Billån

ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne.

Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet.

Her gennemgår vi de vigtigste faktorer for et billån og hvordan det adskiller sig fra andre typer af lån. Læs med her og vær bedst stillet i forhold til at få den bedste finansiering til din bil.

Den købte bil kan godt bruges som sikkerhed for lånet, men værdien af bilen og dermed også af sikkerheden vil løbende falde. Og det især i Danmark hvor vi har meget høje bilafgifter og værdien af en ny bil falder mange tusind kroner så snart den køres hjem fra forhandleren.

Medmindre selvfølgelig der er tale om en veteranbil som godt kan stige i værdi. Men for at være en veteranbil skal bilen mindst være 35 år gammel.

Så prisen for et billån ligger et sted mellem prisen for et forbrugslån og prisen for et realkreditlån.

Længden på et billån

Som med alle lån bliver det billige jo kortere tid du er om at betale lånet tilbage. Grunden hertil er at jo hurtigere du betale dit lån tilbage, jo mindre risiko er der for långiver. Og at der når at løbe færre renter på når løbetiden er kortere.

Standardlængden af et realkreditlån er 30 år, mens det for et billån er væsentligt kortere da de færreste biler holder så længe. De fleste biler ender med andre ord ikke som veteranbiler.

Hvor kan jeg låne penge til at købe en bil?

Der er flere forskellige steder. De mest traditionelle er i banken og hos bilforhandleren. Banken har dig som kunde i forvejen og kender din økonomi, så det er tit oplagt.

Bilforhandlere har tit et samarbejde med en finansieringspartner, så de kan sælge flere biler og partneren får bedre kendskab til tilstanden af bilen.

Leasing som alternativ

Ved et billån er der sikkerhed for lånet i bilen, men da bilen løbende mister værdi bliver sikkerheden for långiver selvsagt dårligere med tiden.

I stedet for et billån kan leasing være en anden måde til finansiering af bil. Det koster tit en procentdel af bilens pris til at starte med. Herefter betaler du et månedligt leasing beløb.

Hvis du godt kan lide at skifte bil ofte kan leasing være en udmærket løsning. Ved aftaleslut har du mulighed for at aflevere bilen tilbage til leasingselskabet, og kan gå ud og lease en anden. Du har ikke noget besvær eller nogen risiko ved at skulle sælge en brugt bil.

Ved leasing er det også leasingselskabet der står for reparationer af bilen. Så hvis du ikke har lyst til at påtage dig den risiko er leasing en mulighed.

Står valget mellem køb eller leasing af bil, skal du grundlæggende vurdere følgende parametre;

  1. Hvor lang tid har du tænkt dig at beholde bilen, og hvad kan den sælges for når du skal have ny bil? Og hvor hurtigt kan den sælge?.
  2. Hvilken ÅOP kan du låne til ved køb af bil? Kan du låne med et realkreditlån fordi du har friværdi, kan du få et meget billigt lån.
  3. Hvor mange og hvor dyre reparation kan du holde til ved ejerskab af en bil?

Læs også: Kreditkort

Bedste billån