Mobilabonnement – Sammenlign de billigste og bedste mobilabonnementer

Find det bedste mobilabonnement

Hvad der er det bedste mobilabonnement er forskelligt for hver enkel. Derfor gennemgår vi her alle de relevante faktorer du kan vælge udfra.

Og du kan sammenligne dine muligheder så sandsynligheden for at du finder det billigste abonnement efter dine ønsker er optimeret.

Taletid

Du kan betale per minut du taler, du kan vælge at have fri taletid eller du kan vælge en hybrid heraf som er x antal timers taletid inkluderet i prisen per måned.

Her skal du selvfølgelig vælge efter hvor meget du taler i telefon per måned, og hvor meget det varierer fra måned til måned.

Du kan kigge dine gamle regninger igennem og se hvor meget taletid du bruger per måned. Og hvor meget det varierer månederne igennem. Hvis du bruger mere taletid end inkluderet i dit abonnement skal du betale for den ekstra tid du bruger. Afhængig af hvad minut priserne for ekstra taletid er, kan det måske godt betale sig at vælge at have x antal timers taletid per måned selvom du bruger mere i visse måneder.

På den anden side kan du godt finde ganske billige mobilabonnementer med fri tale efterhånden. For under 100 kroner om måneden kan du få fri tale så det er ikke meget du skal tale før det kan betale sig at vælge fri tale.

Mobildata

Du kan vælge mellem at betale per MB du bruger, du kan have en månedlig datamængde inkluderet i dit abonnement eller du kan vælge fri data.

Du har ikke brug for meget data hvis du mest bruger det til at læse mail. Og slet ikke hvis du for det meste bruger wifi via bredbånd.

Bruger du derimod data til både at se film og serier med kan det være en rigtig god ide at vælge en stor mængde data eller ligefrem fri data.

De fleste mobilselskaber i Danmark tilbyder et mobilabonnement med en datamængde inkluderet.

Hvis du bruger store mængder data kan det være en mulighed at vælge fri data. Fri data kan få prisen til stige så det er ikke ligetil at få et billigt mobilabonnement med fri data. Så her er det ekstra vigtigt at sammenligne inden du vælger.

Bruger du slet ikke data, er det til gengæld let at finde et mobilabonnement uden data. Så undgår du at betale for noget du alligevel ikke bruger.

Datadeling

Datadeling er når en anden enhed kommer på nettet med din mobiltelefon som datakilde. Din mobiltelefon kommer til at virke som mobilt bredbånd.

Databehov

Lad os kigge lidt på databehov ved forskellig forbrug.

  1. 5 GB er en god løsning hvis du mest bruger din telefon til at læse nyheder, email og tjekke facebook.
  2. 20 GB passer godt hvis du også skal se film og serier på telefonen.
  3. 50 GB giver dig nærmest mulighed for at bruge internettet ubegrænset på din telefon. Du skal virkelig være seriøs for at bruge 50 GB data per måned.

Mobilabonnement

Ekstra tjenester

Ekstra tjenesterne fylder efterhånden meget så lad os derfor kigge nærmere på nogle stykker af dem;

Der findes ganske mange muligheder hvis du er på jagt efter et mobilabonnement med underholdning.

Musik

YouSee og Telmore har deres egne musik streaming tjenester, YouSee musik og Telmore musik.

HBO

HBO er en amerikansk producent af film og serier og har også sin egen flow tv-kanal. Og de har også deres egen streamingtjeneste med egenproduceret indhold. Et almindelig abonnement på HBO Nordic koster 99 kroner per måned.

ViaPlay

ViaPlay er en streamingtjeneste fra ViaPlay med forskellige muligheder inkluderet. Film og Serier, Sport og begge dele. Prisen for ViaPlay starter på 99 kroner per måned for basispakken og koster op til 439 kroner per måned for den fulde pakke.

Mofibo

Mofibo giver dig adgang til at læse og høre bøger på dine elektroniske enheder.

Bookmate er en anden løsning som også giver dig adgang til et stort bibliotek online.

Storytel

Storytel er blevet lagt sammen med Mofibo, så det findes ikke som enkeltstående tjeneste mere.

Billigste mobilabonnement

Det vigtigste er at du overordnet set ender ud med det billigste mobilabonnement i forhold til dit forbrug. Nu har vi kigget nærmere på dine muligheder for taletid, mobildata og ekstra tjenester.

Så nu er det bare at sammenligne og vælge ud fra dine kriterier i oversigten her på siden.

Ny mobiltelefon ved forskellige mobilabonnementer?

Hvis du også er på jagt efter en ny mobiltelefon kan du via dit nye abonnement købe en ny. Du kan også sagtens fortsætte med din nuværende mobiltelefon.

Det er efterhånden sjældent at oprettelse af et mobilabonnement kræver tilkøb af en ny mobiltelefon, men det gør det for visse mobilabonnementer.

Sammenlign mobilabonnementer

Der er forskelle i binding for de forskellige mobilabonnementer. Men flere af dem har valgt slet ikke at binde dig eller måske kun at binde dig for en enkelt måned. Ifølge lovgivningen må de ikke binde dig i mere end seks måneder.

Du kan under beskrivelserne af de forskellige abonnementer se hvor du kan få et mobilabonnement uden binding.

Familieabonnement

Visse udbydere tilbyder forskellige familieabonnementer hvor der ydes mængderabat og fordelagtige priser på tv, mobilabonnement og bredbånd hvis du samler flere mobilabonnementer hos samme udbyder.

Hvordan skifter jeg mobilabonnement?

Det er virkelig nemt at skifte udbyder. Din nye udbyder kan nemlig ordne alt det praktiske for dig. De sender dig dit nye SIM-kort, og du bestemmer selv om du ønsker at beholde dit gamle nummer eller få et nyt. Din nye udbyder kan også klare opsigelse af dit gamle mobilabonnement. Det tager gerne løbende måned plus en før et nyt mobilabonnement træder i kraft.

Når dit nye abonnement så er trådt i kraft sætter du bare dit nye SIM-kort i din mobiltelefon. Og så er du faktisk allerede klar. Du kan selvfølgelig også samtidig have valgt at købe en ny mobiltelefon hos din nye udbyder.

Hvilke SIM-kort findes der?

Overordnet set findes der tre forskellige typer SIM-kort;

  1. Almindeligt SIM-kort
  2. Micro SIM-kort
  3. Nano SIM-kort

Selvom de fleste mobilselskaber sender et multi SIM-kort der passer til langt de fleste mobiltelefoner, kan det være en god ide at tjekke dit nuværende SIM-kort inden du bestiller et nyt.

Hvis du for eksempel skal bruge din telefon meget i udlandet kan det være en god ide at kigge efter et mobilabonnement med et ekstra SIM-kort.

Taletidskort

Modsat mobiltelefoner med abonnement er en anden mulighed at købe et taletidskort. Så hvis du ikke ønsker at have en mobiltelefon med abonnement, kan du købe en vis mængde taletid som du så kan bruge som du lyster.

Det er oftest en dyrere løsning end at vælge en abonnementsløsning, men hvis du for eksempel bruger din telefon i udlandet kan det være en udmærket løsning.

Hvorfor skal jeg sammenligne mobilabonnementer?

Det danske marked er utrolig dynamisk. Der opstår nemlig hele tiden nye mobilselskaber mens gamle forsvinder eller bliver opkøbt. Samtidig kommer der jævnligt ny lovgivning på området både fra det danske folketing og fra EU.

EU har for eksempel indført lovgivning der skal harmonere roaming afgiften i medlemslandene. Det betyder blandt andet at dine priser for at ringe og sende SMS skal være de samme indenfor EU som de er internt i de forskellige hjemlande.

Samtidig skal du jo have det mobilabonnement der passer bedst til dine ønsker og behov. Både i forhold til taletid, SMS, data, ekstra tjenester og anvendelse i udlandet. Og det kan jo sagtens være at dine behov har ændret sig siden du fik dit nuværende abonnement, eller kommer til at ændre sig.

Den letteste måde at sammenligne mobilabonnementer på er ved at bruge vores oversigt øverst på siden.

Læs også: Fibernet og internetudbydere

Sammenlign billige mobilabonnementer - Mobilabonnement sammenligning