Fradrag for a-kasse, fagforening og lønsikring – Her er alt du skal vide

Er a-kasse fradragsberettiget?

Er a-kasse fradragsberettiget? Ja, dine udgifter til a-kasse, fagforening og lønsikring får du fradrag for i din årsopgørelse.

Det vil sige at skattevæsenet betaler en del af dit medlemskab. Dette skattefradrag bliver automatisk tilføjet af SKAT så du behøver ikke selv foretage dig noget i den henseende.

Og det er vigtigt at vide at du årligt kan få fradrag for op til 6.000 kroner af dine udgifter til fagforening for 2020. Men der er ikke nogen grænse for dine udgifter til a-kasse.

Fradraget er et ligningsmæssigt fradrag og bliver derfor kun fratrukket din kommuneskat. Og dermed ikke en del af den indkomstskat du betaler til staten.

Det betyder at omkring 25% af dine omkostninger bliver betalt gennem din skat. Den præcise sats er afhængig af hvilken kommune du bor i. Det varierer fordi kommuneskatten er forskellig fra kommune til kommune.

Skattevæsenet betaler kun cirka 25% af den del af dit medlemskab af fagforening der koster 6.000 kroner eller mindre. Alt herover må du selv betale.

Fradrag for a-kasse

Du skal være opmærksom på at det år du melder dig ind skal du selv ind og ændre i din forskudsopgørelse på skats hjemmeside.

Beregning

Hvis du har månedlige omkostninger på 480 kroner, skal du kun betale omkring de 360 kroner selv. De fordelagtige vilkår er selvfølgelig også en af grundene til at så mange mennesker i Danmark er medlem af en a-kasse.

Hvad er fagligt kontingent?

I din årsopgørelse skal dine udgifter til fagforening indtastes under fagligt kontingent i telt 458.

A-kasse skal tastes ind i felt 439 (Bidrag til A-kasse, efterlønsordning og flexydelse.Er a-kasse fradragsberettiget? Lønsikring fradrag