Fibernet udbydere – Sammenlign billig fibernetværk

Oversigt over fibernet udbydere. Her kan du vælge billig fibernetværk

*Oversigterne viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markederne.

*ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne der er vist her på hjemmesiden. Links kan være reklamelinks.

Hvad er fibernet?

Det bliver også kaldt fiberbredbånd og er den nyeste version af bredbånd som bliver sendt gennem lyslederkabler der også kaldes optisk fiber. Det er den første wifi-løsning til bredbånd som er udviklet direkte til brug af internettet.

Hvis du får bredbånd gennem telefonstikket leveres det med kobberkabler, og hvis du får det gennem dit TV-kabel leveres det med coax kabler. Ingen af disse er lavet specifikt til bredbånd hvorfor det ikke virket optimalt hertil.

Hvad er et lyslederkabel?

Fiberbredbånd leverer data gennem lysimpulser i det inderste af kernen i fiberen der består af enten glas eller plastik. Informationen kører altså gennem lys og bliver derfor lynhurtigt og har stor pålidelighed.

Hvad er forskellen på fibernet og standard wifi?

De andre mulige løsninger er bredbånd enten via telefonstikket eller via kabel TV. Da telefonstikket og TV kabler i sagens natur er udviklet til andre ting end internettet, er de ikke lige så velegnet til det som fiberbredbånd er.

TV kabler er kun udviklet til at sende data en vej og telefonstikket bruger kobberkabler som kun er udviklet til tale og ikke billeder. Derfor kan det gå voldsomt meget hurtigere med fiberbredbånd.

Fibernet bliver derimod leveret gennem fibernettet der er den eneste forbindelse som er designet og bygget specifikt til bredbånd. Derfor er fibernet både hurtigere og mere stabilt.

Etablering af fibernet

Hvis det er nødvendigt at investere i kabler eller andet for at få fiberbredbånd, har du mulighed for at få et skattefradrag til det via BoligJobordningen.

Kan jeg få fibernet?

Det kommer an på hvor du bor. Du kan på hjemmesiderne for fibernetudbydere undersøge om der kan leveres fibernet internet til din adresse.

Hvis du ikke kan få fiberbredbånd for nuværende er der god mulighed for at du kan få det i fremtiden. Det er nemlig ved at bliver lagt ud til langt det meste af Danmark.

Meget overordnet kan det konstateres at det hidtil primært at blevet lagt ud i de store byer; København, Århus, Odense og Aalborg og det meste af Nordsjælland.

Så hvis du bor i Nordsjælland eller en af disse byer er der gode chancer for at du kan få fibernet. Men det er desværre ikke sikkert.

Hvis du ikke kan få fibernet har du altid mulighed for at få almindelig bredbånd.

Hvad koster fibernet?

Priserne på fibernet ligger cirka i intervallet 250-500 kroner om måneden. Så det er ikke fordi det er markant dyrere end andre bredbåndsløsninger.

Det er absolut muligt at vælge fibernetværk til rimelige priser. 

Hvorfor skal jeg vælge fibernet?

Afhængigt af dit brug af internettet kan det være en fordel at have fremfor almindelig bredbånd. Her er listet et par grunde;

  • I er mange i jeres husstand der bruger internettet
  • I ser mange film og tv-serier via streaming
  • I spiller mange spil der kræver at meget data bliver downloadet
  • Hvis I enten henter eller uploader store filer

Bruger I derimod mest internettet til at læse mail og nyheder, giver det formentlig bedre mening at vælge en billigere løsning. Selvom du efterhånden godt kan få billig fibernet.

Routere til fibernetværk

Få at kunne komme på internettet via wifi er det nødvendigt at have en router. Afhængig af hvilken fibernet udbyder du vælger er der forskel på om der medfølger en router når du bestiller eller om du skal tilkøbe en.

Billig fibernet udbydere - Kan jeg få fibernet - Fibernetværk

Hvilke fibernet udbydere findes i Danmark?

Der findes efterhånden ganske mange udbydere af fiberbredbånd i Danmark. For eksempel kan nævnes;

  • Bolignet
  • DanskNet
  • Hiper
  • Stofa
  • Waoo

Fibernet TV

Stofa, og Waoo er både bredbånd og TV udbydere så her har du mulighed for at få begge dele som pakkeløsning, og tv kan du så se igennem din internetforbindelse.

Hiper, DanskNet, Bolignet har derimod valgt at fokusere udelukkende på levering af internet som ydelse. Men her har du stadig mulighed for at streaming film og TV via fibernet. 

Læs også: Internetudbydere