ASE a-kasse og fagforening – A-kasse og fagforening for selvstændige

Hvad er ASE?

Organisationen startede som en a-kasse for selvstændige men tilbyder i dag både a-kasse og fagforening for alle. ASE a-kasse og fagforening er en af de såkaldt frie fagforeninger hvilket betyder at de er tværfaglige og tværpolitiske og tilbyder medlemskab for både lønmodtagere og selvstændige.

*ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne der er vist her på hjemmesiden. Links kan være reklamelinks.

Hvad står ASE for?

Navnet står for A-kassen for Selvstændige og har både fagforening og a-kasse. Dertil tilbyder de deres medlemmer forskellige fordele især indenfor forsikring og kurser.

Organisationen

Organisationen blev stiftet tilbage i 1976 og har i dag lige omkring 145.000 medlemmer, hvilket gør den til den 5. største a-kasse i Danmark.

ASE a-kasse - Fagforening for selvstændige

Historie

Organisationen indledte et samarbejde med A-kassen for selvstændige Lønmodtager som yder arbejdsmarkedsforsikringer til lønmodtagere. Og i 2013 blev et samarbejde startet med Foreningen ASE Selvstændig som varetager selvstændiges erhvervsdrivendes interesser.

Kontakt

ASE a-kasse og fagforening har hovedkontor på Frederiksberg og lokalkontorer 11 forskellige steder rundt omkring i landet.

Lønsikring

Du har også mulighed for at tegne en lønsikring når du er medlem. Det er en forsikring der sikrer dig op til 85% af din nuværende løn, så du ikke “kun” får dagpenge ved arbejdsløshed.

Du kan modtage lønsikring i op til 12 måneder samtidig med at du skal have haft forsikringen i minimum 9 måneder. Og du skal være mellem 18-55 år gammel.

Hos medlem bliver din lønsikring tegnet hos Købstædernes Forsikring, og hvis du har tegnet en lønsikring betaler ASE dine andre forsikringer hos Købstædernes Forsikring mens du er ledig.

Organisationen er et oplagt bud på en lønsikring for selvstændige, da det er en organisation specifikt lavet til selvstændige og derfor er godt bekendt med selvstændiges særlige behov og udfordringer.

Priser for ASE fagforening og a-kasse

Prisen for at være med i a-kassen ligger på 503 kroner per måned og fagforening koster 69 kroner per måned for lønmodtagere og 77 kroner per måned for selvstændige.

Hvis du er studerende er det gratis at være medlem i både arbejdsløshedskassen og fagforeningen.

Medlemsfordele

Der hører en del fordele med til at være medlem. Her er listet en række af ASE medlemsfordele;

 • Jobsøgningskursus
 • Sundhedssikring
 • Pensionsordning
 • Karriererådgivning
 • Gratis a-kasse og fagforening til studerende

ASE Kurser

ASE tilbyder online kurser der fokuserer på de forskellige aspekter omkring jobansøgning og processen herfor.

Blandt andet hvordan du skal skrive dit CV og din jobansøgning, hvordan du skal forholde dig til jobsamtalen.

Pension

Som medlem har du mulighed for at lave en pensionsopsparing hos Topdanmark til 4% i administration.

Som selvstændig kan det give noget forhandlingstyrke at forhandle pensionsopsparing sammen med andre iværksættere.

ASE forsikring

Som medlem kan du hos Købstædernes Forsikring tegne forsikringer på gode vilkår og med gode priser. Samarbejdet er indgået indenfor følgende forsikringsområder;

 • Bilforsikring (25% rabat)
 • Ulykkesforsikring
 • Rejseforsikring
 • Indboforsikring
 • Husforsikring
 • Lønsikring