Hvad er fibernet? – Kan jeg få fiber? – Find svarene her

Hvad er fibernet? Kan jeg få fiber? Hvis det er spørgsmål du gerne vil have svar på, skal du læse videre her på siden. Du kan også sammenligne forskellige danske udbydere af bredbånd og finde den rigtige til dig.


*ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne

Du finder vores beskrivelser af de enkelte bredbåndsudbydere her.


Hvad er fibernet?

Fibernet er internet som i modsætning til almindeligt bredbånd bliver leveret via lyslederkablet, såkaldt optisk fiber. Bredbånd leveres via kobberkabler enten gennem kabelstik eller telefonstik, og fibernet kan derfor levere højere hastigheder end bredbånd.

Fibernettet består af glas eller plastik og transporterer data via lysimpulser gennem det indre af kernen i fiberen.

hvad er fibernet priser Kan jeg få fiber

Som nævnt er fibernet hurtigere end tradionelt bredbånd, men det er desværre stadig begrænset hvem der udbyder og hvem der kan få fibernet. Langsomt er det dog ved at blive rullet ud i dele af Danmark, så efterhånden vil langt de fleste kunne få det.

Hvorfor fibernet?

Afhængigt af dit brug af internettet kan det være en fordel at have fremfor almindelig bredbånd. Her er listet et par grunde;

  • I er mange i jeres husstand der bruger internettet
  • Ser mange film og tv-serier via streaming
  • Spiller mange spil der kræver at meget data bliver hentet
  • Hvis du enten henter eller uploader store filer

Bruger du derimod mest internettet til at læse mail og nyheder, giver det bedre mening at vælge en billigere bredbåndsforbindelse.

Kan jeg få fiber?

Af udbyderne i sammenligningen i toppen af artiklen er det desværre kun Hiper der tilbyder bredbånd via fibernettet. Du finder vores beskrivelse af Hiper via lige her.

Så hvis du er interesseret i at få fiber kan du finde ud af om du har mulighed for det på deres hjemmeside. At få fibernet via Hiper er dyrere end deres to andre løsninger som er bredbånd via kabel eller telefonstik, men til gengæld bliver din hastighed altså tidoblet for download og 40 gange hurtigere end via kabelstik.

Og i forhold til flere andre udbydere er prisen for fiber igennem Hiper enten den samme eller lavere end traditionelle bredbåndsløsninger.