A-kasse

Sammenlign a-kasser i Danmark og få den bedste a-kasse.

ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne.

Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet.

Hvad er en a-kasse?

A-kasse står for arbejdsløshedskasse og er en organisation der, støttet af staten, forsikrer sine medlemmer mod eventuel arbejdsløshed.

A-kasser i Danmark

Herunder kan du se de 20 største a-kasser i Danmark oplistet efter størrelse.

Bedste a-kasse

Det kommer selvfølgelig an på din arbejdsmæssige situation. Som lønmodtager er det oplagt at vælge efter dit fag. 

Som selvstændig er det en rigtig god ide at melde dig ind. Som selvstændig er den økonomiske situation væsentlig mere usikker og risikofyldt end den er for en lønmodtager.

Lønmodtageres lønninger er garanteret i forskellige fonde, mens du som selvstændig oftest er den sidste til at få penge hvis det kniber med økonomien og likviditeten.

Hvis du for nyligt har afsluttet dit studie har du en karensperiode på en måned hvis du ikke har været medlem i mindst et år før din dimission. Karensperiode er det stykke tid hvor du ikke kan modtage dagpenge. Det er derfor en god ide at melde dig ind mens du stadig er studerende.

Hvis du ikke melder dig ind mindst 14 dage efter du har afsluttet dit studie mister du retten til at modtage dagpenge.

Hvilken a-kasse skal jeg vælge?

Det er en individuel vurdering at finde den bedste a-kasse. Der er basalt set to forskellige tilgangsvinkler. Enten baserer du dit valg på din branche eller dit fag og hvad a-kasserne tilbyder, eller også vælger du efter hvad det koster.

Billig a-kasse

Priserne for at være medlem ligger i intervallet 450-500 kroner per måned. De a-kasser der ikke er fagspecifikke er generelt en smule billigere end dem der er fagspecifikke.

Selvom du vælge den billigste a-kasse får du stadig det samme i dagpenge. Og dine udbetalinger er garanteret af de danske stat så du er uden risiko.

Næsten alle a-kasser tilbyder forskellige fordele for deres medlemmer. Det er helt sikkert en god ide at læse fordelene igennem inden du beslutter dig for hvilken arbejdsløshedskasse du skal melde dig ind i.

Læs også: Lønsikring

Bedste a-kasse