ETF

ETF står for exchange traded fund og er et indeks der følger værdien og risikoen for et eller flere underliggende aktiv/aktiver. Disse aktiver kan i princippet være hvad som helst.

Det er en passiv investeringsfond der har som formål at følge præstationen af for eksempel det amerikanske S&P 500 indeks. Så ved at købe en S&P 500 fond får du samme afkast minus en beskeden forvaltningsomkostning.

Fordele: 
✅ Lave gebyrer og kurtage 
✅ Kåret til årets børsmægler i 2017 og 2018 af Dansk Aktionærforening

Fordele: 
✅ Indberetter til skat
✅ Investorforummet Shareville
✅ Adgang til månedsopsparing

Fordele: 
✅ Indberetter til skat
✅Aktiesparekonto
✅ Investering og gearede produkter

*Investering indebærer risiko for tab*

ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne.

Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet.

Hvordan kan en ETF bruges?

Hvis du for eksempel ønsker at investere i det danske C25 behøver du ikke købe alle 25 forskellige aktier. Men du kan nøjes med at købe en enkelt ETF som har indekset som det underliggende aktiv.

På den måde sparer du både tid og handelsomkostninger. En ETF har ofte kun omkring 0,2% af det investerede beløb i omkostning, Så det er en rigtig god og omkostningsbevidst måde at sprede din risiko på.

Der findes ETF fonde for alle de store og kendte aktieindeks, obligationer, råvarer, ejendomme og meget andet.

Du skal købe en ETF hvis du søger markedsafkastet, du kan ikke gøre det bedre end markedet på denne måde.

Beskatning af ETF

Indtil årsskiftet 2019-2020 blev ETF’ere beskattet som kapitalindkomst, men bliver fra 2020 af beskattet som aktieindkomst i stedet for hvis de primært har investeret i børsnoterede virksomheder og har indsendt dokumentation til skattevæsenet.

Det betyder at du i år med tab får fuldt fradrag herfor, istedet for kun 25% som du får ved kapitaindkomst.

En ETF bliver fortsat lagerbeskattet hvilket betyder at du bliver beskattet af forskellen i værdien ved slutningen af året og starten af året tillagt eventuelle udbytte og afkast. Det betyder at du bliver beskattet selvom du stadig ejer aktivet og dermed ikke har nogen likviditetsmæssig påvirkning.

Læs også: Aktiehandel og aktiemarkedet

ETF