Valutakurs – Gratis valutakurser live – 32 forskellige kurser

Valutakurs – Gratis valutakurser live – 32 forskellige kurser

Til venstre vælger du hvilken valuta du vil veksle fra og antal, og til højre vælger du hvilken valuta du vil veksle til. Du har mulighed for at vælge mellem over 32 forskellige valutaer.

Markedet for valutahandel er mange gange større end det globale BNP og valuta bliver handlet 24 timer i døgnet på alle hverdage på verdens børser. Der er dog lukket i weekenden.

valutakurser live valutakurs valutakurser realtid

Valutakurser realtid

For at finde en valutakurs er man nødt til at have to forskellige valutaer. En valutakurs for dollaren for eksempel giver kun mening hvis den bliver sat i forhold til en anden valuta. For nu at finde kursen for dollaren overfor den danske krone tages værdien af dollaren og deles med værdien af kronen.

Hvis tallet nu er større end 1 betyder det at dollaren er mere værd end kronen. Hvis tallet er under 1 er kronen mere værd end dollaren, og hvis tallet er præcis 1 er de to valutaer lige meget værd.

Omregn valutakurs – Valutakurser live

Valuta bruger vi alle nærmest til hverdag uden at tænke nærmere over det, for eksempel når vi køber ind i supermarkedet med vores dankort. Selvom kontanter ikke nødvendigvis skifter hænder er der stadig tale om valuta.

Når vi skal på ferie eller handler varer og tjenesteydelser med udlandet bliver vi mere direkte gjort opmærksom på valuta. Selvom processerne er blevet væsentligt lettere de senere par år, er der stadig nogle vigtige forhold at være opmærksom på.
Når vi er på ferie i udlandet kan vi efterhånden mange steder bruge vores internationale betalingskort som VISA og Mastercard til at betale med. Men mange steder er betalingskort ikke så udbredt som de er i Danmark. Og gebyrerne ved at bruge betalingskort kan også let løbe løbsk. Derfor kan det være en fordel at veksle til kontanter i lokalvaluta for at være på det sikre side.

Når virksomhederne handler med udlandet kan valutakursen hurtigt bliver afgørende for handlens fordelagtighed. Hvis marginerne er små kan valutakursen når der sælges eller købes let være afgørende for hvorvidt der laves profit. Derfor er mange virksomheder begyndte at hedge deres valutaeksponering.

Investering generelt

Hvis du ønsker at vide mere om forex valuta generelt kan du med fordel læse vores udførlige artikel om emnet lige her.

Ellers kan du uforpligtende prøve nogle af vores andre ydelser til højre i sidebaren.