Mobilabonnement – Se de billigste abonnementer

I vores oversigt kan du sammenligne mobilabonnementer så det er enkelt og let for dig at vælge det billigste mobilabonnement.

Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet.
ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne.. Dette kan have indflydelse på hvordan listen er rangeret.

Hvad er et mobilabonnement?

Et mobilabonnement er en forudsætning for at kunne forbinde din mobiltelefon med resten af verden. Det er via dit abonnement du kan bruge din telefoni til at ringe op, sende SMS og gå på internettet med.

Lad os kigge nærmere på forskellige vigtige komponenter til dit abonnement.

Taletid

Når du skal vælge taletid kan du betale per minut du taler, du kan have x antal timers taletid inkluderet per måned eller du kan vælge at have fri taletid.

Her skal du selvfølgelig vælge efter hvor meget du taler i telefon per måned, og hvor meget det varierer fra måned til måned.

Du kan kigge dine gamle regninger igennem og se hvor meget taletid du bruger per måned. Og hvor meget det varierer månederne igennem. Hvis du bruger mere taletid end inkluderet i dit abonnement skal du betale for den ekstra tid du bruger. Afhængig af hvad minut priserne er, kan det måske godt betale sig at vælge at have x antal timers taletid per måned selvom du bruger mere i visse måneder.

På den anden side er mobilabonnementerne med fri tale efterhånden blevet rimelige billige, så det er ikke meget du skal tale før det kan betale sig at vælge fri tale.

Billigste mobilabonnement med fri tale

Det billigste mobilabonnement med fri tale har Green tel til bare 65 kroner om måneden. Her får du også 2 GB data, fri SMS og bliver opkoblet på enten Telenors eller Telias netværk afhængig hvilket der har den bedste dækning i området du befinder dig i.

Mobildata

For mobildata kan du vælge mellem enten at betale per MB du bruger eller du kan have en månedlig databegrænsning på dit abonnement.

Du har ikke brug for meget data hvis du mest bruger det til at læse mail. 

Bruger du derimod data til både at se film og serier med kan det være en rigtig god ide at vælge en stor mængde data.

De fleste danske mobilselskaber tilbyder et mobilabonnement med en datamængde inkluderet, og det er også her at du kan spare på at vælge det bedste mobilabonnement.

Bruger du på den anden side slet ikke data, er det også let at finde et mobilabonnement uden data. Så undgår du at betale for noget du alligevel ikke bruger.

Bedste mobilabonnement

Tager vi udgangspunkt i brugernes egne anmeldelser af deres mobilabonnement kan vi anvende Trustpilot som kilde til det bedste mobilabonnement.

Selskab Score
Lebara 4,7
CBB Mobil 4,7
Green tel 4,6
Telmore 4,0
OIster 4,0
OK Mobil 3,0

Her skal selvfølgelig tages en del forbehold for det er langt fra alle der anmelder på Trustpilot, men billedet vi ser er at Lebara og CBB har de mest tilfredse kunder.

Billigt mobilabonnement

For et mobilabonnement der er rent forbrugsafregnet kan du slippe med en månedlig omkostning på bare 19 kroner. Men så er du selvfølgelig tvunget til at betale alt efter hvor meget du bruger din mobiltelefon, så det er ikke nødvendigvis det billigste. For at kunne få det er du nødt til at kende dit forbrug af SMS’er, taletid og data.

Så er bedre metode er at du finder du gennemsnitslige forbrug og vælge det abonnement der er billigst udfra de kriterier. Her ser vi selvfølgelig bort fra netværk og ekstra tjenester.

Mobilabonnement priser

Mobilabonnement priser starter ved bare 10 kroner per måned for det billigste mobilabonnement. Her skal du betale fuldstændig forbrugsafregnet. Det vil sige at du hverken har tale, SMS eller data inkluderet i dit abonnement i nogen som helst mængde. Herefter løber priserne opad i jævne intervaller og ender omkring 500 kroner per måned. Her har du til gengæld inkluderet fri tale, SMS, data, Disney+, Netflix, Telmore Musik, Chapter, Viaplay, HBO Max, TV2 Play og Paramount+.

Så billige mobilabonnementer kommer virkelig i alle prisklasser og med alverdens ydelser inkluderet.

Så at vælge et billigt mobilabonnement handler ikke kun om at kigge på prisen. Der er mange flere faktorer i spil.

Mobilabonnementer med fri data

Et mobilabonnement med fri data kan du få flere forskellige steder. I fuldstændig tilfældig oplistet rækkefølge kan du for eksempel få det hos de følgende mobilselskaber;

  • YouSee
  • Eesy
  • Oister
  • CBB Mobil
  • OK Mobil

Billigste mobilabonnement med fri data

Til det billigste mobilabonnement med fri data har både Eesy og OK Mobil har mobilabonnementer med fri data til bare 89 kroner per måned.

Billig mobilabonnement med fri tale og data

Et billig mobilabonnement med fri tale og fri data kan du få inkluderet i hos flere forskellige udbydere. Nedenunder kan du se hvilke mobilselskaber der har begge dele inkluderet og til hvilket pris. 

Mobilselskab Inkluderet Pris per måned
Oister Fri tale og fri data 179
OK Mobil Fri tale og fri data 189
CBB Mobil Fri tale og fri data 199
Telmore Fri tale og fri data 349

Ekstra tjenester

Ekstra tjenester er efterhånden bliver integreret del af mange mobilabonnementer. Så hvis du alligevel har abonnement på for eksempel Spotify eller HBO eller deslignede kan det være en rigtig god ide at kigge efter hvilke muligheder der er for at få det inkluderet i dit mobilabonnement.

Underholdning

Der findes ganske mange muligheder hvis du er på jagt efter et mobilabonnement med underholdning.

  • Musik, for eksempel Spotify eller YouSee Musik
  • Streaming, herunder Netflix, HBO, Viaplay, Mofibo og TV2 Play

Mere af vores digitale verden foregår efterhånden på telefonen end den går på en computer eller en tablet. Derfor er det også naturligvis at vi også gerne vil kunne se film, serier og nyheder på mobilen. Derfor er der mange mobilselskaber der bruger ressourcer på at lave abonnementer med forskellige streamingtjenester inkluderet. 

Mobilabonnement med musik

Det allerede klassiske er at udbyde mobilabonnementer med Spotify. Men der er andre muligheder for musik end Spotify.

YouSee og Telmore har deres egne musik streaming tjenester, YouSee musik og Telmore musik.

Brug af mit mobilabonnement i udlandet

Så længe du bruger et dansk mobilabonnement inden for EU er der nogle regler din udbyder skal efterleve. Det er inden for taletid, SMS og dataforbrug. Den 15. juni 2017 trådte de nye regler i kraft. De betyder blandt andet at hvis du har fri tale, SMS og MMS i hjemlandet skal du nu have det inden for hele EU. For dataforbrug er der indført en fair use-grænse.

Denne fair use-grænse betyder at du må bruge det dobbelte af din månedlige abonnementspris (eksklusiv moms og ekstra tjenester) ved en fastlagt pris per GB på 57,50 kroner.

Det betyder med andre ord at hvis dit abonnement koster 150 kroner eksklusiv moms per måned må du bruge 5,22 GB indenfor EU per måned. Bruger du mere end det må din udbyder blokere for din dataforbindelse.

Så du kan sagtens finde et mobilabonnement med data i udlandet, og hvis du allerede har data inkluderet behøver du ikke engang at skifte mobilabonnement.

Hvis du derimod rejser udenfor EU står det din udbyder mere frit for at opkræve andre priser for dit forbrug. Og det er også vanskeligere for dem at servicere dig. Så når vi kigger på udlandstelefoni skal vi kigge på en klar grænse indenfor og udenfor EU.

Så hvis du skal ringe til udlandet udenfor EU skal du være mere opmærksom på hvad din udbyder tager for dette.

Ny mobiltelefon ved forskellige mobilabonnementer

Hvis du også er på jagt efter en ny mobiltelefon kan du via dit nye abonnement købe en ny. Ellers kan du også sagtens fortsætte med din nuværende mobiltelefon. Det er efterhånden sjældent at oprettelse kræver tilkøb af en ny mobiltelefon.

Binding

Der er forskelle i binding for de forskellige mobilabonnementer. Men flere af dem har valgt slet ikke at binde dig eller måske kun at binde dig for en enkelt måned. Men ifølge lovgivningen må de ikke binde dig i mere end seks måneder.

Mobilabonnement til børn

Det er selvfølgelig muligt at få et mobilabonnement til børnene. Her kan det være en rigtig god ide at få sat et loft over forbrug af ydelser der koster som data og indholdstakserede sms. Fri tale og sms kan godt findes til en fornuftig pris.

Familiepakke

Visse udbydere tilbyder forskellige familieabonnementer hvor der ydes mængderabat og fordelagtige priser hvis I samler flere abonnementer under samme konto.

Hvordan skifter jeg mobilabonnement?

Det er virkelig nemt at skifte mobilabonnement. Din nye udbyder kan nemlig ordne alt det praktiske for dig. De sender dig dit nye SIM-kort, og du bestemmer selv om du ønsker at beholde dit gamle nummer eller få et nyt. Din nye udbyder kan også klare opsigelse af dit nuværende mobilabonnement for dig. Det tager gerne løbende måned plus en før et nyt mobilabonnement træder i kraft.

Når dit nye abonnement så er trådt i kraft sætter du bare dit nye SIM-kort i din mobiltelefon. Og så er du faktisk allerede klar. Du kan selvfølgelig også samtidig have valgt at købe en ny mobiltelefon hos din nye udbyder.

Det kan faktisk ikke være meget lettere.

Taletidskort

Modsat mobiltelefoner med abonnement er en anden mulighed at købe et taletidskort. Så hvis du ikke ønsker at have en mobiltelefon med abonnement, kan du købe en vis mængde taletid som du så kan bruge som du lyster.

Det er oftest en dyrere løsning end at vælge et klassisk abonnement, men hvis du for eksempel bruger din telefon i udlandet kan det være en udmærket løsning. Her kan der virkelig være meget at spare ved at vælge det billigste taletidskort.

Fortrydelsesret for dit mobilabonnement

Hvis du har købt dit abonnement på nettet har du altid 14 dages fortrydelsesret. Derudover er det ikke noget i lovgivningen der garanterer dig at kunne bytte en købt vare eller service.

Hos Konkurrence – og Forbrugerstyrelsen kan du læse mere om dine rettigheder når du handler på nettet. Dem finder du her.

Sammenlign mobilabonnementer

Det danske marked er utrolig dynamisk så det er god ide jævnligt at sammenligne mobilabonnementer. Der opstår nemlig hele tiden nye udbydere mens gamle forsvinder eller bliver opkøbt. Samtidig kommer der jævnligt ny lovgivning på området både fra det danske folketing og fra EU.

EU har for eksempel indført lovgivning der skal harmonere roaming afgiften i medlemslandene. Det betyder blandt andet at dine priser for at ringe og sende SMS skal være de samme indenfor EU som de er internt i de forskellige hjemlande. 

I vores mobilabonnement sammenligning kan du finde løsninger fra seks forskellige udbydere. Green tel, Telmore, OK Mobil, Oister, Lebara og CBB Mobil. Det kan jo sagtens være at dine behov har ændret sig siden du fik dit nuværende abonnement, eller kommer til at ændre sig.

Billigste mobilabonnementer

Ved at undersøge dine muligheder stiger chancerne kraftigt for at du får et af de billigste mobilabonnementer.

Nu har vi kigget nærmere på dine muligheder for taletid, mobildata og ekstra tjenester. Så nu er det bare at vælge det bedste ud fra dine kriterier.

Hvilket mobilabonnement skal jeg vælge?

Hvilket mobilabonnement du skal vælge bliver en individuel vurdering, som det er næsten umuligt at sige noget generelt om.

Det der er vigtigt er at du gør dig klart hvilke forhold der er vigtige for dig.

Nu hvor vi har gennemgået de fleste faktorer der kan have betydning, er vi klar til at vælge mobilabonnementet der er bedst til vores behov. Den letteste måde at sammenligne mobilabonnementer på er ved at bruge vores oversigt øverst på siden.

Læs også:

Billigste mobilabonnement

Oftest stillede spørgsmål

Kan jeg få et mobilabonnement uden binding?

Du kan sagtens få et mobilabonnement uden binding, dem findes der ganske mange af.

Hvad er det billigste mobilabonnement?

Det billigste mobilabonnement har OK Mobil til 10 kroner per måned. Her er hverken taletid, SMS eller data inkluderet men bliver i stedet rent forbrugsafregnet.