Billigste mobilabonnement

Her kan du sammenligne mobilabonnementer, så du er sikker på at kunne vælge det billigste mobilabonnement.

ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne.

Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet.

Skal jeg vælge fri data?

Priserne på fri data er efterhånden nået ned i niveauer der sagtens er til at betale. Hvis du bruger store mængder data kan du også vælge et abonnement der har en stor datapakke til rådighed. Flere af disse datapakker er så store at du skal gøre dig umage for at bruge al den inkluderede data.

Overordnet set kan du vælge mellem at betale per MB du bruger, du kan have en månedlig datamængde inkluderet i dit abonnement eller du kan vælge fri data.

De fleste udbydere har abonnementer med en datamængde inkluderet. Men du kan også sagtens få et mobilabonnement uden data.

Hvad er datadeling?

Datadeling er når en anden enhed kommer på nettet med din mobiltelefon som datakilde.

Mobilabonnement

Ekstra tjenester

Ekstra tjenesterne fylder efterhånden meget så lad os derfor kigge nærmere på nogle stykker af dem;

Der findes ganske mange muligheder hvis du er på jagt efter underholdning. Musik og streaming kan du tit få inkluderet som ekstra tjenester.

Netflix

Netflix er en amerikansk streamingtjeneste som både producerer sit eget indhold og har indhold fra andre producenter liggende. Abonnementer koster fra 79 til 129 kroner per måned.

HBO

HBO er en amerikansk producent af film og serier og har også sin egen flow tv-kanal. Og de har også deres egen streamingtjeneste med egenproduceret indhold. Et almindelig abonnement på HBO Nordic koster 99 kroner per måned.

ViaPlay

ViaPlay er en streamingtjeneste fra ViaPlay med forskellige muligheder inkluderet. Film og Serier, Sport og begge dele. Prisen for ViaPlay starter på 99 kroner per måned for basispakken og koster op til 439 kroner per måned for den fulde pakke.

YouSee

YouSee er privatdelen af TDC og du kan have både TV kanaler og streamingtjenester her.

TV2 Play

TV2 Play giver dig adgang til TV2s programmer og du kan se TV2 live ved flere deres pakker. Pakkerne koster fra 49 kroner per måned og op til 189 kroner per måned.

Mofibo

Mofibo giver dig adgang til at læse og høre bøger på dine elektroniske enheder.

Bookmate er en anden løsning som også giver dig adgang til et stort bibliotek online.

Storytel

Storytel er blevet lagt sammen med Mofibo, så det findes ikke som enkeltstående tjeneste mere.

Musik

Det allerede klassiske er at inkludere Spotify som ekstra tjeneste. Men der er andre muligheder for musik end Spotify.

YouSee og Telmore har deres egne musik streaming tjenester, YouSee musik og Telmore musik.

Hvilke netværk findes der i Danmark?

Vi har fire forskellige mobilnetværk i Danmark. TDC, Telia, Telenor og 3. Alle andre selskaber er nødt til at bruge et af de fire netværk for at kunne udbyde mobiltelefoni.

Ny mobiltelefon ved forskellige mobilabonnementer?

Hvis du også er på jagt efter en ny mobiltelefon kan du via dit nye abonnement købe en ny. Du kan også sagtens fortsætte med din nuværende mobiltelefon.

Det er efterhånden sjældent at oprettelse af mobilabonnementet kræver tilkøb af en ny mobiltelefon.

Binding

Der er forskelle i binding for de forskellige mobilabonnementer. Men flere af dem har valgt slet ikke at binde dig eller måske kun at binde dig for en enkelt måned. Ifølge lovgivningen må de ikke binde dig i mere end seks måneder.

Når du skal vælge det billigste mobilabonnement skal du kigge på hvad din minimumspris bliver ofte seks måneder. På den måde får du både taget højde for det månedlige abonnement og prisen på gebyr og eventuelle gebyrer.

Hvordan skifter jeg udbyder?

Det er virkelig nemt at skifte udbyder. Din nye udbyder kan nemlig ordne alt det praktiske for dig. De sender dig dit nye SIM-kort, og du bestemmer selv om du ønsker at beholde dit gamle nummer eller få et nyt. Din nye udbyder kan også klare opsigelse af dit gamle mobilabonnement. Det tager gerne løbende måned plus en før dit nye træder i kraft.

Når dit nye abonnement så er trådt i kraft sætter du bare dit nye SIM-kort i din mobiltelefon. Og så er du faktisk allerede klar. Du kan selvfølgelig også samtidig have valgt at købe en ny mobiltelefon hos din nye udbyder.

Hvilke SIM-kort findes der?

Overordnet set findes der tre forskellige typer SIM-kort;

  1. Almindeligt SIM-kort
  2. Micro SIM-kort
  3. Nano SIM-kort

Selvom de fleste danske mobilselskaber sender et multi SIM-kort der passer til langt de fleste mobiltelefoner, kan det være en god ide at tjekke dit nuværende SIM-kort inden du bestiller et nyt.

Hvis du for eksempel skal bruge din telefon meget i udlandet kan det være en god ide at kigge efter et mobilabonnement med et ekstra SIM-kort.

Hvorfor skal jeg sammenligne mobilabonnementer?

Det danske marked er utrolig dynamisk. Der opstår nemlig hele tiden nye mobilselskaber mens gamle forsvinder eller bliver opkøbt. Samtidig kommer der jævnligt ny lovgivning på området både fra det danske folketing og fra EU.

EU har for eksempel indført lovgivning der skal harmonere roaming afgiften i medlemslandene. Det betyder blandt andet at dine priser for at ringe og sende SMS skal være de samme indenfor EU som de er internt i de forskellige hjemlande.

Samtidig skal du jo have det mobilabonnement der passer bedst til dine ønsker og behov. Både i forhold til taletid, SMS, mobildata, ekstra tjenester og anvendelse i udlandet. Og det kan jo sagtens være at dine behov har ændret sig siden du fik dit nuværende abonnement, eller kommer til at ændre sig.

Og det kan jo også være at der kommer et abonnement der kan det samme som dit nuværende men til en billigere pris.

Læs også: Fibernet og internetudbydere

Mobilabonnement - Sammenlign billigste og bedste mobilabonnementer