Billån

Låne penge til bil

For et billån er der sikkerhed for lånet i bilen. Men da bilen løbende mister værdi bliver sikkerheden for långiver selvsagt dårligere med tiden.

I stedet for at låne penge kan leasing være en anden måde at finansiere en bil på. Det kræver tit en procentdel af bilens pris til at starte med. Herefter betaler du et månedligt leasing beløb.

Hvis du godt kan lide at skifte bil ofte kan leasing være en udmærket løsning. Ved aftaleslut har du mulighed for at aflevere bilen tilbage til leasingselskabet, og kan gå ud og lease en anden. Du har ikke noget besvær eller nogen risiko ved at skulle sælge en brugt bil.

Ved leasing er det også leasingselskabet der står for reparationer af bilen. Så hvis du ikke har lyst til at påtage dig den risiko er leasing en mulighed.

Står valget mellem køb eller leasing af bil, skal du grundlæggende vurdere følgende parametre;

  1. Hvor lang tid har du tænkt dig at beholde bilen, og hvad kan den sælges for når du skal have ny bil? Og hvor hurtigt kan den sælge?.
  2. Hvilken ÅOP kan du låne til ved køb af bil? Kan du låne med et realkreditlån fordi du har friværdi, kan du få et meget billigt lån.
  3. Hvor mange og hvor dyre reparation kan du holde til ved ejerskab af en bil?