Højrentekonto i 2018 – Læs her hvordan højrentekonti kan bruges

Sidst opdateret 5. Februar 2018

Hvad er en højrentekonto?

Som udgangspunkt fungerer en højrentekonto ved at du som kunde får en højere rente end du får på andre konti. Til gengæld skal du binde et vist beløb i en given periode. Størrelsen på beløbet og længden på bindingen er individual fra konto til konto. Og fra bank til bank. På nogle højrentekonti får du højere rente end på en almindelig lønkonto, men kun i de måneder hvor du ikke hæver fra kontoen.

Er du i tvivl om hvilke parametre du skal vælge konto ud fra? Læs med her hvor vi gennemgår de relevante faktorer.

Billede af en højrentekonto

Rente

Lad os lige kigge lidt nærmere på hvad en rente rent faktisk er. En rente er den pris det koster at låne penge. Og det gælder både hvis du låner penge af banken igennem et banklån eller hvis du låner penge til banken ved at have penge stående på din konto.

Hvilken højrentekonto 2018 skal jeg vælge?

Hvilken konto du skal vælge afhænger af din økonomi generelt. Lad os antage at du har et fast pengebeløb du ønsker får en højere forrentning end på en almindelig lønkonto. Og at du ikke ønsker at anvende pengene til investering. Så er der basalt set en enkelt ting du skal fokusere på; skal pengene være bundet fast eller ej.

Hvis din økonomi er robust, og vil kunne klare uforudsete udgifter og dermed ikke har behov for det faste pengebeløb du skal have forrentet, vil det give mening at låse pengene fast mod at opnå en højere rente. Du kan få den højeste rente på din opsparing ved at binde pengene men mister dermed lidt fleksibilitet.

Hvis du derimod er i tvivl om hvorvidt din økonomi kan stå imod uforudsete udgifter eller ved den ikke kan, bør undgå at binde dine penge. Hermed vil du få en lavere rente, men til gengæld den nødvendige fleksibilitet din økonomi har brug for.

Krav for at få en højrentekonto

Det er forskelligt hvilke krav de forskellige danske banker stiller for at tilbyde dig en højrentekonto. Nogle banker vil kræve at du flytter hele din engagement. Andre vil have dig som kunde først og din lønkonto og realkreditlån med videre. For andre banker er der ingen krav, udover at du indsætter et minimumsbeløb for at få en højere rente.

For mange højrentekonti, vil du skulle indsætte et minimumsbeløb for at få den højeste indlånsrente i 2018. Denne rente kan også være afhængig af hvor mange penge du indsætter.

Binding på højrentekonti

Som nævnt tidligere kan du vælge at binde dine penge hvis din økonomi er robust nok. Længden af bindingsperiode afhænger af hvornår du har behov for at bruge pengene. Og hvilke bindingsperioder bankerne tilbyder til forskellige renter.

Hvis vi deler mulighederne op i konti med og uden binding, vil du typisk skulle binde pengene i 1-3 år og hermed få en højere rente end hvis du ikke binder pengene. Hvis du vælger en konto uden binding, vil du typisk få den højere rente i de måneder hvor du ikke hæver fra kontoen. Og ingen rente i de måneder hvor du gør. Renten vil dog være højere hvis du binder dine penge.

Du vil formentlig godt kunne blive ved med at sætte penge ind på din højrentekonto, men i visse tilfælde måske kun et par gange om året.

Højrentekonto erhverv

Virksomheder kan ligesom private benytter sig af højrentekonti i situationer med for høj likviditet. Der er egentlig de samme forhold at være opmærksom på som for private, men usikkerheden er sandsynligvis højere. Så endnu større påpasselighed ved binding af penge er nok påkrævet.

Billede af højrentekonti

Investering

Som alternativ til en højrentekonto findes som nævnt investering. Du kan du læse om hvordan du kommer godt i gang med aktier og børser her.

Læs også: Sammenlign bredbånd og Sammenlign mobilabonnementer

Del: