Pension

Alderspension 2018 – Komplet guide til din aldersopsparing

Hvad er alderspension 2018?

Alderspension (også kaldet aldersopsparing) blev indført som alternativ til kapitalpension, men har endnu ikke nået samme succes som kapitalpensionen. Det er ellers en pensionsform der har mange attraktive vilkår. Læs med under billedet hvor vi gennemgang fordele og ulemper og vilkårene generelt.

Alderspension regler

Vilkårene for at kunne indbetale til en alderspension er blevet ændret fra 2017 til 2018. I 2017 kunne du betale op til 29.600 kroner per år på din alderspension.

For 2018 er reglerne ændret så beløbet du må indbetale afhænger af din alder. Hvis der er mere end fem år til du når folkepensionsalderen må du indbetale op 5.100 kroner per år.

Er der mindre end fem år til du når denne alder må du indbetale op til 46.000 kroner årligt.

Indbetaler du mere end det tilladte skal du betale en strafafgift på 20 % af det beløb du har indbetalt for meget til staten.

Alderspension udbetaling

Du bestemmer selv om du ønsker at have alle pengene udbetalt på en gang når du går på pension, eller om du ønsker at have den udbetalt i mindre portioner i op til 15 år efter din pensionering. Det skaber jo en masse fleksibilitet for dig og kan afstemmes dit likviditetsbehov.

I forhold til folkepension

Du bliver ikke modregnet i din folkepension som du gør ved ratepensioner og livrenter. Så hvis du både har en alderspension og en ratepension, kan du minimere modregning ved at få udbetalt de forskellige dele i rater.

Skatter og fradrag på en aldersopsparing

Du får ikke fradrag for dine indbetalinger, og du skal ikke betale skat af udbetalingerne når du går på pension. Beløbet du må indbetale i 2018 afhænger af hvor mange år du er fra folkepensionsalderen. Hvis du er under fem år herfra, må du indbetale op til 46.000 kroner om året. Er du mere end fem år fra folkepensionsalderen, må du kun indbetale op til 5.100 kroner per år.

Anbefalinger og samspil med andre pensionstyper

Billede af en alderspension 2018 oversigt

Du kan læse meget mere generelt om pension og hvordan du kan bygge din pensionsopsparing op lige her.

GRATIS TJEK

Ja, jeg vil gerne kontaktes af en professionel pensionsrådgiver. Gratis og uforpligtende.

De fleste danskere kan optimere deres pension for over en halv million kr. Se om du kan:

Jeg giver hermed tilladelse til at jeg må blive kontaktet af APC Forsikringsmæglere A/S

Hvad er APC?