Forbrugslån 2017 – Se alle dine forskellige muligheder her

Hvad er et forbrugslån? Det er et lån du som låntager kan bruge til hvad du selv måtte ønske. Som i modsætning til for eksempel et realkreditlån, er et lån til forbrug ikke øremærket til køb af noget bestemt. Realkreditlånet skal jo bruges på fast ejendom.

Hermed bliver lånet mere fleksibelt, men også potentielt dyrere for dig som låntager. Du kan bruge vores oversigt over forbrugslån nedenfor til at finde det bedste til dig.

Du kan sortere udfra lånebeløb, max rente, afbetalingsperiode og din alder. Du kan også bare kigge alle lånene igennem og se hvilket et der er bedst til dig. Det er helt op til dig.

Find et lån til forbrug online:


30

*ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne


Lån til forbrug

Vores oversigt over lån viser dig lånebeløb, løbetid, renter, ÅOP, varighed for ansøgning og udbetaling og mange andre brugbare informationer. Og med de mange nye udbydere der er kommet til de senere par år, er kan det være vanskeligt at finde det bedste lån. Derfor; sammenlign lån her.

Du skal bruge vores oversigt til at sammenligne lån netop fordi der er så mange forskellige udbydere i markedet. Så med en samlet grafisk oversigt kan du være sikker på at du finder det rigtige lån til dig. Der er nemlig ganske mange parametre at være opmærksom på når du skal finde det rigtige lån.

  • Lånebeløb er i sagens natur et af de allervigtigste parametre.
  • Afbetalingsperiode er også vigtigt at være opmærksom på. Med andre ord, hvornår skal du betale lånet tilbage, og hvor hurtigt.
  • Rente/ÅOP, som vi uddyber lige nedenfor.

Når du er ude efter et billigt lån er et de vigtigste nøgletal for dig ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og er de samlede årlige omkostninger for dig ved at have lånet. Omkostningerne ved et forbrugslån består af renter og gebyrer, men fordelingen imellem dem eller renten alene er uden betydning.

forbrugslån

Forbrugslån ÅOP

Du kan kun lave en direkte sammenligning af ÅOP på forskellige lån hvis lånenes vilkår er de samme. Herunder lånebeløb, afbetalingsprofil og løbetid. Det vil de dog sjældent være, men du kan bruge ÅOP til at vurdere om en højere ÅOP ved et lån kan retfærdiggøres ved at lånet har andre attraktive vilkår.

Fordel og ulemper:

Af fordele ved et forbrugslån er der flere ting der springer i øjnene;

  1. Ansøgningen er meget let. Du kan sidde i dit eget hjem foran din computer og ansøge om lånet på under 2 minutter.
  2. Det er et hurtigt lån. Fra du ansøger om lånet til dig har pengene kan der gå under et døgn.
  3. Du er fuldstændig frit stillet med hensyn til hvad du bruger pengene på.
  4. Du behøver ikke stille nogen former for sikkerhed for lånet.

Så for at opsummere kan vi sige at et forbrugslån har fleksibilitet, hvilket betyder at det står dig fuldstændig frit for hvad du ønsker at bruge pengene på. Om det så er at købe en fladskærm, en laptop eller tage på en ferie er helt og aldeles op til dig.

Og lånet har en hurtig godkendelse og udbetalingsproces, så fra du ansøger om lånet til du har pengene i hånden, går der under et døgn.

Så de to vigtigste fordele er fleksibilitet og hastighed.

Af ulemper ved et sådan lån er der især en der er vigtig;

  1. Omkostninger

Omkostningerne ved et forbrugslån er som oftest højere end for almindelige banklån, fordi der ikke er nogen sikkerhed bag lånet, og der ikke bliver foretaget nogen kreditvurdering af betydning. Dermed har kreditor større sandsynlighed for at pengene enten ikke bliver betalt tilbage, eller ikke bliver betalt tilbage til tiden.

Billigt forbrugslån online

Er du ude efter det billigste forbrugslån skal du vælge lånet med den laveste ÅOP. Det betyder så også at du muligvis er nødt til at give køb på en eller begge af fordelene; fleksibilitet og hastighed.

Men du kan som nævnt ikke direkte sammenligne ÅOP på lån med forskellige beløb, løbetid og afbetalingsprofil. Men du kan dog vurdere at et lån har andre attraktive vilkår der opvejer den højere ÅOP.

Andre muligheder end et lån til forbrug

I stedet for et optage et forbrugslån kan du i banken få en kassekredit. Det er umiddelbart det produkt bankerne tilbyder som minder mest om et forbrugslån. Her er du også frit stillet i forhold hvad du bruger pengene på og du behøver ikke stille nogen sikkerhed.

Det går derimod ikke så hurtigt og ansøgningsprocessen er også noget tungere for dig.

En anden mulighed er naturligvis at spare pengene op selv inden du bruger dem. Men det tager længere tid, og afhængig af situationen er den tid måske ikke til rådighed.

Pas på med et ende i RKI

Når du går ud og optager et forbrugslån er det meget vigtigt at huske at pengene plus renter skal betales tilbage igen. Derfor er det en rigtig god ide at få lavet et budget og se om der er luft nok i din økonomi til at kunne bære at optage et lån.

Hvis der ikke er luft nok og du ender med ikke at kunne betale pengene tilbage er der en risiko for at du ender i RKI. Du risikerer at ende i RKI hvis din gæld til staten er for stor eller hvis du ikke betaler dine regninger til tiden.

Hvis du havner i RKI kan du først blive slettet igen som dårlig betaler efter fem år, eller ved at du betaler hele din gæld ud.