Mobilt bredbånd – Sammenlign og få billigt mobilt internet

Hvad er mobilt bredbånd?

Mobilt internet er som navnet ordet fortæller os mobilt.

Når du har mobilt bredbånd kan du gå på nettet overalt via en 3G eller 4G-forbindelse. Du opfanger som oftest det mobile bredbånd igennem et USB-stik eller via et simkort.

Det kan både betyde at du skal betale en pris per datamængde du downloader, eller at du har en vis mængde data inkluderet til forbrug hver måned.

Her på siden kan du sammenligne og få overblik over markedet for mobilt bredbånd i Danmark.

Mobilt bredbånd med fri data

Fri data er så godt som altid inkluderet i en standard wifi løsning til hjemmet. Men data er som regel dyrere når det er mobilt. Efterhånden kan du dog få mobile datapakker som er så store at det er vanskeligt at bruge al den inkluderede data.

Priser på mobilt bredbånd

Det er svært at sige noget generelt om priserne på mobilt internet. Både fordi der er forskelle for de enkelte udbydere, og fordi markedet er dynamisk og ændrer sig jævnligt.

Men du kan få det billigste mobilt internet fra cirka 50 kroner og du kan foromkring 400 kroner per måned få datapakker du nærmest ikke kan nå at bruge.

Hvor meget mobildata har jeg brug for?

Hvis du kun skal bruge din forbindelse til at læse nyheder, email og gå på Facebook er 5 GB per måned formentlig rigeligt.

Skal du også streame film og serier kan du nok klare dig med 20 GB per måned. Men formodentlig kun hvis der er en enkelt bruger ad gangen.

Er der flere der skal streame film og serier samtidig kan det godt være nødvendigt med omkring 50 GB data per måned.

Router til mobilt bredbånd

En router til dit mobile bredbånd findes i forskellige afskygninger. Du kan få en router på samme måde som til almindelig bredbånd der også er trådløst. Du kan også bruge et USB-stik som du kan stikke direkte i din computer.

Og så kan du bruge din mobile enhed (mobiltelefon eller tablet) som router til din computer eller dit fjernsyn.

Læs også: Mobilabonnement og Internetudbydere

Mobilt bredbånd