Billån – Her kan du sammenligne og få det bedste billån

Herunder kan du sammenligne og få det bedste billån

Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet.
ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne. Dette kan have indflydelse på hvordan listen er rangeret.

Billån

Her gennemgår vi de vigtigste faktorer og ser hvordan det adskiller sig fra andre typer af lån.

Den købte bil kan godt bruges som sikkerhedsstillelse for lånet, men værdien af bilen og dermed også af sikkerheden vil løbende falde. Og det især i Danmark hvor vi har meget høje bilafgifter og værdien af en ny bil falder mange tusind kroner så snart den køres hjem fra forhandleren.

Billån med pant i bilen vil som udgangspunkt være billigere end et hvor der ikke er pant eller sikkerhed i bilen.

Medmindre selvfølgelig der er tale om en veteranbil som godt kan stige i værdi. Men for at være en veteranbil skal bilen mindst være 35 år gammel.

Bedste billån

Det kommer både an på din økonomiske situation og på hvilken bil du påtænker at købe. Jo ældre bilen er hvor mindre procent af købsprisen bør du låne. Og det samme gør sig gældende hvis din økonomiske situation er usikker.

Hvad er renten?

Renterne kan komme helt ned til 2-3 procent for almindelige biler, og i perioder på 0% for elbiler for det billigste billån. Så det er bestemt muligt at finde meget billige billån.

Omvendt kan renterne sagtens ligger tæt på 10 % om året, så det er vigtigt at du kigge dig godt for inden du vælger.

Hvad koster et billån i banken?

Billån er kun en del af bankernes forretning så det er ikke nødvendigvis her deres kerne kompetence ligger. Det er meget individuelt for den enkelte bank og tit er renterne lavere hos bilfinansieringsinstitutter.

Disse er specialiseret i billån og har ofte et samarbejde med forhandlerne. Derfor kender de også bilerne bedre end bankerne og får dermed en fordel.

Hvor stort billån kan jeg få?

Det kommer helt an på din privatøkonomi. Og her er der især to ting der tæller. Din formue og dit månedlige rådighedsbeløb. Har du mange kontanter til rådighed kan det også være en fordel at betale en større af prisen selv. Dermed kræver det selvfølgelig også et mindre rådighedsbeløb at blive godkendt til lånet.

Kan man flytte billån?

Ja det kan du godt, men det er muligt at der er omkostninger forbundet med at skifte låneudbyder. Skifte du til en anden bank er det meget sandsynligt at banken vil have alle dine bankforretninger før de godkender dig.

Så du må vurdere gevinsten ved det bedste billån sammenlignet eventuelle ulemper ved at flytte dit bankengagement.

Kan man trække billån fra i skat?

Ja du er berettiget til et fradrag for dine omkostninger. Det betyder at skattevæsenet betaler en del af dine udgifter ved at du skal betale mindre i skat.

Der er ikke fradrag for dine afdrag fordi de ikke er en udgift. Det er kun renter og gebyrer der er fradragsberettiget.

Du kan læse mere fradag for renteudgifter hos SKAT lige her.

Grønt billån

Som led i den grønne omstilling har mange banker udviklet specifikke billån til elbil. Disse er billige end standard billån, og i visse tilfælde har de gratis perioder og ingen krav om egenudbetaling.

Så hvis du alligevel er i markedet for en elbil er det virkelig værd at kigge efter om et af lånene til elbil ikke kunne være det bedste billån.

Lån hos forhandleren

I stedet for at låne i banken er det sagtens muligt at du kan få det billigste billån hos forhandler. Som nævnt har de næsten altid et samarbejde med et finansieringsinstitut hvilket giver rigtig god mening. Forhandleren får lettere ved at sælge biler og finansieringsinstituttet kender bilerne bedre end de ellers ville have gjort.

Det er et gensidig fordelagtigt samarbejde. Og det kan det også sagtens være for dig som forbruger og kunde.

Bank eller forhandler

Når du skal vælge hvor du vil have din bil finansieret er der flere vigtige faktorer at være opmærksom på.

  • Hvor kan du låne pengene billigst? Her skal du bruge ÅOP og ikke rente til at sammenligne lån
  • Hvor hurtigt skal du tilbagebetale pengene?
  • Hvor meget egenbetaling skal du komme med?
  • Kan du få et lån uden at skulle lægge alle dine bankforretninger over til låneudbyderen?

Sammenlign og få det bedste billån

Så med så mange andre ting er det en god ide at sammenligne dine muligheder. På den måde er der også meget større sandsynlighed for at du ender med det bedste billån.

Læs også: forbrugslån

Bedste billån