Krifa a-kasse – A-kasse og fagforening for alle på arbejdsmarkedet

Krifa a-kasse står for Kristelig Fagbevægelse og er både en fagforening og en a-kasse. Det er en af de såkaldt frie fagforeninger (også kaldet de gule fagforeninger) hvilket betyder at de er tværfaglige og tværpolitiske og både er for lønmodtagere og selvstændige indenfor alle fag. Her kan du læse alt om Krifa priser og fordele.

*ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne der er vist her på hjemmesiden. Links kan være reklamelinks.

Krifa a-kasse

Organisationen blev stiftet tilbage i 1899 under navnet Kristeligt Dansk Fællesforbund som en sammenslutning mellem lønmodtagere og arbejdsgivere.

Den har i dag lige omkring 160.000 medlemmer, hvilket gør den til den 4. største a-kasse i Danmark. Foreningen er en sammenslutning af Kristelig Fagforening og Kristelig A-kasse.

Krifa a-kasse - Krifa priser

Historie

Baggrunden for at skifte Krifa var at skabe et alternativ til den eksisterende klassekamp mellem arbejdstagere og arbejdsgivere. Princippet her var at undgå strejke fra arbejdstagernes side og lockout fra arbejdsgivernes side. Istedet for forsøges konflikter løst igennem dialog, og hvis det ikke er muligt igennem voldgift.

Dialog istedet for konflikt er stadigvæk en bærende mærkesag hos Krifa. Som navnet også kraftigt antyder har organisationen et kristent værdisæt. Og foreningens top har ifølge vedtægterne pligt til at være tro overfor det kristne livssyn.

Kristelig A-kasse

Kristelig A-kasse blev skiftet i 1916, men opnåede først statsgodkendelse i 1923. Sidenhen blev der politisk kæmpet imod Kristelig A-kasse som fri og tværfaglig. Først i 1981 vandt man en retssag der gav Kristelig A-kasse samme rettigheder som de øvrige a-kasser.

Kristelig Fagforening

Kristelig Fagforening blev skabt i 1931 da Kristelig Dansk Fællesforbund blev opdelt i en arbejdstager og arbejdsgiver del. Det er blevet til henholdsvis Kristelig Arbejdsgiverforening og Kristelig Fagforbund.

Hovedkontoret ligger i Århus og der findes lokalkontorer 15 forskellige steder rundt omkring i landet.

Medlemspakker Krifa a-kasse

Der tilbyder fire forskellige medlemsløsninger;

  1. A-kasse uden fagforening til 492 kroner per måned
  2. A-kasse + Light til 561 kroner per måned
  3. A-kasse + Basis til 631 kroner per måned
  4. A-kasse + Plus til 731 kroner per kroner

Krifa priser og medlemsfordele

Priserne for at være med i a-kassen er altså 485 kroner uden lønsikring per måned. Fagforening starter ved 69 kroner per måned. Her har vi at gøre med en af Danmarks billige a-kasser og fagforeninger.

Medlemsløsninger er inkluderet forskellige fordele og antallet af disse stiger i takt med at du vælger en dyrere pakke.

Fordele ved medlemskab;

  • Hjælp til jobsøgning
  • Uddannelse og kurser
  • Forsikring
  • Ulykkesforsikring
  • Juridisk hjælp
  • Gratis a-kasse og fagforening til studerende

Krifa lønsikring

Hos Krifa har du mulighed for at tegne en lønsikring som ekstra sikkerhed ved arbejdsløshed. Hvis du har en lønsikring får du mellem 1.000 og 21.000 kroner per måned dog maks 90% af din nuværende indtægt sammen med de almindelige dagpenge.

For at kunne tegne en lønsikring hos Krifa skal du som udgangspunkt tjene minimum 24.000 kroner per måned og være i arbejde som ikke er tidsbegræset eller sæsonarbejde.

Du kan ved en lønsikring maksimalt får op til 90% af din normal indtægt og maksimalt 21.000 kroner udover dine dagpenge per måned.

Du kan modtage lønsikring i op til 12 måneder samtidig med at du skal have betalt til lønsikringen i minimum 12 måneder. Du er som udgangspunkt ikke dækket hvis du selv siger op

Du skal være mellem 18-59 år gammel og arbejde mindst 16 timer om ugen i en tidsubegrænset stilling.

I tilgift får du også en personlig rådgiver tilknyttet som hjælper dig hurtigere tilbage i arbejde.