Fagforening

Sammenlign fagforeninger her og få den billigste.

ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne.

Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet.

Hvad er en fagforening?

En fagforening er en sammenslutning af arbejdstagere der forhandler løn og arbejdsvilkår på vegne af sine medlemmer. Medlemmerne ejer fagforeningen og har traditionelt været organiseret i faggrupper. Det er mange fagforeninger stadig, men der er kommet en del tværfaglige fagforeninger til.

Fagforeninger varetager medlemmernes interesser overfor arbejdsgiverne og forhandler lønaftaler og arbejdsvilkår på vegne af medlemmerne.

Du har både mulighed for at være medlem af begge organisationer, have a-kasse uden fagforening eller omvendt.

Billig fagforening

Du skal selvfølgelig være opmærksom på at der også er forskel på hvad du får ved et medlemskab af de forskellig fagforeninger. Så selvom der kan være mange penge at spare mister du måske visse fordele ved at skifte.

Bedste fagforening - Hvilken fagforening hører jeg til?

Kan man trække fagforening fra i skat?

Ja, du kan trække dine udgifter fra i din selvangivelse. Du kan trække op til 6.000 kroner i udgift til fagforening fra i din kommuneskat per år.

Så hvis dine årlige udgifter hertil er 6.500 kroner får du fradrag for de 6.000 kroner, og hvis skatten i din kommune er 25 % betaler det offentlige de 1.500 kroner.

Bedste fagforening for selvstændige

Selvom om du er selvstændig kan det sagtens give mening at være medlem.

Her kan du for eksempel få hjælp ved ansættelse af medarbejdere, du får gode priser på administration af din pensionsordning og mulighed for at tegne en sundhedsikring.

Hvilken fagforening hører jeg til?

Det er der ikke noget entydigt svar på. Det kommer helt an på hvilke faktorer du vurderer som værende de vigtigste for dig. Det kan være prisen, det kan være at fagforeningen skal være branchespecifik eller det politiske tilhørsforhold.

Valg af fagforening

Når du i dag skal vælge den rigtige løsning til dig står valget dig helt frit for. Du skal først og fremmest vælge om du vil være medlem eller ej.

Hvilken fagforening skal jeg vælge?

Vælger du at være medlem skal du beslutte hvilken en du ønsker at være medlem af. Her kan du vælge vælge baseret på branche, faggrupper, personlige relationer eller simpelthen ud fra pris. Det er fuldstændig op til dig selv.

Det er stor forskel fra en dyr til en billig fagforening, så der kan være god mening i at vælge en billig.

Skal man være medlem?

Nej, der er ingen lovgivning der tvinger dig til at melde dig ind eller være medlem.

Læs også: Lønsikring

Billig fagforening - Hvilken fagforening skal jeg vælge?