Hurtigt internet

Sammenlign og få hurtigt internet.

ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne.

Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet.

Hvad er hurtigt internet?

Generelt set er det hurtigste internet der kan leveres i Danmark 1.000 MBIT/s. Og det er virkelig hurtigt bredbånd. Langt hurtigere end en almindelig husstand kan bruge.

Din internetforbindelse har både en download og en upload hastighed. Din download hastighed er den vigtige når du surfer på nettet og skal hente filer og se film og videoer.

Din upload hastighed er den vigtige når du skal lægge noget online. Det være sig filer eller andet.

Normalt når vi taler om hurtigt bredbånd er det din download hastighed der refereres til.

På landet vs i byen

Som udgangspunkt er bredbåndsdækningen ringere på landet end den er i de store byer. Så hvis du bor et sted hvor det kniber med dækningen, kan mobilt bredbånd være den rigtige løsning til dig.

Hurtigt internet uden fiber

Du kan godt få hurtigt internet uden at behøver vælge en fibernet løsning. Du kan godt få 1.000 MBIT i hastighed via kabel-TV.

Trådløst internet eller mobilt bredbånd?

Trådløst internet er oftest både billigere og hurtigere end mobilt bredbånd, men til gengæld kan du ikke tage det med dig. Det kan du med mobilt bredbånd.

Og med mobilt bredbånd er du ikke bundet til at køre på en enkelt udbyders netværk, men til vælge mellem forskellige udbydere.

Hvor hurtigt internet skal jeg bruge?

Det kommer an på hvad du bruger din forbindelse til. Med et bare nogenlunde almindeligt brug til både at surfe og streaming af film for mere end en enkelt bruger, er under 100 MBIT/s ikke nok til en stabil oplevelse.

Læs også: Bedste bredbånd og internetudbydere

Hvor hurtigt internet kan jeg få?  Hurtigste bredbånd