Frie Funktionærer a-kasse og fagforening – Til alle lønmodtagere

Sidst opdateret 15. Februar 2018

Som fagforening henvender Frie Funktionærer sig til personer der er ansat i henhold til funktionærloven, heraf navnet. Men organisationen har både fagforening og a-kasse, og Frie Funktionærer a-kasse er tværfaglig hvilket betyder at alle  kan blive medlem. Fagforeningen tilbyder også medlemskab til alle lønmodtagere, men den henvender sig mest til funktionærer.

Organisationen er en af de såkaldt frie fagforeninger (også kaldet de gule) hvilket betyder at de er tværpolitiske og altså ikke støtter nogen politiske partier.

Frie Funktionærer a-kasse og fagforening

Organisationen blev stiftet tilbage i 1951 og har i dag lige omkring 18.000 medlemmer i fagforeningen og omkring 25.000 i a-kassen.

Billede af Frie Funktionærer a-kasse

Historie

De organisationen startede tilbage i 1951 kunne kun privatansatte funktionærer bliver medlemmer. I er den dog blevet åbnet for alle lønmodtagere.

Organisationen arbejder især for mere frihed til det enkelte medlem og er modstandere af eksklusiv aftaler. Eksklusiv aftaler er aftaler hvor en arbejdsgiver forpligter sig til udelukkende at ansatte medlemmer af en bestemt fagforening. De blev dog gjort forbudt ved lov i 2006.

Frie Funktionærer har hovedkontor i Odense og er delt op i 8 regioner med hver sin bestyrelse. Organisationen er medlem af CESI, som er en sammenslutning af uafhængige europæiske fagforbund. CESI har hovedsæde i Bruxelles og består af 33 medlemsforbund med omkring 5 millioner medlemmer.

Hvem er omfattet af Funntionærloven?

Ifølge Funktionærloven skal en funktionærer defineres som en lønmodtager der enten er;

 • Ansatte indenfor handel og kontor
 • Ansatte hvis arbejde består af klinisk eller teknisk bistand af ikke-håndværk og ikke-fabriksart
 • Ansatte som leder og fører tilsyn

Derudover finder loven kun anvendelse hvis arbejdstiden er mere end 8 timer per uge og gælder ikke for tjenestemænd.

Men loven gælder også for tidsbegrænset ansættelse.

Medlemspakker

Foruden medlemskab af a-kassen tilbyder Frie Funktionærer tre forskellige medlemsløsninger for fagforening;

 1. FRIE MINI – 69/måned
 2. FRIE FAVORIT – 159/måned
 3. FRIE ELITE – 229/måned

Priser og medlemsfordele

Priserne for at være med i a-kassen starter ved 475 kroner per måned og fagforening starter som allerede nævnt ved 69 kroner per måned. Det er en af Danmarks billigste a-kasser og fagforeninger.

Du har mulighed for at tilkøbe lønsikring ved et medlemskab.

Du er berettiget til fradrag for dine udgifter til fagforening og a-kasse. Størrelsen på fradraget er afhængig af skatteprocenten i kommunen du bor i. Men sædvanligvis ligger det på omkring en tredjedel. Du kan læse meget mere om din årsopgørelse lige her.

Frie Funktionærer medlemstilbud

 • Karrierehjælp
 • Uddannelse og kurser
 • Rabataftaler – herunder forsikring
 • Juridisk hjælp
 • Gratis a-kasse og fagforening til studerende

Lønsikring hos De Frie Funktionærer

Som medlem af hos Frie Funktionærer a-kasse har du mulighed for at tegne en lønsikring som en ekstra sikkerhed ved arbejdsløshed foruden den almindelige dagpengesats.

Du kan sikre dig op til 80% af din nuværende løn ved arbejdsløshed. Men dine dagpenge plus lønsikring kan højst være 40.000 kroner om måneden.

Din dækning og pris for lønsikring afhænger af din nuværende løn. En lønsikring er en privat forsikring, så der gælder ikke nogen offentlig regler herfor.

Del: