Kviklån – Stor oversigt over nye kviklån uden sikkerhed

Stor oversigt over nye kviklån uden sikkerhed.

*Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet. 

*ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne der er vist her på hjemmesiden. Links kan være reklamelinks.

Hvad er et kviklån?

Definitionen af et kviklån er ikke krystalklar, men det er ofte en betegnelse for et lån uden sikkerhed på mellem 100 og 100.000 kroner som kan optages online og bliver udbetalt meget hurtigt. Og der er ingen krav til hvad du bruger pengene på.

Hele formålet med et kviklån er at du kan få et lån hurtigt og enkelt. Alt hvad der kræves er at du vælger dig et eller flere kviklån og ansøger om det/dem. Hvis du bliver godkendt kan du have pengene på din konto inden for en dag.

Fordele og ulemper ved kviklån

Fordele:

 • Som nævnt er det let at få et kviklån. Alt du skal bruge er adgang til internet og dit NemID ved hånden. Så kan du ansøge, få svar indenfor en time og have pengene senest et par dage senere.
 • Låneudbyderne stiller ingen krav om hvad du vælger at bruge pengene til. Så du vælger selv om du skal have en ny computer, en ny mobiltelefon eller ny rejse.
 • Du har 100 procent fleksibilitet til at ansøge om lånet når det passer dig bedst. Du behøver med andre ord ikke at booke et møde med banken, tage pænt tøj på og tale om budgetter og hvad banker ellers godt kan lide at tale om.
 • Det er uden diskussion de nemmeste lån der er rådighed på markedet i øjeblikket.

Ulemper ved kviklån:

 • Når der er fordele forbundet med noget er der som regel også ulemper herved. Den vigtigste er selvfølgelig at pengene skal betales tilbage. Det er ret oplagt. Så din økonomi skal derfor være solid nok til dette.
 • Renterne og gebyrerne (ÅOP) for kviklån uden sikkerhed kan være højere end for andre lånemuligheder.

Hvad koster et kviklån?

Renterne på kviklån kan variere fra et par procent og op til langt over 100 procent. Men det kommer både an på din personlige økonomi og de generelle vilkår i låneaftalen.

Men renterne er kun en del af omkostningerne ved at optage et kviklån. Der er også forskellige gebyrer i spil.

Det kan være stiftelse, administration og andre slags gebyrer. Derfor findes ÅOP som tager højde for alle omkostninger ved et lån. Og det er også derfor du skal bruge ÅOP hvis du er på jagt efter det billigste kviklån.

Når omkostningerne varierer så meget er det ekstra vigtigt at du er meget opmærksom når du vælger dig et online lån.

De dyreste kviklån på markedet kan sagtens have en ÅOP på langt over 100%, så gør dig selv den tjeneste og undersøg markedet grundigt inden du vælger dit kviklån.

Nye regler for kviklån

Det danske folketing har vedtaget nye regler for kviklån og forbrugslån uden sikkerhed som indebærer forskellige ændringer. Reglerne blev vedtaget i december 2019 og træder i kraft juli 2020.

 • Omkostninger over 35% er ikke længere tilladt.
 • Der må ikke reklameres for lån med ÅOP over 25%.
 • Man må højest ende med at betale det dobbelte tilbage i renter, gebyrer og afdrag. Det vil sige at omkostningerne ikke må komme til at overstige det lånte beløb.

Derudover bliver det afsat penge til øget gældsrådgivning for folk der er kommet i økonomisk uføre. Og undervisningen i privatøkonomi skal styrkes i den danske folkeskole.

Nye kviklån uden sikkerhed

Nye kviklån 2020

Der er kommet, og der kommer hele tiden, nye online lån. Der kommer både nye låneudbydere med i forvejen kendte produkter, og der kommer udbydere med løsninger, produkter og nye lån online vi ikke før har set i Danmark.

Det kan være tidskrævende selv at danne dig et overblik over kviklån og finde det rigtige kviklån uden sikkerhed.

Heldigvis har de mange nye låneudbydere også betydet at konkurrencen er steget. Og det er jo oftest til fordel for forbrugerne. Og det har aldrig været nemmere at få et helt nyt lån.

Så det er både en fordel og en risiko for forbrugerne at vi har fået så nemme kviklån.

Der er mange parametre at være opmærksom på når du skal finde det bedste og billigste kviklån.

 • Lånebeløb er i sagens natur et af de allervigtigste parametre.
 • Afbetalingsperiode er også vigtigt at være opmærksom på. Med andre ord, hvornår skal du betale lånet tilbage, og hvor hurtigt.
 • Omkostningerne som ÅOP og rente.

Af andre muligheder for lån uden sikkerhed findes blandt andet følgende;

Forbrugslån; Et lån til forbrug fra 100 kroner og op til 100.000 kroner. Kan både optages online, i banken eller et helt tredje sted.

Minilån; Som navnet fortæller er lånet på et mindre beløb. Gerne fra et par hundrede kroner og op til et par tusinde.

ÅOP

For alle lånene kan du både se et renteinterval og et interval for ÅOP. Og de to ting følger ganske godt hinanden. Hvis vi er interesseret i at få det billigste hurtig lån er ÅOP vores nøgletal.

Det betyder også at vi ikke kan nøjes med at finde et kviklån med lav rente, og så tro at den hellige grav er velforvarret. Vi er nødt til at kigge på alle omkostninger. Her har vi heldigvis ÅOP til at hjælpe os.

Dog kan vi kun se intervaller for hvor omkostninger kommer til at ligge i. Derfor kan det være en udmærket ide at ansøge om flere lån. Når du er blevet godkendt får du tilsendt et lånetilbud som du skal acceptere før du har et nyt kviklån.

Hvis du har ansøgt om flere lån, kan du vælge det der tilbyder den laveste ÅOP. Du skal selvfølgelig ansøge om de lån der passer til det beløb du har brug for, og som passer i løbetid.

Skatter og fradrag

Dine udgifter til dit lån, det vil sige ÅOP, får du fradrag for så det påvirker din skattebetaling i positiv retning. Du kan trække dine udgifter fra i din kommuneskat så skattevæsenet betaler omkring en fjerdedel af dine omkostninger. Den specifikke procentsats afhænger af skatten i den kommune du bor i

Sådan vælger du det bedste kviklån uden sikkerhed

Når du skal vælge et kviklån er det som allerede nævnt selvfølgelig væsentligt at vide hvordan man vælger det bedste hurtig lån. Vi har allerede været inde på at ÅOP er et vigtigt nøgletal i den henseende. Mens renterne selvfølgelig er vigtige må vi ikke undervurdere de omkostninger som de forskellige gebyrer udgør.

Herfra er anbefalingen at sortere lånene i vores kviklån sammenligning som tidligere nævnt, og så ansøge om de lån der har det laveste ÅOP interval.

Hvor meget kan jeg låne i jeres kviklån oversigt?

Beløbene du kan låne hos de forskellige udbydere går fra 100 kroner og helt op til 400.000 kroner. Så her er alle lånemuligheder åbne.

Så det er i hvert fald ikke grundet størrelsen på lånene at du ikke kan finde det rigtige her.

Hvornår skal lånet tilbagebetales?

Igen er det meget forskelligt mellem de forskellige kviklån. Fra helt ned til en måned og op til 15 år. Det kommer an på beløbets størrelse og hvor solid din privatøkonomi er.

Ligesom med omkostningerne er det vigtigt at være meget opmærksom på tilbagebetalingsperioden.

Indfrielse før tid

Du har altid mulighed for at indfri et lån før tid. Det kan være at du i så fald skal betale strafrenter, men der kan sagtens være penge at spare alligevel.

Du sparer renter for resten af lånets løbetid så der kan være en del af spare.

Krav for at kunne få et kviklån

Udbyderne af hurtige lån uden sikkerhed har forskellige krav til dig som låntager for at ville godkende dig.

Det kan være en minimumsalder, krav om fast indtægt eller at du skal være dansk statsborger. På udbydernes hjemmesider kan du se eksempler på dine samlede kreditomkostninger ved at optage et lån hos dem.

Disse eksempler er ofte interaktive, så du kan justere beløb og tilbagebetalingsperiode, og se hvad din månedlige ydelse kommer til at ligge på med den optimale kreditvurdering.

Hvorfor kviklån?

Et lån til forbrug har især den fordel at du får mulighed for at købe noget med det samme som du måske ellers ikke ville kunne. Hvis du for eksempel får en uforudset regning til tandlæge kan det være den eneste løsning.

Ellers hvis du som studerende er nødt til at købe en dyr bog til et nyt semesterfag. Eller det kan være den store drøm om en fantastisk rejseoplevelse.

I det hele taget indenfor kategorien uforudsete udgifter kan et forbrugslån være en af de eneste løsninger. Især fordi det giver muligheden for at låne penge hurtigt.

Hurtig lån uden fast indtægt

Ja, det er muligt at få et kviklån uden indtægt. Og hvis det er en kort periode uden indtægt, kan et lån selvfølgelig være en mulighed for at klare hverdagen.

Men i næsten alle andre tilfælde skal det undgås.

Usikkerheden med hensyn til om du tilbagebetaler det fulde beløb er højere end det ellers ville have været, og derfor kommer lånet til at koste mere.

Kviklån på kontanthjælp

Som udgangspunkt kan du godt få et kviklån selvom du er på kontanthjælp. Men det kan være farligt, da pengene kan betragtes som formue og du derfor mister din rettighed til at modtage kontanthjælp.

Hvis din formue overstiger 10.000 kroner mister du rettigheden til at modtage kontanthjælp.

Kviklån 18 år uden sikkerhed

Som det klare udgangspunkt findes der kviklån til 18-årige, men ikke til dem der er yngre. Og i mange tilfælde skal du være endnu ældre.

Grunden hertil er at du skal være myndig for at kunne hæfte juridisk for lånet. Er du ikke myndig bliver reglerne sværere at opretholde, og du vil skulle bruge en godkendelse fra dine forældre/værge.

Kviklån 30 dage

Hvis du kun skal bruge et hurtig lån 30 dage kan et kviklån og sikkerhed være en god løsning. De fleste andre lån kræver en større indsats og muligvis også mere i etableringsomkostninger. Og hvis du kun skal have lånet i 30 dage er det begrænset hvor mange renter på kviklån der når at løbe på.

Hurtig lån til studerende

Et kviklån kan til tider være et supplement til SU-lån som er specifikt lavet til studerende. Men SU-lån kommer månedligt og er på et fast beløb, så hvis der en måned er flere penge påkrævet til bøger for eksempel, kan et kviklån sagtens være en løsning.

Der findes ikke specifikke kviklån til studerende, men som studerende har du en klar forventning om en markant lønstigning når din uddannelse er slut.

Derfor kan studerende få et kviklån nemt. Låneudbydere forventer at der i fremtiden er råderum nok i økonomien til at tilbagebetalet lånet inklusiv renter.

Så det er ikke fordi unge og kviklån er en kombination dømt til at mislykkedes, men det er som ung vigtigt at være påpasselig med lån og sin økonomi i det hele taget. Men det gælder i virkeligheden for alle aldersgrupper.

Nye kviklån rentefrit

Der bliver til tider annonceret med rentefrie lån som for eksempel et kviklån uden rente. Men her er det vigtigt at understrege at du ikke får et kviklån gratis selvom der er tale om et rentefrit kviklån. Der er nemlig andre omkostninger forbundet med et lån end kun rente.

Det kan være stiftelse, administration og andre slags gebyrer. Derfor findes ÅOP som tager højde for alle omkostninger ved et lån. Og det er også derfor du skal bruge ÅOP hvis du er på jagt efter billige kviklån.

Kviklån selvom man står i RKI

Det er muligt at optage et kviklån trods RKI optagelse. Men der er ingen af lånene i vores hurtig lån oversigt der accepterer RKI. Det er også virkelig en dårlig ide at optage endnu et hurtig lån trods RKI.

Det kan også være vanskeligt at få et kviklån med RKI “medlemskab”, da låntager i forvejen har vist sine vanskeligheder ved at tilbagebetale lån.

Hvis du har flere dyre lån kan det være en mulighed at samle dem i et enkelt samlelån. Det kan der være rigtig mange penge at spare ved.