Fibernet – Sammenlign udbydere og få billigt fiberbredbånd

Herunder kan du sammenligne fibernet udbydere og få billigt fiberbredbånd.

Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet.
ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne.. Dette kan have indflydelse på hvordan listen er rangeret.

Hvad er fibernet?

Fibernet er den eneste bredbånd løsning som er udviklet direkte til at gå på internettet med.

Fibernettet sendes gennem lyslederkabler og leverer data gennem lysimpulser i det inderste af kernen. Det betyder at det bliver leverer med lysets hastighed som 300.000 km per sekund. Der er altså tale om seriøs hurtigt internet.

Hvad er forskellen på fiberbredbånd og bredbånd?

Hverken telefonstikket eller TV kabler er lavet til bredbånd anvendelse, så de er ikke lige så velegnet til det som fiberbredbånd er.

TV kabler er kun udviklet til at sende data en vej og telefonstikket bruger kobberkabler som kun er udviklet til tale og ikke billeder. Derfor kan det gå voldsomt meget hurtigere med fiberbredbånd.

Fiberbredbånd leveres gennem fibernettet der er den eneste forbindelse som er bygget specifikt til brug af nettet. Derfor er fiberbredbånd både hurtigere og mere stabilt.

Bedste fibernet

Som en hjælp til at vælge den bedste fiberbredbånd udbyder kan du her se hastigheder, netværk, priser og andre relevante oplysninger.

Du kan se dine muligheder her på siden så du let kan få billigt fiberbredbånd.

Bruger vi Trustpilot som kilde er de bedste fiberbredbånd udbydere som følge;

  1. Fastspeed 4,7/5
  2. Jetnet 4,5/5
  3. Hiper 4,5/5
  4. Norlys 4,4/5
  5. Telenor 3,9/5

Billigt fibernet

Det billigste fiberbredbånd koster ikke mere end 219 kroner per måned. Det betyder at for en seks måneders bindingsperiode kommer det til at koste dig omkring 1.300 kroner inklusiv oprettelse.

Det billigste fibernet giver dig en hastighed på 100 Mbit. Er du villig til at betale 249 kroner per måned får du 1.000 MBIT. Det svarer til en gigabit.

Hvad koster fibernet?

Priser på fibernet starter ved 200 kroner og løber op til lige under 600 kroner om måneden. Så det er bestemt ikke fordi det er markant dyrere end almindelig wifi fra enten telefonstikket eller via kabelstik. Faktisk ligner priserne meget hinanden for de forskellige opkoblingsmuligheder.

Prisen for et halvt år som er maksimumsperioden du må bindes starter ved 1.300 kroner og løber til omkring 2.000 kroner. Grunden til at vi ikke kan tage de månedlige priser og gange med 6 er fordi visse bredbåndsudbydere også tager et gebyr for oprettelse.

Fibernet udbydere

Der er inkluderet 5 internetudbydere der tilbyder fiberbredbånd her på siden;

  • Norlys
  • JetNet
  • Stofa
  • Kviknet
  • Fastspeed

Kan jeg få fibernet?

Det er du nødt til at undersøge hos den enkelte udbyder og se om du kan levere til din adresse. Overordnet set gælder at sandsynligheden er størst hvis du bor i et tætbefolket område hvor der er lagt fiberkabler ind.

Hvorfor skal jeg vælge fiberbredbånd?

Fordi fibernet er udviklet med nettet for øje giver det dig både en hurtigere og mere stabil forbindelse end de andre løsninger som er via kabelstik eller telefonstikket.

Så ikke alene giver det dig klare fordele her og nu, en fiber udbyder er også langt mere fremtidssikret end de to andre løsninger.

Hvor er der fibernet i Danmark?

I Danmark er der fibernet i de store byer (København, Århus, Odense og Aalborg) og i store dele af Nordsjælland. Du kan følge udbredelse af fibernet i Danmark lige her.

Du finder en oversigt over udbredelsen i Danmark lige her.

Sammenlign fiberbredbånd

Inden du vælger din næste udbyder er det altid fornuftigt at sammenligne dine muligheder først. Og det er ikke kun for udbydere der kan tilbyde fibernet. Det er muligt at den bedste løsning til dine behov er en mere traditionel løsning som kabel-TV eller telefonstikket. Eller det mobile bredbånd.

Hvad der så er den mest fremtidssikrede løsning er selvfølgelig også vigtigt at have med i betragtningen.

Fibernet udbydere og fiberbredbånd