Lån uden sikkerhed – Lån penge billigt og hurtigt

Her kan du læse alt du behøver at vide om et lån uden sikkerhed. Ydermere kan du sammenligne billige og hurtige lån og nemt vælge det bedste.

ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne.

Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet.

Hvad betyder lån uden sikkerhed?

Når vi låner uden sikkerhed betyder at det låntager ikke har sikret lånet ved at tage pant i det. Så hvis lånet bliver misligeholdt ved at renter eller afdrag ikke bliver betalt, har kreditor ikke mulighed for at overtage en specifik værdigenstand fra låntager. Det øger selvfølgelig risikoen for kreditor som i de fleste tilfælde vil kræve en højere pris end hvis der var sikkerhed for lånet.

Hvad er et lån med sikkerhed?

Et lån med sikkerhed er inklusiv sikkerhedsstillelse fra låntagers side så långiver har mulighed for at overtage genstanden hvis lånet bliver misligeholdt. Det mest normale eksempel er ved købt af fast ejendom hvor kreditor har pant i ejendommen og i sidste har mulighed for at overtage ejendommen og sælger den. 

Det betyder selvfølgelig at risikoen for kreditor er væsentlig lavere end den er for et lån uden sikkerhed. Derfor har lånet også mulighed for at blive billigere men samtidig også mere tidkrævende og besværligt.

Realkreditlån er altid med sikkerhed og er også et af de billigste lån vi har i Danmark.

Lån penge uden sikkerhed

Der er flere forskellige måder at få et lån uden sikkerhed på. Her gennemgår vi de mest udbredte af slagsen.

For et forbrugslån er der højst sikkerhed i låntagers privatøkonomi og dermed i langt de fleste tilfælde væsentlig mindre sikkerhed.

Da sikkerheden afhænger af låntagers privatøkonomi kan de endelige omkostninger først blive fastsat efter en individuel kreditvurdering. Og der kan derfor være forskelle i ÅOP fra person til person for lån uden sikkerhed.

Hurtigt lån uden sikkerhed

Når et lån er uden sikkerhed øger vi gevaldigt mulighederne for at det også kan være et hurtigt lån. Det er ikke teknisk korrekt at det også er et lån uden kreditvurdering, men der er gjort alt for at kreditvurderingen kan foretages hurtigst muligt og uden menneskelig involvering.

Når der skal stilles sikkerhed vil der både skulle værdiansættelses og foretages en sikringsakt. Begge dele kan spares væk når det er uden sikkerhed.

Lån penge hurtigt uden sikkerhed

Skal vi låne penge hurtigt skal det næsten med sikkerhed også være uden sikkerhed. Vi kan selvfølgelig have forskellige opfattelser af hurtigt, men alt der tager mere end 2-3 dage kan ikke betragtes som et hurtigt lån.

Så for at kunne låne hurtigt skal udbetalingen falde senest efter 2-3 dage og lånet skal være uden sikkerhed.

Billige lån uden sikkerhed

Når lån er uden sikkerhed bliver de alt andet lige også dyrere. Risikoen for at låneudbyderen ikke får sine penge inklusiv rente tilbage stiger blandt andet fordi den foretagne kreditvurdering er overordentlig begrænset.

Det betyder dog ikke at vi ikke er i stand til at påvirke prisen og vi kan også gøre forskellige ting for at lånet bliver billigere. Herunder er oplistet et par råd til hvordan:

  • Lån ikke flere penge end nødvendigt
  • Betal lånet tilbage hurtigst muligt
  • Sammenlign ÅOP på forskellige lån inden du vælger

Forbrugslån uden sikkerhed

Mange mennesker bruger rente til at sammenligne priser på lån, men det er meget bedre at bruge ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent og alle låneudbydere i Danmark skal oplyses deres kunder om ÅOP.

Sammenligner vi to lån kan det ene lån sagtens have en lavere rente selvom det i virkeligheden er det dyreste af de to lån. Så hvis du skal vælge mellem to forbrugslån uden sikkerhed er det ÅOP og ikke rente du skal sammenligne lån udfra.

Små lån uden sikkerhed

Små lån er især minilån og kviklån og var tidligere også SMS-lån. Når lån er små kan det næsten aldrig betale sig at kræve sikkerhed for lånet. Det er for dyrt især til lånets størrelse. Og det samme gør sig gældende for kreditvurdering og derfor også godkendelse og afslag.

Du kan læse meget mere om et lån uden afslag lige her.

Kreditvurderingen er overfladisk og går stærkt hvilket også betyder at mængden af afslag er lav.

Hvor kan jeg låne penge uden sikkerhed?

Her er internettet det helt oplagte sted. Her findes især mange små lån uden sikkerhed, men det er også muligt at finde større lån uden sikkerhed selvom de er færre af dem.

Når lånebeløbet når en vis størrelse bliver det for almindelige mennesker betydeligt vanskeligere at låne uden sikkerhed.

Lån penge uden NemID

Hvis vi har at gøre med professionelle låneudbydere er det ikke muligt at låne penge uden at bruge NemID eller MitID. Så simpelt er det. For uden at have NemID eller MitID kan du ikke juridisk forpligte dig online herunder at låne penge. 

Lån uden sikkerhed og dokumentation

Her er vi ude i de to ting der påvirker omkostningerne ved lån mest på en negativ måde. For enhver låneudbyder må det løbe koldt ned af ryggen når der hverken er sikkerhed eller dokumentation for et lån.

Det er absolut muligt at få et lån uden sikkerhed men det er ikke muligt uden dokumentation via normale kanaler. 

Kan man låne penge uden krav?

Når du låner penge uden sikkerhed er der visse krav du er nødt til opfylde. Dette er ikke nødvendigvis krav alle låneudbydere i kongeriget forlanger opfyldt, men langt de fleste gør.

  • Du skal være fyldt 18 år og være myndig
  • Du skal have fast indtægt
  • Du må ikke stå i RKI

Privatlån uden sikkerhed

Privatlån er uden sikkerhed og står i modsætning til et lån til en virksomhed, en organisation eller et stat. Og når det er til private og uden sikkerhed kan vi også fjerne lån til fast ejendom som realkreditlån og boliglån.

Kviklån uden sikkerhed

Mængden af kviklån uden sikkerhed er steget betydeligt de seneste par år og er kendetegnet ved at godkendelse af lånet forekommer næsten med det samme og at omkostningerne er højere end ved de fleste andre lån.

Af andre muligheder for lån uden sikkerhed findes blandt andet følgende;

  • Forbrugslån
  • Minilån
  • Kviklån

SMS-lån uden sikkerhed

SMS-lån var både uden sikkerhed, dokumentation og kreditvurdering. I virkeligheden et fuldstændig useriøst og uansvarligt lån der mest blev taget af unge der manglede penge til at gå i byen for. Så det kan ikke afvises at de muligvis også tit havde drukket når lånet blev optaget. Sådan foregår det heldigvis ikke mere.

SMS-lån i sin reneste form findes ikke mere, men det er stadig muligt at låne via mobilen.

Minilån uden sikkerhed

Minilån er det tætteste vi kommer på SMS-lån. Lånebeløbet er småt, lånet er uden sikkerhed og med stærkt begrænset dokumentation og det går tjept med ansøgning, godkendelse og udbetaling.  

Billån uden sikkerhed

Det er muligt at få et billån uden der også er sikkerhed for lånet i bilen. Det er i stedet begrænset hvor stort lånet kan være, og da sikkerhed som bilen levere løbende bliver forringet giver det mening. Biler bliver løbende mindre værd og er derfor ikke rigtig god sikkerhed for et lån alligevel.

Så det gør det lettere og hurtigere at få lånet, men det gør det ikke billigere. 

Firmalån uden sikkerhed

Der er efterhånden kommet et stort marked for virksomhedslån uden sikkerhed da der er mange små virksomheder der har brug for straks finansiering til enten drift eller vækst.

Hvor meget kan jeg låne uden sikkerhed?

Når der ikke bliver stillet sikkerhed for lånet kan der naturligvis ikke lånes lige så meget som når der er sikkerhed for lånet. Så længe vi holder os til et forbrugslån er det muligt at låne op til omkring 500.000 kroner uden sikkerhed. Og det er rigtig mange penge at låne uden sikkerhed.

Det er langt fra alle der har mulighed for at låne så mange penge uden at stille sikkerhed, men med en god økonomi og en fornuftig indkomst vil det være muligt.

Hvad koster det at låne penge uden sikkerhed?

Det lovlige maksimum for ÅOP er 35%, men hvis ÅOP er over 25% er det ikke tilladt at markedsføre sig i Danmark. Derfor ender ÅOP meget sjældent højere end 25%.

De samlede omkostninger ved lånet må heller ikke ende med at overstige det lånte beløb. Så der er kommet en ganske betydelig gang forbrugerbeskyttelse på lånemarkedet. 

Derudover kan ÅOP for et lån uden sikkerhed kommer helt ned på 2-3 % så spændet for omkostningerne er ganske bredt.

Lån uden lønseddel

Ja det er muligt men det er naturligvis med til at gøre det dyrere. Så det kan godt være det er lettere at du ikke skal finde lønsedler frem, men det er med til at kunne give dig et billigere lån.

Lån uden sikkerhed og kreditvurdering

For at opsummere kan det siges at det bestemt at muligt at låne penge uden sikkerhed men at det kniber mere med at låne penge uden kreditvurdering. Er der tale om en professionel låneudbyder vil der altid være en form for kreditvurdering involveret.

Lån penge uden sikkerhed og RKI

At låne penge uden at stille sikkerhed og mens man samtidig er optaget i RKI er så tæt på umuligt som det kan være. Det kan ikke fuldstændig afvises at det kan lade sig gøre visse steder, men det er så absolut undtagelsen.

Læs også:

Hurtigt lån uden sikkerhed

Kan man låne uden kreditvurdering?

Nej, efter at SMS-lån er blevet ulovlige er det ikke længere muligt.

Kan man låne penge uden sikkerhed?

Ja det kan man sagtens. Det findes masser af lån der er lavet uden sikkerhed, og der er masse af låneudbydere der har specialiseret sig i at låne penge ud uden sikkerhed.