Mobilabonnementer i 2018 – Find det billigste mobilabonnement

Mobilabonnement priser sammenligning

Vi har samlet en længere billige mobilabonnementer, så det er lettest muligt for dig at få de billigste mobilabonnement priser fra det danske marked. Sammenlign mobilselskaber lige herunder hvis du er på jagt efter et nyt mobilabonnement;

Her kan du sammenligne mobilabonnementer;

 
 

Mobilselskaber hvem ejer hvem

TDC er det største tele- og mobilselskab i Danmark, og tilbyder mobiltelefoni til private under navnet YouSee. Derudover ejer de selskaberne Telmore, Fullrate og Unotel.

Telenor er det næststørste mobilselskab i Danmark og ejer lavprisselskaberne CBB, Bibob og OneMobil.

Telia er det tredjestørste mobilselskab i Danmark og ejer blandt andet lavprisselskabet Call Me i tilgift til at tilbyde telefoni under navnet Telia.

3 er det mindste af de fire store mobilselskaber i Danmark og ejer Oister samtidig med at de også tilbyder telefoni under navnet 3.

Mobilselskaber netværk

Overordnet set er der tre mobilnetværk i Danmark; TDCs, 3s mens Telia og Telenor deler deres. Det er fire mobilselskaber der alle sammen også tilbyder internet til deres kunder.

Det betyder at der er rigtig mange mobilselskaber på hvert netværk. Og de forskellige udbyderes mobildækning er selvfølgelig herefter.

I oversigten kan du også se om de forskellige mobilabonnementer kører på 3G eller 4G netværket.

Hvilket mobilabonnement skal jeg vælge?

Det vigtigste ved dit abonnement er selvfølgelig at du kan ringe og sende SMS. Og det er også grundydelsen hos alle udbydere. Så det er enten prisen, dækning eller ekstra tjenester du skal vælge efter.

Sammenlign mobilabonnementer kriterier

Taletid

De forskellige udbydere tilbyder forskellige løsninger til dig som forbruger. Du kan betale per minut du taler, du kan have x antal timers taletid inkluderet per måned eller du kan vælge at have fri taletid.

Her skal du selvfølgelig vælge efter hvor meget du taler i telefon per måned, og hvor meget det varierer fra måned til måned.

Du kan kigge dine gamle regninger igennem og se hvor meget taletid du bruger per måned. Og hvor meget det varierer månederne igennem. Hvis du bruger mere taletid end inkluderet i dit abonnement skal du betale for den ekstra tid du bruger. Afhængig af hvad minut priserne er, kan det måske godt betale sig at vælge at have x antal timers taletid per måned selvom du bruger mere i visse måneder.

Men på den anden side er mobilabonnementer med fri tale efterhånden blevet rimelige billige, så det er ikke meget du skal tale før det kan betale sig at vælge fri tale.

Det billigste mobilabonnement med fri tale i oversigten koster kun 95 kroner per måned og er fra 3.

Netværk – 3G eller 4G dækning

I dag vil dit abonnement enten være på 3G eller 4G netværket. I vores mobilabonnementer oversigt kan du se mobilabonnementer med 4G og dem med 3G. Og hvilken udbyders net de bruger.

Faktisk bruger de allesammen på enten Telenor/Telias, YouSees eller 3s netværk. Og dækningen for de enkelte abonnementer afhænger af hvilket netværk de kører på.

Mobilabonnement fri data – Adgang til internet

Du kan vælge mellem enten at betale per MB du bruger eller du kan have en månedlig databegrænsning på dit abonnement.

Hvad der er den rigtige løsning til dig kommer helt an på dit dataforbrug. Bruger du kun data til at læse lidt nyheder og mails behøver du ikke meget. Og slet ikke hvis du for det meste bruger wifi via bredbånd.

Bruger du derimod data til både at se film og serier på forskellige streamingtjenester kan det være en rigtig god ide at vælge en stor mængde data og dermed slippe for ubehagelige overraskelser.

De fleste mobilselskaber i Danmark tilbyder et mobilabonnement med data, og det er også her at du kan spare penge på at vælge det bedste abonnement. Det billigste mobilabonnement med data udbydes af GladMobil som giver dig 1 GB data per måned for 48 kroner per måned.

Hvis du på den anden side slet ikke bruger data, er det også let at finde et mobilabonnement uden data. Så undgår du at betale for noget du ikke bruger. Det billigste mobilabonnement uden data udbydes af Unotel som har abonnementer helt uden data.

Billede af mobilselskaber

Ekstra tjenester

I vores mobilabonnement sammenligning kan du også se hvilke ekstra tjenester der er inkluderet i de forskellige billige mobilabonnementer.

Ekstra tjenesterne har været et udviklingsområde for udbyderne og der er efterhånden mange forskellige muligheder at vælge imellem. Lad os derfor kigge nærmere på nogle stykker af dem;

Mobilabonnementer med underholdning

Mobilabonnementer med musik; Der findes efterhånden flere forskellige musiktjenester, og flere af udbyderne har ovenikøbet deres egne tjenester. Ellers er det efterhånden allerede klassiske at udbyde mobilabonnementer med Spotify, og så er det ellers næsten fri leg med musik. 

Men selvom du ikke får et mobilabonnement med Spotify kan det sagtens være fine muligheder for at høre musik.

Billigste mobilabonnement med musik

Det billigste mobilabonnement med musiktjeneste i oversigten er fra YouSee og koster 149 kroner per måned og har inkluderet YouSee Musik som gratis tjeneste.

Andre tjenester end musik

Mobilabonnement med Mofibo; Mofibo er selvfølgelig en af flere bog streamingtjenester, men de har hurtigt skaffet sig et stort udvalg af bøger. Især på ferier giver det mulighed for at læse mange bøger uden at skulle slæbe kilovis af last med i bagagen.

Mobilabonnementer med Netflix; Netflix er en af verdens største streamingtjenester indenfor film og serier. De har både indhold produceret af andre og produceret af dem selv. Desværre har ingen af abonnementerne her på siden inkluderet Netflix som ekstra tjeneste.

Mobilabonnementer med HBO; HBO er en amerikanske producent af film og serier og har også sin egen flow tv-kanal. Og de har også deres egen streamingtjeneste med egenproduceret indhold. Desværre har ingen af abonnementerne her på siden inkluderet HBO som ekstra tjeneste.

Mobilabonnement med Viaplay; Viaplay er en streamingstjenester fra Viaplay med forskellige muligheder inkluderet. Film og Serier, Sport og begge dele.

Brug af abonnement i udlandet

Så længe du bruger din telefon inden for EU er der nogle regler din udbyder skal efterleve. Det er inden for taletid, SMS og dataforbrug. Den 15. juni 2017 trådte de nye regler i kraft. De betyder blandt andet at hvis du har fri tale, SMS og mms i hjemlandet skal du nu have det inden for hele EU. For dataforbrug er der indført en fair use-grænse.

Denne fair use-grænse betyder at du må bruge det dobbelte af din månedlige abonnementspris (eksklusiv moms og ekstra tjenester) ved en fastlagt pris per GB på 57,50 kroner. Det betyder med andre ord at hvis dit abonnement koster 150 kroner eksklusiv moms per måned må du bruge 5,22 GB indenfor EU per måned. Bruger du mere end det må din udbyder blokere for din dataforbindelse.

Hvis du derimod rejser udenfor EU står det din udbyder mere frit for at opkræve andre mobilpriser for dit forbrug. Og det er også vanskeligere for dem at servicere dig.

Så når vi kigger på udlandstelefoni skal vi kigge på en klar grænse indenfor og udenfor EU. Så hvis du skal ringe til udlandet udenfor EU skal du mere opmærksom på hvad din udbyder tager for dette.

Sammenlign mobilabonnementer – Dækning

Hvis du bor i en af de større danske byer er der ikke den store forskel på hvordan de forskellige netværk dækker. Det er kun i udkantsområderne der kan være udfordringer.

Så hvis du bor der eller bruger meget tid der, er det en god ide at tjekke hvilket netværk der dækker bedst, og vælge et abonnement der kører på det specifikke netværk.

Hvad er roaming?

Roaming er når du bruger data på din mobiltelefon fra et udenlandsk netværk. Så når du med dit danske SIM-kort i udlandet anvender din egen udbyder uden at være på en lokalt wifi-forbindelse. Det er via roaming du herefter har mulighed for at læse email, facebook og generelt tilgå internettet i et andet land.

Ny mobiltelefon ved forskellige mobilabonnementer?

Hvis du også er på jagt efter en ny mobiltelefon kan du via dit nye abonnement købe en ny. Ellers kan du også sagtens fortsætte med din nuværende mobiltelefon. Det er efterhånden sjældent at oprettelse af et mobilabonnement kræver tilkøb af en ny mobiltelefon.

Binding ved forskellige billige mobilabonnementer

Der er forskelle i binding for de forskellige mobilabonnementer. Din udbyder må ifølge lovgivningen maksimalt binde dig for en seks måneders periode. Men flere af dem har valgt slet ikke at binde dig eller måske kun binde dig for en enkelt måned.

Billede af de billigste mobilabonnement priser

Mobilabonnement til børn

Det er selvfølgelig muligt at få et mobilabonnement til børnene. Her kan det være en rigtig god ide at få sat et loft over forbrug af ydelser der koster penge som data og indholdstakserede sms. Fri tale og sms kan godt findes til en fornuftig penge.

Familie mobilabonnement

Visse udbydere tilbyder forskellige familieabonnementer hvor der ydes mængde rabatter og fordelagtige tv og bredbånd priser.

Mobilabonnement erhverv

Erhvervsabonnementer er især relevant for de mange mennesker der har fri telefon med som en del af deres lønpakke. For disse løsninger kræves der tit adgang til interne net og ekstra sikkerhed som følge, hvorfor mere individuelle løsninger som oftest er efterspurgt.

Blandt andet derfor er erhvervsabonnementer ikke en del af beskrivelserne her, så det er ikke her du finder det billigste erhvervs mobilabonnement.

Mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd er en løsning hvor du kan tilgå internettet uden at være på wifi, og derfor ikke har nogen geografisk begrænsning. Kort fortalt foregår det på den måde at du via en USB-nøgle eller et SIM-kort kan bruge internettet.

Det kan både foregå på den måde at du stikker USB-nøgle direkte i din computer, eller bruger SIM-kortet via din mobil til at skabe hotspot der fungerer som trådløst internet. Det kaldes også mobil internet.

Hvordan skifter jeg mobilabonnement?

Det er virkelig nemt. Din nye udbyder ordner alt det praktiske for dig. De tilsender dig dit nye SIM-kort, og du bestemmer selv om du ønsker at beholde dit gamle nummer eller få et nyt. Dit gamle abonnement kan din nye udbyder også opsige for dig. Det tager gerne løbende måned plus en inden dit nye abonnement træder i kraft.

Når dit nye abonnement så er trådt i kraft sætter du bare dit nye SIM-kort i din mobiltelefon. Og så er du faktisk allerede klar. Du kan selvfølgelig også samtidig have valgt at købe en ny mobiltelefon hos din nye udbyder.

Det kan faktisk ikke være meget lettere. Især ikke hvis du bruger vores oversigt over mobilabonnementer i Danmark.

Hvilke SIM-kort findes der?

Overordnet set findes der tre forskellige typer af SIM-kort;

 1. Almindeligt SIM-kort
 2. Micro SIM-kort
 3. Nano SIM-kort

Selvom de fleste mobilselskaber sender et multi SIM-kort der passer til langt de fleste mobiltelefoner, kan det være en god ide at tjekke dit nuværende SIM-kort inden du bestiller et nyt.

Sammenlign mobilabonnement priser

Billigste mobilabonnement priser

Er målet billig telefoni med et billig mobilabonnement kan vi tilgå det på tre måder. Enten finder vi mobilselskabet med fri tale til den laveste månedlige pris, vi finder den rette mængde taletid inkluderet per måned eller vi finder mobilselskabet med den laveste minutpris. Valget bør baseres på dit månedlige forbrug af taletid.

Det billigste mobilabonnement med fri tale i oversigten koster 95 kroner og bliver udbudt af 3. Den billigste minutpris er 39 ører og så er der masser af abonnementer med forskellige mængder af taletid inkluderet.

Så for at konkluderet; find dit gennemsnitlige månedlige forbrug af taletid og vælg den billigste løsning hertil. Det kan være det billigste mobilabonnement med fri tale, det kan være det billigste abonnement med en vis mængde taletid inkluderet eller det kan være abonnementet med den laveste minutpris.

Hvad er det billigste mobilabonnement?

De billigste mobilabonnementer i oversigten koster 0 kroner i månedlig abonnement og tilbyder af Fullrate, Unotel, Telmore, green tel og OK. Så de er allesammen kandidater til Danmarks billigste mobilabonnement.

Men det er kun svar på prisen for et basis mobilabonnement. Så når du skal vælge et billigt mobilabonnement, skal du have dit forbrug af mobildata og tale med i betragtning når du skal vælge det bedste mobilabonnement.

Billigste mobilabonnement ved forskellige databehov

Lad os derfor kigge på de billigste mobilabonnementer ved tre forskellige datapakker.

 1. 5 GB er en god løsning hvis du mest bruge din telefon til at læse nyheder, email og tjekke facebook. Her er de billigste løsninger er Greentel og Oister som begge tilbyder 5GB data per måned og 5 timers taletid for 79 kroner per måned.
 2. 20 GB passer godt hvis du også skal se film og serier på telefonen. Her er det billigste mobilabonnementer fra Oister og Hallo som begge tilbyder 20 GB data og 20 timers tale per måned for 99 kroner om måneden.
 3. 50 GB giver dig nærmest mulighed for at bruge internettet ubegrænset på telefonen. Du skal virkelig være seriøs for at bruge 50 GB data per måned. Det billigste mobilabonnement her er CBB som tilbyder 60 GB data og fri taletid for 149 kroner om måneden.

Billigste mobilabonnement med udlandstelefoni

3 tilbyder for flere af deres abonnementer 3 like home hvor du i 52 lande kan surfe og snakke som var du stadig i Danmark. YouSee tilbyder deres kunder tale, sms og mms’er i 36 lande i Europa til samme pris som var du stadig hjemme.

Mobil på afbetaling

Det er efterhånden blevet en meget udbredt løsning at købe en mobiltelefon på afbetaling i stedet for at købe den kontant.

Når den teknologiske udvikling går så stærkt som den gang vil vi oftest gerne skifte telefon ofte, så her kan afbetaling bruges som løsning. Vores mobiler er jo nærmest forældede efter bare et par år. Det betyder så også at der er rige muligheder for billige mobiler hvis du vælger en ældre model.

Billigste mobilabonnement med telefon

Nogle få af mobilabonnementer i oversigten her på siden kræver køb af telefon. Det er abonnementer fra Nettalk, Green tel, Velkommen, Unotel

Taletidskort

Modsat mobiltelefoner med abonnement er en anden mulighed at købe et taletidskort. Så hvis du ikke ønsker at have en mobiltelefon med abonnement, kan du købe en vis mængde taletid som du så kan bruge som du lyster.

Det er oftest en dyrere løsning end ved et billigt abonnement, men hvis du for eksempel skal bruge din telefon i udlandet kan det være en udmærket løsning. Her kan der virkelig være meget at spare ved at vælge det billigste taletidskort.

Hvilke mobilselskaber i Danmark er med?

Selvom oversigten ikke er komplet er der dog inkluderet en stor del af mobilselskaberne. Der er inkluderet abonnementer fra følgende udbydere;

  • Lokaltelefonen er en dansk udbyder som støtter foreningslivet i Danmark ved at 10% af betalingerne går til klubber eller foreninger. Selskabet bruger 4G på TDCs netværk.
  • Telmore er et selskab i TDC koncernen og kører på deres 4G netværk. Har foruden mobiltelefoni også mobilt bredbånd. Firmaet startede som selvstændig enhed i 2000 og blev i 2004 opkøbt af TDC.
  • CBB er et mobilselskab i Telenor koncernen og bruger både deres 3G og 4G netværk. Udover mobiltelefoni tilbyder selskabet og bredbånd og mobilt bredbånd. Firmaet startede som selvstændig enhed i 2000 og blev opkøbt af Telenor i 2004.
  • YouSee er TDCs privat forretning og tilbyder mobiltelefoni, tv og bredbånd til private kunder i Danmark. Selskabet kører på TDCs netværk.
  • GreenSpeak tilbyder sine kunder mobiltelefoni og mobilt bredbånd og giver sit overskud væk til velgørenhed. Selskabet kører på Telias netværk.
  • Nettalk er et teleselskab ejet af Netto og du optjener ekstra taletid når du handler i Nettos butikker. Selskabet kører på TDCs netværk.
 • Og så er der

  • Green tel drives af MobileValue og har foruden mobiltelefoni også mobilt bredbånd. Selskabet kører på Telias netværk.
  • 3 startede i Danmark i 2003 og har foruden mobiltelefoni også mobilt bredbånd. Selskabet kører på 3G og 4G på sit eget netværk.
  • Oister tilbyder foruden mobiltelefoni også mobilt bredbånd og bruger 3s netværk.
  • OK Mobil startede i 2011 og har foruden mobiltelefoni også mobilt bredbånd. Selskabet bruger Telias og Telenors netværk.
  • GladMobil drives af MobileValue og giver 10% af betalingerne til foreninger og klubber i Danmark. Selskabet bruger Telias netværk.
  • Fullrate blev oprettet i 2005 og blev købt af TDC i 2008. Selskabet tilbyder sine kunder mobiltelefoni, bredbånd, mobilt bredbånd og TV. Selskabet kører på TDCs netværk.
  • Unotel er en del af TDC koncernen og har foruden mobiltelefoni også bredbånd og mobilt bredbånd. Selskabet bruger TDCs netværk.
  • Velkommen startede i 2016 og har foruden mobiltelefoni også bredbånd og fastnettelefoni. Selskabet kører på TDCs netværk.
  • Hallo er et helt nyt mobilselskab der kun har mobiltelefoni. Selskabet kører på TDCs netværk.

Billede af billige mobilabonnementer

Hvilke mobilselskaber bruger TDCs net?

Hvis du ønsker at have et mobilabonnement på TDCs netværk skal du vælge et af de følgende Lokaltelefonen, Telmore, YouSee, Fullrate, Nettalk Unotel og Velkommen.

Sammenlign mobilabonnementer – Hvorfor?

Du skal sammenligne mobilabonnementer fordi det danske marked er utrolig dynamisk. Der opstår nemlig hele tiden nye mobilselskaber mens gamle forsvinder. Samtidig kommer der jævnligt ny lovgivning på området både fra det danske folketing og fra EU.

EU har for eksempel indført lovgivning der skal harmonere roaming afgiften i medlemslandene. Det betyder blandt andet at dine mobilabonnement priser for at ringe og sende SMS skal være de samme indenfor EU som de er internt i de forskellige hjemlande.

Derudover skal du selvfølgelig have det abonnement der passer bedst til dine behov. Både i forhold til taletid, SMS, data, ekstra tjenester og anvendelse i udlandet. Og det kan jo sagtens være at dine behov har ændret sig siden du fik dit nuværende abonnement, eller kommer til at ændre sig.

Så hvad der er det billigste telefonabonnement 2018 er ikke nødvendigvis det samme som der er det i morgen. Og dagens billigste mobilselskab er måske ikke på markedet i morgen.

Prissammenligning mobilabonnementer

Den letteste måde at sammenligne mobilabonnementer på er ved at bruge vores oversigt øverst på siden. Den kan du så let som ingenting bruge hvis du skal;

 • Sammenligne mobilabonnementer
 • Se mobilabonnementer med fri data, tale eller SMS
 • Hvilke netværk de bruger
 • Og meget mere