Hurtigt internet – Find hurtigt bredbånd i vores oversigt

Hvis du er på jagt efter hurtigt internet, har vi her samlet nogle af Danmarks internetudbyder der kan give dig hurtigt bredbånd.


*ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne

Du finder vores beskrivelser af de enkelte bredbåndsudbydere her.


Hurtigt internet

For at få hurtigt internet er der reelt to muligheder;

  • Kritikløst at vælge udbyderen med den hurtigst mulige forbindelse
  • Definere hvilke kriterier din internet forbindelse skal opfylde, og vælge den hurtigste der opfylder disse kriterier

Hurtigt internet hurtigt bredbånd

Udover hastighed er to af de andre interessante kriterier for din internet forbindelse pris og dækning.

Sammenligner vi udbydere her i oversigt er den hurtigste udbyder Hiper der kan give dig en download hastighed helt op til 1000 Mbit. For at kunne få den kræver det dog at du bor en af de steder med adgang til fibernettet.

Kan du ikke få adgang til fibernettet er den hurtigste udbyder YouSee som kan giver dig en download hastighed på 500 MBIT med det almindelige signal.

Hurtigt bredbånd

Hvilken bredbåndshastighed du skal gå efter afhænger af dit forbrug. Hvis du er den eneste der skal bruge det, og det hovedsagligt er til at læse nyheder og tjekke mail, behøver du ikke en hurtig forbindelse. Faktisk vil der ikke være vundet noget ved at vælge hurtigt bredbånd fremfor en langsommere og billige løsning.

Hvis der derimod er mange i husstanden der skal deles om forbindelsen, og der bådes skal streames videoer fra YouTube og film og serier fra NetFlix kræver det selvfølgelig en væsentlig hurtigere internetforbindelse.

Det er din download hastighed der i ovenstående tilfælde er vigtig. Din upload forbindelse er kun vigtig hvis du sender store filer og lægger videoer på nettet.

Mobilt bredbånd vs trådløst bredbånd

Der opstår nogle gange forvirring når vi taler om mobilt bredbånd og trådløst bredbånd. De to ting er nemlig ikke det samme. Trådløst internet er bredbånd installeret i hjemmet eller på arbejdspladsen og kan tilgås inden at bruge et kabel, men der er en geografisk begrænsning. Mobilt bredbånd derimod er transportabelt og kan via et USB tilgås alle steder hvor der er overordnet dækning.

Selvom teknologien har rykket sig meget de seneste par år og de to ting efterhånden har lige god hastighed og dækning, er de mobile bredbånd priser stadigvæk dyrere og der er sjældent inkluderet fri data uden at det bliver meget dyrt.

Så for at konkludere. Du får fri data med trådløst bredbånd men du er underlagt en vis geografisk begrænsning, mens du ved mobilt bredbånd er frit stillet geografisk men ligger under for en begrænsning af dit dataforbrug. I hvert fald hvis vi skal undgå at det bliver rigtig dyrt.