Fibernet i 2019 – Sammenlign udbydere lige her og få billig fibernet

Hvad er fibernet?

Det er den nyeste version af bredbånd som bliver sendt afsted via lyslederkabler der også kaldes optisk fiber. Det er den første løsning som er udviklet direkte til brug af internettet.

Hvis du får bredbånd gennem telefonstik leveres det med kobberkabler, og hvis du får det gennem TV-kabel leveres det med coax kabler. Ingen af disse er lavet specifikt til bredbånd hvorfor det ikke virket optimalt hertil.

Hvad er et lyslederkabel?

Fibernet leverer data gennem lysimpulser i det inderste af kernen i fiberen der består af enten glas eller plastisk. Informationen kører altså gennem lys og bliver derfor lynhurtigt og har stor pålidelighed.

Etablering af fibernet

Hvis det er nødvendigt at investere i kabler eller andet for at få fibernet, har du mulighed for at få fradrag herfor via BoligJobordningen.

Kan jeg få fibernet?

Meget overordnet kan det konstateres at det hidtil primært at blevet lagt ud i de store byer; København, Århus, Odense og Aalborg og det meste af Nordsjælland.

Så hvis du bor i Nordsjælland eller en af disse byer er der gode chancer for at du kan få fibernet.

Hvis du ikke kan få fibernet har du altid mulighed for at få almindelig bredbånd.

Hvad koster fibernet?

De billigste løsninger i oversigten koster 229 kroner per måned. Til den pris kan du få 30 MBIT fra Stofa eller 10 MBIT fra Waoo.

Den hurtigste løsning fra 1.000 MBIT som kan leveres af både Hiper og Stofa. Hos Hiper koster det 339 kroner per måned, mens det hos Stofa koster 499 kroner per måned.

Hvorfor skal jeg vælge fibernet?

Afhængigt af dit brug af internettet kan det være en fordel at have fremfor almindelig bredbånd. Her er listet et par grunde;

  • I er mange i jeres husstand der bruger internettet
  • I ser mange film og tv-serier via streaming
  • I spiller mange spil der kræver at meget data bliver downloadet
  • Hvis du enten henter eller uploader store filer

Bruger du derimod mest internettet til at læse mail og nyheder, giver det formentlig bedre mening at vælge billig internet.

Routere til fibernet

Få at kunne komme på internettet via wifi er det nødvendigt at have en router. Afhængig af hvilken fibernet udbyder du vælger er der forskel på om der medfølger en router når du bestiller eller om du skal tilkøbe en.

Billede af fibernet

Hvilke udbydere er inkluderet i oversigten?

Der er inkluderet tre forskellige udbydere nemlig; Hiper, Stofa og Waoo.

Læs også: Mobilabonnement