Elektricitet

Elpriser sammenligning i 2018 – Få billigere strøm i fremtiden

Sammenligne elpriser i 2018

I Danmark findes der over 30 elselskaber. Så det kan være en stor opgave at finde ud af hvor du får billig el. Og med de mange forskellige produkter selskaberne tilbyder, er der mange muligheder at vælge imellem. Men lad dig endelig ikke skræmme af det. Her hjælper vi dig med en elpriser sammenligning så du får den rigtige elpris. Lad os derfor kigge nærmere på elpriser.

Billede af en el pære

Elektricitet

På trods af at der er mange forskellige elselskaber og produkter at vælge imellem, er det den samme strøm der kommer ud af din stikkontakt uanset hvilken strøm udbyder du har. Det betyder at det eneste parameter du skal vælge elselskab ud fra er pris.

Da elektricitet er en handelsvare på samme måde som korn, og på daglig basis handles mellem producenter og forbrugere over mellem lande, er det ikke muligt at vide præcis hvor elektricitet i din stikkontakt kommer fra. Det er altså ikke muligt at vide om strømmen der kommer ud af stikkontakten er vind, kul eller atomkraft. Energinet laver dog et estimat over hvor strømmen kommer fra, og den kan du finde her.

Som udgangspunkt har du to muligheder hvis du ønsker at have billig strøm; du kan selv undersøge markedet eller du kan lade markedet “undersøge” dig. Med det sidste menes at du kan få en professionel til at skaffe dig markedets bedste priser.

Det danske elmarkedet blev liberaliseret i 2003, så du nu kan sammenligne priser og skifte til en anden udbyder forholdsvis enkelt. Derfor kan du også selv gå ud i markedet, og finde den billigste aftale til dit forbrug. Men hvorfor skulle du gøre det, når du kan få en med erfaring til at gøre det for dig gratis?

Elpriser sammenligning

Undersøgelser viser at en dansk husstand i gennemsnit kan spare 400 kroner årligt ved at skifte til den billigste el-leverandør. Og at de fleste danskere kan spare penge ved at skifte til det billigste elselskab. Det er lette penge at forbedre dit privatbudget med.

Hvis du vælger selv at sammenligne elpriser skal du kigge på den elpris inkl afgift og transport, da selve elektriciteten kun udgør en mindre del af den samlede elregning.