Kviklån – Her kan du sammenligne og finde det billigste

Her kan du sammenligne kviklån så det er nemt og hurtigt for dig at vælge det billigste.

ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne

Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet

Hvad er et kviklån?

En kviklån definition er ikke krystalklar men det er ofte en betegnelse for et forbrugslån på mellem 100 og 10.000 kroner som ikke kræver sikkerhed og som kan optages og udbetales med det samme. Og der er ingen krav til hvad du bruger pengene på.

Det vil sige et hurtigt lån uden sikkerhed. Eller et kvik lån eller en hurtig kredit om man vil. Så læs med her hvor vi læser dig hvordan du vælger det billigste kviklån.

Udbetaling med det samme

Hele ideen er at du skal kunne få pengene udbetalt om ikke med det samme så i hvert fald lynhurtigt. Det hurtigste lån kan du få inden for en time hvilket i alle sammenhænge må betragtes som et lån med straks udbetaling.

Kviklån har både straks godkendelse og udbetaling af pengene. Du bliver til gengæld ikke holdt i hånden af udbyderne men skal kun indtaste dine oplysninger hvorefter du bliver tilbudt at låne penge på vilkår du selv må vurdere om er acceptable.

Ulempen ved at det går så stærkt kan både være at det bliver dyrere og at det er sværere at finde det billigste kviklån.

Kviklån oversigt

‘Det mindste i vores oversigt over kviklån er på 500 kroner og det største er på 500.000 kroner, og så er der også alt derimellem. Du kan sortere efter hvilket lånebeløb du er på jagt efter og din alder.

Det kan være en minimumsalder, en fast indtægt eller at du skal være dansk statsborger. Du har også mulighed for at se et eksempel på dine samlede kreditomkostninger for at optage lånet. Omkostningerne vil ligge inden for et givet interval og afhængig af din økonomi vil omkostningerne ende et sted i intervallet.

Kig godt på disse intervaller da du her kan få en god fornemmelse for hvilke lån der er passer. Og husk at der ikke er noget til hinder for at ansøge om mere end et enkelt lån.

Så alt i alt er her samlet alle de oplysninger du har brug for, for at kunne vælge dit næste lån.

Du kan under hvert enkelt lån i vores kviklån oversigt se hvor længe godkendelse og udbetaling tager. Tit tager det ikke mere end et par minutter for godkendelse og en dag eller to til udbetaling af pengene.

Når du ansøger om et lån bliver din økonomi vurderet af udbyder så baseret på din tilsender dig et lånetilbud. Dette tilbud er uforpligtende og det står dig frit for om acceptere eller afvise det.

Billigste kviklån

Billigt kviklån

Det er naturligt at du gerne vil have et billigt kviklån, så det er selvfølgelig relevant at vide hvad det er og hvordan du får det. Som nævnt er det ÅOP der definerer hvad det er det billigste kviklån og ikke rente. Og reglerne for ÅOP betyder at der nærmest ikke findes kviklån med en ÅOP højere end 25% mere. Så selvom det stadig er højt er det langt fra så højt som det har kunne være tidligere.

Hvis du har flere dyre kviklån kan det være en fordel at samle dem i et enkelt samlelån og spare både på renter og gebyrer.

Det var maksgrænsen for ÅOP, så lad os kigge nærmere på hvor billigt det rent faktisk kan blive. Nedenfor finder du en oversigt over de billigste kviklån.

Låneudbyder Lånebeløb ÅOP Løbetid
Saverium 3 – 500.000 2,95 – 24,99% 12 – 180 mnd
Lånio 10 – 500.000 3,49 – 25,00 % 12 – 180 mnd
Arcadia Finans 25 – 500.000 4,90 – 24,90% 12 – 180 mnd
Top5Credit 5 – 500.000 5,32 – 24,90 % 12 – 180 mnd
Lendo 10 – 500.000 7,19 – 8,07% 12 – 144 mnd
Sambla 10 – 500.000 7,23 % 12 – 180 mnd
PayMark 10 – 150.000 14,73 – 24,87% 36 – 120 mnd
Ferratum 1.5 – 50.000 22,51 – 24,99 % 5 – 60 mnd
Nordcredit 1 – 20.000 24,97 % 12 mnd

Fordele og ulemper

Fordele:

  • Som nævnt er det let. Alt du skal bruge er adgang til internettet og dit NemID ved hånden. Så kan du ansøge, få svar indenfor en time og have pengene senest et par dage senere.
  • Der stilles ingen krav om hvad du vælger at bruge pengene til. Så du vælger selv om du skal have en ny computer, en ny mobiltelefon eller ny rejse.
  • Du har 100 procent fleksibilitet til at ansøge om lånet når det passer dig bedst.
  • Det er uden diskussion de nemmeste lån.

Ulemper:

  • Når der er fordele forbundet med noget er der som regel også ulemper herved. Den vigtigste er selvfølgelig at pengene skal betales tilbage. Det er ret oplagt. Så din økonomi skal derfor være solid nok til dette.
  • Renterne og gebyrerne (ÅOP) kan være højere end ved andre lånemuligheder. Dog må ÅOP ikke længere være længere være højere end 35% ifølge loven om forbrugslånsvirksomheder som du finder her.

Sådan vælger du det bedste kviklån

Det er som allerede nævnt selvfølgelig væsentligt at vide hvordan man vælger det bedste og billigste kviklån. Vi har allerede været inde på at ÅOP er et vigtigt nøgletal i den henseende. Mens renterne selvfølgelig er vigtige må vi ikke undervurdere de omkostninger som de forskellige gebyrer udgør.

Herfra er anbefalingen at sortere lånene og så ansøge om de lån der har det laveste ÅOP interval.

Når du så får tilsendt lånetilbud har du mulighed for at vælge det der tilbyder dig den laveste ÅOP.

Kan jeg få et gratis kviklån?

En sjælden gang i mellem reklamerer udbyderne med gratis kviklån. Og i de specifikke tilfælde er det også korrekt at lånet ikke koster noget i en kort tidsperiode. En anden ting som mange misforstår er når der bliver reklameret med rentefrihed. Lånet har så naturligvis ingen renter, men det betyder ikke nødvendigvis at det er gratis.

Som allerede beskrevet kan det findes andre omkostninger end rente, hvorfor du altid skal bruge ÅOP og ikke rente når du skal vurdere dine omkostninger. Så at det er gratis er bestemt ingen garanti for at det også er det billigste lån.

Kviklån trods RKI

Hele ideen bag kviklån er at det skal gå stærkt og være nemt for forbrugeren. Hvis du står optaget i RKI bliver det både langsommere og sværere. Så det er tvivlsomt om det overhovedet giver mening at kalde det for kviklån. Det betyder med andre ord at du godt kan optage et lån selvom du står i RKI, men det falder ikke ind under den klassiske definition af kviklån.

Har du problemer med gæld og er enten allerede i RKI eller i frygter at ende der har Forbrugerrådet Tænkt gratis kurser i gældsrådgivning. Dem kan du læse meget mere om her.

Læs også: