Krifa a-kasse – Kristelig Fagbevægelse – A-kasse og fagforening til alle

Krifa a-kasse står for Kristelig Fagbevægelse og er både en fagforening og en a-kasse. Det er en af de såkaldt frie fagforeninger (også kaldet de gule fagforeninger) hvilket betyder at de er tværfaglige og tværpolitiske og både er for lønmodtagere og selvstændige indenfor alle fag.

Krifa a-kasse

Organisationen blev stiftet tilbage i 1899 under navnet Kristeligt Dansk Fællesforbund som en sammenslutning mellem lønmodtagere og arbejdsgivere.

Den har i dag lige omkring 200.000 medlemmer, hvilket gør den til den 4. største a-kasse i Danmark. Foreningen er en sammenslutning af Kristelig Fagforening og Kristelig A-kasse.

Billede af Krifa a-kasse

Historie

Baggrunden for at skifte Krifa var at skabe et alternativ til den eksisterende klassekamp mellem arbejdstagere og arbejdsgivere. Princippet her var at undgå strejke fra arbejdstagernes side og lockout fra arbejdsgivernes side. Istedet for forsøges konflikter løst igennem dialog, og hvis det ikke er muligt igennem voldgift.

Dialog istedet for konflikt er stadigvæk en bærende mærkesag hos Krifa. Som navnet også kraftigt antyder har organisationen et kristent værdisæt. Og foreningens top har ifølge vedtægterne pligt til at være tro overfor det kristne livssyn.

Kristelig A-kasse

Kristelig A-kasse blev skiftet i 1916, men opnåede først statsgodkendelse i 1923. Sidenhen blev der politisk kæmpet imod Kristelig A-kasse som fri og tværfaglig. Først i 1981 vandt man en retssag der gav Kristelig A-kasse samme rettigheder som de øvrige a-kasser.

Kristelig Fagforening

Kristelig Fagforening blev skabt i 1931 da Kristelig Dansk Fællesforbund blev opdelt i en arbejdstager og arbejdsgiver del. Det er blevet til henholdsvis Kristelig Arbejdsgiverforening og Kristelig Fagforbund.

Hovedkontoret ligger i Århus og der findes lokalkontorer 15 forskellige steder rundt omkring i landet.

Medlemspakker Krifa a-kasse

Der tilbyder fire forskellige medlemsløsninger;

  1. A-kasse uden fagforening til 485 kroner per måned
  2. A-kasse + Light til 554 kroner per måned
  3. A-kasse + Basis til 624 kroner per måned
  4. A-kasse + Plus til 724 kroner per kroner

Krifa priser og medlemsfordele

Priserne for at være med i a-kassen er altså 485 kroner uden lønsikring per måned. Fagforening starter ved 69 kroner per måned. Her har vi at gøre med en af Danmarks billige a-kasser og fagforeninger.

Medlemsløsninger er inkluderet forskellige fordele og antallet af disse stiger i takt med at du vælger en dyrere pakke.

Fordele ved medlemskab;

  • Hjælp til jobsøgning
  • Uddannelse og kurser
  • Forsikring
  • Ulykkesforsikring
  • Juridisk hjælp
  • Gratis a-kasse og fagforening til studerende

Krifa lønsikring

Hos Krifa har du mulighed for at tegne en lønsikring som ekstra sikkerhed ved arbejdsløshed. Hvis du har en lønsikring får du mellem 1.000 og 21.000 kroner per måned foruden de almindelige dagpenge.

For at kunne tegne en lønsikring hos Krifa skal du som udgangspunkt tjene minimum 24.000 kroner per måned og være i arbejde som ikke er tidsbegræset eller sæsonarbejde.

Du kan ved en lønsikring maksimalt får op til 90% af din normal indtægt og maksimalt 21.000 kroner udover dine dagpenge per måned.

I tilgift får du også en personlig rådgiver tilknyttet som hjælper dig hurtigere tilbage i arbejde.