A-kasse priser – Bedste guide til at sammenligne billige a-kasser i Danmark

Hvad er en a-kasse?

Det står for arbejdsløshedskasse og er en organisation der, støttet af staten, forsikrer sine medlemmer ved arbejdsløshed. Dette indebærer især udbetaling af dagpenge og hjælp til at komme tilbage i arbejde.

Der eksisterer omkring 25 offentligt anerkendte a-kasser i Danmark.

Du kan læse beskrivelser af forskellige a-kasser lige her.

Hvilken a-kasse skal jeg vælge? - Få hjælp til at skifte a-kasse

Samme sats for alle a-kasser i Danmark

Beløbene for dagpenge bliver bestemt og garanteret af den danske stat, så satserne er de samme for alle a-kasser. Så det er ikke en faktor du behøver tage med i betragtningen når du vælger dit medlemskab.

Foruden almindelige dagpenge har du mulighed for at supplere med en lønsikring. Beløbet du kan modtage afhænger af din normalløn og hvilken forsikringsgrad du vælger. Du kan som regel forsikre dig op til 80-90% af din normalløn. Den specifikke procentsats er afhængig af hvor du tegner din lønsikring henne.

En lønsikring kan dække i forskellige perioder, men 12 måneder er tit standard. Og en karensperiode på 1 måned er også tit standard.

Bedste a-kasse priser

Hvilken a-kasse skal jeg vælge?

Det er en individuel vurdering at finde den bedste a-kasse. Der er basalt set to forskellige tilgangsvinkler. Enten baserer du dit valg af a-kasse på din branche eller dit fag og hvad a-kasserne tilbyder, eller også vælger du efter hvad det koster.

Priserne varierer ikke utrolig meget. Det samme er dog langt fra tilfældet for fagforeninger.

Næsten alle a-kasser tilbyder forskellige fordele for deres medlemmer.

Billig fagforening

Gode råd:

Lad os slutte af med at opliste et par gode råd:

Hvis du er studerende, så meld dig ind inden du er færdig. Som oftest er det gratis at være medlem, så længe du er studerende.

Afklar dit behov og dine ønsker og undersøg markedet med det i mente. Afhængigt af dit behov, er det måske fornuftigt også at tegne en lønsikring.

Overvej om du også skal med i fagforening.

Billige a-kasser i Danmark