Opsparingskonto – Få kontoen med den højeste indlånsrente

Her kan du læse alt hvad du behøver at vide om en opsparingskonto så det er simpelt for dig at vælge den med den højeste indlånsrente.

En opsparingskonto er en bankkonto som har en højere rente end en almindelig lønkonto. Til gengæld har den andre bindingsvilkår end din lønkonto. På en almindelig lønkonto er der ingen vilkår omkring binding af pengene. Det er der på en opsparingskonto. Her er dine penge enten låst fast, eller der er begrænsninger på dine muligheder for at hæve og indsætte penge.

Opsparingskonto med høj rente

Som nævnt giver en opsparingskonto dig en højere rente end normalt. Det er til gengæld for at du binder dine penge i et vist omfang. Basalt set kan dine penge enten bliver låst fast i en given på for eksempel 1-3 år hvor du ikke har adgang til dem. Eller dine penge bliver bundet så du kun får en højere rente i de måneder hvor du ikke hæver fra kontoen.

Det er din egen økonomi der bør være bestemmende for hvor meget du skal binde dine penge. Har du en robust økonomi som uden problemer kan klare uforudsete udgifter, er der intet i vejen for at låse dine penge fast.

Vil din økonomi derimod have svært ved at klare uforudsete udgifter, bør du være mere betænkelig ved at låse dine penge fast. I denne situation bør du enten ikke binde dem overhovedet, eller som minimum have mulighed for at hæve dem igen.

Krav og binding

Bankerne stiller forskellige krav for at tilbyde dig en opsparingskonto. Hos nogle er der ingen krav, mens andre banker vil kræve et minimumsbeløb. Andre igen vil have dit samlede engagement.

Renten du vil blive tilbudt vil formenligt også afhænge af hvor mange penge du sætter ind.

Afhængig af hvilken bindingsvilkår og periode du vælger, vil du have mulighed for at påvirke renten. Hvis du er villig til at låse dine penge helt låst i 1-3 år, vil du typisk kunne opnå den højeste bankrente.

Hvis du derimod vælger en konto som du frit kan hæve fra, vil renten være lavere, og du vil typisk ikke få renter i de måneder du hæver penge i.

Dine muligheder for at indsætte penge på en opsparingskonto, vil være forskellige fra bank til bank. Som regel vil du altid have mulighed for at indsætte flere penge. På visse konti måske kun et par gange om året.

Opsparingskonto til børn

En børneopsparing kan være en udmærket måde at spare op til ens børns fremtid. En sådan konto har skattefrie afkast og renter, så det er en meget fordelagtig måde at spare op på.

Opsparingskonto