Forbrugslån oversigt – Sammenlign billige lån fra 100 – 400.000

Forbrugslån oversigt

Du kan bruge vores forbrugslån oversigt til at sammenligne billige lån. Du kan sammenligne lånebeløb, renter, afbetalingsperiode og mange andre praktiske oplysninger. Så kan det ikke blive meget lettere at vælge mellem billige forbrugslån.

SE DINE MULIGHEDER

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er et lån som oftest på et mindre lån på mellem 100 kroner og op til omkring 10.000 kroner. Der skal ikke stilles sikkerhed for lånet og processen og udbetalingen af lånet sker hastigt. Og du bestemmer helt selv hvad du bruger pengene på.

Markedet for online forbrugslån er vokset hastigt de senere par år, og der er kommet mange nye låneudbydere og nye forbrugslån til rådighed for dig som forbruger.

Billede af billige forbrugslån oversigt

Billige lån uden sikkerhed

Af de forskellige muligheder kan for eksempel nævnes følgende;

SMS lån; Mindre lån du kan optage ved bare at sende en sms. Beløbet er sjældent mere end et par tusinde kroner. Kaldes også tit mobillån.

Kviklån eller hurtige lån; Som regel et beløb fra 100 til 10.000 kroner der kan optages online samme dag, og med udbetaling dagen efter.

Minilån; Som navnet kraftigt antyder et lån på et mindre beløb. Gerne fra et par hundrede kroner og op til et par tusinde.

Fordele og ulemper ved billige forbrugslån

Lad os kigge lidt nærmere på hvad der er af fordele og ulemper ved at optage et lån til forbrug. Vi starter med fordelene;

Fordele;

  • Det er meget nemt og hurtigt at få et lån til forbrug. Alt du skal gøre er at kigge i vores forbrugslån oversigt og udvælge et lån efter dine ønsker. Hvis du ansøger i dag kan du have pengene om 1-3 dage .
  • Du bestemmer helt selv hvad du ønsker at bruge pengene på. Der er altså ingen krav om hvordan du anvender pengene. Hvis du har brug for en computer, en telefon, en rejse eller noget andet står det dig helt frit for.
  • Du behøver ikke stille sikkerhed for lånet.
  • Du kan ansøge om lånet hvornår og hvorfra du vil. Alt hvad der kræves er adgang til internettet. Så intet behov for at møde personligt op i banken.

Ulemper;

  • Lånet skal betales tilbage. Du skal have luft i økonomien til at kunne betale lån og renter tilbage ifølge vilkårene i låneaftalen.
  • Et forbrugslån kan være dyrere end andre lån der er større sikkerhed for.

Hvad koster det at låne?

Det leder os videre til at kigge nærmere på omkostningerne. For mange vil det sikkert være naturligt at kigge på renterne for at bedømme hvilke der er dyre og hvilke der er billige lån. Men det er ikke nok at finde et forbrugslån med lav rente og derfra konkludere at det er det billigste lån.

Der er også andre omkostninger ved at optage et lån til forbrug foruden renterne. Der kan også være inkluderet administrationsgebyr, stiftelsesomkostninger og andre udgifter med andre navne.

Derfor er begrebet ÅOP blevet indført. Så fokuser ikke for meget på en rente på forbrugslån.

ÅOP

ÅOP står for årlige omkostninger i procent og inkluderer alle tænkelige omkostninger ved et lån. For at gøre det gennemskueligt for forbrugerne er det et juridisk krav at långiver fortæller hvad ÅOP er for hvert eneste lån.

Det er ÅOP der er vigtigt når vi er på jagt efter Danmarks billigste lån. Og det gælder ligegyldigt hvilken slags lån vi er på jagt efter. Det være sig et realkreditlån eller det billigste forbrugslån i Danmark.

Skatter og fradrag

Dine udgifter til dit lån, det vil sige ÅOP, får du fradrag for så det påvirker din skattebetaling i positiv retning. Du kan trække dine udgifter fra i din kommuneskat og dit sundhedsbidrag, så skattevæsenet betaler omkring en tredjedel af dine omkostninger. Den specifikke procentsats afhænger af skatten i den kommune du bor i.

Sammenlign lån på nettet

Dine lånemuligheder er som nævnt blevet markant forenklet og forbedret de senere par år. Muligheder for at få et nemt lån har aldrig været bedre. Men derfor er det også væsentligt sværere at vælge det rigtige og bedste forbrugslån. 

Nettet svømmer nærmest over med hurtige forbrugslån, hvorfor det er meget vigtigt at vide hvordan du vælger et billigt forbrugslån.

Lån penge billigt

Og hvordan gør vi så det? Jamen her er det at vi skal bruge vores viden omkring ÅOP. Det er som nævnt ikke nok at søge efter billige lån med lav rente. For lån har andre omkostninger end nominel rente. 

Så det er sådan her du skal vælge mellem billige lån online; sorter efter det lånebeløb du ønsker og din alder. Herefter har du en oversigt hvilket online lån der er relevante for dig, og vi kan nu finde det mest velegnede. Vi skal nu kigge på de lån der har den rette afbetalingsperiode i forhold til hvad du er interesseret i. 

Lån billigt

Når vi har udvalgt dem er den klare anbefaling herfra at vælge lånet med den laveste ÅOP.  Det er sådan  du skal vælge et billig lån.

Sådan ansøger du

Når du har udvalgt dit nye forbrugslån online er det meget let at ansøge. Og husk at der ikke er noget til hinder for at ansøge om mere end et enkelt lån.

Efter du har trykket på “ansøg” knappen bliver du sendt til låneudbyderens hjemmeside hvor du skal indtaste dine oplysninger. Hvilke oplysninger der er påkrævet er forskelligt og afhænger af låneudbyderen.

Men har du NemID, et par årsopgørelser og lønsedler til rådighed er du næsten i mål.

Billige lån med NemID

Efter du har udfyldt dine oplysninger og ansøgt, bliver du godkendt til et lån inden for maks 5-10 minutter. Når du er blevet godkendt modtager du elektronisk et lånetilbud du skal acceptere. Husk at læse det grundigt igennem. Her kan det være en god ide at have ansøgt om flere lån.

Hvis du ender med at godkende lånetilbuddet har du pengene på din konto indenfor 1-3 dage.

Hvad kan jeg låne?

Det bliver hurtigt en individuel vurdering. Hvis du er kreditværdig og selvom du ikke stiller sikkerhed, bør det ikke volde problemer at låne op til et par hundrede tusinde kroner. 

Krav for at få et forbrugslån

Kravene for at optage et lån er individuelt for de forskellige udbydere. Men du skal som minimum være fyldt 18 år gammel og have NemID.

Visse udbydere har højere aldersgrænser som for eksempel 20 eller 23 år. Visse har krav om dansk statsborgerskab og andre igen har krav om en vis minimumsindkomst. Og langt de fleste tillader ikke at du er optaget i RKI.

Forbrugslån bank

I stedet for at bruge vores forbrugslån beregner kan du i stedet for optage et forbrugslån i en bank. Det kræver dog sandsynligvis mere arbejde fra din side da banker kan være noget mere rigide i deres beslutningsprocesser.

Banken har især to produkter i kategorien lån til forbrug. Der findes et almindelig banklån og en kassekredit.

Ved et almindeligt banklån bliver et beløb stillet til din rådighed, og du skal betale renter for det fulde beløb ligegyldigt hvor meget af det du bruger. Tilbagebetalings vilkårene findes i et utal af varianter.

En kassekredit er derimod en stående kredit hvor du frit kan trække op til et aftalt maksimum. Her betaler du kun for den del af kreditten du rent faktisk bruger. Og der er som oftest ikke nogen afbetalingsprofil forbundet med kassekreditten, så du har den i princippet i al evighed.

Det er kan være ganske vanskeligt at sammenligne priser og produkter hos forskellige banker. En væsentlig årsag hertil er at de ikke har standardpriser men tilbyder deres kunder individuelle priser og løsninger. Så det kan tit betale sig at forhandle med sin bank.

Samlelån

Et samlelån er i virkeligheden fuldstændig hvad det giver sig ud for at være. Du samler dine lån et sted og får forhåbentlig et billigere lån. En af de store fordele ved dette er at du herefter kun behøver betale gebyr et sted. Og der kan tilmed være mulighed for at renten på det ene og nye lån er lavere end på de gamle. Så det kan være en god ide at samle gæld.

De penge du sparer kan du jo for eksempel bruge på at betale dit lån ud hurtigere. Men det er selvfølgelig helt op til dig selv.

Billede af billige lån

Samle forbrugslån

Det letteste og mest oplagte er selvfølgelig at samle alle dine forbrugslån et sted. Der er som allerede nævnt ikke sikkerhed forbundet med lånene, de blive hurtigt godkendt og kan forholdsvis nemt betales tilbage. Og hvis du undersøger markedet grundigt er det sandsynligvis også muligt at finde et billigere forbrugslån.

Med andre lån som billån og realkreditlån bliver det væsentlig sværere, men det er selvfølgelig muligt. Her vil det i langt de fleste tilfælde være mest fordelagtigt at bruge realkreditlånet til at samle alle billige lån et sted. Hvis der er råderum, og lånet er på en vis størrelse, vil det næsten altid være det billigste.

Fordele ved at dine samle lån et sted

Vi har allerede betrådt emnet en smule, men lad os hurtigt opliste et par fordele;

  • Du sparer gebyrer ved kun at have et enkelt lån
  • Du sparer tid fordi du kun skal forholde dig til det ene lån
  • Du har mulighed for at få et billigt lån ved at vælge lånet med det laveste ÅOP
  • Du behøver kun forholde dig til et lån til din årsopgørelse.

Hvorfor et lån penge til forbrug?

Lån til forbrug har især den fordel at du får mulighed for at købe noget med det samme som du måske ellers ikke ville kunne. Hvis du for eksempel får en uforudset regning til tandlæge kan det være den eneste løsning.

Ellers hvis du som studerende er nødt til at købe en dyr bog til et nyt semesterfag. Eller det kan være den store drøm om en fantastisk rejseoplevelse.

I det hele taget indenfor kategorien uforudsete udgifter kan et forbrugslån være en af de eneste løsninger. Især fordi det giver muligheden for at låne penge hurtigt. Det kan du bruge vores oversigt over forbrugslån til.

Der skal budgetteres ved billige lån

Når du optager et forbrugslån er det naturligvis vigtigt at du kan betale det og renterne tilbage. Lån derfor aldrig flere penge som du ikke har luft nok i økonomien til at kunne håndtere de fremtidige låneydelser.

Alternativer til billige forbrugslån

Som allerede nævnt kan du som alternativ optage et lån i banken i stedet for. Men der findes dog også andre muligheder. En af dem er at spare pengene op i stedet for, og det er også den bedste løsning. Men det tager selvfølgelig længere tid.

Kreditkort

Et kreditkort er et andet alternativ og kommer i sagens natur altid med en indbygget kredit. Forskellen fra almindelige lån er at ved et kreditkort skal forbruget betales tilbage hver måned.

Kassekredit

En kassekredit er en anden mulighed og minder på mange områder om billige forbrugslån uden sikkerhed. Pengene kan du bruge som du vil, og der skal ikke stilles sikkerhed for lånet.

Lån privat

En anden mulighed er selvfølgelig også at låne pengene privat fra familie og/eller venner. Bliver også benævnt privatlån.

Lån penge uden sikkerhed

Som udgangspunkt har alle de oplistede lån det til at fælles at de ikke kræver sikkerhed. Hvis du optager et lån til bil kan situationen nærmest beskrives som en blanding. Der vil formentlig være sikkerhed for lånet i bilen, men sikkerhed mister sin værdien efterhånden som bilen med tiden bliver mindre værd. 

Så et billån er tit billigere end et hurtig lån, men ikke på niveau med et boliglån eller et andelsboliglån for den sags skyld.

Mulige konsekvenser ved billige lån

Hvis lånet bliver tilstrækkelig misligeholdt er der risiko for at ende i RKI, registret for dårlige betalere. Og det skal og bør undgås. Konsekvenserne herved er blandt andet at du ikke må eje noget af en vis værdi, og i grelle tilfældet kan der gøres udlæg i din lønindkomst.

Hvis du allerede er i RKI kan det være meget vanskeligt, hvis ikke umuligt, at få et nyt lån. Det vil i hvert fald kræver en væsentlig større indsats fra din side, og det bliver ganske givet også dyrere.

SE DINE MULIGHEDER