Højrentekonto 2020 – Guide til den højeste indlånsrente

Hvad er en højrentekonto?

En højrentekonto i 2020 kan være attraktiv fordi du som kunde kan få en højere indlånsrente end du kan på andre konti. Især nu hvor du mange steder skal betale for at have penge stående i banken.

Lunar Standard

Årsafgift
0,- 

Kreditbeløb
0,-

Fordele
 - Gratis bankkonto
 - Gratis app hvor du kan tilføje konti fra andre banker
 - Mulighed for at investere gennem app' en

ANNONCE

Lunar Premium

Årsafgift
828,- 

Kreditbeløb
0,-

Fordele
 - Samme som Lunar Standard
 - 3 Gratis bankkonti
 - Rejse og bagageforsikring
 - Gratis hævning i Danmark og udlandet

ANNONCE

Lunar Travel Card

Årsafgift
948,- 

Kreditbeløb
10.000,-

 - Kredit ydes af Nykredit

ANNONCE

Lunar Travel Card

Årsafgift
1.428,- 

Kreditbeløb
20.000,-

 - Kredit ydes af Nykredit

ANNONCE

Revolut Standard

Årsafgift
0,- 

Kreditbeløb
Forudbetalt

Fordele
 - Gratis bankkonto
 - Gratis hævning op til 1.500 DKK per måned
 - Gratis veksling i 30 valutaer op til 40.000 DKK per mnd
 - Kan anvendes i over 150 valutaer til interbank kurser

Revolut Premium

Årsafgift
720,- 

Kreditbeløb
Forudbetalt

Fordele
 - Samme som Revolut Standard
 - Gratis hævning op til 3.000 DKK per måned
 - Sygeforsikring
 - Forsikring for forsinket fly og bagage

Text

Årsafgift
1.320,- 

Kreditbeløb
Forudbetalt

Fordele
 - Samme som Revolut Premium
 - Gratis hævning op til 4.500 DKK per måned
 - 0,1% cashback i Europa, og op til 1% udenfor Europa
 - Concierge og lounge adgang

*Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet.

*ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne der er vist her på hjemmesiden. Links kan være reklamelinks.

Men det kræver tit at du binder et minimumsbeløb i en given periode. Størrelsen på beløbet og længden på bindingen varierer fra bank til bank.

Læs med her hvor vi gennemgår de relevante faktorer og parametre du kan vælge bankkonto ud fra.

Højrentekonto 2020 - Højeste indlånsrente

Den højeste indlånsrente 2020

En rente er den pris det koster at låne penge. Og det gælder både hvis du låner penge af banken igennem et banklån eller hvis du låner penge til banken ved at have penge stående på din konto.

Banken tager altid en højere rente for at låne penge ud end de tager for selv at låne penge. De penge du har stående i banken i øjeblikket får du sandsynligvis ingen eller nærmest ingen rente for. Måske skal du endda betale for at have penge stående i banken.

Og det er ikke fordi en højrentekonto er magisk og giver fantastiske renter, men de er dog stadig bedre end på en almindelig lønkonto.

Hvis du har dyr gæld vil den bedste forrentning af dine penge være at betale den tilbage først.

Især hvis du har lidt dyrere gæld vil det være en god ide at betale det tilbage helt eller delvist før du opretter en højrentekonto. Der er ingen risiko herved, og dine penge bliver forrentet med de samme renter som långiver tager.

Det er samme princip som gør en kassekredit smart. Når du betaler tilbage på den får du forrentet dine penge med de samme renter som bankerne tager og ikke hvad de giver.

Alternativer til højrentekonto

Et brugbart alternativ til en højrentekonto i 2020 kan være at kaste sig ud i investering. Her er risikoen selvfølgelig større, men det samme er det forventelige afkast.

Hvilken højrentekonto skal jeg vælge?

Hvilken konto du skal vælge afhænger af din økonomi generelt. Lad os antage at du har et fast pengebeløb du ønsker får en højere forrentning end på din almindelige lønkonto. Så er der basalt set en enkelt ting du skal fokusere på; skal pengene være bundet eller ej.

Hvis din økonomi er robust, og vil kunne klare uforudsete udgifter og dermed ikke har behov for det pengebeløb du skal have forrentet, kan det give god mening at binde pengene og til gengæld opnå en højere rente. Du får den højeste mulige rente på din opsparing hvis du binder dine penge. Men du skal være opmærksom på at det koster på fleksibilitet.

Derimod bør du ikke binde dine penge hvis du er usikker på om din økonomi kan klare uforudsete udgifter og især hvis du ved den ikke kan.

Hermed vil du få en lavere rente, men til gengæld beholde den nødvendige fleksibilitet din økonomi har brug for.

Krav for at få højrentekonti

Det er forskelligt hvilke krav de forskellige banker stiller for at tilbyde dig en højrentekonto. Nogle banker vil have alle dine bankforretninger. For andre banker er der ingen krav, udover at du indsætter et minimumsbeløb.

For mange højrentekonti, vil du skulle indsætte et minimumsbeløb for at få den højeste indlånsrente. Din rente kan også være afhængig af hvor mange penge du indsætter.

Binding på højrentekonti

Som nævnt tidligere kan du vælge at binde dine penge hvis din økonomi er robust nok. Du kan vælge bindingsperiode baseret på hvornår du brug for at få pengene tilbage. Og hvilke bindingsperioder bankerne tilbyder til forskellige renter.

Du får de højeste renter af dine penge hvis du vælge en konto med binding.

Hvis vi deler mulighederne op i konti med og uden binding, vil du typisk skulle binde pengene i 1-3 år og hermed få en højere rente end hvis du ikke binder pengene.

Vælger du en højrentekonto uden binding, vil du formentlig modtage den højere rente i de måneder hvor du ikke rører pengene. Og de måneder du rører pengene får du ikke rente for.

Du vil formentlig godt kunne blive ved med at sætte penge ind på din højrentekonto, men måske kun i visse bestemt intervaller.

Højrentekonto til erhverv

Virksomheder kan ligesom private benytter sig af højrentekonti i situationer med for høj likviditet. Der er de samme faktor at forholde sig til som vi allerede har gennemgået, men det er mere usikkert at være selvstændig end det er at være lønmodtager. Så endnu større påpasselighed ved binding af penge er nok påkrævet.

Sammenligning af højrentekonti

Der er flere forskellige steder på nettet hvor du kan se en oversigt over højrentekonti, så du nemt kan se hvor du kan få den bedste indlånsrente.