Alderspension 2018 – Komplet guide til din aldersopsparing

Hvad er alderspension 2018?

Alderspension (også kaldet aldersopsparing) blev indført som alternativ til kapitalpension, men har endnu ikke nået samme succes som kapitalpensionen. Det er ellers en pensionsform der har mange attraktive vilkår.

Du kan sammenligne priser lige her.

Alderspension regler

Vilkårene for at kunne indskud på alderspension er blevet ændret fra 2017 til 2018. I 2017 kunne du betale op til 29.600 kroner per år på din alderspension.

For 2018 er reglerne ændret så beløbet du må indbetale afhænger af din alder. Hvis der er mere end fem år til du når folkepensionsalderen må du indbetale op 5.100 kroner per år.

Er der mindre end fem år til du når denne alder må du indbetale op til 46.000 kroner årligt.

Indbetaler du mere end det tilladte skal du betale en strafafgift på 20 % af det beløb du har indbetalt for meget til staten.

Udbetaling af alderspension

Det er op til dig om du ønsker alle pengene udbetalt på en gang ved pensionering pension, eller at have dem udbetalt i mindre rater i op til 15 år efter pensionsalderen. Det giver en masse fleksibilitet for dig og kan afstemmes dit likviditetsbehov.

Udbetaling af alderspension før tid

Hvis du vælger at få din aldersopsparing udbetalt før tid skal du betale en afgift på 20% af pensionen til staten.

I forhold til folkepension

Der er ikke modregning i folkepensionen som der er ved ratepensioner og livrenter. Så hvis du både har en alderspension og en ratepension, kan du minimere din modregning ved at få udbetalt din alderspension i rater og ikke som en enkelt sum.

Skatter og fradrag på en aldersopsparing

Du får ikke fradrag for dine indbetalinger, og du skal ikke betale skat af udbetalingerne når du går på pension. Beløbet du må indbetale i 2018 afhænger af hvor mange år du er fra folkepensionsalderen. Hvis du er under fem år herfra, må du indbetale op til 46.000 kroner om året. Er du mere end fem år fra folkepensionsalderen, må du kun indbetale op til 5.100 kroner per år.

Du skal dog betale PAL-skat på 15,3% årligt af dit afkast af din pension.

Hvad er PAL-skat?

PAL skat står for pensionsafkastbeskatningsloven og er den årlige løbende beskatning du skal betale af afkastet på din pension.

Konvertering af kapitalpension til alderspension

Hvis du vælger at konvertere din kapitalpension til en alderspension skal du betale en afgift på 40% til skatten.

Anbefalinger og samspil med andre pensionstyper

Billede af en alderspension og aldersopsparing 2018 oversigt

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG FÅ ØKONOMISKE TIPS

. Jeg giver hermed tilladelse til opbevaring af mit navn og emailadresse via MailChimp og til at modtage nyhedsbreve fra ØkoNEMi indtil jeg vælger at afmelde dem. Jeg kan til enhver tid framelde mig

Læs også: Ultimativ guide til investering og aktiekurser