Valutakurser live – Brug vores valutaomregner til at omregne valuta

Valutaomregner til 32 valutakurser live. Altid opdateret til at omregne valuta.

Aktuelle valutakurser online

I vores valutaomregner kan du øverst i dropdown menuen til venstre indtaste den valuta du ønsker at omregne fra. Til højre skal du indtaste hvilken du ønsker at omregne til. Og under valutaen til venstre indtaste hvor meget du ønsker at beregne.

Resultatet kan du se under valutaen til højre. Du kan vælge mellem 32 forskellige valutaer som bliver opdateret kontinuerligt. Du kan bruge vores valutaomregner til at omregne mellem alle de største valutaer i verden.

Valutakurser live

Online valutakurser i realtid

Eftersom det globale valutamarked er verdens med afstand største finansielle marked er det også et marked med stort fokus og er konstant i bevægelse. Markedet er åbent 24 timer i døgnet alle ugens hverdage. Det kan blandt andet have som konsekvens at valutakurserne til tider kan flytte sig med voldsomme hastigheder.

Derfor kan det være meget vigtigt at have adgang til opdaterede valutakurser live. Eller det kan være ren interesse at følge med.

Hvad er valutakurser og valutaomregner?

Valuta er basalt set et lands eller områdes betalingsmiddel og bruges til at handle og prisfastsætte varer. En valutakurs opstår ved at sætte værdien af en valuta op imod værdien af en anden.

En valutakurs skal altså forstås som forholdet mellem to valutaer, og kaldes også et valutakryds. Hvis vi som eksempel tager EURUSD vil en kurs på 1,10 betyder at vi skal give 1,10 US dollar for at kunne veksle til en enkelt euro.

Vi tager værdien af euroen og deler med værdien af amerikanske dollar. Hvis kursen på krydset er over en betyder det at euroen er mere værd end dollaren. Bliver værdien derimod under en er dollaren mere værd end euroen.

Men selvom det er simpelt at beregne en valutakurs bliver det straks mere kompleks at beskrive hvilke parametre der påvirker værdien af de forskellige valutaer. I stedet for at bytte varer, har vi opfundet penge og valuta til at lette transaktionerne.

Basalt set bliver værdien af valutaer påvirket af udbud og efterspørgsel som så mange andre ting indenfor den økonomiske verden. Men udbuddet og efterspørgslen efter en valuta bliver påvirket af ganske mange ting. Eksport, import, renteforhold, pengepolitik og finanspolitik i øvrigt.

I de fleste lande er det centralbankerne der udsteder statsobligationer og valuta og dermed også har det overordnede ansvar for valutakursen.

Den danske krone som valuta

Den danske krone er som bekendt ikke en del af Euroen. Ligesom den svenske krone heller ikke er, eller den britiske pund ikke var inden briterne stemte nej til fortsat medlemskab af EU.

Men kronen er dog bundet op på Euroen via vores fastkurspolitik. Denne fastkurspolitik betyder at Nationalbanken intervenerer i valutamarkedet ved for eksempel at købe eller sælge udenlandsk valuta når kronen svinger mere end planlagt i forhold til euroen.

Dette sker ved både køb og salg af valuta og gennem det danske renteniveau. Når kronen bliver for lidt værd sættes renten op, og når den bliver for meget værd sættes renten ned.

Nationalbankens valutakurser live

Det er Nationalbanken der udsteder danske kroner som mønter og sedler. Og via de bankerne kommer de ud i samfundet og ud til forbrugerne.

Kronen har været officiel valuta i Danmark siden 1875 hvor den afløste rigsdaleren. Sammen med indførelsen af kronen startede også den Skandinaviske møntunion der delvist ophørte i 1924 og formelt ophørte i 1972.

Billede af valuta tegn

Britiske pund som valuta

Pundet står ligesom den danske krone uden for den fælleseuropæiske euro. Men er i modsætning til den danske krone ikke bundet op på værdien af euroen via en fastkurspolitik.

Dette betyder selvfølgelig at pundet svinger en del i værdi over for kronen i modsætning til euroen som ligger relativt fast. Pundet har faktisk bevæget sig ganske meget siden befolkningen stemte ja til Brexit i juni 2016.

Valutakurser live

Dagens valutakurser live skal vi jo bruge når vi skal på ferie i udlandet eller rejse i andre forbindelser. Ligeledes når vi køber ting eller tjenesteydelser fra udlandet, især over nettet som efterhånden er ganske almindeligt.

Når vi skal på ferie eller handler varer og tjenesteydelser med udlandet bliver vi mere direkte gjort opmærksom på valuta. Selvom processerne er blevet væsentligt lettere de senere par år, er der stadig nogle vigtige forhold at være opmærksom på.

Udenlandsk valuta og ferie

Når vi er på ferie i udlandet kan vi efterhånden mange steder bruge vores internationale betalingskort og kreditkort som VISA og Mastercard til at betale med. Men mange steder er betalingskort ikke så udbredt som de er i Danmark. Og gebyrerne ved at bruge betalingskort kan også let løbe løbsk. Derfor kan det være en fordel at veksle til kontanter i lokalvaluta for at være på den sikre side.

Som regel vil de lokale banker give dig en væsentlig dårligere kurs end de officielle. Derfor kan det være en god ide at kigge dig godt for når du veksler penge.

Virksomheder og en valutaomregner

For virksomheder med udenrigshandel kan kursen være meget vigtig for at profitten ikke bliver udvandet grundet store udsving i valutaerne. Fornuftigt nok er mange danske virksomheder derfor begyndt at risikoafdække når de har en valutaeksponering.

Der kan være ubehagelige konsekvenser hvis der er aftalt en pris den ene dag, men kursen har ændret sig i negativ retning den dag betalingen modtages. Så er prisen lige pludselig dårligere end forventet.

Det modsatte kan selvfølgelig også ske, men målet for langt de fleste virksomheder er at de på forhånd kender prisen både når der købes og sælges. Det er usikkerheden der såvidt muligt skal elimineres eller minimeres.

Valuta tegn

En valuta har ofte deres eget tegn så lad os lige tage et par af de største tegn for valuta.

$ = Dollar tegn

€ = Euro valuta tegn

£ = Pund tegn

¥ = Yen tegn

= Kinesisk valuta tegn

Billede af en valutaomregner og en valutaberegner