Få den bedste a-kasse

Sammenlign a-kasser i Danmark og få den bedste a-kasse.

ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne.

Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet.

Hvad er en A-kasse?

A-kasse er en forsikring for folk tilknyttet arbejdsmarkedet så de er berettigede til at modtage dagpenge ved arbejdsløshed. Hvis du ikke er medlem af en arbejdsløshedskasse og bliver arbejdsløs kan du maksimalt modtage kontanthjælp.

I dag er der omkring 25 offentligt anerkendte a-kasser i Danmark.

Regler for at være medlem

For at kunne få dagpenge skal du som minimum opfylde følgende krav:

  • Have været medlem i minimum et år
  • Være aktiv jobsøgende
  • Stå til rådighed for arbejdsmarkedet
  • Have arbejdet mindst 1.924 timer i de sidste tre år som fuldtidsforsikret, og 1.258 timer som deltidsforsikret. Gælder ikke hvis du lige har afsluttet dit studie

Som udgangspunkt kan du få dagpenge i to år indenfor en periode på tre år. Der visse undtagelser til denne regel, men ellers hedder det kontanthjælp efter de to år.

Hvad er den bedste a-kasse?

Det er svært at sige noget generelt om hvad der er den bedste a-kasse. Derfor er det en rigtig god ide at sammenligne inden du vælger. Så har du både mulighed for at vælge den der passer bedst til eller måske den billigste.

A-kasse for selvstændige

Hvis du driver egen virksomhed er det en rigtig god ide at melde dig ind. Som selvstændig er den økonomiske situation væsentlig mere usikker og risikofyldt end den er for en lønmodtager.

Lønmodtageres lønninger er garanteret i forskellige fonde, mens du som selvstændig oftest er den sidste til at få penge hvis det kniber med økonomien og likviditeten.

ASE og Dana er a-kasser der oprindeligt er lavet specifikt til selvstændige.

Er a-kasse fradragsberettiget?

Det korte svar er ja, du får fradrag for dine udgifter. Det vil sige at skattevæsenet betaler en del af dit medlemskab. Dette skattefradrag bliver automatisk tilføjet af SKAT så du behøver ikke selv foretage dig noget i den henseende.

Hvilke a-kasser kan jeg sammenligne i oversigten?

Her har vi samlet følgende a-kasser; 3F, ASE, Det Faglige Hus, Frie, Business Danmark, Akademikernes A-kasse, CA, FOA og Magistrenes A-kasse.

Læs også: Lønsikring

a-kasse