Minilån i 2019 – Her er det nemt at sammenligne og vælge det bedste

Hvad er et minilån?

Det er som oftest et lån uden sikkerhed på et mindre beløb fra cirka 100 og op til 5.000 kroner. Til tider kaldes det også mikrolån, som dog også kan bruges om lån på under 1.000 kroner.

Lånene bliver optaget online, du behøver ikke stille sikkerhed for dem og der er ingen krav om hvad pengene skal bruges på.

Mikrolån

Betegnelsen mikrolån bliver også brugt om små lån til opstart af virksomheder i forskellige udviklingsøkonomier. Her kan udlånes helt ned til få hundrede kroner som for eksempel kan bruges til at starte en lille købmandsforretning eller mindre produktionsenhed.

Her i dette indlæs er der dog tale om forbrugslån som kan bruges efter egne ønsker.

Billige minilån

Selvom beløbet er småt bør vi alligevel gøre hvad vi kan for at få et billigt lån. Og det gør vi bedst ved at sammenligne ÅOP og ikke kun renter.

ÅOP tager alle omkostninger ved et lån i betragtning, og er derfor et bedre redskab til at sammenligne lån med end rente.

Men ÅOP er dog ikke sammenlignelig for lån med forskellige beløb, afbetalingsperiode og anvendelsesmulighed.

Derfor du sortere efter dit ønskede lånebeløb og din alder. Herefter kan du  sortere lånene ud fra rente som i store træk også følger ÅOP.

Minilån i 30 dage

Hvis du betaler lånet tilbage allerede efter 30 dage og det er på under 5.000 kroner når der ikke at løber mange renter på. Men du vil stadig skulle betale andre omkostninger forbundet med lånet. Herunder for eksempel oprettelse, administration og hvad der ellers kan være af udgifter.

Så derfor vil der for et lån på 30 dage være god mening i at kigge mindre på renter og mere på de andre udgifter.

Især fordi omkostninger der ikke direkte er bundet op på lånet som rente er, kan være uforholdsmæssig store ved mindre lån der bliver betalt tilbage hurtigt.

Minilån på 5000 eller mere

Når lån er på mere end 5.000 kroner bliver de sjældent kaldt minilån. Så kalder vi dem forbrugslån eller deslignende. Men udover selve beløbet på lånet er der mange af de samme faktorer i spil.

Men da beløb nu er større og måske også har længere løbetid, begynder renten at få større betydning.

Hvis beløbet er større, og ikke skal bruges på forbrug, kan det være en god ide at undersøge mulighederne for optage et lån designet specifikt til  anvendelsen. For eksempel et billån eller et realkreditlån.

Minilån trods RKI

Selvom det er muligt at få et lån på trods af optgagelse i RKI  er det på ingen måde anbefalingsværdigt. At blive optaget i RKI bør være et kraftigt vink med en vognstang om at der ikke skal lånes flere penge. Men derimod skal der gang i afbetalingen på nuværende lån.

Billide af et minilån

RKI

RKI er registret for dårlige betalere og det har grumme konsekvenser at blive optaget her. Andele af din løn kan blive tilbageholdt, dine værdier kan blive taget og der er kraftige begrænsninger på hvad du må ejer.