Hurtigt internet i 2019 – Sammenlign og få det hurtigste bredbånd

Sammenlign og få hurtigt internet

Hvad er hurtigt internet?

Generelt set er det hurtigste internet der kan leveres i Danmark 1.000 MBIT/s. Og det er virkelig hurtigt internet. Langt hurtigere end en almindelig husstand kan bruge.

Din internetforbindelse har både en download og en upload hastighed. Din download hastighed er den vigtige når du surfer på nettet og skal hente filer og se film og videoer.

Din upload hastighed er den vigtige når du skal lægge noget online. Det være sig filer eller andet.

Normalt når vi taler om hurtigt bredbånd er det din download hastighed der refereres til.

Hvor hurtigt internet kan jeg få på min adresse?

Som konstateret er det hurtigst mulige internet på 1.000 MBIT/s i download. Og for at få denne hastighed skal du vælger en af de følgende internetudbydere;

  • Fullrate
  • Fastspeed
  • YouSee
  • Hiper
  • Stofa
  • Bolignet

Fullrate, Hiper og Stofa kan levere med både fibernet og Kabel-TV

Fastspeed og YouSee leverer med Kabel-TV

Bolignet leverer via fibernet.

Fullrate, Hiper, YouSee, Fastspeed og Bolignet anvender alle TDCs netværk, og kan derfor som udgangspunkt levere hurtigt internet til hele landet.

Stofa er mest udbredt i landdistrikterne, så det er ikke en oplagt løsning hvis du bor i en større by.

Fibernet er ikke udbredt til hele landet endnu, så her må du undersøge om fibernettet er tilgængeligt på din adresse.

Den billigste løsning på 1.000 MBIT/s har Fastspeed som leverer denne løsning til 249 kroner per måned via TV-kabel. Så hos dem får du både hurtigt og billigt internet.

Hvis du hellere vil have 1.000 MBIT via fibernet kan Bolignet levere dette til 299 kroner per måned.

Den hurtigst mulige løsning gennem telefonstikket er på 100 MBIT og kan leveres af; Velkommen, Kviknet, DanskNet, Hiper, Fullrate og YouSee. Og vi skal huske på at 100 MBIT stadigvæk er en rigtig hurtig forbindelse til langt de fleste private behov.

Hurtigt internet på landet

Som udgangspunkt er bredbåndsdækningen ringere på landet end den er i de store byer. Så hvis du bor et sted hvor det kniber med dækningen, kan mobilt bredbånd være den rigtige løsning til dig.

Hurtigt internet uden fiber

Du kan godt få hurtigt internet uden at behøver vælge en fibernet løsning. Fastspeed, YouSee, Fullrate, Stofa og Hiper har løsninger med 1.000 MBIT via kabel-TV.

Trådløst internet eller mobilt bredbånd?

Trådløst internet er oftest både billigere og hurtigere end mobilt bredbånd, men til gengæld kan du ikke tage det med dig. Det kan du med mobilt bredbånd.

Og med mobilt bredbånd er du ikke bundet til at køre på en enkelt udbyders netværk, men til vælge mellem forskellige udbydere.

Hvor hurtigt internet skal jeg bruge?

Det kommer an på hvad du bruger din forbindelse til. Med et bare nogenlunde almindeligt brug til både at surfe og streaming af film for mere end en enkelt bruger, er under 100 MBIT/s ikke nok til en stabil oplevelse.

Hvad er Megabyte og Gigabyte?

Hastighed på bredbånd bliver udtrykt i MBIT så lad os kigge på hvad det betyder. Det kan nogle gange forvirre at hastighed bliver udtrykt i MBIT mens datamængder bliver udtrykt i byte.

Otte MBIT er det samme som en megabyte and 1.024 megabyte svarer til en gigabyte.

Hvis din forbindelse har en hastighed på 1 MBIT kan du downloade omkring 120 kilobyte per sekund. Den ene MBIT svarer til 1/8 Megabyte hvilket betyder at 1.000 Kilobyte/8 = omkring 120 Kilobyte.

Så med en hastighed på 10 MBIT kan der maksimalt downloades omkring 1.200 Kilobyte eller 1,2 Megabyte per sekund.

Hvor hurtigt internet kan jeg få på min adresse? - Hvad er hurtigt internet?