Mobilt bredbånd priser – Her er din guide til billigt mobilt internet

Oversigt over mobilt bredbånd priser og hastigheder. Her kan du sammenligne og få billigt mobilt internet.

Få billigt mobilt bredbånd

*Oversigterne viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markederne.

*ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne der er vist her på hjemmesiden. Links kan være reklamelinks.

Hvad er mobilt bredbånd?

På samme måde som du kan gå på nettet med din mobiltelefon, kan du gå på nettet overalt via en 3G eller 4G-forbindelse når du har mobilt bredbånd. En anden forskel i forhold til din bredbåndsforbindelse derhjemme som har frit dataforbrug, er at du ikke nødvendigvis har fri data når du bruger mobilt internet.

Det kan både betyde at du skal betale en pris per datamængde du downloader, eller at du har en vis mængde data inkluderet til forbrug hver måned. Og hvis du bruger den mængde data skal du betale for yderligere forbrug.

Du opfanger som oftest det mobile bredbånd igennem et USB-stik eller via et simkort. Disse kan tilgå det samme netværk som mobiltelefoner sædvanligvis får data fra.

Mobilt bredbånd er som navnet ordret fortæller os mobilt. Det wifi du får installeret i dit hjem har en geografisk begrænsning fordi signalet kommer fra en router som ikke bevæger sig. Er du udenfor routerens rækkevidde kan du ikke tilgå internettet via routeren.

Mobilt bredbånd har ikke nogen geografisk begrænsning og er kun begrænset af signaldækningen i området du befinder dig i.

Ubegrænset mobilt internet

Fri data er som nævnt så godt som altid inkluderet i en standard wifi løsning til hjemmet. Men data er som regel dyrere når det er mobilt. Efterhånden kan du dog få mobile datapakker som er så store at det er vanskeligt at bruge al den inkluderede data.

Mobilt bredbånd priser

Det er svært at sige noget generelt om priserne på mobilt internet. Både fordi der er forskelle for de enkelte udbydere, og fordi markedet er dynamisk og ændrer sig jævnligt.

Router

En router til det mobile bredbånd findes i forskellige afskygninger. Du kan få en router på samme måde som til almindelig bredbånd der også er trådløst internet.

Du sætter dit simkort i din mobile router og kan herefter via den gå på nettet med dine enheder.

Forskellen er selvfølgelig at du kan tage den mobile router med dig på farten, hvilket du ikke kan med din “sædvanlige” router.

Mobilt bredbånd priser - Billigt mobilt internet