Fibernet udbydere – Sammenlign priser og hastigheder for 2019 her

Oversigt over fibernet udbydere

Hvad er fibernet?

Det bliver også kaldt fiberbredbånd og er den nyeste version af bredbånd som bliver sendt gennem lyslederkabler der også kaldes optisk fiber. Det er den første wifi-løsning til bredbånd som er udviklet direkte til brug af internettet.

Hvis du får bredbånd gennem telefonstikket leveres det med kobberkabler, og hvis du får det gennem dit TV-kabel leveres det med coax kabler. Ingen af disse er lavet specifikt til bredbånd hvorfor det ikke virket optimalt hertil.

Hvad er et lyslederkabel?

Fiberbredbånd leverer data gennem lysimpulser i det inderste af kernen i fiberen der består af enten glas eller plastik. Informationen kører altså gennem lys og bliver derfor lynhurtigt og har stor pålidelighed.

Etablering af fibernet

Hvis det er nødvendigt at investere i kabler eller andet for at få fiberbredbånd, har du mulighed for at få et skattefradrag til det via BoligJobordningen.

Kan jeg få fibernet?

Meget overordnet kan det konstateres at det hidtil primært at blevet lagt ud i de store byer; København, Århus, Odense og Aalborg og det meste af Nordsjælland.

Så hvis du bor i Nordsjælland eller en af disse byer er der gode chancer for at du kan få fibernet. Men det er desværre ikke sikkert.

Hvis du ikke kan få fibernet har du altid mulighed for at få almindelig bredbånd.

Hvad koster fibernet?

Priserne på fibernet starter på omkring 200 kroner per måned, men så er hastigheden også i bund.

Skal du op og have en af de rigtig hurtige løsninger på 1.000 MBIT koster det nærmere 3-400 kroner per måned

Hvorfor skal jeg vælge fibernet?

Afhængigt af dit brug af internettet kan det være en fordel at have fremfor almindelig bredbånd. Her er listet et par grunde;

  • I er mange i jeres husstand der bruger internettet
  • I ser mange film og tv-serier via streaming
  • I spiller mange spil der kræver at meget data bliver downloadet
  • Hvis I enten henter eller uploader store filer

Bruger I derimod mest internettet til at læse mail og nyheder, giver det formentlig bedre mening at vælge en billigere løsning.

Routere til fiberbredbånd

Få at kunne komme på internettet via wifi er det nødvendigt at have en router. Afhængig af hvilken fibernet udbyder du vælger er der forskel på om der medfølger en router når du bestiller eller om du skal tilkøbe en.

Fibernet udbydere

Hvilke fibernet udbydere findes i Danmark?

Der findes efterhånden ganske mange udbydere af fiberbredbånd i Danmark. For eksempel kan nævnes;

  • Bolignet
  • DanskNet
  • Hiper
  • Stofa
  • Waoo

Læs også: Mobilabonnement