passer godt hvis du også skal se film og serier på telefonen.
 3. 50 GB giver dig nærmest mulighed for at bruge internettet ubegrænset på telefonen. Du skal virkelig være seriøs for at bruge 50 GB data per måned.

Billede af en mobiltelefon

Ekstra tjenester

Ekstra tjenesterne har været et udviklingsområde for udbyderne så lad os derfor kigge nærmere på nogle stykker af dem;

Underholdning

Der findes ganske mange muligheder hvis du er på jagt efter et mobilabonnement med underholding. Lad os derfor kigge nærmere på mulighederne.

Mobilabonnementer med musik; Det allerede klassiske er at udbyde mobilabonnementer med Spotify. 

Men der er andre muligheder end Spotify. YouSee tilbyder for eksempel deres kunder adgang til YouSee Musik som også er en musik streamingtjeneste.

Andre tjenester end musik

Hvis du gerne vil have et mobilabonnement med streaming findes der forskellige muligheder.

Mobilabonnementer med Netflix; Netflix har både indhold produceret af andre og produceret af dem selv. Desværre kan du ikke her på siden finde et mobilabonnement med Netflix inkluderet.

Mobilabonnement med HBO; HBO er en amerikanske producent af film og serier og har også sin egen flow tv-kanal. Og de har også deres egen streamingtjeneste med egenproduceret indhold.

Mobilabonnement med Viaplay; Viaplay er en streamingstjeneste fra Viaplay med forskellige muligheder inkluderet. Film og Serier, Sport og begge dele.

Mobilabonnement med Mofibo; Mofibo giver dig adgang til at læse og høre bøger på forskelligt elektronisk udstyr.

Mobilabonnement med TV2 play; Med TV2 Play får du adgang til al TV2s indhold.

Brug af mobilabonnement til udlandet

Så længe du bruger et dansk mobilabonnement inden for EU er der nogle regler din udbyder skal efterleve. Det er inden for taletid, SMS og dataforbrug. Den 15. juni 2017 trådte de nye regler i kraft. De betyder blandt andet at hvis du har fri tale, SMS og MMS i hjemlandet skal du nu have det inden for hele EU. For dataforbrug er der indført en fair use-grænse.

Denne fair use-grænse betyder at du må bruge det dobbelte af din månedlige abonnementspris (eksklusiv moms og ekstra tjenester) ved en fastlagt pris per GB på 57,50 kroner.

Det betyder med andre ord at hvis dit abonnement koster 150 kroner eksklusiv moms per måned må du bruge 5,22 GB indenfor EU per måned. Bruger du mere end det må din udbyder blokere for din dataforbindelse.

Så du kan sagtens finde et mobilabonnement med data i udlandet, og hvis du allerede har data inkluderet behøver du ikke engang at skifte mobilabonnement.

Hvis du derimod rejser udenfor EU står det din udbyder mere frit for at opkræve andre mobilpriser for dit forbrug. Og det er også vanskeligere for dem at servicere dig.

Så når vi kigger på udlandstelefoni skal vi kigge på en klar grænse indenfor og udenfor EU. Så hvis du skal ringe til udlandet udenfor EU skal du være mere opmærksom på hvad din udbyder tager for dette.

Dækning

Hvis du bor i en af de større danske byer er der ikke den store forskel på hvordan de forskellige netværk dækker. Det er kun i udkantsområderne der kan være udfordringer.

Så hvis du bor der eller bruger meget tid der, er det en god ide at tjekke hvilket netværk der dækker bedst, og vælge et abonnement der kører på det specifikke netværk.

Hvad er roaming?

Roaming er når du bruger data på din mobiltelefon fra et udenlandsk netværk. Det er når du bruger dit mobilabonnement i udlandet anvender din egen udbyder uden at være på en lokalt wifi-forbindelse.

Ny mobiltelefon ved forskellige mobilabonnementer?

Hvis du også er på jagt efter en ny mobiltelefon kan du via dit nye abonnement købe en ny. Ellers kan du også sagtens fortsætte med din nuværende mobiltelefon. Det er efterhånden sjældent at oprettelse af et mobilabonnement kræver tilkøb af en ny mobiltelefon.

Binding

Der er forskelle i binding for de forskellige mobilabonnementer. Men flere af dem har valgt slet ikke at binde dig eller måske kun binde dig for en enkelt måned. Men ifølge lovgivningen må de ikke binde dig i mere end seks måneder.

Billede af en mobilabonnement sammenligning

Mobilabonnement til børn

Det er selvfølgelig muligt at få et mobilabonnement til børnene. Her kan det være en rigtig god ide at få sat et loft over forbrug af ydelser der koster penge som data og indholdstakserede sms. Fri tale og sms kan godt findes til en fornuftig penge.

Familie mobilabonnement

Visse udbydere tilbyder forskellige familieabonnementer hvor der ydes mængderabat og fordelagtige priser på tv, mobilabonnement og bredbånd.

Skift mobilabonnement?

Det er virkelig nemt at skifte udbyder. Din nye udbyder ordner alt det praktiske for dig. De sender dig dit nye SIM-kort, og du bestemmer selv om du ønsker at beholde dit gamle nummer eller få et nyt. Din nye udbyder kan også klare opsigelse af mobilabonnement for dig. Det tager gerne løbende måned plus en før et nyt mobilabonnement træder i kraft.

Når dit nye abonnement så er trådt i kraft sætter du bare dit nye SIM-kort i din mobiltelefon. Og så er du faktisk allerede klar. Du kan selvfølgelig også samtidig have valgt at købe en ny mobiltelefon hos din nye udbyder.

Det kan faktisk ikke være meget lettere.

Hvilke SIM-kort findes der?

Overordnet set findes der tre forskellige typer af SIM-kort;

 1. Almindeligt SIM-kort
 2. Micro SIM-kort
 3. Nano SIM-kort

Selvom de fleste mobilselskaber sender et multi SIM-kort der passer til langt de fleste mobiltelefoner, kan det være en god ide at tjekke dit nuværende SIM-kort inden du bestiller et nyt.

Hvis du for eksempel skal bruge din telefon meget i udlandet kan det være en god ide at kigge efter et mobilabonnement med ekstra SIM-kort.

Hvilket mobilabonnement skal jeg vælge?

Det bliver meget hurtigt en individuel vurdering, som det er næsten umuligt at sige noget generelt om.

Det der er vigtigt er at du gør dig klart hvilke forhold der er vigtige for dig med hensyn til dit mobilabonnement.

Nu hvor vi har gennemgået de fleste faktorer der kan have betydning, er vi klar til at vælge det bedste mobilabonnement.

 1. Vælg den mængde taletid og data du gerne vil have
 2. Markér hvilke af de følgende du gerne vil have;
  1. Ingen bindign
  2. Gratis oprettelse
  3. Roaming
  4. 4 G
  5. Fri SMS/MMS
 3. Sortér de tilbageværende abonnementer efter pris
 4. Undersøg fra toppen af om selskaber bagud har tilfredsstillende dækning hvor du bor og ellers skal bruge dit mobilabonnement.

Taletidskort

Modsat mobiltelefoner med abonnement er en anden mulighed at købe et taletidskort. Så hvis du ikke ønsker at have en mobiltelefon med abonnement, kan du købe en vis mængde taletid som du så kan bruge som du lyster.

Det er oftest en dyrere løsning end at vælge et klassisk abonnement, men hvis du for eksempel bruger din telefon i udlandet kan det være en udmærket løsning. Her kan der virkelig være meget at spare ved at vælge det billigste taletidskort.

Fortrydelsesret mobilabonnement

Hvis du har købt dit abonnement på nettet har altid du 14 dages fortrydelsesret.

Hvorfor skal jeg sammenligne mobilabonnementer?

Det danske marked er utrolig dynamisk. Der opstår nemlig hele tiden nye mobilselskaber mens gamle forsvinder eller bliver opkøbt. Samtidig kommer der jævnligt ny lovgivning på området både fra det danske folketing og fra EU.

EU har for eksempel indført lovgivning der skal harmonere roaming afgiften i medlemslandene. Det betyder blandt andet at dine priser for at ringe og sende SMS skal være de samme indenfor EU som de er internt i de forskellige hjemlande.

Du skal have det mobilabonnement der passer bedst til dine ønsker og behov. Både i forhold til taletid, SMS, data, ekstra tjenester og anvendelse i udlandet. Og det kan jo sagtens være at dine behov har ændret sig siden du fik dit nuværende abonnement, eller kommer til at ændre sig.

Læs også: Fibernet og Internetudbydere sammenligning