Børser og aktiemarkeder 2017 – Bliv opdateret på det globale aktiemarked

Du kan få dit daglige økonomisk overblik ved at læse vores aktiemarked og valutamarked beskrivelse, for både den danske og de globale børser og aktiemarkeder. Vi opdaterer med en ny side markedsnyt hver dag, undtagen i weekenden. Du kan finde alle artikler om finansnyheder her.

Alternativt kan du vælge den dag du ønsker at læse om i scroll down menuen under børser hvor du også finder en oversigt for 10 seneste hverdage.

Ønsker du en hurtigt og generelt introduktion til investering i aktier, har vi skrevet en artikel om aktier for begyndere.


Oversigt over online trading platforme. Platformene er listet i tilfældig rækkerfølge;

PLATFORMANMELDELSEHØJDEPUNKTERBEDST TILPRIS PER HANDELMINIMUMS
INDSKUD
OPRET KONTO


ANMELDELSEBalancebeskyttelse så du maks kan miste dit indskudAlle0,01% - 0,3%$100KONTO
Plus500ANMELDELSEMange produkter og mulighed for høj gearingCFD-trading0,2%DKK1.000KONTO
Din kapital er i fare
ANMELDELSEEkstrem fleksibilitet ved gearing og handel med bitcoinsValutahandel0,02%$1KONTO
ANMELDELSEAdgang til mange markeder og produkterDaytrading0,01% - 0,07%DKK1.000KONTO
ANMELDELSEMulighed for at kopiere de bedste investorerSocial trading0,02% - 0,5%$200KONTO
ANMELDELSESImple og overskuelige graferBinære optionerVarierer€100KONTO

Alle tradere er fuldt reguleret. Bemærk at handel indebærer risiko. 

*ØkoNEMi modtager kommission fra platformene


Aktiemarkeder og finansnyheder

Her bringer vi nyt om hvad der driver økonomien og børsmarkederne dagligt. Vi holder det kort og kontant, så du på ganske kort tid er opdateret omkring hvad der rører sig i markederne.

Vores fokus for børsmarkederne er naturligt nok på de store markeder i Asien, de store markeder i Europa og det amerikanske marked. Dog kigger vi også på det danske, selvom det unægteligt ikke er et af de store markeder globalt set.aktiemarked økonomisk overblik aktienyt børser aktiemarkeder

Aktiemarked i dag og børser – Finansnyheder

I vore dage følger mange af de nationale aktiemarkeder hinanden da de er drevet af de samme underliggende økonomiske faktorer. Der kan dog sagtens være forskelle i udviklingerne, hvorfor vi ikke kun kigger globalt. Vi følger også udviklingen i de store valutaer i forhold til euroen som den danske krone er bundet til.

Har børsen lukket i weekenden?

Her er det korte svar ja. De almindelige aktiver som aktier og obligationer kan handles i børsernes åbningstider som gerne er fra 9-17 lokal tid. Valuta derimod bliver handlet 24 timer i døgnet i hverdagene, men holder lukket i weekenderne.

Hvis du ønsker at vide mere om investering, kan du med fordel læse vores guide om investering og investeringsstrategi.

Vi kigger dog ikke kun på aktiemarkederne og investering. Vi skriver faktisk artikler om alle privatøkonomiske emner. Og vi hjælper folk til at få bedre finansielle aftaler. Så hvis du er interesseret i at se om du kan forbedre din økonomi, er det bare med at kigge nærmere og se hvor der er penge at spare.

Hvordan børser opstod?

Oprindelsen til ordet børs kan findes helt tilbage i 1200-tallet til Huset ter Beurze i Brugge i Belgien. Her mødtes handelsfolk fra hele Europa for at udveksle varer og foretage forretninger. Ordet børs stammer også fra Beurze og huset findes stadig i centrum af Brugge den dag i dag.

Børser er altså ikke startet som et aktiemarked men som forskellige former for handelspladser.

I de første mange århundrede blev de forskellige børser som begyndte at dukke op i kølvandet på Huset ter Beurze, især brugt til at handle landbrugsvarer, gæld og egenkapital.

børsen finansnyheder

Omkring 1600 blev hollænderne de første til at bruge et aktiemarked til at finansiere virksomheder. Den første virksomhed var Det Hollandsk Øst Indiske Selskab.

Londons børs startede i 1688 med at formidle handel med aktier og obligationer. I 1724 blev børsen i Paris oprettet, og i kølvandet på den industrielle revolution i 1800-tallet gik udviklingen på verdens børser hurtigt da behovet for kapital voksede hastigt.

Hvad gør en børs?

En børs bringer købere og sælgere sammen som ønsker at handle børsinstrumenter. I dag er det finansielle instrumenter men kunne ligeså godt være noget andet. En bogbørs for eksempel som dog ikke behøver være autoriseret.

Af finansielle instrumenter er de klassiske aktier og obligationer, råvarer, valuta og derivater. En aktie er en ejerandel af en virksomhed, en obligation er et gældsbrev, råvarer kan være olie, guld og så videre.

Valuta er for eksempel kroner og euro og et derivat er et instrument som relaterer til et underliggende aktiv. Derivater kan både bruges til at risikoafdække og spekulere med. Du kan læse mere om derivater her.

I dag foregår langt størstedelen af børshandlen elektronisk og ikke på et handelsgulv som man kan se i visse film.

Børsen i København

Børsen i København blev opført i 1620´erne af Christian 4 som handelsbørs og virkede som børs for varer til engang i det 19. århundrede. Til og med 1974 rummede bygningen Københavns Fondsbørs, men er i dag ejet af Dansk Erhverv.

Hvis du gerne vil komme i gang med at trade online istedet for udelukkende at læse finansnyheder, har vi skrevet en introduktion til emnet som du finder lige her.