Hvor meget kan jeg låne? – Bliv klogere lige her

Hvor meget du kan låne afhænger af din økonomiske situation. Hvor mange penge husstanden tjener og hvor meget sikkerhed der kan stilles.

Kan der stilles sikkerhed for lånet i fast ejendom kan der lånes mere end hvis det er til forbrug.

Hvor meget kan jeg låne til bolig?

Som en meget simpel tommelfingerregel for fast ejendom kan du låne 4-5 gange husstandens årlige indkomst. Det vil for eksempel sige at hvis du selv kommer med en halv million og husstandens årlige indkomst er 700.000 kroner, vil I kunne købe bolig for 3,3-4 millioner kroner.

Jo højere udbetaling I selv kan levere jo mere vil i som udgangspunkt også kunne låne. 

Hvor meget kan jeg låne til andelsbolig?

Et realkreditlån kan ikke bruges til at købe en andelsbolig så det er tæt på umuligt at sige noget konkret om hvor meget du kan låne til at købe en andelsbolig. Dog findes der specifikke andelsboliglån til den slags.

Det kræver an på din egen økonomi, foreningens økonomi og hvad du skal betale for at bo i lejligheden. 

Hvor meget kan jeg låne til sommerhus?

Et sommerhus kan godt finansieres med et realkreditlån så der gælder mange af de samme forhold som ved køb af fast ejendom til fast bolig. 

Hvor mange penge kan jeg låne til forbrug?

Når der ikke sikkerhed for lånet hvorfor det bliver dyrere og du derfor kan låne mindre. Det er også sjældent relevant. Skal der købes en bolig i Danmark kan det mange steder være svært at finde noget til under en million og i byer til under et par millioner. 

At låne flere millioner kroner til forbrug er ikke bare vanskeligt men også tæt på vanvittig for en almindelig dansk familie.

Hvor mange penge kan jeg låne til at købe bil?

Bilen vil kunne yde en vis grad af sikkerhed for et billån. Men værdien af bilen falder og dermed bliver sikkerheden også mindre værd.

Igen vil det passere sig på en konkret vurdering af din økonomiske situation. Du kan låne mindre end til fast ejendom og mere end til forbrug.

Hvor meget kan jeg låne

Hvor meget skal man tjene for at låne fem millioner?

Hvis vi antager at du vil låne til fast ejendom og ikke har en stor egen udbetaling skal husstandens årlige indkomst over en million kroner.