Mobilselskaber i Danmark – Sammenlign og få et billigt mobilselskab

Stor oversigt over mobilselskaber i Danmark. Find et billigt mobilselskab.

Mobilselskaber i Danmark

Der findes efterhånden rigtig mange teleselskaber i Danmark, så markedet kan være svært at overskue for forbrugerne. Der er fire store selskaber i Danmark som alle har flere udbydere af mobiltelefoni samlet i deres koncerner.

De fire store selskaber er TDC, Telenor, Telia og 3, og det er også de fire selskaber der ejer de fire mobilnetværk der findes i Danmark.

Så lad os kigge nærmere på hvilke af de små selskaber der er ejet af de store.

Hvem ejer hvem

TDC er det største tele- og mobilselskab i Danmark, og tilbyder mobiltelefoni til private under navnet YouSee. Med i koncernen er også Telmore, Fullrate og Unotel.

Danmarks næststørste mobilselskab er Telenor som ejer lavprisselskaberne CBB, Bibob og OneMobil.

Telia er det tredje største mobilselskab i Danmark og ejer blandt andet lavprisselskabet Call Me i tilgift til at tilbyde telefoni under navnet Telia.

3 er det mindste af de fire største mobilselskaber i Danmark og ejer Oister samtidig med at de også tilbyder telefoni under navnet 3.

Netværk

Der er som nævnt fire mobilnetværk i Danmark; TDCs, 3s, Telias og Telenors. Telia og Telenor har et samarbejde hvor de deler så deres dækning bliver forbedret. Det er fire selskaber der alle sammen også tilbyder bredbånd til deres kunder.

Fordi der kun er fire netværk i Danmark er flere forskellige selskaber nødt til at købe adgang til disse netværk. Udbydernes dækning er selvfølgelig afhængig heraf.

Dækning

Dækningen kommer helt an på hvilket netværk der bruges.

Teknologisk Institut laver hvert år en måling af mobildækningen som bliver betalt af TDC.

For året 2018 er rækkefølgen som følger;

 1. TDC
 2. Telenor/Telia
 3. 3

Mobilselskaber med 4G

Alle mobilselskaberne tilbyder abonnementer der kører på 4G-netværket, mens der stadig er nogle få abonnementer tilbage der stadig kører på 3G.

Ekstra tjenester

Det er efterhånden blevet almindeligt at mobilabonnementer bliver solgt sammen med forskellige ekstra tjenester. En af de klassiske ekstra tjenester er musikstreaming, herunder især Spotify. Men visse udbydere har aftaler med andre musikstreaming tjenester eller har tilmed lavet deres eget.

Herefter er der fri adgang til musik i hvert fald så længe du har adgang til internettet.

Telmore har flere abonnementer der giver adgang til Telmore Musik, som er musikstreaming tjeneste udviklet af Telmore.

Data

Vi går efterhånden mere på nettet fra vores mobile enheder end vi gør fra vores computere. Derfor bliver mange abonnementer også solgt med en datapakke inkluderet.

Enten skal du betale en fast pris per dataenhed du bruger, eller også er der inkluderet en vis mængde data i dit abonnement. Så kan du frit bruges op til den aftalte mængde data hvorefter du skal betales per dataenhed du bruger.

Abonnementer med fri data er stadig sjældne selvom de begynder at dukke op. Så det er muligt at få fri data på din mobiltelefon.

Mobilabonnement med fri tale

Mange danske mobilselskaber tilbyder efterhånden fri tale indenfor EU, samtidig med at de har andre løsninger hvor der skal betales per minut.

Men er vi udenfor EU begynder det at blive mere kompliceret med vores mobilpriser. Hvis du ringer meget udenfor EU er her en væsentlig faktor når du skal vælge selskab.

Nyt mobilselskab

Med et marked så dynamisk som vores hvor der jævnligt kommer nye mobilselskaber, kan der være mange fordele ved at holde et vågent øje med markedet.

Lavpris mobilselskaber

Ja det kommer selvfølgelig an på hvad vi definerer lavpris efter. Er det selskaberne med det billigste abonnement, laveste minutpriser eller den billigste data.

En anden måde at sammenligne priser på, kunne være at fokusere på hvem der har de laveste priser ved opkald til udlandet.

Så der er forskellige måder at vælge et billigt mobilselskab på.

Hvilke mobilselskaber bruger TDCs net

Lad os for overskuelighedens skyld opliste hvilke mobilselskaber der bruger TDCs net.

 • Lokaltelefonen
 • Telmore
 • YouSee
 • Fullrate
 • Unotel
 • Velkommen
 • Hallo
 • Nettalk
 • Fastnet.nu

Af de oplistede selskaber er Telmore, YouSee, Fullrate og Unotel også ejet af TDC. Resten af selvstændige selskaber.

Hvilke mobilselskaber bruger Telenors net?

Og for at gøre tingene endnu mere overskuelige er her en oversigt over mobilselskaber der anvender Telenors net.

 • Green tel
 • OK Mobil
 • CBB
 • GladMobil

Her der kun CBB der også er ejet af Telenor.

Det lader 3 tilbage som kører på deres eget netværk. Oister bruger også dette netværk.

Mobilselskaber i Danmark - Et billigt mobilselskab

Læs også: Internetudbydere