Elpriser sammenligning i 2019 – Få billigere strøm i fremtiden

Sammenligne elpriser i 2019

I Danmark findes der over 30 elselskaber. Så det kan være en stor opgave at finde ud af hvor du får billig el. Og med de mange forskellige produkter selskaberne tilbyder, er der mange muligheder at vælge imellem. Men lad dig endelig ikke skræmme af det. Her hjælper vi dig med en elpriser sammenligning så du får den rigtige elpris og det rigtige elselskab. Lad os derfor kigge nærmere på hvordan du får de billigste elpriser.

Billede af en elpriser sammenligning

Elektricitet

På trods af at der er mange forskellige elselskaber og produkter at vælge imellem, er det den samme strøm der kommer ud af din stikkontakt uanset hvilken strøm udbyder du har. Det betyder at det ikke er muligt at svare præcist på hvilke energikilder din elektricitet kommer fra.

Fordi elektricitet er en handelsvare på samme måde som korn, og på daglig basis handles mellem producenter og forbrugere over forskellige lande, er det ikke muligt at vide præcis hvor elektricitet i din stikkontakt kommer fra. Det er altså ikke muligt at vide om strømmen der kommer ud af stikkontakten er vind, kul eller atomkraft. Energinet laver dog et estimat over hvor strømmen kommer fra, og den kan du finde her.

Estimatet viser dog kun hvor den dansk producerede strøm kommer fra. Vi modtager også elektricitet fra udlandet og her er det straks sværere at bryde ned hvordan strømmen er produceret. Når det bliver produceret i udlandet vil der også være valutaforhold der gør sig gældende.

EU laver en årlig opgørelse over hvordan den totale strøm i EU er produceret, men det er ikke muligt at overføre direkte til det danske elforbrug. Det er trods alt begrænset hvor meget af den strøm vi bruger i Danmark der er produceret i Sydeuropa.

Kwh priser

Elpriser i Danmark ligger på mellem 180 kroner og 250 kroner per kilowatt time, og med en gennemsnitspris på omkring 225 kroner for et årligt forbrug på 4.000 kilowatt time. Det er at betragte som et normalt elforbrug for en husstand i Danmark.

De danske elpriser inklusiv afgifter består kun i mindre af de reelle omkostninger for elektriciteten. Den overvejende del af prisen er skatten, afgifter og transport.

Skift elselskab

Som udgangspunkt har du to muligheder hvis du ønsker at have billig strøm; du kan selv undersøge markedet eller du kan lade markedet “undersøge” dig. Med det sidste menes at du kan få en professionel til at skaffe dig markedets bedste priser.

Det danske elmarkedet blev liberaliseret i 2003, så du nu kan sammenligne elpriser og skifte til en anden udbyder forholdsvis enkelt. Derfor kan du også selv gå ud i markedet, og finde den billigste aftale til dit forbrug. Men hvorfor skulle du gøre det, når du kan få en med erfaring til at gøre det for dig gratis?

Elpriser sammenligning

Undersøgelser viser at en dansk husstand i gennemsnit kan spare 400 kroner årligt ved at skifte til den billigste el-leverandør. Og at de fleste danskere kan spare penge ved at skifte til det billigste elselskab. Det er lette penge at forbedre din økonomi med.

Hvis du vælger selv at sammenligne elpriser skal du kigge på den elpris inkl afgift og transport, da selve elektriciteten som allerede nævnt kun udgør en mindre del af den samlede elregning.

Læs også: A-kasse og lønsikring