Mobilselskaber i Danmark – Sammenlign og få et billigt mobilselskab

Mobilselskaber

Der findes efterhånden rigtig mange teleselskaber i Danmark, så markedet kan være svært at overskue for forbrugerne. Så lad os kigge nærmere på hvilke af de små selskaber der er ejet af de store. 

Hvem ejer hvem

TDC er det største tele- og mobilselskab i Danmark, og tilbyder mobiltelefoni til private under navnet YouSee. Derudover ejer de selskaberne Telmore, Fullrate og Unotel.

Telenor er det næststørste mobilselskab i Danmark og ejer lavprisselskaberne CBB, Bibob og OneMobil.

Telia er det tredjestørste mobilselskab i Danmark og ejer blandt andet lavprisselskabet Call Me i tilgift til at tilbyde telefoni under navnet Telia.

3 er det mindste af de fire største mobilselskaber i Danmark og ejer Oister samtidig med at de også tilbyder telefoni under navnet 3.

Netværk

Der er fire mobilnetværk i Danmark; TDCs, 3s, Telias og Telenors. Telia og Telenor har et samarbejde hvor de deler så deres dækning bliver forbedret. Det er fire selskaber der alle sammen også tilbyder bredbånd til deres kunder.

Derfor er flere forskellige selskaber nødt til at købe adgang til disse netværk. Og de forskellige udbyderes dækning er selvfølgelig herefter.

Dækning

Dækningen kommer helt an på hvilket netværk der bruges. Og der er som bekendt tre netværk i Danmark. 

Teknologisk Institut laver hvert år en måling af mobildækningen som bliver betalt af TDC. 

For året 2018 er rækkefølgen som følger;

 1. TDC
 2. Telenor/Telia
 3. 3

Mobilselskaber med 4G

Alle selskaberne har abonnementer der bruger 4G-netværket, mens der stadig er nogle få tilbage der stadig bruger 3G.

Ekstra tjenester

Det er efterhånden blevet almindeligt at mobilabonnementer bliver solgt sammen med forskellige ekstra tjenester. En af de klassiske ekstra tjenester er en musik streaming tjeneste, herunder især Spotify. Men visse udbydere har aftaler med andre musik streaming tjenester eller har tilmed lavet deres eget.

Herefter er der fri adgang til musik i hvert fald så længe du har adgang til internettet.

Billede af mobilselskaber

Data

Vi går efterhånden mere på nettet fra vores mobiltelefoner end vi går fra vores computere. Derfor bliver mange abonnementer også solgt sammen med en datapakke. 

Enten skal du betale en fast pris per dataenhed du bruger, eller også er der inkluderet en vis mængde data i dit abonnement. Så kan der frit bruges op til den aftalte mængde hvorefter du skal betales per dataenhed.

Abonnementer med fri data er stadig sjældne selvom de begynder at dukke op. Så det er muligt at få fri data på din mobiltelefon. 

Mobilabonnement med fri tale

Mange danske mobilselskaber tilbyder efterhånden fri tale indenfor EU, mens de har andre løsninger hvor der skal betales per minut.

Men er vi udenfor EU begynder det at blive mere kompliceret med vores mobilpriser. Hvis du ringer meget udenfor EU er her en væsentlig faktor når du skal vælge selskab.

Nyt mobilselskab

Med et marked så dynamisk som vores hvor der jævnligt kommer nye mobilselskaber, kan der være mange fordele ved at holde et vågent øje med markedet.

Lavpris mobilselskaber

Ja det kommer selvfølgelig an på hvad vi definerer lavpris efter. Er det selskaberne med de laveste abonnement priser, laveste minutpriser eller den billigste data.

En anden måde at kigge på mobilselskaber priser på, kunne være at fokusere på hvem der har de laveste priser ved opkald til udlandet. 

Hvilke mobilselskaber bruger TDCs net

Lad os for overskuelighedens skyld opliste mobilselskaber på TDCs net.

 • Lokaltelefonen
 • Telmore
 • YouSee
 • Fullrate
 • Unotel
 • Velkommen
 • Hallo
 • Nettalk
 • Fastnet.nu

Hvilke mobilselskaber bruger Telenors net?

Og for at gøre tingene endnu mere overskuelige er her en oversigt over mobilselskaber på Telenors net.

 • Green tel
 • OK Mobil
 • CBB
 • GladMobil

Det lader kun 3 tilbage som kører på deres eget netværk. 

Læs også: Fibernet og Internetudbydere