Business Danmark a-kasse og fagforening – For lønmodtagere

Business Danmark a-kasse og fagforening er for lønmodtagere og selvstændige der arbejder med salg, marketing og rådgivning. Det er en af Danmarks frie fagforeninger (også kaldet en gul fagforening) hvilket betyder at de er tværpolitiske og derfor ikke støtter nogen politiske partier.

Business Danmark a-kasse og fagforening

Organisationen blev stiftet tilbage i 1949 under navnet Danmark Aktive Handelsrejsende. Den har i dag lige omkring 32.000 medlemmer.

Billede af Business Danmark a-kasse

Historie

Danmarks Aktive Handelsrejsende var som fagforening en overbygning af en række lokale foreninger og opstod som nævnt i 1949. Danmarks Aktive Handelsrejsende byggede videre på Fællesrepræsentationen for Danske Handels-rejsende fra 1901.

Navnet blev ændret til Danske Sælgere efter 47 år i 1996 og 10 år senere i 2006 fik organisationen sit nuværende navn. Samtidig med at navnet blev ændret til Business Danmark begyndte marketingsfolk også at kunne blive optaget som medlemmer.

Så selvom navnet er rimeligt nyt har organisationen over 100 års historie at trække på.

Business Danmark afdelinger

Organisationen har hovedkontor i København og har i alt afdelinger otte steder i landet. De otte underafdelinger ligger i; Slangerup, Haslev, Odense, Hjørring, Herning, Beder, Bjert og på Frederiksberg i København.

Priser og medlemsfordele

Prisen for at være fuldt med i a-kassen er 470 kroner per måned og fagforening koster 167 kroner per måned. Du har mulighed for at tilkøbe lønsikring ved et medlemskab så du sikrer dig op til 90% af din nuværende løn ved arbejdsløshed.

Som studerende er det gratis at medlem.

Medlemsfordele;

  • Juridisk hjælp
  • Efteruddannelse
  • Karrierecoaching
  • Gratis a-kasse og fagforening til dig hvis du er studerende

Business Danmark kurser

Hvis du er ledig og medlem af Business Danmark har du mulighed for at komme på en lang række af kurser og aktivering for at komme videre i job.

Business Danmark lønsikring

Med et medlemskab af a-kassen og fagforening har du mulighed for at supplere dine dagpenges ved arbejdsløshed ved at tegne en lønsikring.

En lønsikring kan sammen med dagpenge give dig op til 40.000 kroner om måneden eller op til 90% af din nuværende løn per måned.

Business Danmark forsikring og pension

Som medlem får du tilbudt at blive forsikret hos Marsh med gode rabatordninger. De tilbyder forskellige forsikringer;

  • Lønsikring
  • Ansvarsforsikring
  • Indboforsikring
  • Livsforsikring
  • Sundhedsforsikring

Du kan sammen med din ægtefælle vælge Danica som pensionselskab med forskellige medlemsfordele.