ASE a-kasse og fagforening til selvstændige og lønmodtagere

Hvad er ASE?

Organisationen startede som en a-kasse for selvstændige men har i dag a-kasse og fagforening for alle. ASE a-kasse og fagforening er en af de såkaldt frie fagforeninger hvilket betyder at de er tværfaglige og tværpolitiske og tilbyder medlemskab for både lønmodtagere og selvstændige.

Hvad står ASE for?

Navnet står for A-kassen for Selvstændige og har både fagforening og a-kasse. Dertil tilbyder de deres medlemmer forskellige fordele især indenfor forsikring og kurser.

Organisationen

Organisationen blev stiftet tilbage i 1976 og har i dag lige omkring 150.000 medlemmer, hvilket gør den til den 5. største a-kasse i Danmark.

Billede af ASE a-kasse, ase fagforening for selvstændige og ase selvstændig

Historie

Organisationen indledte et samarbejde med A-kassen for selvstændige Lønmodtager som yder arbejdsmarkedsforsikringer til lønmodtagere. Og i 2013 blev et samarbejde startet med Foreningen ASE Selvstændig som varetager selvstændiges erhvervsdrivendes interesser.

Organisationens fagforening og a-kasse har hovedkontor på Frederiksberg og lokalkontorer 11 forskellige steder rundt omkring i landet.

ASE lønsikring

Du har også mulighed for at tegne en lønsikring når du er medlem. Det er en ASE forsikring der sikrer dig op til 80% af din nuværende løn, så du ikke “kun” får dagpenge ved arbejdsløshed.

Som medlem bliver din lønsikring tegnet hos Købstædernes Forsikring, og hvis du har tegnet en lønsikring betaler ASE dine andre forsikringer hos Købstædernes Forsikring mens du er ledig.

Priser

Prisen for at være med i a-kassen ligger på 493 kroner per måned og fagforening koster 67 kroner per måned. Priserne er de samme for selvstændige og lønmodtagere.

Hvis du er studerende er det gratis at være medlem i både arbejdsløshedskasse og fagforeningen.

Medlemsfordele

Der hører en del fordele med til at være medlem. Her er listet en række af ASE medlemsfordele;

 • Jobsøgningskursus
 • Sundhedssikring
 • Pensionsordning
 • Karriererådgivning
 • Gratis a-kasse og fagforening til studerende

ASE pension

Hos medlem har du mulighed for at lave en pensionsopsparing hos Topdanmark til 4% i administration.

Som selvstændig kan det give noget forhandlingstyrke at forhandle pensionsopsparing sammen med andre iværksættere.

ASE forsikring

Som medlem kan du hos Købstædernes Forsikring tegne forsikringer på gode vilkår og med gode priser. Samarbejdet er indgået indenfor følgende forsikringsområder;

 • Bilforsikring (25% rabat)
 • Ulykkesforsikring
 • Rejseforsikring
 • Indboforsikring
 • Husforsikring
 • Lønsikring

Er ASE en gul fagforening?

Ja, det er en af de såkaldt gule fagforeninger. Det betyder som allerede nævnt at du er tværfaglige og tværpolitisk. De tilbyder medlemskab til alle faggrupper og støtter ikke nogen politiske partier.