Kviklån 2019 => Lån fra 100 – 500.000 kroner – Oversigt over nye kviklån

Hvad er et kviklån?

Definitionen af et kviklån er ikke krystalklar men det er ofte en betegnelse for mindre lån på mellem 100 og 10.000 kroner optaget online som der ikke skal stilles sikkerhed for, og som kan optages og udbetales meget hurtigt. Og der er ingen krav til hvad du bruger pengene på.

Nye lån online

Der er kommet, og der kommer hele tiden, nye online lån. Der kommer både nye låneudbydere med i forvejen kendte produkter, og der kommer udbydere med løsninger og produkter vi ikke før har set i Danmark.

Lån penge nu og her

Hele formålet med et kviklån er at du kan få et lån hurtigst muligt. Alt hvad der kræves er at du vælger dig et eller flere kviklån og ansøger om det/dem. Hvis du bliver godkendt kan du have pengene stående på din konto inden for en enkelt dag. Nogen gange endnu hurtigere. Det er suverænt de hurtigste lån der findes.

Nye regler for kviklån

Der er blevet indført nye regler for kviklån som betyder at lånet tidligst kan godkendes og udbetales 48 timer efter du som låntager er blevet godkendt af långiver.

Disse 48 timer gælder dog kun hvis løbetiden på lånet er mindre end tre måneder. Så hvis du vælger et lån med en løbetid på mere end tre måneder kan du stadig få pengene udbetalt med det samme.

Og hvis lånet bliver udformet som en kassekredit som er uden fast løbetid gælder de 48 timer heller ikke.

Kviklån oversigt

Det mindste lån i oversigten er på 100 kroner og det største er på 500.000 kroner, og så er der også alt derimellem. Du kan sortere lånene efter hvilket lånebeløb du er på jagt efter og din alder. De forskellige udbydere har forskellige krav til dig som låntager før de vil godkende dig.

Det kan være en minimumsalder, en fast indtægt eller at du skal være dansk statsborger.

Du har også mulighed for at se et eksempel på dine samlede kreditomkostninger for at optage lånet. Omkostningerne vil ligge inden for et givet interval og afhængig af din økonomi vil omkostningerne for dit lån ende et sted i intervallet.

Kig godt på disse intervaller da du her kan få en god fornemmelse for hvor meget lånet kommer til at koste. Og husk at der ikke er noget til hinder for at ansøge om mere end et enkelt lån.

Så alt i alt er her samlet alle de oplysninger du har brug for, for at kunne få et let lån.

Hvad koster det at låne?

Omkostningerne ved at låne penge indeholder flere forskellige komponenter. Der er naturligvis renter, men derudover kan der også være stiftelsesgebyr, administration og opstartsgebyr.

Derfor findes ÅOP som skal oplyses af alle låneudbydere. ÅOP står for årlige omkostninger i procent og tager alle udgifter med i betragtning. Så når vi skal sammenligne for at finde det billigste lån, er det ÅOP vi skal kigger på.

Men tit følges rente på kviklån og dertilhørende ÅOP i store træk ad.

Processen for at få et online kviklån

Du kan under hvert enkelt lån i vores oversigt over kviklån se hvor længe godkendelse og udbetaling tager. Tit tager det ikke mere end et par minutter for godkendelse og afhængig af låneudbyderen kan udbetaling af pengene ske samme dag. Så du kan godt få et kviklån med det samme.

Når du ansøger om et lån bliver din økonomi vurderet af udbyder og baseret på den bliver du tilsendt et lånetilbud. Dette tilbud er uforpligtende og det står dig frit for at acceptere eller afvise det.

Da vi ikke kender de endelige kreditomkostninger på forhånd kan det være en udmærket ide at ansøge om mere end et enkelt kviklån.

Husk at læse tilbuddet grundigt igennem.

Fordele og ulemper ved kviklån

Fordele:

  • Som nævnt er det let at få et kviklån online. Alt du skal bruge er adgang til internet og dit NemID ved hånden. Så kan du ansøge, få svar indenfor en time og have pengene senest et par dage senere.
  • Låneudbyderne stiller ingen krav om hvad du vælger at bruge pengene til. Så du vælger selv om du skal have en ny computer, en ny mobiltelefon eller ny rejse.
  • Du har 100 procent fleksibilitet til at ansøge om lånet når det passer dig bedst. Du behøver med andre ord ikke at booke et møde med banken, tage pænt tøj på og tale om budgetter og hvad banker ellers godt kan lide at tale om.
  • Det er uden diskussion de nemmeste lån der er til rådighed på markedet i øjeblikket.

Ulemper ved kviklån:

  • Når der er fordele forbundet med noget er der som regel også ulemper. Den vigtigste er selvfølgelig at pengene skal betales tilbage. Det er ret oplagt. Så din økonomi skal derfor være solid nok til dette.
  • Renterne og gebyrerne (ÅOP) for kviklån kan være højere end for  andre lånemuligheder.

Billede af nye kviklån

Lån på nettet

Der er kommet mange nye kviklån på nettet de senere par år, så det kan være tidskrævende selv at danne dig et overblik og finde det rigtige lån

Heldigvis har de mange nye låneudbydere også betydet at konkurrencen er steget. Og det er jo oftest til fordel for forbrugerne. Og det har aldrig været nemmere at få et nyt lån.

Så det er både en fordel og en risiko for forbrugerne at vi har fået så nemme kviklån.

Der er mange parametre at være opmærksom på når du skal finde det bedste og billigste kviklån.

  • Lånebeløb er i sagens natur et af de allervigtigste parametre.
  • Afbetalingsperiode er også vigtigt at være opmærksom på. Med andre ord, hvornår skal du betale lånet tilbage, og hvor hurtigt.
  • Omkostningerne som ÅOP og rente

ÅOP for et kviklån

For alle lånene kan du både se et renteinterval og et interval for ÅOP. Og de to ting følger ganske godt hinanden. Hvis vi er interesseret i at få det billigste lån er ÅOP vores nøgletal.

Det betyder også at vi ikke kan nøjes med at finde et kviklån med en lav rente, og så tro at den hellige grav er velforvarret. Vi er nødt til at kigge på alle omkostninger. Her har vi heldigvis ÅOP til at hjælpe os.

Dog kan vi kun se intervaller for hvor omkostninger kommer til at ligge i. Derfor kan det være en udmærket ide at ansøge om flere lån. Når du er blevet godkendt får du tilsendt et lånetilbud som du skal acceptere før du har et nyt kviklån.

Hvis du har ansøgt om flere lån, kan du vælge det der tilbyder den laveste ÅOP. Du skal selvfølgelig ansøge om de lån der passer til det beløb du har brug for, og som passer i løbetid.

Skatter og fradrag

Dine udgifter til dit lån, det vil sige ÅOP, får du fradrag for så det påvirker din skattebetaling i positiv retning. Du kan trække dine udgifter fra i din kommuneskat og i dit sundhedsbidrag, så skattevæsenet betaler omkring en tredjedel af dine omkostninger. Den specifikke procentsats afhænger af skatten i den kommune du bor i

Sådan vælger du det bedste kviklån

Når du skal vælge et kviklån er det som allerede nævnt selvfølgelig væsentligt at vide hvordan man vælger det bedste hurtig lån. Vi har allerede været inde på at ÅOP er et vigtigt nøgletal i den henseende. Mens renterne selvfølgelig er vigtige må vi ikke undervurdere de omkostninger som de forskellige gebyrer udgør.

Herfra er anbefalingen at sortere lånene i vores kviklån sammenligning som tidligere nævnt, og så ansøge om de lån der har det laveste ÅOP interval.

Lån penge billigt

Når du så får tilsendt lånetilbud har du mulighed for at vælge det der tilbyder dig den laveste ÅOP. Vi har nu fundet det bedste og billigste kviklån.

Ved hvert lån i vores kviklån oversigt kan du se et eksempel på et lånebeløb og en løbetid og hvor meget der samlet skal betales tilbage. Jo lavere kreditomkostningerne er jo bedre er det selvfølgelig.

Hvad koster kviklån online?

Dine renter kan varierer fra et par procent til op til langt over 100 procent. De dyreste kviklån på markedet kan sagtens have ÅOP på over 500 procent, så gør dig selv den tjeneste og sammenlign kviklån inden du vælger.

Men det kommer både an på din personlige økonomi og de generelle vilkår i låneaftalen.

Når omkostningerne varierer så meget er det ekstra vigtigt at du er meget opmærksom når du vælger dig et online lån.

Hvornår skal lånet tilbagebetales?

Igen er det meget forskelligt mellem de forskellige kviklån. Fra helt ned til en måned og op til 15 år. Det kommer an på beløbets størrelse og hvor solid din privatøkonomi er.

Ligesom med omkostningerne er det vigtigt at være meget opmærksom på tilbagebetalingsperioden.

Indfrielse før tid

Du har altid mulighed for at indfri et lån før tid. Det kan være at du i så fald skal betale strafrenter, men der kan sagtens være penge at spare alligevel.

Du sparer renter for resten af lånets løbetid så der kan være en del af spare.

Hvorfor tage et kviklån?

Et lån til forbrug har især den fordel at du får mulighed for at købe noget med det samme som du måske ellers ikke ville kunne. Hvis du for eksempel får en uforudset regning til tandlæge kan det være den eneste løsning.

Ellers hvis du som studerende er nødt til at købe en dyr bog til et nyt semesterfag. Eller det kan være den store drøm om en fantastisk rejseoplevelse.

I det hele taget indenfor kategorien uforudsete udgifter kan et forbrugslån være en af de eneste løsninger. Især fordi det giver muligheden for at låne penge hurtigt.

Hurtig lån uden fast indtægt

Ja, det er muligt at få et kviklån uden indtægt. Og hvis det er en kort periode uden indtægt, kan et lån selvfølgelig være en mulighed for at klare hverdagen.

Men i næsten alle andre tilfælde skal det undgås.

Usikkerheden med hensyn til om du tilbagebetaler det fulde beløb er højere end det ellers ville have været, og derfor kommer lånet til at koste mere.

Billede af en kviklån oversigt

Kviklån på kontanthjælp

Som udgangspunkt kan du godt få et kviklån selvom du er på kontanthjælp. Men det kan være farligt, da pengene kan betragtes som formue og du derfor mister din rettighed til at modtage kontanthjælp.

Hvis din formue overstiger 10.000 kroner mister du rettigheden til at modtage kontanthjælp.

Kviklån i 30 dage

Hvis du kun skal bruge et lån 30 dage kan et kviklån godt være en god løsning. De fleste andre lån kræver en større indsats og muligvis også mere i etableringsomkostninger. Og hvis du kun skal have lånet i 30 dage er det begrænset hvor mange renter på kviklån der når at løbe på.

Kviklån til studerende

Et kviklån kan til tider være et supplement til et SU-lån som er specifikt lavet til studerende. Men SU-lån kommer månedligt og er på et fast beløb, så hvis der en måned er flere penge påkrævet til bøger for eksempel, kan et kviklån sagtens være en løsning.

Der findes ikke specifikke kviklån til studerende, men som studerende har du en klar forventning om en markant lønstigning når din uddannelse er slut.

Derfor kan studerende få et kviklån nemt. Låneudbydere forventer at der i fremtiden er råderum nok i økonomien til at tilbagebetalet lånet inklusiv renter.

Så det er ikke fordi unge og kviklån er en kombination dømt til at mislykkedes, men det er som ung vigtigt at være påpasselig med lån og sin økonomi i det hele taget. Men det gælder i virkeligheden for alle aldersgrupper.

SMS-lån

De nye SMS-lån er en forholdsvis ny ting på det danske marked for lån. De er blevet ganske populære fordi det nærmest ikke kræver noget som helst at søge og få et af lånene. De kaldes også mobillån  til tider.

Alt hvad der kræves er at du sender en SMS og bekræfter det lånetilbud du får tilsendt, også har du fået et lån via SMS.

Kviklån selvom man står i RKI

Det er muligt at optage et kviklån på trods optagelse i RKI. Men der er ingen af lånene i vores oversigt der accepterer RKI. Det er også virkelig en dårlig ide at optage endnu et hurtig lån trods RKI.

Det kan også være vanskeligt at få et kviklån med RKI “medlemskab”, da låntager i forvejen har vist sine vanskeligheder ved at tilbagebetale lån.

Hvis du har flere dyre lån kan det være en mulighed at samle dem i et enkelt samlelån. Det kan der være rigtig mange penge at spare ved.