Højrentekonto 2019 – Få den højeste indlånsrente på din konto

Hvad er en højrentekonto?

En højrentekonto kan være attraktiv fordi du som kunde kan få en højere indlånsrente end du kan på andre konti. Men det kræver tit at du binder et minimums beløb i en given periode. Størrelsen på beløbet og længden på bindingen varierer fra bank til bank. På visse højrentekonti får du højere rente end på en almindelig lønkonto.

Er du i tvivl om hvilke parametre du skal vælge konto ud fra? Læs med her hvor vi gennemgår de relevante faktorer.

Højrentekonto

Den højeste indlånsrente

En rente er den pris det koster at låne penge. Og det gælder både hvis du låner penge af banken igennem et banklån eller hvis du låner penge til banken ved at have penge stående på din konto.

Banken tager altid en højere rente for at låne penge ud end de tager for selv at låne penge. De penge du har stående i banken i øjeblikket får du sandsynligvis ingen eller nærmest ingen rente for. Måske skal du endda betale for at have penge stående i banken.
Og det er ikke fordi en højrentekonto er magisk og giver fantastiske renter, men de er dog stadig bedre end på en almindelig lønkonto.

Hvis du har dyr gæld vil den bedste forrentning af dine penge være at betale den tilbage først.

Især hvis du har lidt dyrere gæld vil det være en god ide at betale det tilbage helt eller delvist før du opretter en højrentekonto. Der er ingen risiko herved, og dine penge bliver forrentet med de samme renter som långiver tager.

Det er samme princip som gør en kassekredit smart. Når du betaler tilbage på den får du forrentet dine penge med de samme renter som bankerne tager og ikke hvad de giver.

Investering som alternativ

Et brugbart alternativ til en højrentekonto kan være at kaste sig ud i investering. Her er risikoen selvfølgelig større, men det samme er det forventelige afkast.

En anden mulighed som er blevet større i den seneste tid er crowdlending hvor private investerer direkte i låneudbydere. Det er basalt set det samme du gør når du sætter penge i banken. Med crowdlending har du mulighed for selv at vælge hvilke privatlån eller erhvervslån du ønsker at investere i.

Hvilken højrentekonto 2019 skal jeg vælge?

Hvilken konto du skal vælge afhænger af din økonomi generelt. Lad os antage at du har et fast pengebeløb du ønsker får en højere forrentning end på din almindelige lønkonto. Så er der basalt set en enkelt ting du skal fokusere på; skal pengene være bundet eller ej.

Hvis din økonomi er robust, og vil kunne klare uforudsete udgifter og dermed ikke har behov for det pengebeløb du skal have forrentet, vil det give mening at låse pengene fast mod at opnå en højere rente. Du kan få den højeste rente på din opsparing hvis du binder dine penge men det koster på fleksibilitet.

Hvis du derimod er i tvivl om hvorvidt din økonomi kan stå imod uforudsete udgifter eller ved den ikke kan, bør du undgå at binde dine penge. Hermed vil du få en lavere rente, men til gengæld beholde den nødvendige fleksibilitet din økonomi har brug for.

Krav for at få højrentekonti

Det er forskelligt hvilke krav de forskellige banker stiller for at tilbyde dig en højrentekonto. Nogle danske banker vil have alle dine bankforretninger. For andre banker er der ingen krav, udover at du indsætter et minimumsbeløb.

For mange højrentekonti, vil du skulle indsætte et minimumsbeløb for at få den højeste indlånsrente. Din rente kan også være afhængig af hvor mange penge du indsætter.

Binding på højrentekonti

Som nævnt tidligere kan du vælge at binde dine penge hvis din økonomi er robust nok. Længden af bindingsperiode afhænger af hvornår du har behov for at bruge pengene. Og hvilke bindingsperioder bankerne tilbyder til forskellige renter.

Hvis vi deler mulighederne op i konti med og uden binding, vil du typisk skulle binde pengene i 1-3 år og hermed få en højere rente end hvis du ikke binder pengene. Hvis du vælger en højrentekonto uden binding, vil du typisk få den højere rente i de måneder hvor du ikke hæver fra kontoen. Og ingen rente i de måneder hvor du gør. Renten vil dog være højere hvis du binder dine penge.

Du vil formentlig godt kunne blive ved med at sætte penge ind på din højrentekonto, men i visse tilfælde måske kun et par gange om året.

Højrentekonto til erhverv

Virksomheder kan ligesom private benytter sig af højrentekonti i situationer med for høj likviditet. Der er egentlig de samme forhold at være opmærksom på som for private, men usikkerheden er sandsynligvis højere. Så endnu større påpasselighed ved binding af penge er nok påkrævet.

Sammenligning af højrentekonti

Der er flere forskellige steder på nettet hvor du kan se en oversigt over højrentekonti, så du nemt kan se hvor du kan få den bedste indlånsrente.