Mobilabonnement priser – Sammenlign billige mobilabonnementer

Sammenlign mobilabonnementer i Danmark

Sammenlign billige mobilabonnementer her, og få Danmarks billigste mobilabonnement priser.

Bedste mobilabonnement sammenligning;

*Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet.

*ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne der er vist her på hjemmesiden. Links kan være reklamelinks.

Hvad er et mobilabonnement?

Et mobilabonnement forbinder din mobiltelefon med resten af verden. Det er via dit telefonabonnement du kan bruge din telefon til at ringe op, sende SMS og gå på internettet.

Lad os kigge nærmere på hvad der er vigtigt og hvordan du vælger det bedste mobilabonnement 2020.

Det kan både være det bedst tilpassede dine behov med bedste dækning og service, eller et billigt mobilabonnement.

Taletid

Priser for at tale i telefon kan struktureres på mange forskellige måder. Du kan betale per minut du taler, du kan vælge at have fri taletid eller du kan vælge en hybrid heraf som er x antal timers taletid inkluderet i prisen per måned.

Her skal du selvfølgelig vælge efter hvor meget du taler i telefon per måned, og hvor meget det varierer fra måned til måned.

Du kan kigge dine gamle regninger igennem og se hvor meget taletid du bruger per måned. Og hvor meget det varierer månederne igennem. Hvis du bruger mere taletid end inkluderet i dit abonnement skal du betale for den ekstra tid du bruger. Afhængig af hvad minut priserne for ekstra taletid er, kan det måske godt betale sig at vælge at have x antal timers taletid per måned selvom du bruger mere i visse måneder.

På den anden side kan du godt finde ganske billige mobilabonnementer med fri tale efterhånden, så det er ikke meget du skal tale før det kan betale sig at vælge fri tale.

Mobildata

Du kan vælge mellem enten at betale per MB du bruger, du kan have en månedlig datamængde inkluderet i dit abonnement eller du kan vælge fri data.

Du har ikke brug for meget data hvis du mest bruger det til at læse mail. Og slet ikke hvis du for det meste bruger wifi via bredbånd.

Bruger du derimod data til både at se film og serier med kan det være en rigtig god ide at vælge en stor mængde data.

De fleste mobilselskaber i Danmark tilbyder et mobilabonnement med en datamængde inkluderet, og det er også her at du kan spare penge på at vælge det bedste mobilabonnement i Danmark.

Hvis du bruger store mængder data kan det være en mulighed at vælge fri data. Bruger du slet ikke data, er det også let at finde et mobilabonnement uden data. Så undgår du at betale for noget du alligevel ikke bruger.

Det billigste mobilabonnement uden data koster 10 per måned og er fra OK Mobil.

Mobilabonnement med datadeling

Datadeling er når en anden enhed kommer på nettet med din mobiltelefon som datakilde. Din mobiltelefon kommer til at virke som mobilt bredbånd.

Databehov

Lad os kigge lidt på databehov ved forskellig forbrug.

 1. 5 GB er en god løsning hvis du mest bruger din telefon til at læse nyheder, email og tjekke facebook.
 2. 20 GB passer godt hvis du også skal se film og serier på telefonen.
 3. 50 GB giver dig nærmest mulighed for at bruge internettet ubegrænset på din telefon. Du skal virkelig være seriøs for at bruge 50 GB data per måned.

Bedste mobilabonnement med fri data

Oister har det billigste mobilabonnement med fri data i oversigten til 149 kroner per måned. Her er taletid og SMS også ubegrænset. 

Det billigste mobilabonnement med data er fra greentel og koster 48 kroner om måneden og har inkluderet 2 GB data per måned.

Danmarks billigste mobilabonnement

 

Ekstra tjenester

Ekstra tjenesterne er et udviklingsområde for udbyderne så lad os derfor kigge nærmere på nogle stykker af dem;

Der findes ganske mange muligheder hvis du er på jagt efter et mobilabonnement med underholdning.

Bedste mobilabonnement med musik

Det allerede klassiske er at udbyde mobilabonnementer med Spotify. Men der er andre muligheder end Spotify.

YouSee og Telmore har deres egne musik streaming tjenester, YouSee musik og Telmore musik. Så du kan vælge et at deres billige mobilabonnementer med musik.

Så hvis du ønsker dig et mobilabonnement med musiktjeneste skal du vælge et abonnement fra enten YouSee eller Telmore.

Streaming tjenester

Hvis du gerne vil have det bedste mobilabonnement med streaming findes der forskellige muligheder.

Mobilabonnementer med Netflix

Netflix har både indhold produceret af andre og produceret af dem selv. Et normalt Netflix abonnement i Danmark koster fra 79 kroner og op til 129 kroner per måned.

Telmore har flere abonnementer hvor Netflix er inkluderet som ekstra tjeneste.

Mobilabonnement med HBO

HBO er en amerikanske producent af film og serier og har også sin egen flow tv-kanal. Og de har også deres egen streamingtjeneste med egenproduceret indhold. Et almindelig abonnement på HBO Nordic koster 99 kroner per måned.

Telmore har flere abonnementer hvor HBO Nordic er inkluderet som ekstra tjeneste.

Mobilabonnement med ViaPlay

ViaPlay er en streamingtjeneste fra ViaPlay med forskellige muligheder inkluderet. Film og Serier, Sport og begge dele. Prisen for ViaPlay starter på 99 kroner per måned for basispakken og koster op til 399 kroner per måned for den fulde pakke.

Telmore har flere abonnementer hvor ViaPlay er inkluderet som ekstra tjeneste.

Mobilabonnement med lydbøger

Mobilabonnement med Mofibo

Mofibo giver dig adgang til at læse og høre bøger på forskelligt elektronisk udstyr.

Telmore har Bookmate inkluderet for visse af deres abonnementer. Bookmate giver dig også adgang til et stort bibliotek online.

Mobilabonnement med Storytel

Storytel er blevet lagt sammen med Mofibo, så det findes ikke som enkeltstående tjeneste mere.

Mobilabonnement med TV2 Play

Med TV2 Play får du adgang til al TV2s indhold. Normalt koster et TV2 Play abonnement uden reklamer 79 kroner per måned for basis pakken, og 139 kroner per måned for den fulde pakke.

Telmore har flere abonnementer hvor TV2 Play Basis er inkluderet som ekstra tjeneste.

Mobilabonnement med Spotify og HBO

Desværre har ingen af mobilabonnementerne i oversigten Spotify, så det er ikke muligt at sige hvad der er Danmarks billigste mobilabonnement med Spotify.

Men YouSee og Telmore har deres egne musiktjenester med millioner af musiknumre. 

Telmore har et abonnement der både har Telmore Musik, HBO Nordic, Netflix, ViaPlay, TV2Play basis og Bookmate inkluderet.

Brug af mit mobilabonnement i udlandet

Den 15. juni 2017 trådte nye EU regler i kraft. De betyder blandt andet at hvis du har fri tale, SMS og MMS i hjemlandet skal du nu have det inden for hele EU. For dataforbrug er der indført en fair use-grænse.

Denne fair use-grænse betyder at du må bruge det dobbelte af din månedlige abonnementspris (eksklusiv moms og ekstra tjenester) ved en fastlagt pris per GB på 57,50 kroner.

Det betyder helt konkret at hvis dit abonnement koster 150 kroner eksklusiv moms og ekstra tjenester per måned må du bruge (150 x 2)/57,50 = 5,22 GB indenfor EU per måned. Bruger du mere end det må din udbyder blokere for din dataforbindelse.

Hvis du derimod rejser udenfor EU er din udbyder mere frit stiller i forhold til at opkræve andre priser for dit forbrug. Og det er også vanskeligere for dem at servicere dig.

Så når vi kigger på udlandstelefoni skal vi kigge på en klar grænse indenfor og udenfor EU. Så hvis du skal ringe til udlandet udenfor EU skal du være mere opmærksom på hvad din udbyder tager for dette.

Hvad er roaming?

Roaming er når du bruger data på din mobiltelefon fra et udenlandsk netværk. Det er når du bruger dit mobilabonnement i udlandet uden at være på en lokalt wifi-forbindelse.

Ny mobiltelefon ved forskellige mobilabonnementer?

Hvis du også er på jagt efter en ny mobiltelefon kan du via dit nye abonnement købe en ny. Du kan også sagtens fortsætte med din nuværende mobiltelefon.

Det er efterhånden sjældent at oprettelse af et mobilabonnement kræver tilkøb af en ny mobiltelefon, men det gør det for visse mobilabonnementer.

Sammenlign mobilabonnementer og binding

Der er forskelle i binding for de forskellige mobilabonnementer. Men flere af dem har valgt slet ikke at binde dig eller måske kun at binde dig for en enkelt måned. Ifølge lovgivningen må de ikke binde dig i mere end seks måneder.

Du kan under beskrivelserne af de forskellige udbydere hvor du kan få et mobilabonnement uden binding.

Bedste mobilabonnement til børn

Det er selvfølgelig muligt at få et mobilabonnement til børnene. Her kan det være en rigtig god ide at få sat et loft over forbrug af ydelser der koster penge som data og indholdstakserede sms. Fri tale og sms kan godt findes til fornuftige penge.

Familie mobilabonnement

Visse udbydere tilbyder forskellige familieabonnementer hvor der ydes mængderabat og fordelagtige priser på tv, mobilabonnement og bredbånd hvis du samler det hos samme udbyder.

Hvordan skifter jeg mobilabonnement

Det er virkelig nemt at skifte udbyder. Din nye udbyder kan nemlig ordne alt det praktiske for dig. De sender dig dit nye SIM-kort, og du bestemmer selv om du ønsker at beholde dit gamle nummer eller få et nyt. Din nye udbyder kan også klare opsigelse af mobilabonnement for dig. Det tager gerne løbende måned plus en før et nyt mobilabonnement træder i kraft.

Når dit nye abonnement så er trådt i kraft sætter du bare dit nye SIM-kort i din mobiltelefon. Og så er du faktisk allerede klar. Du kan selvfølgelig også samtidig have valgt at købe en ny mobiltelefon hos din nye udbyder.

Det kan faktisk ikke være meget lettere. Så skift mobilabonnement hvis det giver mening.

Hvilke SIM-kort findes der?

Overordnet set findes der tre forskellige typer SIM-kort;

 1. Almindeligt SIM-kort
 2. Micro SIM-kort
 3. Nano SIM-kort

Selvom de fleste mobilselskaber sender et multi SIM-kort der passer til langt de fleste mobiltelefoner, kan det være en god ide at tjekke dit nuværende SIM-kort inden du bestiller et nyt.

Hvis du for eksempel skal bruge din telefon meget i udlandet kan det være en god ide at kigge efter et mobilabonnement med et ekstra SIM-kort. Det kan i givet fald meget vel være det bedste mobilabonnement til udlandet.

Hvilket mobilabonnement skal jeg vælge?

Det bliver meget hurtigt en individuel vurdering, som det er næsten umuligt at sige noget generelt om.

Det der er vigtigt er at du gør dig klart hvilke forhold der er vigtige for dig med hensyn hvad der er det bedste mobilabonnement til prisen.

Sammenlign mobilabonnementer når du er klar over hvad du gerne vil have og hvad det må koste.

Det bedste mobilabonnement

Billigste mobilabonnement i Danmark

Er målet billig telefoni kan vi tilgå det på tre måder. Enten finder vi mobilselskabet med fri tale til den laveste månedlige pris, vi finder den rette mængde taletid inkluderet per måned eller vi finder mobilselskabet med den laveste minutpris. Valget bør baseres på dit månedlige forbrug af taletid.

Så for at konkluderet; find dit gennemsnitlige månedlige forbrug af taletid og vælg den billigste løsning hertil. Det kan være det billigste mobilabonnement med fri tale, det kan være det billigste abonnement med en vis mængde taletid inkluderet eller det kan være abonnementet med den laveste minutpris.

Danmarks billigste mobilabonnement 2020

Det billigste basis mobilabonnement har OK som tilbyder et mobilabonnement til 10 kroner per måned. Så skal du i stedet for betale for dit forbrug, så her har vi at gøre med et næsten fuldstændig forbrugsafregnet mobilabonnement.

Taletidskort

Modsat mobiltelefoner med abonnement er en anden mulighed at købe et taletidskort. Så hvis du ikke ønsker at have en mobiltelefon med abonnement, kan du købe en vis mængde taletid som du så kan bruge som du lyster.

Det er oftest en dyrere løsning end at vælge en abonnementsløsning, men hvis du for eksempel bruger din telefon i udlandet kan det være en udmærket løsning. Her kan der virkelig være meget at spare ved at vælge det billigste taletidskort.

Fortrydelsesret for dit mobilabonnement

Hvis du har købt dit abonnement på nettet har altid du 14 dages fortrydelsesret. Derudover er det ikke noget i lovgivningen der garanterer dig at kunne bytte en købt vare eller service.

Sammenlign mobilabonnementer – Hvorfor?

Det danske marked er utrolig dynamisk. Der opstår nemlig hele tiden nye mobilselskaber mens gamle forsvinder eller bliver opkøbt. Samtidig kommer der jævnligt ny lovgivning på området både fra det danske folketing og fra EU.

EU har for eksempel indført lovgivning der skal harmonere roaming afgiften i medlemslandene. Det betyder blandt andet at dine priser for at ringe og sende SMS skal være de samme indenfor EU som de er internt i de forskellige hjemlande.

Du skal have det mobilabonnement der passer bedst til dine ønsker og behov. Både i forhold til taletid, SMS, data, ekstra tjenester og anvendelse i udlandet. Og det kan jo sagtens være at dine behov har ændret sig siden du fik dit nuværende abonnement, eller kommer til at ændre sig.

Sammenligning af mobilabonnementer

Hvilket mobilabonnement skal jeg vælge? Den letteste måde at sammenligne mobilabonnementer på er ved at bruge vores oversigt øverst på siden. Den kan du så let som ingenting bruge og du kan;

 • Sammenlign mobilabonnement priser
 • Se mobilabonnementer med fri data, tale eller SMS
 • Se hvilke netværk udbyderne bruger
 • Vælge det bedste mobilabonnement til dig
 • Og meget mere

Sammenlign billige mobilabonnementer - Mobilabonnement sammenligning