Bankkonto – Her er alt du behøver at vide om bankkonti

I disse tider er det knap muligt at klare sig i Danmark uden at have en bankkonto. Derfor er det en god ide at undersøge markedet for banker og se hvilke bankkonti du har mulighed for at få.

Hvilke bankkonti skal jeg have?

Det er en individuel vurdering, men det er fornuftigt at have i hvert fald tre forskellige konti.

  1. Budgetkonto
  2. Opsparingskonto
  3. Forbrugskonto

Din budgetkonto er den hvor du modtager din løn og dine faste udgifter bliver trukket fra. Herefter kan du fra budgetkontoen hver måned overføre penge til din forbrugskonto og din opsparingskonto.

Din budgetkonto bliver på denne måde den centrale hvor pengene kommer ind og bliver sendt videre rundt til de dine andre bankkonti.

Nemkonto er den konto hvor det offentlige overføre penge til dig som overskydende skat, børnepenge og andre offentlige ydelser.

Du behøver ikke oprette en særskilt bankkonto til formålet, du kan nemlig sagtens bruge din lønkonto som nemkonto.

Opret bankkonto online

Du kan som regel selv oprette en ny online bankonto i din netbank uden omkostninger.

I netbanken kan du også få et hurtigt overblik over din økonomi, og hvad du bruger dine penge på.

Gratis bankkonto

Traditionelt har vi i Danmark været vant til at det er gratis at have en bankkonto. Det har du andre sig i det sidste stykke tid så flere banker er begyndt at opkræve et årligt eller månedligt gebyr for at du kan have en konto hos. Eller at dit engagement skal være af en vis størrelse for at det er gratis at være kunde.

Det er stadig muligt at finde en bankonto uden gebyr, men der er flere ting der peger i retning af at vi skal vende os til at det koster penge at være kunde i banken.

Gratis bankkonto