Kassekredit – Her er din komplette guide til en

Hvad er en kassekredit?

En kassekredit er basalt set en bankkonto der også inkluderer at låne penge.

Det har også den yderligere fordel at så længe du ikke bruger din kredit fuldt ud kan du få en høj og sikker forrentning. Du får/sparer nemlig den samme rente som du selv skal betale for at have kassekreditten.

Det er nok tæt på den højeste mulige indlånsrente du kan få i dagens Danmark.

Hvordan virker en kassekredit?

Den virker på den måde at du får et kreditmaksimum stillet til rådighed som du er fri til at benytte eller ej. Du må ikke bruge mere end din kredit og du betaler kun rente for den del af kreditten du har trukket på.

Har du en kassekredit på 20.000 kroner og halvdelen af måned har brugt halvdelen af kreditten på 10.000 og ikke har brugt noget resten af måneden skal du betale rente af 5.000 kroner for den måned.

Billigste kassekredit

Når vi er på jagt efter en billig kassekredit er er især to faktorer på spil. Der er renter og gebyrer på den ene side og anvendelse af kreditten på den anden. Så mens renter og gebyrer i store træk er statisk men kan forhandles, er anvendelsen i langt højere grad indenfor din kontrol.

Så både den letteste og hurtigste måde at få en billigere kassekredit på er simpelthen ved at trække mindre på den. Det er naturligvis lettere sagt end gjort.

Du kan læse alt om billige lån lige her.

Hurtig kassekredit

Kassekreditter er som regel hurtigere at optage fordi de er fleksible og uden sikkerhed. Tit kan du blive kreditvurderet og godkendt samme dag og have din kassekredit til rådighed allerede dagen efter.

Renten på en kassekredit

Det er der ikke noget fast svar på. Og det er også bedre at kigge på de samlede omkostninger ved at have kreditten og ikke kun på rente. Her er ÅOP det rigtige nøgletal.

Omkostningerne vil sandsynligvis ligge højere end for et lån med fast afbetaling, og en kassekredit uden sikkerhed er selvfølgelig også dyrere end lån der er sikret via pant i for eksempel fast ejendom.

ÅOP står for årlige omkostninger i procent og er det bedste nøgletal for omkostninger. Grunden til det er at der som oftest er andre kreditomkostninger end kun rente. Derfor kan rente til tider være en smule misvisende at bruge og vi bør holde os til ÅOP i stedet for.

Hurtig kassekredit

Billedet forover forestiller et muligt træk på en kredit af 25.000 kroner. Den røde del af grafen er den ubrugte del af kreditten, men den blå del er den brugte. Samlet bliver den brugte og ubrugte del altid til det aftalte maksimum på 25.000 kroner.

Hvis du bruger mere end det aftalte maksimum ender du i overtræk som du skal betale strafrenter af.

Andre omkostninger

En af grundene hertil er at hvis banken stiller kreditten til rådighed for dig uden at du anvender den tjener de ikke rente på pengene. Og de kan grundet kapitalregler ikke låne penge ud til andre, så for at undgå dette er der tit et gebyr for at have kreditten til rådighed.

Foruden renter er der også tit et stiftelsesgebyr når du opretter en kassekredit. Det er heller ikke utænkeligt at du også skal betale et jævnligt beløb for at banken stille kreditten til rådighed for dig hvad end du bruger den eller ej.

Fordele og ulemper

Lad os hurtigt opsummere fordele og ulemper.

Fordele;

  • Du betaler kun for din anvendelse af kassekreditten
  • Du kan få en høj indlånsrente

Ulemper;

  • Omkostninger kan være i den høje ende

Kassekredit eller lån

Sammenligner vi med et lån som for eksempel et forbrugslån vil kassekreditten formentlig have en højere rente, men til til gengæld betaler du kun for den del du anvender.

Så der er fordele af ulemper ved begge lånetyper. Til visse ting er et almindelig lån bedst og i andre situationer vil en kassekredit være den bedste.

Erhvervskonto med kassekredit

Mange virksomheder har en kassekredit som de enten anvender som et lån uden sikkerhed eller fleksibilitet til dårligere tider. Det er jo altid bedre at forberede sig på dårlige tider end det er at vente til krisen kredser.

Andre anvendelsesområder

Grundet den store fleksibilitet kan denne type af kredit bruges flere forskellige steder. Indenfor finansiering af fast ejendom bliver banklånet tit oprettet som en boligkredit der basalt set er en kassekredit med sikkerhed i fast ejendom.

Det er dette boliglån der bliver sammensat som en boligkredit. Og for den er både gebyrer og renter væsentligt lavere end for almindelige kassekreditter der er oprettet med forbrug for øje.

Kassekredit trods RKI

Det er tæt på umuligt at få en kassekredit hvis du står optaget i RKI. Hvis du er på jagt efter en kassekredit og allerede står i RKI vil du kun blive accepteret som kunde hvis du falder en under meget præcis definition og du vil have strenge krav om tilbagebetaling. Og høje renter naturligvis.

Er en kassekredit rentefri?

Nej. Men du betaler kun rente for den del af kassekreditten du bruger.