Magistrenes a-kasse – Er MA a-kasse den rigtige til dig?

MA a-kasse beskrivelse

Magistrenes a-kasse er for lønmodtagere og selvstændige der for mestendels er humanister og scient´er. Medlemmerne af MA a-kasse arbejder typisk med HR, kommunikation, undervisning, forskning, administration, programmering, projektledelse, IT, konsulent eller som selvstændige.

Magistrenes a-kasse – MA a-kasse

Organisationen blev stiftet tilbage i 1974 og har i dag over 74.000 medlemmer som både arbejder i det private erhvervsliv, i det offentlige og hos NGO´er. Af de 74.000 medlemmer er over 13.000 studerende.

Billede af Magistrenes A-kasse - MA A-kasse

Historie for MA A-kasse

Ved oprettelsen i 1974 var organisationen kun for humanistiske akademikere, men er i dag tværfaglig og optager alle uanset arbejdsfelt.

Magistrenes a-kasse har hovedkontor i København og regionskontorer i Århus, Odense og Aalborg.

MA Fagforning

Mange af MA´s medlemmer er også medlem af Dansk Magisterforening som er en fagforening for folk med en universitetsuddannelse og universitetsstuderende. Dansk Magisterforening blev startet i 1918 under navnet Almindelig Dansk Cand. Mag. Organisation, men skiftede til det nuværende navn i 1946.

Magistrenes a-kasse kontingent og medlemsfordele

Et MA A-kasse kontingent for at være fuldt med i a-kassen koster 489 kroner per måned. Du kan tilkøbe lønsikring som medlem.

Som studerende er det gratis at medlem af a-kassen.

Fordele ved at være med i MA a-kasse;

  • Kurser
  • Gratis a-kasse til studerende

Som medlem har du mulighed for en lang række af kurser som du kan se i flere detaljer her.

Magistrenes A-kasse Lønsikring

En lønsikring er en privat forsikring du kan tegne for at sikre dig yderligere udover de almindelige dagpenge. Vælger du at tegne en lønsikring hos MA bliver den administreret gennem Marsh.

Hvis du tegner en lønsikring gennem MA kan du få op til 80% af din nuværende løn eller højst 30.000 kroner per måned ved arbejdsløshed.

Magistrenes A-kasse efterløn

Hvis du er medlem af MA A-kasse får du tilsendt tilbud om at spare op til efterløn et stykke tid før du fylder 30 år. Er du først fyldt 30 år er det væsentlig sværere at tilmelde sig efterlønsordningen.

Magistrenes A-kasse forsikring

Hvis du også er medlem af Dansk Magisterforening kan du få rabat på dine forsikringer. Du bliver forsikret hos GF forsikring på fordelagtige vilkår.