Valutakurser live – Brug vores valutaomregner til at omregne valuta

Valutaomregner til 26 valutakurser live. Altid opdateret til at omregne valuta.

Aktuelle valutakurser online

I vores valutaomregner kan du øverst i dropdown menuen til venstre indtaste den valuta du ønsker at omregne fra. Til højre skal du indtaste hvilken du ønsker at omregne til. Og under valutaen til venstre indtaste hvor meget du ønsker at beregne.

Resultatet kan du se under valutaen til højre. Du kan vælge mellem 26 forskellige valutaer som bliver opdateret kontinuerligt. Du kan bruge vores valutaomregner til at omregne mellem de største valutaer i verden.

Valutakurser live

Online valutakurser i realtid

Eftersom det globale valutamarked er verdens med afstand største finansielle marked er det også et marked med stort fokus og er konstant i bevægelse. Markedet er åbent 24 timer i døgnet alle ugens hverdage. Det kan blandt andet have som konsekvens at valutakurserne til tider kan flytte sig med voldsomme hastigheder.

Derfor kan det være meget vigtigt at have adgang til opdaterede valutakurser live. Eller det kan være ren interesse at følge med.

Billede af valuta tegn

Valutakurser live

Dagens valutakurser live skal vi jo bruge når vi skal på ferie i udlandet eller rejse i andre forbindelser. Ligeledes når vi køber ting eller tjenesteydelser fra udlandet, især over nettet som efterhånden er ganske almindeligt.

Når vi skal på ferie eller handler varer og tjenesteydelser med udlandet bliver vi mere direkte gjort opmærksom på valuta. Selvom processerne er blevet væsentligt lettere de senere par år, er der stadig nogle vigtige forhold at være opmærksom på.

Udenlandsk valuta og ferie

Når vi er på ferie i udlandet kan vi efterhånden mange steder bruge vores internationale betalingskort og kreditkort som VISA og Mastercard til at betale med. Men mange steder er betalingskort ikke så udbredt som de er i Danmark. Og gebyrerne ved at bruge betalingskort kan også let løbe løbsk. Derfor kan det være en fordel at veksle til kontanter i lokalvaluta for at være på den sikre side.

Som regel vil de lokale banker give dig en væsentlig dårligere kurs end de officielle. Derfor kan det være en god ide at kigge dig godt for når du veksler penge.

Virksomheder og en valutaomregner

For virksomheder med udenrigshandel kan kursen være meget vigtig for at profitten ikke bliver udvandet grundet store udsving i valutaerne. Fornuftigt nok er mange danske virksomheder derfor begyndt at risikoafdække når de har en valutaeksponering.

Der kan være ubehagelige konsekvenser hvis der er aftalt en pris den ene dag, men kursen har ændret sig i negativ retning den dag betalingen modtages. Så er prisen lige pludselig dårligere end forventet.

Det modsatte kan selvfølgelig også ske, men målet for langt de fleste virksomheder er at de på forhånd kender prisen både når der købes og sælges. Det er usikkerheden der såvidt muligt skal elimineres eller minimeres.

Valuta tegn

En valuta har ofte deres eget tegn så lad os lige tage et par af de største tegn for valuta.

$ = Dollar tegn

€ = Euro valuta tegn

£ = Pund tegn

¥ = Yen tegn

= Kinesisk valuta tegn

Billede af en valutaomregner og en valutaberegner