A-kasse priser – Hvilken skal jeg vælge? Bedste skifte til en billig a-kasse

Antal a-kasser i Danmark

Der eksisterer omkring 25 offentligt anerkendte a-kasser i Danmark.

Skal man være medlem af en a-kasse?

Nej, det er helt frivilligt om du ønsker at være medlem eller ej. Men du kan ikke modtage dagpenge hvis du ikke er medlem.

Hvilken a-kasse skal jeg vælge? - Få hjælp til at skifte a-kasse

Samme sats for alle a-kasser i Danmark

Beløbene for dagpenge bliver bestemt og garanteret af den danske stat, så satserne er de samme for alle a-kasser. Og der er ingen risiko for at du ikke får dine penge selvom din kommer i økonomisk uføre. Så det er ikke en faktor du behøver tage med i betragtningen når du vælger dit medlemskab.

Foruden almindelige dagpenge har du mulighed for at supplere med en lønsikring. Beløbet du kan modtage afhænger af din normalløn, hvilken forsikringsgrad du vælger og din a-kasse. Du kan som regel forsikre dig op til 80-90% af din normalløn. Den specifikke procentsats er afhængig af hvor du tegner din lønsikring henne.

En lønsikring kan dække i forskellige perioder, men 12 måneder er tit standard. Og en karensperiode på 1 måned er også tit standard.

A-kasse priser

Priserne for at være medlem af en arbejdsløshedskasse varierer ikke utrolig meget.

Næsten alle a-kasser tilbyder forskellige fordele for deres medlemmer. Det er helt sikkert en god ide at læse fordelene igennem inden du beslutter dig for hvilken arbejdsløshedskasse du skal melde dig ind i.

Kontingent for medlemsskab af en arbejdsløshedskasse

Dit kontingent for at være medlem består af tre dele.

  • Statsbidrag på 352 kroner per måned for fuldtidsforsikrede og 235 kroner for deltidsforsikrede.
  • ATP bidrag på 7 kroner per måned for fuldtidsforsikrede og 5 kroner for deltidsforsikrede.
  • Administrationsbidrag som er forskellen på medlemskontingentet og de 359 kroner i statsbidrag og ATP bidrag.  

Bedste a-kasse priser

Kan man skifte a-kasse som ledig?

Ja, det kan man sagtens.

Billige a-kasser i Danmark

Bedste a-kasse for studerende

Hvis du for nyligt har afsluttet dit studie har du en karensperiode på en måned hvis du ikke har været medlem af en arbejdsløshedskasse i mindst et år før din dimission. Karensperiode er det stykke tid hvor du ikke kan modtage dagpenge. Det er derfor en god ide at melde dig ind mens du stadig er studerende.

Hvis du ikke melder dig ind mindst 14 dage efter du har afsluttet dit studie mister du retten til at modtage dagpenge.

Hvad der er den bedste a-kasse for dig som studerende er helt op til dig selv. Du kan både vælge en der er specialiseret indenfor dit felt, eller du kan vælge den du mener har de største fordele i forhold til dine behov. Næsten alle a-kasser i Danmark har gratis medlemskab for dig mens du er studerende, så på det punkt er der ikke de store forskelle.

Men derfor kan det stadig være en god ide at vælge en billig a-kasse for studerende, da du skal betale a-kasse kontingent når du er færdig med dit studie.

Bedste a-kasse for selvstændige

Hvis du driver egen virksomhed er det en rigtig god ide at melde dig ind i en a-kasse. Som selvstændig er den økonomiske situation væsentlig mere usikker og risikofyldt end den er for en lønmodtager.

Lønmodtageres lønninger er garanteret i forskellige fonde, mens du som selvstændig oftest er den sidste til at få penge hvis det kniber med økonomien og likviditeten. Hvis det kun er for at få økonomisk tryghed kan det være en god ide at vælge en billig a-kasse for selvstændige.

Er der andre grunde kan det det være det bedste at vælge en der er specialiseret i selvstændige.

Hvad er forskellen på a-kasse og fagforening?

Selvom a-kasser og fagforeninger ofte er samlet under samme paraply er det to helt forskellige organisationer. Historisk set har de ofte været forbundet men er det ikke lige så tit længere.

En fagforening håndterer medlemmernes interesser i forhold til arbejdsgivere. En fagforening forhandler overenskomster hjem for sine medlemmer mens en a-kasse står for udbetalingen af dagpenge ved arbejdsløshed.

Så selvom de to tit er organiseret sammen behøver det ikke nødvendigvis at være sådan.

Er a-kasse fradragsberettiget?

Det korte svar er ja, du får fradrag for dine udgifter til arbejdsløshedskasse Det vil sige at skattevæsenet betaler en del af dit medlemskab.

Hvilken a-kasse skal jeg vælge?

At finde den bedste a-kasse til lige præcis dig bliver hurtigt en individuel vurdering. Der er basalt set to forskellige tilgangsvinkler. Enten baserer du dit valg af a-kasse på din branche eller dit fag og hvilke fordele a-kasserne tilbyder, eller også vælger du efter prisen.

Danmarks billigste a-kasse

Det er som nævnt uden betydning for din dagpengesats hvor du er medlem henne. Så blandt andet fordi det er ganske let at skifte, kan der for de fleste være en del penge at spare ved at skifte til Danmarks billigste a-kasse. Hvis du også vil have en ekstra forsikring kan der være endnu mere at spare ved at vælge den billigste a-kasse med lønsikring.

Hvis du både vil være medlem af en a-kasse og en fagforening, kan det være hensigtsmæssigt at vælge efter hvad det er den billigste a-kasse og fagforening pakke.

At skifte a-kasse

Så hvis du frygter at det er vanskeligt at skifte a-kasse har vi gode nyheder til dig. Det er meget simpelt og din nye a-kasse ordner alt det praktiske omkring et skifte.

Alle dine oplysninger er allerede i systemet så det er ganske nemt at skifte.

Du mister heller ikke din anciennitet ved at skifte til en anden. Og selvom du ikke kan spare penge ved at skifte, kan du måske få andre og bedre medlemsfordele.

Andre faktorer end at du har en billig a-kasse

Der kan selvfølgelig være andre faktorer du også vægter foruden prisen alene. Men du kan også vælge udelukkende ud fra prisen. Som allerede nævnt er dagpengesatserne de samme.

Husk at du ikke behøver at være medlem af både a-kassen og fagforeningen for at være med i en arbejdsløshedskasse. Hvorvidt du ønsker at være medlem af en fagforening i tilgift er helt op til dig selv.

Hvordan skifter man a-kasse?

Det er ganske simpelt at skifte arbejdsløshedskasse og din nye udbyder kan afmelde din gamle for dig, og alle dokumenter bliver automatisk overført.

Billig a-kasse studerende - Danmarks billigste a-kasse

Hvor mange danskere er medlem af en a-kasse?

Der er over 2 millioner medlemmer i de danske a-kasser. Men a-kasse medlemstal varierer meget for de enkelte a-kasser. Og der er omkring 25 danske a-kasser så det kan være vanskeligt at finde den der passer bedst til dig.

Heldigvis har vi her i artiklen giver dig en masse råd til hvordan du kan vælge.

Gode råd til valg af en billig a-kasse:

Lad os slutte af med at opliste et par gode råd omkring a-kasser:

Meld dig ind i en arbejdsløshedskasse mens du stadig er i arbejde. Hvis du er studerende, så meld dig ind inden du er færdig. I de fleste a-kasser er det gratis at være medlem, så længe du er studerende.

Afklar dit behov og dine ønsker og undersøg markedet med det i mente. Afhængigt af dit behov, er det måske fornuftigt også at tegne en lønsikring.

Hvilken arbejdsløshedskasse skal jeg vælge?

Hvis prisen er det væsentligste parametre så vælg en billig a-kasse og fagforening. Men det kan jo sagtens være noget andet er vigtigst for dig. Det vigtige er at du vælger lige præcis den der er den rigtige til dig.

Sammenlign a-kasser inden du vælger så du er sikker på at vælge den bedste a-kasse i Danmark.

Skifte a-kasse

Skift a-kasse hvis det giver mening for dig. Du har ingen grund til at være bange for det.

Kig også på om du samtidig skal være medlem af en fagforening. Du kan både være medlem af en anden fagforening eller i den som a-kassen er organiseret sammen med. Det er også noget du helt selv bestemmer.

Visse a-kasser har specialiseret sig i selvstændige, så selvom du ikke er ansat kan der sagtens være mening i at være medlem alligevel.