Låneudbydere – Her kan du se nye lån i Danmark

ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne.

Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet.

Ny låneudbyder online

Her hos os finder du de digitale låneudbydere som tit er private lånefirmaer der er startet og kun opererer digitalt, så de er dygtige til det digitale. Og der er i din forbindelse kommet mange nye lån i Danmark.

Det er ofte lettere og hurtigere at blive godkendt hos en af disse private låneudbydere end bliver godkendt til et lån i banken. Det er fordi de tit er mindre organisationer og mere agile end de store finansierings institutter vi ellers har her til lands. En privat låneudbyder er ikke underlagt den samme regulering som de store låneudbydere, så det er også med til at hjælpe dem til at være mere fleksible.

Nye låneudbydere i Danmark

Den digitale udvikling indenfor lånemarkedet er et væsentligt parameter for at vi har fået mange nye låneudbydere i Danmark. NemID har lettet vores muligheder for at underskrive og forpligte os til ting via internettet. Det har betydet mange nye digitale låneudbydere.

Vores lånemarked er meget interessant for udenlandske låneudbydere. De har derfor i stor stil gået ind på markedet og har tilføjet hidtil ukendte lån i Danmark fra hidtil ukendte låneudbydere og udenlandske lån til private. Der er blandt andet kommet hidtil små ukendte lån som har vundet indpas på markedet. Du kan læse alt om små lån lige her.

De udenlandske og digitale låneudbydere er gået ind på det danske marked og har øget mændgen af nye lån. Så konkurrencen for de danske låneudbydere er selvfølgelig steget og stiller større krav aktørerne.

Ifølge Danmarks Statistik er udviklingen i forbrugerkredit fra 1999 til halvvejs i 2018 steget fra 14 milliarder DKK til næsten 20 milliarder DKK. Så danskerne forbrugsgæld er steget med næsten 50 procent. Statistikken kan ses her.

Nye lån i Danmark

Danmark er på mange måder et attraktivt land at være låneudbyder i. Både fordi digitaliseringen hjælper og forsimpler processen, og fordi vi er et velorganiseret samfund med høj tillid og fungerende domstole.

Det har været med til at betyde at de traditionelle udbydere har fået konkurrence til deres traditionelle rolle som primære låneudbydere hertil lands. Det digitale lånemarkedet er blevet udviklet og har fået tilgang af mange nye danske og udenlandske låneudbydere i danmark. Samtidig er finansinstitutionerne i fuld gang med at lukke filialer så de har også været tvunget til primært at blive digitale.

Så der er gode lånemuligheder for at få et helt ny låneudbyder, hvadend du er mest interesseret i et fast lånebeløb eller en specifik låneramme.

Hvilke lånetyper har vi i Danmark?

Det danske lånemarkedet er ganske godt reguleret men har samtidig givet mulighed for at udvikle flere forskellige lånetyper til private. Lad os kigge nærmere på de mest almindelige

Realkreditlån er et rigtig godt lån og det danske marked er et af de bedste i verden. Lånet bliver udstedt af et realkreditinstitut og bliver solgt direkte videre til investorer. Det betyder at danske boligejere har mulighed for gode lån til rimelige priser.

Boliglån kan anvendes til den del af en ejerbolig der ikke kan finansieres med et realkreditlån. Og det kan både til at finansiere en andelsboliglån. Det bliver som regel udstedt af en bank og har en høj grad af sikkerhed.

Billån er et lån der kan finansiere et bilkøb hvilket giver en vis form for sikkerhed. Bliver både udstedt af banker og forskellige bilfinansieringsfirmaer.

Forbrugslån er et lån hvis anvendelse er fuldstændig op til låntager. Det er uden sikkerhed og er derfor dyrere end de forgående lån.

Kassekredit er en kredit hvor forbruger kan trække op til en aftalt maksimum og betaler kun renter af den reelle anvendelse.

Låneudbydere i Danmark

Der er selvfølgelig mange forskellige steder du kan få en låneudbyder. Vi har ikke samlet alle lån i Danmark, men vi har samlet ganske mange så der er gode chancer for at du kan finde dit nye lån her på siden.

Vi har gode gamle klassiske lån og flere nye lånemuligheder. Her på siden kan du få et helt nyt lån fra følgende lånefirmaer;

  • Lendo
  • Saverium
  • Sambla
  • Amyfinans
  • Ferratum
  • Paymark
  • Cashper
  • Nordcredit
  • Top5credits
  • Lendingwire
  • Lånio

Omkostninger ved at få en ny låneudbyder

Omkostningerne skal altid udregnes i ÅOP som er udviklet til at tage højde for alle tænkelige omkostninger ligegyldigt hvad de så lige er omtalt som.

Lovgivningsmæssigt er der kommet et loft på ÅOP på 35%. Og hvis låneudbyderen skal have lov at markedsføre sig i Danmark må ÅOP højst ligger på 25%. Så tårnhøje ÅOP på mange hundrede procent findes ikke mere.

I den anden ende af spektrummet er det muligt at finde lån med en ÅOP på bare 3-4 procent.

Og heldigvis for dig som forbruger er alle låneudbydere i Danmark forpligtet til at informere om deres omkostninger hvilket i korte træk betyder ÅOP. Så det er ikke en information der er tidskrævende for dig at finde frem til.

Hvordan får jeg den bedste låneudbyder?

For at få den bedste låneudbyder er der et par krav der skal være opfyldt. Låneudbyderen skal tilbyde et lån der passer til dit behov og ønsker. Og her er de vigtigste parametre selvfølgelig;

    • lånebeløb; det skal være det rette beløb du skal kunne låne. Hverken mere eller mindre.
    • løbetid; du skal kunne betale tilbage over en tidsramme der passer din økonomi. Jo hurtigere jo bedre.
    • ÅOP og den månedlige ydelse; ÅOP skal selvfølgelig være så lav så muligt og den månedlige ydelse skal du kunne klare.

Og derudover er det en rigtig god ide at sammenligne lån inden du vælger.

Hvilke krav er der?

Alle låneudbydere har visse krav du som låntager skal opfylde. Det er ikke fuldstændig de samme krav fra alle udbydere, men de minder om hinanden. Visse af kravene er lovpligtige og nogle låneudbydere har strengere krav end lovgivningen kræver.

Herunder er oplistet krav som næsten alle kreditorer vil have skal være opfyldt inden du udsteder et lån.

  • Du skal være bosat i Danmark og have et CPR nummer.
  • Du skal være myndig. Dette er et lovkrav.
  • Du skal have fast indtægt. Det er ikke et krav fra alle låneudbydere men for langt de fleste.
  • Du må ikke stå i RKI. Ganske få låneudbydere har ikke dette som krav men det er standard for langt de fleste.

Læs også:

Nye låneudbydere i Danmark