Mobilt bredbånd

Her på siden kan du sammenligne og få overblik over markedet for mobilt bredbånd i Danmark.

Hvad er mobilt bredbånd?

Når du har mobilt bredbånd kan du gå på nettet overalt via en 5G eller 4G-forbindelse. Du opfanger som oftest det mobile bredbånd igennem et USB-stik eller via et simkort.

Efterhånden er der altid inkluderet fri data i den internetforbindelse du får installeret i dit hjem. Eller på din arbejdsplads for den sags skyld. Men du kan ikke tage forbindelsen med dig så du er begrænset af hvor langt wifi signalet rækker.

Men det er der ikke nødvendigvis hvis du køber mobilt bredbånd. Mobilt bredbånd kan du bruge alle steder så længe der er signal. Til gengæld har du muligvis en begrænset datamængde, eller skal betale mere for data end du skal med almindelig bredbånd.

Data

Derfor findes der løsninger med forskellige mængder data inkluderet så det kan afstemmes dit behov. Så når du skal vælge den rigtige pakke til dig, er data formodentlig et af de vigtigste parameter at vælge ud fra. Vælger du for meget betaler du for noget du ikke bruger, og vælger du for lidt kan det blive endog rigtig dyrt i ekstra udgifter.

Du kan også vælge at betale per datamængde du bruger. Det kan være det bedste bredbånd hvis du bruger meget lidt data.

Efterhånden kan du dog få mobile datapakker som er så store at det er vanskeligt at bruge al den inkluderede data, og hvis du er villig til at betale for det kan du også godt få mobilt bredbånd med fri data.

Priser på mobilt bredbånd

Det er svært at sige noget generelt om priserne på mobilt internet. Både fordi der er forskelle for de enkelte udbydere, og fordi markedet er dynamisk og ændrer sig jævnligt.

Men du kan få det billigste mobilt internet fra cirka 50 kroner og du kan for omkring 400 kroner per måned få datapakker du nærmest ikke kan nå at bruge.

Router

En router til dit mobile bredbånd findes i forskellige afskygninger. Du kan få en router på samme måde som til almindelig bredbånd der også er trådløst. Du kan bruge et USB-stik som du kan stikke direkte i din computer. Og så kan du bruge din mobile enhed (mobiltelefon eller tablet) som router til din computer eller dit fjernsyn. På den måde bruger du dit mobilabonnement til at gå på nettet med.

Hvem kan jeg sammenligne?

Her kan sammenligne løsninger fra; 3, Oister, CBB, Telmore, OK, YouSee.

Læs også: Fibernet og Internetudbydere

Mobilt bredbånd