Højrentekonto – Få den højeste indlånsrente på højrentekonti

Hvad er en højrentekonto?

En højrentekonto kan være attraktiv fordi du som kunde kan få en højere indlånsrente end du kan på andre konti. Især nu hvor du mange steder skal betale for at have midler stående i banken.

Men det kræver tit at du binder et minimumsbeløb i en given periode. Læs med her hvor vi gennemgår de relevante faktorer og parametre og viser dig hvordan du får den højeste indlånsrente.

Hvordan får jeg den højeste indlånsrente?

Dit indestående får du sandsynligvis ingen eller nærmest ingen rente for. Måske skal du endda betale for at have likvider stående på din bankkonto.

Det er ikke fordi en højrentekonto er magisk og giver fantastiske renter, men de er dog trods alt bedre end på en almindelig lønkonto.

Hvis du har lidt dyrere gæld vil det være en god ide at betale det tilbage helt eller delvist før du opretter en højrentekonto. 

Det er samme princip som gør en kassekredit smart. Når du betaler tilbage på den får du forrentet med de samme renter som bankerne tager og ikke hvad de giver.

Hvilken højrentekonto skal jeg vælge?

Lad os antage at du har et fast pengebeløb du ønsker får en højere forrentning end på din almindelige lønkonto. Så er der basalt set en enkelt ting du skal fokusere på; skal du være bundet eller ej.

Hvis din økonomi er robust, og vil kunne klare uforudsete udgifter og dermed ikke har behov for det pengebeløb du skal have forrentet, kan det give god mening at binde dig og til gengæld opnå en højere rente. Du får den højeste mulige rente på din opsparingskonto hvis du binder dig. Men du skal være opmærksom på at det koster på fleksibilitet.

Derimod bør du ikke binde dig hvis du er usikker på om din økonomi kan klare uforudsete udgifter og især hvis du ved den ikke kan.

Hermed vil du få en lavere rente, men til gengæld beholde den nødvendige fleksibilitet din økonomi har brug for.

Krav for at få højrentekonti

Det er forskelligt hvilke krav der stilles for at tilbyde dig en højrentekonto. Nogle banker vil have alle dine bankforretninger. For andre er der ingen krav, udover at du indsætter et minimumsbeløb.

For mange højrentekonti, vil du skulle indsætte et minimumsbeløb for at få den højeste indlånsrente. Din rente kan også være afhængig af hvor meget du indsætter.

Binding på højrentekonti

Som nævnt tidligere kan du vælge at binde dig hvis din økonomi er robust nok. Du kan vælge bindingsperiode baseret på hvornår du brug for at få dine midler tilbage. Og hvilke bindingsperioder bankerne tilbyder til forskellige renter.

Du får de højeste renter hvis du vælge en konto med binding.

Hvis vi deler mulighederne op i konti med og uden binding, vil du typisk skulle binde dig i 1-3 år og hermed få en højere rente end hvis du ikke binder dig.

Vælger du en højrentekonto uden binding, vil du formentlig modtage den højere rente i de måneder hvor du ikke rører dit indestående. Og de måneder du rører dit indestående får du ikke rente for.

Du vil formentlig godt kunne blive ved med at sætte ind på en højrentekonto, men måske kun i visse bestemt intervaller.

Højrentekonto til erhverv

Virksomheder kan ligesom private benytter sig af højrentekonti i situationer med for høj likviditet. Der er de samme faktor at forholde sig til som vi allerede har gennemgået, men det er mere usikkert at være selvstændig end det er at være lønmodtager. Så endnu større påpasselighed ved binding er nok påkrævet.

Højrentekonto og indlånsrente