Billig a-kasse

Her kan du læse alt hvad du har behov for at vide om hvordan du får den billigste a-kasse.

ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne.

Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet.

Hvad er en a-kasse?

A-kasse er en organisation der støttet af staten forsikrer sine medlemmer mod arbejdsløshed.

Hvilken a-kasse skal jeg vælge?

Det er en individuel vurdering at finde den bedste a-kasse. Der er basalt set to forskellige tilgangsvinkler. Enten baserer du dit valg på din branche eller dit fag og hvad a-kasserne tilbyder, eller også vælger du efter hvad det koster.

Næsten alle a-kasser tilbyder forskellige fordele for deres medlemmer. Det er helt sikkert en god ide at læse fordelene igennem inden du beslutter dig for hvilken arbejdsløshedskasse du skal melde dig ind i.

Det kan du bruge sammenligningen her på siden til hvor du også kan se hvad a-kasserne tilbyder deres medlemmer.

Billigste a-kasse

Du kan vælge ud fra prisen hvis du gerne vil have en billig a-kasse.

  • Akademikernes koster 467 kroner per måned
  • Det Faglige Hus koster 487 kroner per måned
  • Business Danmark koster 490 kroner per måned
  • Frie koster 498 kroner per måned
  • Magistrenes koster 502 kroner per måned
  • CA koster 505 kroner per måned
  • ASE koster 514 kroner per måned
  • FOA koster 519 kroner per måned
  • 3F koster 524 kroner per måned

Priserne for at være medlem ligger i intervallet 450-525 kroner per måned. Billige a-kasser er som regel de ikke fagspecifikke. 

Der kan hurtigt være mange penge at spare hver eneste måned. Selvom du vælger den billigste a-kasse får du stadig det samme i dagpenge.

Bedste a-kasse

Det er svært at sige noget generelt om hvad der er den bedste a-kasse. Derfor er det en rigtig god ide at sammenligne inden du vælger. Så har du både mulighed for at vælge den der passer bedst til eller måske den billigste.

Du kan supplere med en lønsikring

Foruden almindelige dagpenge har du mulighed for at supplere med en lønsikring. Beløbet du kan modtage afhænger af din normalløn, hvilken forsikringsgrad du vælger og din a-kasse. Den specifikke procentsats er afhængig af hvor du tegner din lønsikring henne.

A-kasse for studerende

Det er næsten altid gratis at være medlem mens du er studerende, så gør dig selv en tjeneste og meld dig mens du studerer. 

Men derfor kan det stadig være en god ide at vælge en billig a-kasse for studerende, da du skal betale kontingent når du er færdig med dit studie.

De tilbyder ikke alle et medlemskab af en fagforening også, og der er rimelig store prisforskelle for de enkelte fagforeninger.

A-kasse for selvstændige

Hvis du driver egen virksomhed er det en rigtig god ide at melde dig ind. Som selvstændig er den økonomiske situation væsentlig mere usikker og risikofyldt end den er for en lønmodtager.

Lønmodtageres lønninger er garanteret i forskellige fonde, mens du som selvstændig oftest er den sidste til at få penge hvis det kniber med økonomien og likviditeten. Hvis det er tilfældet kan det være en god ide at vælge en billig a-kasse for selvstændige.

Er det fradragsberettiget?

Det korte svar er ja, du får fradrag for dine udgifter til a-kasse. Det vil sige at skattevæsenet betaler en del af dit medlemskab. Dette skattefradrag bliver automatisk tilføjet af SKAT så du behøver ikke selv foretage dig noget i den henseende.

A-kasse - Sammenlign a-kasser og få den bedste og billigste