Bredbåndsudbyder 2017 – Oversigt over bredbåndsudbydere

Du kan i vores oversigt se at udvalg af danske bredbåndsudbydere og forskellige af deres løsninger. Du kan sortere efter priser og hastighed så det er let at finde den rette bredbåndsudbyder til dig.


*ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne

Du finder vores beskrivelser af de enkelte bredbåndsudbydere her.


Hvilken bredbåndsudbyder skal jeg vælge?

Du kan i oversigten sortere udfra pris per måned, download hastighed og upload hastighed. Alternativt kan du også kigge hele mulighederne igennem som de er. Det er selvfølgelig helt op til dig selv.

Du kan også se hvor længe du bliver bundet, din mindstepris for seks måneder, hvordan du bliver forbundet til nettet og om der er ekstra forhold du skal være opmærksom på.

Så det er en helt individuel beslutning du skal træffes når du vælger din bredbåndsudbyder.

Bredbåndsudbydere bredbåndsudbyder

Hvad er mobilt bredbånd?

Forskellen mellem mobilt bredbånd og almindeligt bredbånd ligger i navnet. Mobilt bredbånd er i modsætning til det almindelige bredbånd mobilt, hvilket vil sige at du kan tage det med dig og kan tilkoble dig internettet alle steder på samme måde som du kan med en smartphone.

Med de teknologiske fremskridt er det mobile bredbånd blevet bedre, og kan efterhånden konkurrere med almindelig bredbånd på dækning og hastighed.

Dog er data dyrere, og der er sjældent fri data med i pakken som der gerne er med almindeligt bredbånd.

Mobilt bredbånd dækning

Som allerede nævnt er dækningen og hastigheden blevet meget bedre for det mobile bredbånd. Dog er der stadig områder i Danmark hvor dækningen halter lidt, så det er en god ide at undersøge dækningen som de forskellige bredbåndsudbydere tilbyder af området hvor du bor inden du vælger.

Mobilt bredbånd router

Det mobile bredbånd kan opsættes på forskellige måder. En er disse måde er via en router, mens andre muligheder er via simkort eller USB. Og så er det bare at sætte det til den mobile enhed, og så er der adgang til internettet.

Når du vælger mobilt bredbånd er det vigtigt at gøre dig klart hvilken mængde af dataforbrug der er nødvendig. Hvis der kun er en bruger og det mest skal bruges til at tjekke facebook og email, bør et par GB per måned være nok. Er der derimod flere brugere og skal der både streames og ses film via NetFlix og YouTube skal du nok op i mindst 30GB per måned. Og måske endda mere.

Så når du kender dit databehov, er du klar til at vælge det billigste bredbånd ud fra hvilke bredbåndsudbydere der tilbyder en pakke med dit behov.

Hvad er coax?

Hvis du får bredbånd igennem coax betyder det at du får din internetforbindelse i dit hjem via kabel-tv stikket. Alternativet er kobber- eller fibernettet. Ved coax får du tv og bredbånd via sammen kabel, mens du ved kobbernettet skal have bredbånd for at kunne se tv.

Du kan læse mere specifikt omkring hvad coax er lige her.

Hvilken hastighed skal jeg vælge?

Det afhænger helt af hvad du skal bruge det til. Hvis du kun bruger internettet til at læse nogle nyheder og mail har du ikke brug for en hurtig forbindelse. Men hvis du derimod bruger ser både tv og streamer film og serier skal du bruge en hurtig forbindelse.

Her skal du være opmærksom på at det er download hastigheden der er vigtig. Din upload hastighed har kun betydning hvis du skal uploade ting på nettet.

Sammenlign bredbåndsudbydere

Hvis du er på jagt efter den billigste bredbåndsudbyder kan du bruges vores oversigt i starten af siden til at finde det.

De billigste løsninger i oversigten koster 199 kroner per måned og det har alle udbydere med undtagelse af YouSee. Der er dog forskel på hvor høj hastighed du får fra de enkelte udbydere for den pris. Hiper og Kviknet tilbyder begge download hastigheder på 100 MBIT til 199 kroner per måned igennem både telefon og kabelstik. Kviknet tilbyder så en anelse hurtigere upload hastighed til prisen.

Telenor har bredbåndsløsninger til 169 kroner per måned men de kræver at du samtidig har 2 styks Fri+ mobilabonnementer hos dem.

Men igen det er svært at sætte specifikke regler som er gældende for alle forbrugere. I langt de fleste tilfælde kræver det en individuel vurdering at finde den rigtige løsning. Så er det heldigvis nemt at skifte igen bagefter.