Internet – Her kan du sammenligne og få det billigste

Her kan du sammenligne internet så det er let for dig at vælge det bedste.

Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet.
ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne.. Dette kan have indflydelse på hvordan listen er rangeret.

Hvad er internet?

Internettet er et verdensomspændende netværk af forbundne digitale enheder der udveksler information med hinanden. Forløberen til internettet blev udviklet tilbage i 1960’erne af det amerikanske militær. Formålet var at få deres forskellige computere til at tale sammen og vidensdele.

I 1990’erne begyndte den kommercielle del af internettet at gå rigtig stærkt med udviklingen af world wide web, hvorved en større og større andel af jordens befolkning fik adgang til nettet.

Billigste internet

Når vi er på jagt efter billigt internet er vi nødt til først at sammenligne rigtigt. Både hastigheden, dækningen og eventuelle ekstra tjenester er nødt til at være sammenlignelige.

Det duer for eksempel ikke at sammenligne priser direkte på en bredbånd forbindelse på 500 MBIT og tre forskellige streaming, med en på 100 MBIT og ingen ekstra tjenester inkluderet. Det kan sagtens være at løsning nummer to er den rigtige til dig, men når vi sammenligner skal vi have det hele med.

Priser

Så hvad koster det så at få internet til hjemmet? De billigste wifi løsninger starter ved omkring 200 kroner per måned, og så løber det ellers deropad.

Kan du nøjes med en mobil bredbånd forbindelse og dermed begrænset datamængde kan du slippe med 49 kroner om måneden.

Internetudbydere

De forskellige internetudbydere tilbyder at koble deres kunder op til internettet på fire forskellige måder.

Hvilke internetudbydere kan jeg vælge imellem?

Din bopæl er afgørende for hvilke udbydere du har mulighed for at få. Fibernet er kun tilgængelig i visse steder af Danmark. Især de store byer og i Nordsjælland selvom det er ved at blive rullet op over det hele.

Hvad er det bedste internet?

Det bedste internet til den ene husstand er ikke nødvendigvis også det bedste til naboen. Det kommer helt an på anvendelse og forbrug af internet. Jo mere forbrug jo højere hastighed er påkrævet for at oplevelsen ikke falde i niveau.

Geografien spiller også stadig en rolle. Fibernettet er ikke udbredt til hele landet endnu. Og netværksdækningen er ikke lige god i hele Danmark. Og de forskellige udbydere har ikke samme dækning i hele Danmark.

Internet i udlandet

Hvis du skal bruge internet i udlandet er der basalt set to forskellige løsninger. Den billigste løsning er at logge på et lokalt wifi.

Den anden løsning er at bruge mobildata. Her er det kommet nye regler indenfor EU, så hvis dit mobilselskab har data inkluderet skal du også have en vis mængde fri data indenfor EUs grænser.

I tråd med den sidste løsning kan du også vælge at købe et lokalt SIM-kort og tilgå internettet på den måde.

Netværk

Netværksdækningen er afhængig af beliggenheden af din bopæl, hvorfor det er svært at sige noget generelt omkring det.

De fleste bredbåndsudbydere kører via TDCs netværk. Derudover har Stofa, 3, Telia, Telenor og Waoo deres egne netværk.

Så undersøg de forskellige selskabers dækning i dit område, så du ikke ender med at have en forbindelse hvor det kniber med dækningen.

Hvad er en router?

En router er den kasse der sender bredbånd som kan fanges af elektroniske enheder og således tilgå internettet. Det kan enten ske med en trådløs router eller med et kabel som hedder en LAN-forbindelse.

Router opsætning

Hvis du får bredbånd via telefonstik eller kabel stik skal du have installeret en router. Heldigvis for dig medfølger der en gratis router fra langt de fleste bredbåndsudbydere.

Hastighedstest

Du er nødt til at besøge de forskellige bredbåndsudbyderes hjemmeside hvor at finde ud af præcis hvor hurtig bredbånd de kan tilbyde dig.

Sammenlign internet

I vores sammenligning er der inkluderet løsninger fra seks forskellige udbydere. Der er Oister, CBB Mobil, JetNet, Fastspeed, 3, Telmore. Så der er noget for langt de fleste og du har mulighed for at blive opkoblet via kabel, telestik, fibernet og det mobile bredbånd.

Internet