Mobilselskaber sammenligning – Se vores store 2018 oversigt

Sidste opdateret 15. Februar 2018

Mobilselskaber liste

Her i landet er markedet for mobilselskaber utrolig dynamisk. Ikke alene har vi mange forskellige udbydere, nye mobilselskaber kommer hele tiden til mens gamle forsvinder. Derfor har vi her lavet en mobilselskaber sammenligning, så du kan få det bedste mobilselskab i 2018.

Nedenunder finder du en oversigt over mobilabonnementer hos forskellige udbydere:


 
 

Mobilselskaber sammenligning

I oversigten ovenfor finder du taletid, data, pris for oprettelse og priser per måned for en længere række af danske mobilabonnementer. Ved at trykke på “vis mere” kan du også se SMS og MMS priser, priser per minut, per MB, gebyr per måned og hvorvidt oprettelse af abonnement kræver køb af mobiltelefon.

Mobilselskaber i Danmark

Hos de fleste selskaber er der i dag inkluderet fri eller mange timers tale og fri SMS/MMS. Og rigtig mange løsninger har også inkluderet en vis mængde dataforbrug per måned. Og nogle har også ekstra tjenester; herunder roaming og forskellige streaming ydelser inkluderet.

Sammenlign mobilselskaber

Billede af mobilselskaber sammenligning

Hvordan skal jeg vælge teleselskab?

Da vores behov er meget individuelle kan det være svært at sige noget konkret omkring hvordan du skal vælge selskab. Dog kan vi prøve at dele det op i forskellige forhold at være opmærksom på.

  • SMS/MMS
  • Taletid
  • Netværk
  • Data
  • Ekstra tjenester
  • Binding

Den første er efterhånden ved at være irrelevant da næsten alle mobilselskaber tilbyder deres kunder fri SMS og MMS.

Den næste er for de fleste mennesker på vej samme sted hen som SMS, men for dem der taler meget i telefon kan det godt give mening at have fokus på mængden af inkluderet gratis taletid.

Men lad os gennemgå de andre faktorer så du er bedst forberedt til en mobilselskaber sammenligning.

Mobilselskaber netværk

For netværk gælder enten at du kommer til at være på 3G eller 4G nettet. Og her kan faktisk være noget at hente hvis du er meget på nettet på din mobiltelefon. Du kan i oversigten i toppen af siden se hvilke netværk de forskellige abonnementer bruger.

Mobilselskaber med fri data

Når det omhandler data kan der for alvor være noget at komme efter. Der er store forskelle i hvor store mængder data der er inkluderet i de forskellige abonnementer. Så ligegyldigt om du bruger dit bredbånd meget eller lidt på din telefon skal du være opmærksom her.

Overordnet set kan du enten vælge et abonnement betaling der dataenhed du bruger, eller med en vis mængde forbrug af data inkluderet i abonnementet per måned.

Hvis du kun bruger data til at læse lidt nyheder og email kan det måske godt betale sig at betale per data enhed.

Skal du derimod bruge abonnementet til både at streame film og tv-serier kræver det en stor mængde data. Og det vil hurtigt være over 20 GB der er påkrævet per måned.

Mobilabonnement

Vi bruger efterhånden vores mobilabonnementer til at tilgå internettet mere end vi gør det via vores computere. Det er en udvikling som er acceleret fordi de mobile forbindelser er blevet lynhurtige og fordi mange hjemmesider efterhånden ser rigtig godt ud på en mobiltelefon.

Der er ingen umiddelbar grund til at denne udvikling hvor trafikken fra mobiltelefoner procentuelt hele tiden bliver større skulle ændre sig. Tværtimod forestiller de fleste der forsker i emnet sig at mobiltrafikken bliver endnu større end den er i dag.

Så mens denne udvikling stiller større krav til internethjemmesider, stiller den også større krav til producenter af mobiltelefon og abonnementsudbydere.

Det samme gør sig også gældende for internetudbydere.

Derfor er det en god ide jævnligt foretage en mobilselskaber sammenligning, så du hele tiden er sikker på at du har den rigtige løsning.

Nye regler fra Den Europæiske Union

Den 15. juni 2017 trådte nye EU-regler i kraft. De betyder blandt andet at prisen for tale, SMS og MMS skal være den samme i hele EU. Har du for eksempel fri tale og SMS i Danmark, skal du have det samme i hele EU.

For data-roaming er den såkaldte Fair-Use grænse blevet indført. Den medfører at du må anvende det dobbelte af din månedlig pris for abonnement (eksklusiv moms og ekstra tjenester) delt med en GB-pris på 57,50 kroner.

Med andre ord må du ved en månedlig abonnementspris på 200 per måned eks moms må bruge 6,96 GB indenfor EU per måned som en del af dit abonnement.

Rejser du udenfor EU gælder reglerne ikke, så her er prisfastsættelse langt mere fri.

Ny mobiltelefon

Som allerede nævnt kan du under de forskellige abonnementer se om oprettelsen kræver køb af en ny mobiltelefon. Det gør langt de fleste ikke.

Læs også: Billig internet

Del: