Mobilselskaber i Danmark – Få det billigste mobilselskab

Billige mobilselskaber i Danmark

Der findes efterhånden rigtig mange teleselskaber i Danmark, så markedet kan være svært at overskue for forbrugerne. Der er fire store selskaber i Danmark som alle har flere udbydere af mobiltelefoni samlet i deres koncerner. De fire store selskaber er TDC, Telenor, Telia og 3, og det er også de fire selskaber der ejer de fire mobilnetværk der findes i Danmark. Så lad os kigge nærmere på hvilke af de små selskaber der er ejet af de store.

Hvem ejer hvem

TDC er det største tele- og mobilselskab i Danmark, og tilbyder mobiltelefoni til private under navnet YouSee. Med i koncernen er også Telmore og Unotel. Danmarks næststørste mobilselskab er Telenor som ejer de billige mobilselskaber CBB, Bibob og OneMobil. Telia er det tredje største mobilselskab i Danmark og ejer blandt andet lavprisselskabet Call Me i tilgift til at tilbyde telefoni under navnet Telia. 3 er det mindste af de fire største mobilselskaber i Danmark og ejer Oister samtidig med at de også tilbyder telefoni under navnet 3.

Netværk

Der er som nævnt fire mobilnetværk i Danmark;
 • Telenor
 • Telia
 • YouSee
 • 3
Telia og Telenor har et samarbejde hvor de deler så kunderne kører på netværket med den bedste mobilabonnement dækning i forskellige områder. De fire selskaber tilbyder alle sammen også bredbånd til deres kunder. Fordi der kun er fire netværk i Danmark er flere forskellige selskaber nødt til at købe adgang til disse netværk. Disse udbydernes dækning er selvfølgelig afhængig heraf. Så hvis du bor et sted hvor dækningen er klart bedst for et eller flere netværk, kan det være en god ide at vælge et abonnement der kører på netop dette eller de netværk. Du kan i oversigten sortere abonnementerne efter hvilket netværk de anvender.

Mobilselskab med bedste dækning

Dækningen kommer helt an på hvilket netværk der bruges. Teknologisk Institut laver hvert år en måling af mobildækningen som bliver betalt af TDC. For året 2018 er rækkefølgen af mobilselskaber med bedste dækning som følger;
 1. TDC
 2. Telenor/Telia
 3. 3
Så ud fra den betragtning er det bedste mobilselskab et af dem der anvender TDCs netværk. Her skal der selvfølgelig ses bort fra lokale forskelle i dækningen.

Danske mobilselskaber med 4G

Alle mobilselskaberne tilbyder abonnementer der kører på 4G-netværket, mens der stadig er nogle få abonnementer tilbage der stadig kører på 3G.

3

3 startede i Danmark i 2003 og kører på 3G og 4G på deres eget netværk og har foruden mobiltelefoni også mobilt bredbånd. 3 har fri tale og SMS inkluderet i alle abonnementer og tilbyder fra 10GB til 100GB data inkluderet. 3 binder deres kunder i en enkelt måned og har 3likehome inkluderet i mange af deres abonnementer. Med 3likehome kan du ringe, surfe og sende sms’er til samme pris i 65 lande som i Danmark.

Telmore

Telmore er en del af TDC koncernen og kører derfor på deres 4G netværk. Har foruden mobiltelefoni også mobilt bredbånd. Firmaet startede som selvstændig enhed i 2000 og blev i 2004 opkøbt af TDC. Telmore har fri tale og SMS inkluderet i alle abonnementer og tilbyder fra 30GB til fri data inkluderet. Telmore har ingen bindingsperiode for deres abonnementer og gratis oprettelse på næsten alle abonnementer. Telmore gør sig i mange forskellige ekstra tjenester som Viaplay, HBO Nordic, TV2 Play, Netflix, Telmore Musik og Bookmate.

OK

OK kører på Telia og Telenors netværk, og kører uden binding og oprettelse for deres abonnementer. OK Mobil startede i 2011 og har foruden mobiltelefoni også mobilt bredbånd. Selskabet bruger Telias og Telenors 4G netværk. OK har fri SMS inkluderet i alle abonnementer og fra 1 times taletid til fra tale. Og fra 1GB data til 200GB data inkluderet.

YouSee

YouSee er privatdelen af TDC og kører derfor i sagens natur også på deres 4G netværk. YouSee binder deres kunder i en måned. YouSee har fri tale og SMS, og har fra 20 GB til fri data inkluderet i deres abonnementer. De har YouSee Musik inkluderet i deres abonnementer samme med roaming i 48 lande. YouSee er TDCs privat forretning og tilbyder mobiltelefoni, tv og bredbånd til private kunder i Danmark. Selskabet kører på TDCs netværk.

CBB

CBB er et mobilselskab i Telenor koncernen og bruger deres 4G netværk. Udover mobiltelefoni tilbyder selskabet også bredbånd og mobilt bredbånd. Firmaet startede som selvstændig enhed i 2000 og blev opkøbt af Telenor i 2004. CBB har fri SMS og fra 1 time til fri taletid inkluderet i deres abonnementer. Her kan du få fra 1 GB data til fri data, CBB binder ikke deres kunder og tilbyder gratis oprettelse.

Oister

Oister ejes af kører på 3s 4G netværk. De binder deres kunder i en enkelt måned og tilbyder et mobilabonnement uden oprettelsesgebyr. Oister tilbyder foruden mobiltelefoni også mobilt bredbånd og bruger 3s netværk. Oister har fri SMS og fra 2 timer til fri taletid inkluderet i deres abonnementer. Her kan du få fra 2 GB data til 500 GB data.

Velkommen

Velkommen tilbyder deres kunder mobilabonnement, bredbånd og strøm. De binder deres kunder i seks måneder, og har gratis oprettelse. Selskabet bruger TDCs 4G netværk og tilbyder deres kunder tre forskellige abonnementer. Velkommen har fri SMS og fra 15 timer til fri taletid inkluderet i deres abonnementer. Her kan du få fra 35 GB data til fri data.

Greentel

Greentel drives af MobileValue og har foruden mobiltelefoni også mobilt bredbånd. Selskabet kører på Telias 4G netværk og kører både uden binding og deres kunder og med gratis oprettelse. Greentel har fri SMS og fra 2 timer til 50 timers taletid inkluderet i deres abonnementer. Her kan du få fra 2 GB data til 50 GB data.

Duka

Duka bruger Telias 4G netværk og tilbyder deres kunder tre forskellige abonnementer. Duka har fri SMS og fri taletid inkluderet i deres abonnementer. Her kan du få fra 10 GB data til 50 GB data.

Hallo

Hallo bruger TDCs 4G netværk og tilbyder deres kunder fire forskellige abonnementer. Hallo har fri SMS og fra 10 timer til fri taletid inkluderet i deres abonnementer. Her kan du få fra 15 GB data til 60 GB data.

Eesy

Eesy bruger TDCs 4G netværk og tilbyder deres kunder fire forskellige abonnementer. Eesy har fri SMS og fri taletid inkluderet i deres abonnementer. Her kan du få fra 30 GB data til fri data.

Nyt mobilselskab

Med et marked så dynamisk som vores hvor der jævnligt kommer nye mobilselskaber, kan der være mange fordele ved at holde et vågent øje med markedet.

Lavpris mobilselskaber i Danmark

Ja det kommer selvfølgelig an på hvordan vi definerer lavpris og de billigste mobilselskaber i Danmark. Er det selskaberne med det billigste abonnement, laveste minutpriser eller den billigste data. En anden måde at sammenligne priser på, kunne være at fokusere på hvem der har de laveste priser ved opkald til udlandet. Så der er forskellige måder at vælge det billigste mobilselskab.

Mobilselskab med fri data

Det er muligt at vælge et mobilselskab med fri data eller alternativt et abonnement med så stor en datapakke at det er svært at opbruge al den tilknyttede data. Så der er flere forskellige måder at vurdere de bedste mobilselskaber i  Danmark på.

Hvilke mobilselskaber i Danmark bruger TDCs net

Lad os for overskuelighedens skyld opliste hvilke mobilselskaber der bruger TDCs net.
 • Telmore
 • YouSee
 • Unotel
 • Hallo
 • Nettalk
 • Eesy
 • Velkommen
Af de oplistede selskaber er Telmore, YouSee og Unotel også ejet af TDC. Resten af selvstændige selskaber.

Hvilke mobilselskaber i Danmark bruger Telenors net?

Og for at gøre tingene endnu mere overskuelige er her en oversigt over danske mobilselskaber der anvender Telenors eller Telia net. Telenors net anvendes af:
 • OK Mobil
 • CBB
 • GladMobil
Her er der kun CBB der også er ejet af Telenor. På Telias net finder:
 • Duka
 • Green tel
Det lader 3 tilbage som kører på deres eget netværk. Oister bruger også dette netværk. Billige mobilselskaber i Danmark - Det billigste mobilselskab Læs også: Internetudbydere