Kreditkort i 2020 – Guide til det bedste kreditkort i Danmark

Hvad er et kreditkort?

Et kreditkort er et betalingskort hvor udsteder af kortet yder kortholder kredit til at betale for varer og tjenester. Her hjælper vi dig til at få det bedste kreditkort lån. Ansøg om kreditkort lige her.

Forskellen på debetkort og kreditkort

Et kreditkort adskiller sig fra et debetkort ved at et debetkort ikke har en løbende kredit tilknyttet. På kreditkortet bliver pengene ikke trukket med det samme, men al månedens brug bliver trukket på din konto på en gang omkring den første i måneden. Det giver som regel kredit for den løbende måned plus en, hver gang du bruger kreditkortet. Altså i gennemsnit 45 dages kredit.

På et debetkort bliver beløbet trukket med det samme hvorfor mange så i stedet for har tilknyttet en kassekredit til deres debetkort. Det er også en kredit, den er bare udformet på en anden måde. Det kigger vi nærmere på senere. Og i virkeligheden udformes sædvanligvis et kreditkort med en kassekredit.

Hvad er et betalingskort?

Et betalingskort kan både være et debetkort eller et kreditkort. Definitionen af et betalingskort er at det er et kort (som oftest af plastik) du kan anvende til at betale med.

Hvor kan jeg bruge mit kort?

Efterhånden kan du bruge dit betalingskort langt de fleste steder i Danmark og rigtig mange steder i udlandet. Danmark er faktisk et af de lande i verden der er længst fremme når det kommer til betalingskort. Så i de fleste fysiske og netbaserede butikker finder det anvendelse.

Når du er på ferie kan kreditkortet være et godt supplement til et VISA-kort som de fleste har sammen med deres dankort. Et VISA/Dankort er et debetkort og har et maks beløb der kan hæves og et maks beløb der kan bruges hver måned. Her kan et ekstra kort supplere ved en længere udlandsrejse for eksempel.

ÅOP

I stedet for at kigge på renter og gebyrer isoleret, er det meget bedre at fokusere på nøgletallet ÅOP. Det står for årlige omkostninger i procent og udregner alle omkostninger samlet som en procentsats. Så det er ligegyldigt om udgifterne hedder rente, gebyr, administration og så videre.

Ansøg om et kreditkort lån

For at du kan få et kort laver udbyderen et kredittjek på dig hvor din kreditværdighed og betalingshistorik bliver vurderet. Baseret på disse vurderinger bliver du enten tilbudt et kort eller afvist. Hvis din kreditvurdering halter kan du som alternativ blive tilbudt kreditkortet på mindre favorable vilkår end ellers.

Hvilket kreditkort skal jeg vælge?

Eftersom det kommer an på dine individuelle ønsker og behov er det svært at komme med et generelt svar hvad der er det bedste kreditkort.

Men ting du kan vælge at tage udgangspunkt i er; hvad koster kortet i årsafgift, hvad er ÅOP, kan kortet bruges i udlandet og hvad er mit månedige kreditbeløb.

Hvilke kreditkort typer findes der?

Der findes ganske mange forskellige typer af kreditkort. Der er mange udbydere der stiller et VISA-kort med en kredit til rådighed. Det gør de fleste danske banker og det gør mange andre låneudbydere også.

Det samme er tilfældet med MasterCard som også bliver udbudt af mange forskellige firmaer. Både VISA og MasterCard er amerikanske virksomheder der faciliteter betalingstransaktioner, men det er en af de mange tusinde af tilknyttede finansielle institutioner der udsteder et eller begge af kortene til deres kunder.

Premium løsninger til de bedste kreditkort

Nogle udbydere tilbyder forskellige premium løsninger som et guld, platin eller sort kreditkort. Det sorte kort er det mest eksklusive kreditkort der findes.

Disse kort har højere kreditbeløb og kræver derfor også højere kreditvurdering og koster også mere i kreditkort gebyrer.

Der er også forskellige kreditkort fordele tilknyttet disse premium kort, herunder rejseforsikring men der findes også visse standard kreditkort med rejseforsikring.

Billigste kreditkort i Danmark

Du kan sagtens finde et gratis kreditkort som ikke koster penge i oprettelse eller i årsgebyr. Så det kan være en god løsning hvis du ikke har planer om at bruge kortet meget eller til store indkøb.

Er MasterCard et kreditkort?

Ja, det kan det godt være. Men det kan også være et debetkort. Det kommer an på hvordan udstederen af kortet har valgt at det skal struktureres.

Er VISA dankort et kreditkort?

Det kan det sagtens være, men det er som regel et debetkort i Danmark. Det betyder som allerede nævnt at dit forbrug bliver trukket mere eller mindre samtidig med at du bruger kortet.

Så med sammenslutningen af kortene VISA og dankort får du både gratis brug og hævning i Danmark, og et internationalt betalingskort. Et dankort kan nemlig kun bruges i Danmark.

Både dankort og VISA-kort er debetkort når de er samlet som et betalingskort. Så de er direkte koblet op på din konto og forbruget bliver trukket med det samme.

Internationale kreditkort

EuroCard, Diners og American Express er andre muligheder som i store træk fungerer på samme måde som et MasterCard eller VISA.

Bedste kreditkort lån - Ansøg om kreditkort

Bedste kreditkort til børn

For at børn under 18 år skal kunne betale i butikker med deres egne betalingskort er der udviklet kort der ikke kan trække over kontoens rådighedsbeløb. Så hvis der ikke er dækning til købet bliver kortet afvist direkte i forretningen og købet kan ikke gennemføres.

Så det er i realiteten ikke et kreditkort, men et debetkort.

Betalingskort til børn

Disse betalingskort bliver også brugt til folk med økonomiske udfordringer, eller til folk der ikke ønsker at risikere at bruge flere penge end de har til rådighed. Men så behøver de ikke gå i banken for at hæve penge.

VISA Elektron et et eksempel på et betalingskort der ikke kan bruges når der ikke er dækning på kontoen. Det er også et godt første kreditkort hvor det ikke kan gå galt.

Bedste kreditkort eller debetkort

Et kreditkort med kredit involverer at låne penge, da der som nævnt i modsætning til et debetkort medfølger en kredit. Et lån er grundlæggende bare en aftale mellem en låntager og långiver som involverer et lånebeløb og nogle vilkår for hvordan lånet skal tilbagebetales.

Et lån i sig selv er der intet i vejen med så længe du er i stand til at betale dine forbundne udgifter hermed. Det er først når det kniber med betalingerne og afdragene at det kan blive farligt. Så sørg for aldrig at låne mere end din økonomi kan klare.

Kreditkort trods RKI

Der er formentlig udbydere der vil udsteder et betalingskort selvom ejeren af kortet er registreret i RKI.

Men det er bestemt noget vi på det kraftigste fraråder. I det hele er det en dårlig ide at låne penge hvis du er registreret i RKI.

Historien om betalingskort

Det første betalingskort blev skabt i 1950 og var Diners Club som siden er blevet et af verdens mest anvendte kreditkort.

Spærring af dit kreditkort

Hvis du mister dit kort eller får mistanke om misbrug af dit kreditkort er det om at få det spærret hurtigst muligt. Så hav altid telefonnummeret hertil indkodet på din mobiltelefon.