Hurtigt internet – Her kan du finde det hurtigste bredbånd

Her finder du hurtigt internet så det er let for dig at vælge det hurtigste bredbånd.

Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet.
ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne.. Dette kan have indflydelse på hvordan listen er rangeret.

Hvad er hurtig internet?

Jo mere data du bruger på samme tid jo mere hastighed har du brug. Det vil sige at hvis du bruger meget lidt data ad gangen vil det stadig føles hurtigt selvom du forbindelse måske ikke er den hurtigste. Til gengæld vil selv en meget hurtig forbindelse kunne føles langsom hvis der skal downloades tilstrækkelig meget data på en gang.

Så for at være sikker på at du får hurtigt internet skal du kende dit databehov først.

Hvilken hastighed skal jeg vælge?

Hvis du kun bruger internettet til at læse lidt nyheder og mail har du ikke brug for hurtigt internet. Men hvis du derimod bruger det til både at se tv og streame film, serier og gør dig i filmleje på iTunes skal du bruge en hurtig internetforbindelse.

Hastigheden på en internetforbindelse er en angivelse af hvor meget data der kan transporteres inden for en given tidsramme. Og derfor kan den begynde at hakke hvis den er presset og der bliver downloadet mere end den kan rumme.

Her skal du være opmærksom på at det er download hastigheden der er vigtig. Din upload hastighed har kun betydning når du uploader ting på nettet.

Hvis nettet i din husstand bliver brugt flittigt af flere, og der både bliver streamet film og serier på NetFlix og YouTube, kræver det seriøs hastighed.

I dag er der i modsætning til dagene med modem og opringning næsten altid inkluderet ubegrænset download og upload af data via en wifi-forbindelse. Så det er ikke fordi prisen løber løbsk selvom du downloader en masse.

Her er nogle meget generelt retningslinjer for hastighed;

  • 10MBIT/s
    • God løsning hvis du kun skal bruge nettet til at læse nyheder og tjekke facebook og email.
  • 20MBIT/s
    • Udmærket løsning hvis du også skal streame film og serier, men næppe af flere end 2 brugere ad gangen.
  • 50MBIT/s
    • God løsning hvis flere end 2 brugere skal streame film og serier samtidig.

Hurtigt bredbånd via telefonstik

Telefonstikket er ikke det bedste bredbånd hvis det skal være hurtigt. Her er det meget vanskeligt at finde en bredbåndsudbyder der kan levere hurtigere bredbånd end 100 MBIT i download.

Hurtigt mobilt bredbånd

Med det mobile bredbånd kan du ikke få samme hastighed som du kan med trådløst internet. Du kan godt komme op på omkring 2-300 MBIT i download men det er stadig et stykke op til maks hastighederne.

Hurtigt bredbånd på landet

Det er helt klart vanskeligere at få hurtigt internet hvis du bor på landet. Alene mængden af mennesker der bor i byerne gør det i sagens natur mere attraktivt at satse her for de fleste internetudbydere.

Så vil du gerne have lynhurtigt internet er det afgjort lettere hvis du bor i en af de store byer i Danmark. Det betyder ikke at det er udelukket med hurtigt bredbånd på landet, men det mindske sandsynligheden.

Hvad er det hurtigste bredbånd?

Den hurtigste internetforbindelse du som privatforbrug har mulighed for at få er 1.000 MBIT. Og det er virkelig hurtigt og med overvejende sandsynlighed langt hurtigere end du får gavn af.

Hvor hurtigt bredbånd kan jeg få?

Desværre er fibernettet ikke bredt ud til hele landet endnu, så det er ikke tilgængeligt for alle og enhver. Fibernet er ellers suverænt det hurtigste bredbånd det er muligt at få.

Du kan se udbredelsen af fibernet lige her.

Det hurtigste internet i oversigten er 1000 MBIT som du kan få med både fiberbredbånd og almindeligt signal. Både Stofa, Fastspeed, Waoo, JetNet, Oister og Norlys kan levere denne bredbånd hastighed.

Hvor godt netværket dækker er en anden faktor der har betydning for både hastighed og driftssikkerhed for din internetforbindelse.

Vi er i Danmark meget digitaliseret og har haft og har stadig meget politisk fokus på infrastrukturen og udbredelsen af hurtig bredbånd. Vi er ikke fuldstændig i mål i nu, men vi er foran langt de fleste andre lande.

Hurtigt internet - Her kan du finde det hurtigste bredbånd