Bredbånd i 2018 – Sammenlign bredbåndsudbydere og få billig internet

Bredbånd sammenligning

Er du på jagt efter billig internet skræddersyet dine behov, kan du finde det ved at trykke på “SE DINE MULIGHEDER”. Her kan du filtrere på priser og hastighed fra flere forskellige bredbåndsudbydere, så du selv kan vælge om du vil have hurtig eller billig bredbånd. Så bliver en bredbånd sammenligning ikke nemmere.

Få billigt bredbånd:

SE DINE MULIGHEDER

Du kan læse meget mere om hvordan du vælger herunder i vores bredbånd guide.

Billig internet

I oversigten kan du sammenligne priser og hastigheder fra 4 forskellige danske bredbåndsudbydere. Du kan se download og upload hastigheder, priser for oprettelse og priser per måned.

Og du kan også sammenligne efter gebyr, bindingsperiode og om du bliver forbundet via TV-kabel, telefonstik eller fibernet.

Bredbånd priser sammenligning

Priserne på produkterne her på siden varierer en del og starter fra 219 og løber op til 699 kroner per måned. Så der noget til enhver prisklasse, og hastighederne kan nå helt op til 1000MBIT/s.

For at få den højeste internet hastighed på 1000MBIT/s skal du vælge Hipers fibernetforbindelse. Desværre er fibernettet ikke bredt ud til hele landet endnu, så det er ikke tilgængeligt for alle og enhver.

Da næsten alle bredbåndsudbydere i Danmark tilbyder frit forbrug af data, bliver de tilbageværende parametre der kan sammenlignes på bredbåndshastighed, pris og dækning.

Dækning er afhængig af din bopæl, hvorfor det er svært at sige noget generelt omkring det. Lad os derfor i stedet kigge nærmere på udbyderne, hastigheder og priser.

Billede af stik til billig internet

Bredbåndsudbydere

Der er inkluderet fire forskellige bredbåndsudbydere her på siden.

 • Hiper er en ny bredbåndsudbyder der startede i 2015. Hiper udbyder bredbånd via fibernet, kabel-TV og telefonstik og bruger TDCs net. De har ikke andre ydelser udover bredbånd. Du kan læse mere om Hiper lige her.
 • Kviknet startede i 2014 og leverer bredbånd via kabel-TV og telefonstikket og bruger TDCs netværk. De har ikke andre ydelser end bredbånd. Du kan læse mere om Kviknet lige her.
 • Fullrate bredbånd er ejet af TDC og startede med udelukkende at være bredbåndsudbyder, men leverer i dag også mobilt bredbånd, mobiltelefoni og TV. Du kan læse mere om Fullrate lige her.
 • YouSee bredbånd er privat delen af Danmarks største teleselskab TDC. Leverer bredbånd, tv og telefoni til sine kunder enten via kabel-Tv eller telefonstikket. Du kan læse mere om YouSee lige her.

Netværk til billig internet

Selvom priserne på internet varierer ganske meget, bruger de fleste udbydere det samme netværk, nemlig TDCs. Der er de sidste par år kommet andre netværk til som Waoo og Telia, men det er generelt dyrt for selskaberne at lave deres eget netværk. Derfor lejer de fleste udbydere sig ind på et eksisterende netværk hos et af de danske internet selskaber.

Så hvis du har valgt hvilket netværk du ønsker at bruge, kan det godt betale sig at vælge en billig internetforbindelse der bruger det net. Så er det nemlig kun kundeservice og opsætning der er forskellig.

Faktisk bruger alle bredbåndsudbyderne i vores oversigt TDCs netværk.

Valg af billigt internet

Vi har allerede nævnt de to vigtigste parametre vi kan sammenligne efter, som er hastighed og pris. Hvis vi er på jagt efter billig internet, bliver pris i sagens natur den parameter vi vælger ud fra.

Det betyder så at vi skal have neutraliseret hastigheden for at kunne sammenligne direkte på pris. Det kan vi gøre ved at finde vores hastigheds behov, og så vælge den billigste bredbåndsudbyder der som minimum tilbyder denne hastighed.

Hvilken bredbånd hastighed skal jeg vælge af min bredbåndsudbyder

Det afhænger helt af hvad du skal bruge forbindelsen til. Hvis du kun bruger internettet til at læse nogle nyheder og mail har du ikke brug for en hurtig forbindelse. Men hvis du derimod bruger det til både at se bredbånd tv og streamer film og serier skal du bruge hurtig internet.

Her skal du være opmærksom på at det er download hastigheden der er vigtig. Din upload hastighed har kun betydning hvis du skal uploade ting på nettet.

Hvis nettet i din husstand bliver brugt flittigt af flere, og der både bliver streamet film og serier på NetFlix og YouTube, kræver det seriøs hastighed.

Lad os kigge nærmere på nogle meget generelle retningslinjer for hastighed.

 • 10MBIT/s
  • God løsning hvis du kun skal brug nettet til at læse nyheder og tjekke facebook og email.
 • 20MBIT/s
  • Udmærket løsning hvis du også skal streame film og serier, men næppe af flere end 2 ad gangen.
 • 50MBIT/s
  • God løsning hvis flere end 2 skal streame film og serier samtidig.

Hurtigste udbyder

Sammenligner vi bredbåndsudbyderne i oversigten er den hurtigste som nævnt Hiper der kan give dig en download hastighed på helt op til 1000 Mbit. For at kunne få den kræver det dog at du bor en af de steder med adgang til fibernettet.

Hastigheden på en internetforbindelse er en angivelse af hvor meget data der kan transporteres inden for en given tidsramme. Og derfor kan den begynde at hakke hvis den er presset og der bliver downloadet mere end den kan rumme.

I dag er der i modsætning til dagene med modem og opringning næsten altid inkluderet ubegrænset download og upload af data via en swifi-forbindelse. Så det er ikke fordi prisen løber løbsk hvis du downloader en masse.

Billede af en bredbåndsudbyder

Bredbånd test

De fleste bredbåndsudbydere har en hastighedstest på deres hjemmesider, så du nemt og hurtigt kan se hvor hurtig en forbindelse du har mulighed for at få fra de forskellige udbydere.

Dataforbrug og en mobil bredbåndsløsning

Efterhånden er der som nævnt altid inkluderet fri data i den internetforbindelse du får installeret i dit hjem. Eller på din arbejdsplads for den sags skyld. Og eftersom vi tilstræber den kabelløse verden, vil internettet også være trådløst. Men der er en geografisk begrænsning på nettet, da du jo ikke kan tage forbindelsen med dig.

Det kan du derimod hvis du tilkøber en mobil bredbåndsforbindelse. Her er der kun den ene geografiske begrænsning at der skal være signal for at mobilt bredbånd kan virke. Og med de teknologiske fremskridt er hastigheden og dækningen omtrent lige så god som ved andre internetforbindelser.

Hvad er mobilt bredbånd?

På samme måde som du kan gå på nettet med din mobiltelefon, kan du gå på nettet overalt via en 3G eller 4G bredbånd forbindelse når du har mobilt bredbånd. Den store forskel i forhold til din bredbåndsforbindelse derhjemme som har frit dataforbrug, er at du har en datapakke med det mobile internet.

En datapakke kan både betyde at du skal betale en pris per data, eller at du har en vis mængde data inkluderet til forbrug hver måned.

Du opfanger som oftest det mobile bredbånd igennem et USB-stik som kan tilgå det netværk mobiltelefoner sædvanligvis får data fra.

Mobilt bredbånd router

En router til dit mobile bredbånd findes i forskellige afskygninger. Du kan få en router på samme måde som til almindelig bredbånd der også kan bruges som trådløst bredbånd. Du kan bruge et USB-stik som du kan stikke direkte i din computer. Og så kan du bruge din mobile enhed (mobiltelefon eller tablet) som router til din computer eller dit fjernsyn. På den måde bruger du dit mobilabonnement til at gå på nettet med.

Sammenlign mobilabonnementer lige her og få billig mobiltelefoni.

Mobilt bredbånd fri data

Fri data er som nævnt så godt som altid inkluderet i en standard wifi internet løsning til hjemmet. Men data er som regel dyrere når det er mobilt. Efterhånden kan du dog få mobile datapakker som er så store at det er vanskeligt at opbruge al den inkluderet data. De forskellige mobilselskaber i Danmark har forskellige pakker at vælge imellem.

Men en pakke med decideret ubegrænset mobilt bredbånd kan være svært at finde. Især hvis det også skal være billigt mobilt bredbånd.

Mobilt bredbånd priser

Priserne på det mobile bredbånd varierer en del. Du kan få løsninger med 10 GB data til lidt over 100 kroner per måned, og du kan få løsninger med 500 GB data til 350-400 kroner per måned.

Mobilt bredbånd er helt sikkert ikke en billig internet løsning. Du kan få væsentligt billigere internet priser ved at køre på wifi hvor det er muligt.

Hvor meget data har jeg brug for?

Hvis du kun skal bruge din forbindelse til at læse nyheder, email og gå på Facebook er 5 GB per måned formentlig rigeligt.

Skal du også streame film og serier kan du nok klare dig med 20 GB per måned hvis der kun er en bruger ad gangen.

Er der flere der skal streame film og serier samtidig kan det godt være nødvendigt med omkring 50 GB data per måned.

Forskellen på trådløse og mobile bredbåndsløsninger

Selvom det lyder som det samme er det faktisk stor forskel på en trådløs bredbånd forbindelse og en mobil bredbåndsudbyder. Det trådløse er den internetforbindelse du får installeret i dit hjem, og som du kan tilgå uden at skulle bruge et kabel. Men du kan kun bruge det når du er hjemme, og kan ikke tage det med dig. Det trådløse internet omtales også tit som wifi.

Så billig trådløs internet er der rige muligheder for at få.

Det mobile bredbånd derimod kan du derimod godt tage med dig. Her er det signalet der er afgørende for hvor du kan komme på nettet. Så i mange situationer kan det være ganske praktisk at have. Det er dog i øjeblikket dyrere end trådløst internet. Især hvis du har et højt dataforbrug.

Din bredbåndsudbyder derhjemme vil som allerede nævnt næsten altid inkludere ubegrænset data. Derimod har det mobile bredbånd enten en vis mængde dataforbrug inkluderet per måned eller du skal betale per Mbit.

Her er der igen flere parametre der afgør hvad der er den bedste bredbåndsudbyder til dig. Endnu engang må det komme an på en konkret vurdering.

Forskellige løsninger fra internetudbydere

Der er flere forskellige mulige løsninger men de kan afhænge af hvor du bor henne. De forskellige løsninger inkluderer;

 • Telefonstik; er den mest almindelige måde at få en internetforbindelse med. Her bruger du det samme stik og kabler som bruges til fastnettelefoni.
 • Kabel TV; er også en meget almindelig måde at få adgang til internettet på. Kører på det samme netværk som kabel-TV, men du er ikke tvunget til også at have kabel-TV samtidig.
 • Fibernet; er den nyeste mulighed som kører på lyslederkabler og kan levere den højeste hastighed. For mange får de dog ikke mere ud af en hurtigere hastighed. Og det er ikke rullet ud i hele landet endnu.Hvis din husstand virkelig downloader eller uploader meget kan det være det bedste bredbånd at vælge.
 • Mobil bredbånd; kører på samme net som en mobiltelefon. Har har du ingen geografisk begrænsning, men er afhængig af mobildækningen i området du befinder dig i.

Med undtagelse af den mobile løsning er der en sandsynlighed for at et teknikerbesøg fra din internetudbyder er påkrævet for at du kan blive tilkoblet internettet.

Mobilt bredbånd dækning

Som allerede nævnt er dækningen og hastigheden blevet meget bedre for det mobile bredbånd. Dog er der stadig områder i Danmark hvor dækningen halter lidt, så det er en god ide at undersøge dækningen som de forskellige bredbåndsudbydere ltilbyder af området hvor du bor inden du vælger.

Mobilt bredbånd router

En mobil bredbåndsløsning kan opsættes på forskellige måder. En er disse måder er via en mobil bredbånd router, mens andre muligheder er via sim-kort eller USB. Og så er det bare at sætte det til den mobile enhed, og så sørger din internetudbyder for adgang til internettet.

Billede af bredbåndsudbydere

Hvad er bredbånd?

Bredbånd er en betegnelse for et signal der kan transportere en vis mængde af frekvenser. Jo højere båndbredde jo mere kan der transporteres, i det konkrete tilfældet wifi information. En meget smal bredde kan måske kun transportere enkelte tegn, mens der nærmest ikke er grænser for hvad der kan transporteres med meget bredde.

Tidligere var de fleste hjem tilkoblet internettet via et modem som skulle ringe op hver gang der skulle skabes forbindelse. I dag går det heldigvis noget lettere.

Hvad er Megabyte og Gigabyte?

Hastigheder på bredbåndsforbindelse bliver udtrykt i MBIT så lad os lige gennemgå hvad de betyder. Det kan forvirre lidt når hastigheder bliver udtrykt i MBIT og download mængder i byte.

Otte MBIT er det samme som en megabyte og 1.024 megabyte er en gigabyte.

Hvis du har en forbindelse med en hastighed på 1 MBIT vil du maksimalt kunne downloade omkring 120 Kilobyte per sekund. Den ene MBIT svarer jo til en 1/8 del Megabyte altså 1.000 Kilobyte/8 = cirka 120 Kilobyte.

Så med en 10 MBIT hastighed ligger maks omkring 1.200 Kilobyte eller 1,2 Megabyte per sekund.

Billig bredbånd og tv pakke

I dag tilbyder flere bredbåndsudbydere deres kunder en bredbåndsforbindelse og et tv-abonnement som en pakkeløsning. Og det giver rigtig god mening da begge dele kan køre via et tv-kabel. Er du interesseret i at have bredbånd og tv som en pakkeløsning tilbyder udbyderne Fullrate og YouSee denne pakkeløsning. 

Så det giver dig mulighed for samlet at vælge den billigste bredbånd og tv pakke. Du har faktisk ganske gode muligheder for at vælge mellem TV pakker så du med stor grad af fleksibilitet kan vælge dine egne TV kanaler.

Men du kan også sagtens have bredbånd uden tv og nøjes med at vælge bredbånd uden samtidig at skulle have en tv-pakke. Det er helt op til dig selv. Heldigvis.

Billig TV og internet

Som allerede nævnt tilbyder Fullrate og YouSee både bredbånd og TV pakker. Lad os derfor kort gennemgå mulighederne.

 • Fullrate tilbyder tre forskellige TV pakker; Basis med 19 kanaler til 99 kroner per måned; Plus med 35 kanaler til 199 kroner per måned og Familie med 42 kanaler til 369 kroner per måned.
 • YouSee tilbyder fire forskellige TV pakker. En grundpakke med 26 kanaler til 289 kroner per måned. 10 kanaler kan tilvælges til en samlet pris af 469 kroner per måned, 20 kanaler kan tilvælges til en samlet pris af 519 kroner per måned og 36 kanaler kan tilvælges til en samlet pris af 569 kroner per måned.

Så her er der forskellige muligheder for at få billig TV og internet.

Billig bredbånd i sommerhuset

Ja, hvorfor ikke? Der er grundlæggende to forskellige løsninger. Den ene er at få installeret en almindelig bredbåndsforbindelse som derhjemme, den ene er at køre på det mobile bredbånd.

Her kommer det virkelig an på hvor vi befinder os rent geografisk. Hvilke muligheder er der for wifi og hvordan er mobildækningen i området?

Hvis du også ønsker at have flow tv i sommerhuset, kan det formentlig godt betale sig at vælge en samlet billig internet og tv pakke. Så får du enten billig internet tv eller tv på en standard kabel stik forbindelse.

Hvad er ADSL?

ADSL står for Asymmetric Digital Subscriber Line og kører over det almindelige telefonnet. Det er asymmetrisk hvilket betyder at download og upload hastighederne kan være forskellige. ADSL overtog for ISDN hvilket gjorde det blev muligt at være på internettet og tale i telefon samtidigt.

ADSL kører over nogle ældre kobberledninger som er tilgængelige i hele landet, og bruger en teknologi der hedder DSL. Det har traditionelt været den mest brugte løsning, men er så småt ved at tabe terræn til kabelstik og fibernettet.

Hvad er coax? – Bredbånd via kabel tv

Hvis du får bredbånd igennem coax betyder det at din internetudbyder bliver tilsluttet dit hjem via kabel-tv stikket. Alternativerne er kobber- eller fibernettet. Ved coax får du tv og bredbånd via samme coax internet kabel, så du i princippet skal have tv for også at kunne få bredbånd. Du skal i hvert fald have et tv-stik.

Hvis du kører på kobbernettet (ADSL) skal du have bredbånd for at kunne se tv. Det vil sige lige omvendt af coax.

Koaksialkabel (COAX)

Et koaksialkabel er et kabel der bruges indenfor elektronik og udmærket sig ved at det skærmer mod elektrisk stråling, og derfor er gode til høje frekvenser.

Koaksial betyder akse, og bruges både til tv og radio signaler.

Hvad er fibernet?

Fibernet er internet som i modsætning til almindeligt bredbånd bliver leveret via lyslederkablet, såkaldt optisk fiber. En almindelig bredbåndsforbindelse leveres som nævnt via kobberkabler enten gennem kabelstik eller telefonstik, og fibernet kan derfor levere højere hastigheder end bredbånd.

Coax vs fibernet

For langt de fleste danskere er det i dag ikke væsentligt om de får bredbånd via coax eller fiber. Grunden til dette er at selvom fiber bredbånd kan skabe langt hurtigere forbindelse, vil en almindelig dansk husstand ikke kunne udnytte denne højere hastighed til noget.

Hvad er forskellen på fibernet og bredbånd?

Fibernettet består af glas eller plastik og transporterer data via lysimpulser gennem det indre af kernen i fiberen. Informationen kører altså gennem lys og bliver derfor lynhurtigt og har stor pålidelighed. Almindelig bredbånd kører igennem kabelstik eller telefonstik der ikke er lavet til det, hvorimod fibernettet er bygget specifik til formålet.

Som nævnt er fibernettet hurtigere end en traditionel bredbåndsløsning, men det er desværre stadig begrænset hvem der udbyder det og hvem der kan få fibernet. Langsomt er det dog ved at blive rullet ud i det meste af Danmark, så efterhånden vil langt de fleste kunne få det.

Hvorfor fibernet?

Afhængigt af dit brug af internettet kan det være en fordel at have fremfor almindelig bredbånd. Her er listet et par grunde;

 • I er mange i jeres husstand der bruger internettet
 • I ser mange film og tv-serier via streaming
 • I spiller mange spil der kræver at meget data bliver downloadet
 • Hvis du enten henter eller uploader store filer

Bruger du derimod mest internettet til at læse mail og nyheder, giver det formentlig bedre mening at vælge billig bredbånd.

Hvilke bredbåndsudbydere tilbyder fibernet?

Af udbyderne i vores bredbånd sammenligning i toppen af artiklen er det desværre kun Hiper der tilbyder fiberbredbånd.

Så hvis du er interesseret i at få fiber kan du finde ud af om du har mulighed for det på deres hjemmeside. At få fiber via Hiper er dyrere end deres to andre løsninger som er bredbånd via kabel og bredbånd via telefonstik, men til gengæld bliver din hastighed altså tidoblet for download og 40 gange hurtigere for upload end via kabel stik og 100 gange hurtigere end ved telefonstik.

Og i forhold til flere andre udbydere er prisen for fiber internet igennem Hiper enten den samme eller lavere end traditionelle bredbåndsløsninger.

Bedste bredbåndsudbyder og teleselskab

Flere bredbåndsudbydere kan både tilbyde deres kunder en bredbåndsløsning og et mobilabonnement. Det kan der både være fordele og ulemper ved.

Det er let at se sammenhængen imellem de to ydelser, og til tider kan der være mulighed for at spare penge ved at samle dine ydelser hos et bredbånd og- mobilselskab.

Billede af en billig bredbånd sammenligning

Hvordan skifter jeg bredbåndsudbyder?

Hvis du ikke har en internetforbindelse i øjeblikket er det om at vælge en udbyder og så får dem til at installere bredbånd i hjemmet.

Hvis du allerede har en anden udbyder skal du undersøge hvor lang din bindingsperiode er. Har du stadig tid til bindingen er gældende skal du opsige det med udgang af denne periode.

Skifter du til en anden teknologi er det sandsynligvis nødvendigt med et teknikerbesøg. Men det tekniske omkring flytningen kan din nye bredbåndsudbyder hjælpe dig med.

Billig bredbånd sammenligning

Det billigste internet i oversigten koster lige omkring 200 kroner per måned og det har alle udbydere med undtagelse af YouSee. Der er dog forskel på hvor høj hastighed du kan får fra de enkelte bredbåndsudbydere for den pris. Hiper og Kviknet tilbyder begge download hastigheder på 100 MBIT til 219 kroner per måned for bredbånd via telefonstik eller kabelstik. Kviknet tilbyder så en hurtigere upload hastighed til prisen.

Fullrate har bredbåndsløsninger fra 229 kroner per måned men her starter hastigheden på 25 MBIT.

Bredbåndsudbydere i Danmark

Kan jeg få bredbånd?

Som det klare udgangspunkt, ja. Der er ganske vist forskel på dækningen i forskellige egne af Danmark, men fra både udbydernes side og fra politisk hold har der været stort fokus på at hurtigt internet skal kunne leveres i hele landet.

Så det er vist ingen tvivl om vi får hurtigere og hurtigere internet hele tiden.

Kan jeg få fibernet?

Det er straks sværere at svare på. Det korte svar er at det kommer helt an på hvor du bor. Heldigvis kan du hurtigt finde ud af det ved at besøge udbydernes hjemmesider og indtaste din nuværende adresse.

Hvilket internet kan jeg få på min adresse?

Derfor er vi i dag ganske langt fremme med udbredelsen og dækningen i Danmark. Men der er selvfølgelig steder hvor forbindelsen stadig halter lidt. Og som nævnt er fibernettet stadig ved at blive rullet ud, så her afhænger det stadig af din adresse.

Så du er nødt til at tjekke på de forskellige bredbåndsudbyderes hjemmesider for at se om du kan levere på din adresse.

Hvad er internettet for en størrelse? Internet historie

Med udviklingen af world wide web (www) fra 1990’erne af begyndte det hele at gå rigtig stærkt. Fra 1995 og 20 år frem er internettet vokset med en faktor 100. World wide web er den primære applikation milliarder af mennesker bruger til at komme online med, men er faktisk ikke det samme som internettet.

Internettet blev startet helt tilbage i 1960’erne af det amerikanske forsvar med intentionen om at kunne kommunikere mellem computere. Her blev APRANET brugt som sikkerhedsbackup så information ikke kun blev gemt på en enkelt computer eller en enkelt harddisk.

Med tiden blev flere amerikanske institutioner koblet på nettet som forskningsvirksomheder inden militærindustrien, efterretningsvæsenet og universiteter.

I dag er milliarder af mennesker online og har adgang til produkter som hjemmesider, email, web butikker, sociale medier, søgemaskiner og meget meget andet. Og det ser ikke just ud til at udviklingen stopper lige foreløbig.

Så hastigheden er steget voldsomt og priserne er faldet så de fleste har mulighed for at få billig internet.

Sammenlign bredbåndsudbydere:

SE DINE MULIGHEDER